Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 14:36

"Sigurno će mnoge stvari biti drugačije pod vladom koju vodi Donald Trump. Donald Tramp je to uvijek jasno isticao javno. Naše poruke su jasne. Njemačka ostaje pouzdan transatlantski partner. Svjesni smo doprinosa koji dajemo ovom partnerstvu i koji ćemo nastaviti davati u budućnosti", dodao je njemački kancelar.

"Naše veze sa Sjedinjenim Američkim Državama bliže su nego sa bilo kojom drugom zemljom van Evrope. Milioni američkih građana imaju njemačke korijene. Zato, bolje nam je zajedno. Zajedno možemo postići mnogo više nego jedni protiv drugih", zaključio je Scholz.
Scholz najavio da ce pratit pustanje Zelenog niz vodu. :rol: :salut:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 nov 2024, 14:39

Meanwhile

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 14:40

soko je napisao/la:
06 nov 2024, 14:31
alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 14:19
soko je napisao/la:
06 nov 2024, 13:56

https://www.statista.com/statistics/194 ... ince-1990/

https://fred.stlouisfed.org/series/LNU04000031

Evo podataka. Najmanje prosle godine.
Jako lose poslije Bush, onda kad je Obama preuzeo sve krenulo na bolje
https://www.cnbc.com/2019/10/04/black-a ... d-low.html

Biden ti je onda to izjednacio prosle godine ali s tim da se imalo vise para pod Trumpom, zbog inflacije i svega.

Sad ce mu trebati 2 godine da ovo sve popravi sto su demokrate us.rale, mjesto da su pustili coj'ka i drugi term, do sad bi svi zivjeli k'o begovi :kafa:
Nije iznacio neg je bilo manje prosle godine.
Priznaj,ovako napisi
Upravu si soko, 2023 je bilo record low.
A evo ja cu priznati ako lazu te brojke lazem i ja
Priznaj makar jednom :kafa:
Neces se istopit :kafa:
Ok vrtilo se po TV-u ovih dana da je Trump imao taj rekord, nisam fact-provjerio. Bez obzira da je osto Trump to bi do sad bilo 1% :kafa: Samo bilionere za predsjednika, ljudi se razumiju u pare

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 nov 2024, 14:40

let3 je napisao/la:
06 nov 2024, 14:39
Meanwhile

:rol:

Baš tako

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 06 nov 2024, 14:48

let3 je napisao/la:
Meanwhile

Isto se i za balkan da primjeniti, samo umjesto bombardovanja odrzavanje trenutnog status quo sistema koji vec traje 30 i kusur godina uz povremeno izrazavanje zabrinutosti.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 nov 2024, 14:50

miki09 je napisao/la:
06 nov 2024, 14:48
let3 je napisao/la:
Meanwhile

Isto se i za balkan da primjeniti, samo umjesto bombardovanja odrzavanje trenutnog status quo sistema koji vec traje 30 i kusur godina uz povremeno izrazavanje zabrinutosti.
Pa u pravu si :thumbup: nema sta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 nov 2024, 15:19

Trump očekivano pomeo neuvjerljivu Kamalu,demokrati prekasno reagovali i odabrali pogrešnu osobu za kandidata.Ne znam šta slavi ovaj hajvan Dodik jer Amerika nikad neće biti podrška srpskom nacionalizmu.Jedino što može očekivati su nove sankcije koje će entitet RS-a dovesti do bankrota a već opasno plešu na ivici.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 nov 2024, 15:20

pravi bosančeroski mentalitet, daj šta god da je jer "sve je svejedno", "ništa se neće promjeniti", "ja/mi smo nebitni" i "samo nek ne puca" i onda se taj isti čudi što je ovdje tako a on pobjego ili hoće da pobjegne u njemačku

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 15:22

miki09 je napisao/la:
06 nov 2024, 14:48
let3 je napisao/la:
Meanwhile

Zato sto je evidentno da zapadnjacima odgovara sirotinjski sistem Istocne Europe. Dobijaju dzaba radnu snagu da bi odrzali svoju ekonomiju i visoki standard i ne treba ima nista vise. Zamisli ulozis u jednog doktora kao drzava 25 godina se skoluje i kosta hiljade i hiljade KM jedno takvo lice bi se afirmisao u doktora i lik samo ode lagano preko grane u Njemacku ili Ameriku i ljudi dobiju gotov proizvod, ne trebaju nista ulagati, cak covjek nauci i jezik njihov jer je primoran zbog struke.

