Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Dobili smo ekipu koja je došla u paketu i otiće u paketu. Nose sa sobom dobre i loše stvari.fanatik19 je napisao/la: ↑06 nov 2024, 13:34Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Bazdar, Bajraktarevic i generalno odlazak svim ovim momcima na noge da im jasno dadnes do znanja koliko ih zelis.
Medjutim, Barbarez nije trener i to je ono sto je najveci problem u citavoj prici. Covjek nema viziju, izgledamo blago receno katastrofalnu svaku utakmicu pod njegovim vodstvom. Na momente bljesnemo, medjutim to bude kratkog daha. Ako se kojim slucajem dobro branimo, u napadu smo totalno bezopasni a pozadi opet nemamo kvalitet da izdrzimo bez da primimo gol. Ako naprijed i odigramo nesto kao protiv Madjara gdje je bilo 4 5 kvalitetnih akcija i 2-3 prilike u odbrani je propuh na sve strane. Ne znam ko pravi ovu taktiku, mozda on najmanje ucestvuje u odabiru igraca i prvih 11, biranju formacije i slicnih stvari ali teret je na njemu potpuno opravdano jer je on selektor i prima najvecu platu i jasno je da vec imamo dovoljan uzorak da kazemo kako plan igre ne postoji. Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener. Pa jel vi stvarno mislite da Zizovic ovo ne bi 5 puta bolje vodio nego Barbarez?
Pa mozda i ne bi otisli, ako se Barbarezu i ekipi ponudi neko drugo mjesto u savezu ili nekoj mladjoj selekciji. Ko zna, mozda Barbarez ispadne bolje rjesenje za savez, nego sto je trenutno na klupi.Horoz je napisao/la: ↑06 nov 2024, 14:16Dobili smo ekipu koja je došla u paketu i otiće u paketu. Nose sa sobom dobre i loše stvari.fanatik19 je napisao/la: ↑06 nov 2024, 13:34Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Bazdar, Bajraktarevic i generalno odlazak svim ovim momcima na noge da im jasno dadnes do znanja koliko ih zelis.
Medjutim, Barbarez nije trener i to je ono sto je najveci problem u citavoj prici. Covjek nema viziju, izgledamo blago receno katastrofalnu svaku utakmicu pod njegovim vodstvom. Na momente bljesnemo, medjutim to bude kratkog daha. Ako se kojim slucajem dobro branimo, u napadu smo totalno bezopasni a pozadi opet nemamo kvalitet da izdrzimo bez da primimo gol. Ako naprijed i odigramo nesto kao protiv Madjara gdje je bilo 4 5 kvalitetnih akcija i 2-3 prilike u odbrani je propuh na sve strane. Ne znam ko pravi ovu taktiku, mozda on najmanje ucestvuje u odabiru igraca i prvih 11, biranju formacije i slicnih stvari ali teret je na njemu potpuno opravdano jer je on selektor i prima najvecu platu i jasno je da vec imamo dovoljan uzorak da kazemo kako plan igre ne postoji. Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener. Pa jel vi stvarno mislite da Zizovic ovo ne bi 5 puta bolje vodio nego Barbarez?
Pitanje je treba li radi "loših" stavari otjerati ekipu i izgubiti i one dobre stvari ili dati šansu da rade i provedu što su obećali?
Moj stav je da ih treba istrpiti i dati šansu da pokušaju provesti što misle.
Mi bi sada valjda zadržali Spahića i Milenkovića, a otjerali Barbareza i Bajramovića? E pa ne ide tako, ili svi idu ili ostaju.
A trebaš ukalkulisati i da bi na njihovio mjesto, najvejoravatnije došli neki Hadžibegić i Husarić.
To hoću da kažem i ne znam je li teško razumjeti
Vi fakat ko djeca!?
Pa ako je cijena odlaska Barbareza da ode sa njim i Spahic onda neka ostane, a generalno bi svima koje je okupio oko sebe normalan covjek dao pedalu osim Spahica.Horoz je napisao/la: ↑06 nov 2024, 14:16Dobili smo ekipu koja je došla u paketu i otiće u paketu. Nose sa sobom dobre i loše stvari.fanatik19 je napisao/la: ↑06 nov 2024, 13:34Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Pitanje je treba li radi "loših" stavari otjerati ekipu i izgubiti i one dobre stvari ili dati šansu da rade i provedu što su obećali?
Moj stav je da ih treba istrpiti i dati šansu da pokušaju provesti što misle.
Mi bi sada valjda zadržali Spahića i Milenkovića, a otjerali Barbareza i Bajramovića? E pa ne ide tako, ili svi idu ili ostaju.
A trebaš ukalkulisati i da bi na njihovio mjesto, najvejoravatnije došli neki Hadžibegić i Husarić.
To hoću da kažem i ne znam je li teško razumjeti
Ne, nego nadjes mu neku poziciju za koju mislis da ima znanje. A eto, vidjet cemo svi njegovo znanje u kvalifikacijama. Pogotovo kad bude trebao napasti nekoga, a ne samo igrati bunker. Za LN su bili preteski protivnici da se nesto uradi.Horoz je napisao/la: ↑06 nov 2024, 14:30Vi fakat ko djeca!?
