Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

1921boy
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la 1921boy » 06 nov 2024, 14:10

Žižović. :bow: :urnebes:
mosa lošmi stićko tit-ula!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 06 nov 2024, 14:16

1921boy je napisao/la:
06 nov 2024, 14:10
Žižović. :bow: :urnebes:
Borac pod njim u Evropi izgleda bolje nego Zrinjski i pod Rendulicem i Jakirovicem

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 nov 2024, 14:16

fanatik19 je napisao/la:
06 nov 2024, 13:34
Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Bazdar, Bajraktarevic i generalno odlazak svim ovim momcima na noge da im jasno dadnes do znanja koliko ih zelis.
Medjutim, Barbarez nije trener i to je ono sto je najveci problem u citavoj prici. Covjek nema viziju, izgledamo blago receno katastrofalnu svaku utakmicu pod njegovim vodstvom. Na momente bljesnemo, medjutim to bude kratkog daha. Ako se kojim slucajem dobro branimo, u napadu smo totalno bezopasni a pozadi opet nemamo kvalitet da izdrzimo bez da primimo gol. Ako naprijed i odigramo nesto kao protiv Madjara gdje je bilo 4 5 kvalitetnih akcija i 2-3 prilike u odbrani je propuh na sve strane. Ne znam ko pravi ovu taktiku, mozda on najmanje ucestvuje u odabiru igraca i prvih 11, biranju formacije i slicnih stvari ali teret je na njemu potpuno opravdano jer je on selektor i prima najvecu platu i jasno je da vec imamo dovoljan uzorak da kazemo kako plan igre ne postoji. Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener. Pa jel vi stvarno mislite da Zizovic ovo ne bi 5 puta bolje vodio nego Barbarez?
Dobili smo ekipu koja je došla u paketu i otiće u paketu. Nose sa sobom dobre i loše stvari.
Pitanje je treba li radi "loših" stavari otjerati ekipu i izgubiti i one dobre stvari ili dati šansu da rade i provedu što su obećali?
Moj stav je da ih treba istrpiti i dati šansu da pokušaju provesti što misle.

Mi bi sada valjda zadržali Spahića i Milenkovića, a otjerali Barbareza i Bajramovića? E pa ne ide tako, ili svi idu ili ostaju.
A trebaš ukalkulisati i da bi na njihovio mjesto, najvejoravatnije došli neki Hadžibegić i Husarić.
To hoću da kažem i ne znam je li teško razumjeti
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 14:26

Horoz je napisao/la:
06 nov 2024, 14:16
fanatik19 je napisao/la:
Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Bazdar, Bajraktarevic i generalno odlazak svim ovim momcima na noge da im jasno dadnes do znanja koliko ih zelis.
Medjutim, Barbarez nije trener i to je ono sto je najveci problem u citavoj prici. Covjek nema viziju, izgledamo blago receno katastrofalnu svaku utakmicu pod njegovim vodstvom. Na momente bljesnemo, medjutim to bude kratkog daha. Ako se kojim slucajem dobro branimo, u napadu smo totalno bezopasni a pozadi opet nemamo kvalitet da izdrzimo bez da primimo gol. Ako naprijed i odigramo nesto kao protiv Madjara gdje je bilo 4 5 kvalitetnih akcija i 2-3 prilike u odbrani je propuh na sve strane. Ne znam ko pravi ovu taktiku, mozda on najmanje ucestvuje u odabiru igraca i prvih 11, biranju formacije i slicnih stvari ali teret je na njemu potpuno opravdano jer je on selektor i prima najvecu platu i jasno je da vec imamo dovoljan uzorak da kazemo kako plan igre ne postoji. Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener. Pa jel vi stvarno mislite da Zizovic ovo ne bi 5 puta bolje vodio nego Barbarez?
Dobili smo ekipu koja je došla u paketu i otiće u paketu. Nose sa sobom dobre i loše stvari.
Pitanje je treba li radi "loših" stavari otjerati ekipu i izgubiti i one dobre stvari ili dati šansu da rade i provedu što su obećali?