Pa to je 1:0 za Njemacku/Ameriku a koliko takvih primjera i koliko ce ih jos bit. A ako si neskolovan, cak ti jos i placaju kroz Ausbildung da se kod njih skolujes, ili ti je studiranje jednostavno dzaba, ne placas nista. I to im se cak isplati. Dakle, interes i zato nikad necemo u EU jer im ne trebamo kao drzava. Kao narod da, ali drzava, naravno da ne. :salut:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2024, 15:27

alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 14:40
soko je napisao/la:
06 nov 2024, 14:31
alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 14:19

https://www.cnbc.com/2019/10/04/black-a ... d-low.html

Biden ti je onda to izjednacio prosle godine ali s tim da se imalo vise para pod Trumpom, zbog inflacije i svega.

Sad ce mu trebati 2 godine da ovo sve popravi sto su demokrate us.rale, mjesto da su pustili coj'ka i drugi term, do sad bi svi zivjeli k'o begovi :kafa:
Nije iznacio neg je bilo manje prosle godine.
Priznaj,ovako napisi
Upravu si soko, 2023 je bilo record low.
A evo ja cu priznati ako lazu te brojke lazem i ja
Priznaj makar jednom :kafa:
Neces se istopit :kafa:
Ok vrtilo se po TV-u ovih dana da je Trump imao taj rekord, nisam fact-provjerio. Bez obzira da je osto Trump to bi do sad bilo 1% :kafa: Samo bilionere za predsjednika, ljudi se razumiju u pare
Vidis da mozes :kafa:
Ne znam ja sta bi bilo da je bilo. Nego vidjecemo, imalo podatke.
Ja se nadam da ca makar ove ratove zaustaviti al tesko.
Nego sad mu je onaj netan cift.o cestitao pa mi mirisi na nesto drugo.
Sad ce papa Trump ubaciti Ivanku i onog njenog lipsu cift.u u bijelu kucu da mu budu advisori. Pa treba tamo na gaza stripu napraviti trump resorte :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 15:37

soko je napisao/la:
06 nov 2024, 15:27

Sad ce papa Trump ubaciti Ivanku i onog njenog lipsu cift.u u bijelu kucu da mu budu advisori. Pa treba tamo na gaza stripu napraviti trump resorte :kafa:
Eh vala ako je iko gledao manje svoj interes to je bio on, platu nije uzimao, ovi ga sudski procesi kostali milione, sto mu nikad ne bi napakovali da se nije bavio politikom, pa atentati i ostalo. I Clinton je imao privatne zatvore pa je narod trpo tu kad je bio predsjednik da bi uzimo pare. Oba Bush-a uljari bili pa isli po bliskom istoku itd. Nije ti to nista neuobicajeno.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 15:39

jedanjeborac je napisao/la:
06 nov 2024, 10:14
Donald razbio.

Prilika da se svijet malo unormali.

Dosta je vodanja ljudi na povodcu po berlinskim ulicama kao da su kerovi.

Ne ocekujem previse u kontekstu BiH.

I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.

I to se vidi na svakom koraku.
Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.

Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.
Zadnja izmjena: SetoKaiba, dana/u 06 nov 2024, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

Mogli
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Mogli » 06 nov 2024, 15:39

Mogli je napisao/la:
31 jul 2024, 05:21
alemsa je napisao/la:
31 jul 2024, 00:22
Devedesetka je napisao/la:
30 jul 2024, 23:40
Vec su poceli Trump-a poceli krasti znaci.
Ma kakvi, ovo je "hype" jer je 100 miliona $ dobila odma, lagano big poppa Trump
Cekam da jos poraste kvota pa da ulozim. :kafa:
:yawn:

CAGarfia je napisao/la:
01 avg 2024, 17:24
MortemHz je napisao/la:
01 avg 2024, 13:16
MortemHz je napisao/la:
30 jul 2024, 21:11
1,57 - Trump
2,38 - Harris
1,67
2,10
Uzima Kamala ovo lopatom.
Kakav si? :kafa:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 nov 2024, 15:43

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:39
Donald razbio.

