jedanjeborac je napisao/la: ↑06 nov 2024, 10:14
Donald razbio.
Prilika da se svijet malo unormali.
Dosta je vodanja ljudi na povodcu po berlinskim ulicama kao da su kerovi.
Ne ocekujem previse u kontekstu BiH.
I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.
I to se vidi na svakom koraku.
Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.
Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.