Mi bi sada valjda zadržali Spahića i Milenkovića, a otjerali Barbareza i Bajramovića? E pa ne ide tako, ili svi idu ili ostaju.
A trebaš ukalkulisati i da bi na njihovio mjesto, najvejoravatnije došli neki Hadžibegić i Husarić.
Pa mozda i ne bi otisli, ako se Barbarezu i ekipi ponudi neko drugo mjesto u savezu ili nekoj mladjoj selekciji. Ko zna, mozda Barbarez ispadne bolje rjesenje za savez, nego sto je trenutno na klupi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 nov 2024, 14:30

DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 14:26
Pa mozda i ne bi otisli, ako se Barbarezu i ekipi ponudi neko drugo mjesto u savezu ili nekoj mladjoj selekciji. Ko zna, mozda Barbarez ispadne bolje rjesenje za savez, nego sto je trenutno na klupi.
Vi fakat ko djeca!?
A šta bi ti sad ponudio Barbarezu, da bude selektor U21, da bude predsjednik umjesto Vice? Misliš da to ide tako?

I ne kontam šta ste zavrli, pa dajte čovjeku jedan mandat kvalifikacija, kao što su svi dobili
Kao mi redovno idemo na velika takmičenja, pa će nas Barbarez unazaditi ako se ne plasiramo :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 06 nov 2024, 14:40

Horoz je napisao/la:
06 nov 2024, 14:16
fanatik19 je napisao/la:

Pa ako je cijena odlaska Barbareza da ode sa njim i Spahic onda neka ostane, a generalno bi svima koje je okupio oko sebe normalan covjek dao pedalu osim Spahica.
Milenkovic, Hrgovic, Papac, Bajramovic. Ako cemo realno, od ova 4 lika dvojica kao ni Barbarez nemaju nikakvo trenersko iskustvo a istovremeno svak gura nekog svog igraca i to vidi svak ko nije slijep.
Helem nejse, evo jedno konkretnije pitanje. Evo, reci cemo da ce Barbarez ostat citav ovaj ciklus kako je i planirano. Hocemo li mu dat podrsku ako i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nastavimo konstantno gubiti utakmice ? Ne mozemo govorit kada krenu kvalifikacije da treba vremena jer objektivno vec tada imamo sasvim dovoljan uzorak sa brojem odigranih utakmica da (ne)vidimo njegov/njihov trenerski rukopis.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 14:41

Horoz je napisao/la:
06 nov 2024, 14:30
DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 14:26
Vi fakat ko djeca!?
A šta bi ti sad ponudio Barbarezu, da bude selektor U21, da bude predsjednik umjesto Vice? Misliš da to ide tako?

I ne kontam šta ste zavrli, pa dajte čovjeku jedan mandat kvalifikacija, kao što su svi dobili
Kao mi redovno idemo na velika takmičenja, pa će nas Barbarez unazaditi ako se ne plasiramo :D
Ne, nego nadjes mu neku poziciju za koju mislis da ima znanje. A eto, vidjet cemo svi njegovo znanje u kvalifikacijama. Pogotovo kad bude trebao napasti nekoga, a ne samo igrati bunker. Za LN su bili preteski protivnici da se nesto uradi.

Samo se nadam da nece opet po Twitteru prosipati pamet kad neko drugi bude vodio reprezentaciju.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 nov 2024, 14:49

Nisam znao da je onako sujetan ne smije mu novinar postavit pitanje zasto neko nije na spisku ,a toliko je kontradiktoran u izjavama Mujakic ne igra pozove ga ,a Sarica ne pozove zbog toga..Tahirovic takodje ne igra al treba mu pomoci jer je mlad..