A šta bi ti sad ponudio Barbarezu, da bude selektor U21, da bude predsjednik umjesto Vice? Misliš da to ide tako?
I ne kontam šta ste zavrli, pa dajte čovjeku jedan mandat kvalifikacija, kao što su svi dobili
Kao mi redovno idemo na velika takmičenja, pa će nas Barbarez unazaditi ako se ne plasiramo![]()
Šarić je ja mislim povrijeđen zato ga i nije zvao, inače bi, djeluje mi posebno vezan za njega
Coolpanda24 je napisao/la: ↑06 nov 2024, 16:13Ko su nama uopšte mogući protivnici u grupi za kvale? Zna li se otprilike?
Ako su i tu kakva jaka imena, bolje se odmah pomiriti da i tu neće biti Bog zna kakvih rezultata - mada vjerujem da će Barba kroz pressice to i naglašavati, da trebamo biti realni, što donekle stvarno i ima smisla, mada niko ni ne očekuje ništa aman, ali bar da se vidi neki napredak i nešto za šta se čovjek može uhvatiti, i reći eh evo ovo valja.
Ovo je objavljeno prije nekih 20 dana. Ne vjerujem da je bilo nekih ogromnih promjena.Prva jakosna grupa: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Italija, Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Danska, Austrija.
Druga jakosna grupa: Srbija, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Slovačka, Grčka, Rumunija, Češka, Norveška.
Treća jakosna grupa: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Finska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Island, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Izrael.
Četvrta jakosna grupa: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Latvija, Farski Otoci, Litvanija.
Peta jakosna grupa: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
HvalaDamirT je napisao/la: ↑06 nov 2024, 16:17Coolpanda24 je napisao/la: ↑06 nov 2024, 16:13Ko su nama uopšte mogući protivnici u grupi za kvale? Zna li se otprilike?
Ako su i tu kakva jaka imena, bolje se odmah pomiriti da i tu neće biti Bog zna kakvih rezultata - mada vjerujem da će Barba kroz pressice to i naglašavati, da trebamo biti realni, što donekle stvarno i ima smisla, mada niko ni ne očekuje ništa aman, ali bar da se vidi neki napredak i nešto za šta se čovjek može uhvatiti, i reći eh evo ovo valja.Ovo je objavljeno prije nekih 20 dana. Ne vjerujem da je bilo nekih ogromnih promjena.Prva jakosna grupa: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Italija, Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Danska, Austrija.
Druga jakosna grupa: Srbija, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Slovačka, Grčka, Rumunija, Češka, Norveška.
Treća jakosna grupa: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Finska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Island, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Izrael.
Četvrta jakosna grupa: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Latvija, Farski Otoci, Litvanija.
Peta jakosna grupa: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
Pa radi ljudi koji imaju dobre namjere, ali ne mogu poredati prioritete, vrijedi objašnjavati neke stvari.JohnCleese je napisao/la: ↑06 nov 2024, 17:47Kome je do pressica nek premotaju sebi Savu![]()
Nakon dvije press konferencije Vahu bi "tjerali".
Barba i ekipa razvijajaju pitu od govana i kad spominje da javnosti treba realnosti bukvalno misli na ovo.
Poker reprezentacija nije pod okriljem NFSBiH.
Ok, slažem se donekle, pravi pitu od govana, ali to ne znači da je iznad kritika.JohnCleese je napisao/la: ↑06 nov 2024, 17:47Kome je do pressica nek premotaju sebi Savu![]()
Barba i ekipa razvijajaju pitu od govana i kad spominje da javnosti treba realnosti bukvalno misli na ovo.
Tuzno, tu bi imali ogromne sanse za uspjehe...
Onaj koji je protiv ne priznaje bilo kakvo obrazlozenje!!!signalidunapark je napisao/la: ↑06 nov 2024, 18:04Ok, slažem se donekle, pravi pitu od govana, ali to ne znači da je iznad kritika.JohnCleese je napisao/la: ↑06 nov 2024, 17:47Kome je do pressica nek premotaju sebi Savu![]()
Ove izjave kako je nezadovoljan određenim igračima malo su maloumne. Prvo, ne nazire se nikakav kriteriji, jer svi mi na svoje oči vidimo igrače koji su puno gori od tih imenovanih pojedinaca, a mazi ih se i pazi, ko da su prime Messi.
Mora taj segment popravit, ili na kraju krajeva ,nek obrazloži te nelogičnosti pa možda i nama postanu logične.
Botovi mi se gade.Horoz je napisao/la: ↑06 nov 2024, 17:50Pa radi ljudi koji imaju dobre namjere, ali ne mogu poredati prioritete, vrijedi objašnjavati neke stvari.JohnCleese je napisao/la: ↑06 nov 2024, 17:47Kome je do pressica nek premotaju sebi Savu![]()
Botova i trolova će uvijek biti i otprilike se to brzo skonta.
Mi volimo da maštamo o nekim selektorima, rezultatima, a realno teško da bi ijedan stručnjak napravio više sa ovom ekipom, povredama, raspadom sistema u koji su ovi došli.
Treba sačekati kvalifikacije za SP , pa vidjeti gdje smo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.