fks74 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 22:04
Argentina je napisao/la: ↑05 nov 2024, 21:49
fks74 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 21:31
Što se niste vi skupili , nego vam dadoše pare od poreskih obveznika koji nisu vaši navijači. Kada već dijele naše pare, neka isto toliko daju za Koševo koje će opet ostati u državnom vlasništvu,
I opet post o Zelji
Bolan ne bio, pa Sarajevo placa Kosevo milion puta manje nego sto je stvarna cijena i to su porezni novci od gradjana. Sto se mene tice i treba tako, cak treba i besplatno da dobije jer je to simbol grada i Sarajevo tu igra decenijama. Nadam se da ce se jednog dana i obnovitini napraviti bolji i pravi stadion na kojem ce igrati Sarajevo.
Ti si bas nerealan kad su ove stvari gdje je Zeljo, izgubis pamet totalno.
Kako sam nerealan ? Nerealno je što ulažu u Grbavicu a ne ulažu u Koševo, to je nerealnost. Eto neka Koševo daju Sarajevu u trajno vlasništvo i ne moraju ništa ulagati, mi ćemo ga obnoviti bez države. J.bi ga vi uvijek tražite neku guzovaču.
Rentanje Koseva znam da je prije 10tak godina za nocnu tekmu kostalo 15.000 maraka (mislim da je to cijena bila kada smo mi igrali protiv Maribora). Sarajevo placa simbolicno stadion Kosevo. To je po tebi guzovaca, jer je od para gradjana, jer istu logiku koristis za davanje para Zelji:
https://sportsport.ba/fudbal/kosevo-fk-sarajevo/397723
Moras shvatiti da je stadion Sarajeva nije njegov (od Sarajeva), isto je u vlasnistcu kao sto je Reala ili Stupacanice, u prevodu nije niciji, nego je gradski. Kao npr da rentas i tu si stalno, ali to nije tvoje. S druge strane, sport je nesto drugo. Ja mislim da Sarajevo treba igrati na Kosevu BESPLATNO, da i pored toga i Savez i svaki nivo vlasti treba da ulaze, kao i Sarajevo ako ce svi imati koristi od toga. I ako se i kad to desi, to nece biti guzovaca za Sarajevo.
Razumijes li da svaka marka u sport, bila stipendija, lopta i dres ili pare klubovima je ulaganje za razvoj grada, drustva i sporta. Zeljo je po pitanju infrastrukture u boljoj situaciji od drugih i to je jasno, ali kukati kao sto ti i slicni stalno to rade je glupo.
Daj Boze da i Zeljo i svaki sportski kkub dobiva jos 100x vise sredstava od vlasti.
P.S. Fkt nije normalno da svaki dan imas post za Zelju. Razmisli, kompleksaski je.