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 06 nov 2024, 16:13

Ko su nama uopšte mogući protivnici u grupi za kvale? Zna li se otprilike?
Ako su i tu kakva jaka imena, bolje se odmah pomiriti da i tu neće biti Bog zna kakvih rezultata - mada vjerujem da će Barba kroz pressice to i naglašavati, da trebamo biti realni, što donekle stvarno i ima smisla, mada niko ni ne očekuje ništa aman, ali bar da se vidi neki napredak i nešto za šta se čovjek može uhvatiti, i reći eh evo ovo valja.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 06 nov 2024, 16:15

zgembo89 je napisao/la:
06 nov 2024, 14:49
Nisam znao da je onako sujetan ne smije mu novinar postavit pitanje zasto neko nije na spisku ,a toliko je kontradiktoran u izjavama Mujakic ne igra pozove ga ,a Sarica ne pozove zbog toga..Tahirovic takodje ne igra al treba mu pomoci jer je mlad..
Šarić je ja mislim povrijeđen zato ga i nije zvao, inače bi, djeluje mi posebno vezan za njega :lol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 16:17

Coolpanda24 je napisao/la:
06 nov 2024, 16:13
Ako su i tu kakva jaka imena, bolje se odmah pomiriti da i tu neće biti Bog zna kakvih rezultata - mada vjerujem da će Barba kroz pressice to i naglašavati, da trebamo biti realni, što donekle stvarno i ima smisla, mada niko ni ne očekuje ništa aman, ali bar da se vidi neki napredak i nešto za šta se čovjek može uhvatiti, i reći eh evo ovo valja.
Prva jakosna grupa: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Italija, Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Danska, Austrija.

Druga jakosna grupa: Srbija, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Slovačka, Grčka, Rumunija, Češka, Norveška.

Treća jakosna grupa: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Finska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Island, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Izrael.

Četvrta jakosna grupa: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Latvija, Farski Otoci, Litvanija.

Peta jakosna grupa: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
Ovo je objavljeno prije nekih 20 dana. Ne vjerujem da je bilo nekih ogromnih promjena.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 16:24

Prijateljski savjet, prestanite pokušavati pronaći logiku i dosljednost u izjavama koje Barbarez daje, nećete uspjeti u tome. Čovjek je jednostavno retardiran i pogubljen, pri tome mutav i ne zna se izražavati.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 06 nov 2024, 17:05

DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 16:17
Coolpanda24 je napisao/la:
06 nov 2024, 16:13
Prva jakosna grupa: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Italija, Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Danska, Austrija.

Druga jakosna grupa: Srbija, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Slovačka, Grčka, Rumunija, Češka, Norveška.

Treća jakosna grupa: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Finska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Island, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Izrael.

Četvrta jakosna grupa: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Latvija, Farski Otoci, Litvanija.

Peta jakosna grupa: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
Ovo je objavljeno prije nekih 20 dana. Ne vjerujem da je bilo nekih ogromnih promjena.
Hvala 😁
Idealno bi bilo: Austrija, Grčka, Farska Ostrva, San Marino, ali šanse su minimalne 😂

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 nov 2024, 17:47

Kome je do pressica nek premotaju sebi Savu :kafa:
Nakon dvije press konferencije Vahu bi "tjerali".

Barba i ekipa razvijajaju pitu od govana i kad spominje da javnosti treba realnosti bukvalno misli na ovo.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 nov 2024, 17:50

JohnCleese je napisao/la:
06 nov 2024, 17:47

Barba i ekipa razvijajaju pitu od govana i kad spominje da javnosti treba realnosti bukvalno misli na ovo.
Pa radi ljudi koji imaju dobre namjere, ali ne mogu poredati prioritete, vrijedi objašnjavati neke stvari.
Botova i trolova će uvijek biti i otprilike se to brzo skonta.
Mi volimo da maštamo o nekim selektorima, rezultatima, a realno teško da bi ijedan stručnjak napravio više sa ovom ekipom, povredama, raspadom sistema u koji su ovi došli.
Treba sačekati kvalifikacije za SP , pa vidjeti gdje smo

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 nov 2024, 18:00

DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 14:41

Ne, nego nadjes mu neku poziciju za koju mislis da ima znanje.
Poker reprezentacija nije pod okriljem NFSBiH.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 06 nov 2024, 18:04

Ok, slažem se donekle, pravi pitu od govana, ali to ne znači da je iznad kritika.
Ove izjave kako je nezadovoljan određenim igračima malo su maloumne. Prvo, ne nazire se nikakav kriteriji, jer svi mi na svoje oči vidimo igrače koji su puno gori od tih imenovanih pojedinaca, a mazi ih se i pazi, ko da su prime Messi.
Mora taj segment popravit, ili na kraju krajeva ,nek obrazloži te nelogičnosti pa možda i nama postanu logične.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 18:07

Arvid je napisao/la:
06 nov 2024, 18:00
DamirT je napisao/la:
06 nov 2024, 14:41

Ne, nego nadjes mu neku poziciju za koju mislis da ima znanje.
Poker reprezentacija nije pod okriljem NFSBiH.
Tuzno, tu bi imali ogromne sanse za uspjehe...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 nov 2024, 18:42

signalidunapark je napisao/la:
06 nov 2024, 18:04

Ok, slažem se donekle, pravi pitu od govana, ali to ne znači da je iznad kritika.
Ove izjave kako je nezadovoljan određenim igračima malo su maloumne. Prvo, ne nazire se nikakav kriteriji, jer svi mi na svoje oči vidimo igrače koji su puno gori od tih imenovanih pojedinaca, a mazi ih se i pazi, ko da su prime Messi.
Mora taj segment popravit, ili na kraju krajeva ,nek obrazloži te nelogičnosti pa možda i nama postanu logične.
Onaj koji je protiv ne priznaje bilo kakvo obrazlozenje!!!

Rekao je da u Tahirovicu vidi buducu "igracinu" i da ce ga pripaziti koliko god moze, u Mujakicu vidi borca i primjer odnosa prema reprezentativnom pozivu koji ce ako kad bude potrebno zakrpiti dvije/tri pozicije pozadi, a pri tome niti jednog trenutka nece pokvariti atmosferu u ekipi zato sto skoro nikad ne igra. ( I sam bih volio da ga ubrzo zamijeni Muharemovic)

Ja znam da prozivkama Gazibegovica i Dedica zeli da probudi inat u istim jer je uvidio da ti igraci nisu pyckastog mentaliteta koji ce zbog tog potonuti ili ciji ce se roditelji ili menadzeri oglasavati vec ce pokusati izrasti u nesto jos bolje.

Da tako prozove Tahirovica ( kao sto bi imalo smisla) vjerujem da bi zavrsilo slicno kao sa Hajradinovicem ili Hadzikadunicem jer je vjerovatno uvidio da je mali jos labilan karakter kao i cesto izgubljeni Gigovic i Huseinbasic. Zbog tog njima daje potporu na drugaciji nacin.

Svabo je to...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 nov 2024, 18:52

Horoz je napisao/la:
06 nov 2024, 17:50

Pa radi ljudi koji imaju dobre namjere, ali ne mogu poredati prioritete, vrijedi objašnjavati neke stvari.
Botova i trolova će uvijek biti i otprilike se to brzo skonta.
Mi volimo da maštamo o nekim selektorima, rezultatima, a realno teško da bi ijedan stručnjak napravio više sa ovom ekipom, povredama, raspadom sistema u koji su ovi došli.
Treba sačekati kvalifikacije za SP , pa vidjeti gdje smo
Botovi mi se gade.
Trolovi ako su inteligentni su ok.
Iskreni navijaci koji su nekad frustrirani su normala takodjer.

Kad spominju Keka (kao nesto sto bi nam bilo idealno) moraju znati da je doticni napravio ekipu i rezultat tek u trecem kvalikacionom ciklusu.
U prva dva znam da Slovenija nije rezultatski rasla ( ali je ocigledno sazrijevala na drugim poljima) :kafa:

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.