I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.

Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.

Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.
Gledaj tek u mojoj branši kolika su sirotinja i koliko zaostaju za nama.

https://srpskainfo.com/da-li-ce-stati-v ... aciji-bih/

Kad odemo po voz u Doboj šlihtaju nam se ko mađarice ne bi li bismo im platili kafu ili sok sa aparata na stanici.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 15:44

Sad kad se zna da je Trump novi stari vladar svijeta, sta mislite koje rjesenje je za Ukrajinu i kako ce rat da se dalje odvija, da li ce da zavrsi?

Po meni ce se na kraju doci do dogovora slicnog kakav je napravljen jos 2014/15, samo nesto jos nepovoljniji za Ukrajinu u pogledu granica. To, i jos garancija da u bliskoj buducnosti izricito nece postati clanica NATO-a. Rusi ce se zadovoljiti ovim sto su osvojili, iako im nece sve pripasti na kraju.

Ukrajina ce se na pocetku neckati, ali uz pritiske Zapadnih zemalja i Amerike koji ovaj rat i finansiraju ce na kraju prihvatiti dogovor. Mislim da ce na stolu biti i ostavka Zelenskog na kraju, ako se dovede do okoncanja rata, mogla bi to Rusija zahtjevati.

Ovo sve nece se desiti preko noci, ali negdje do kraja sljedece godine bi mnogo toga moglo biti jasnije.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2024, 15:45

alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 15:37
soko je napisao/la:

Eh vala ako je iko gledao manje svoj interes to je bio on, platu nije uzimao, ovi ga sudski procesi kostali milione, sto mu nikad ne bi napakovali da se nije bavio politikom, pa atentati i ostalo. I Clinton je imao privatne zatvore pa je narod trpo tu kad je bio predsjednik da bi uzimo pare. Oba Bush-a uljari bili pa isli po bliskom istoku itd. Nije ti to nista neuobicajeno.
Ta plata je sica koliko oni ukradu kad su na tim pozicijama. To je samo mazanje ociju sirotinji da eto ne uzima platu.
Jel tebi normalno da on zaposli Ivanku i muza joj u bijelu kucu, da budu senior advisori i da imaju access za tajne dokumente?
Meni nije, pogotovo ona, treba pravila nakit, probala neke bizinise, sve propalo i eto ona da je neki advisor za naj mocniju drzavu planete

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 15:46

Marsal je napisao/la:
06 nov 2024, 15:43
SetoKaiba je napisao/la:
Donald razbio.

Kad odemo po voz u Doboj šlihtaju nam se ko mađarice ne bi li bismo im platili kafu ili sok sa aparata na stanici.
Tačno da pušiš ovu priču o otcjepljenju moraš biti glup ili četnik, što je zapravo u suštini isto.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 15:49

soko je napisao/la:
06 nov 2024, 15:45
alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 15:37
soko je napisao/la:

Ta plata je sica koliko oni ukradu kad su na tim pozicijama. To je samo mazanje ociju sirotinji da eto ne uzima platu.
Jel tebi normalno da on zaposli Ivanku i muza joj u bijelu kucu, da budu senior advisori i da imaju access za tajne dokumente?
Meni nije, pogotovo ona, treba pravila nakit, probala neke bizinise, sve propalo i eto ona da je neki advisor za naj mocniju drzavu planete
Trump kod Joea obecao i otvoriti sve fajlove za smrt JFK, ceka se i to. Prvo je odbio komplet ih otpecatit zbog nekih utjecajnih i bogatih ljudi koji su ga zamolili, ali rekao je ako pobjedi da ce to sve otkriti ovaj put. :tokralju:

Past ce pola Hollywooda sa Diddyem hahahaha

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 nov 2024, 15:50

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:46
Marsal je napisao/la:
06 nov 2024, 15:43
SetoKaiba je napisao/la:

Tačno da pušiš ovu priču o otcjepljenju moraš biti glup ili četnik, što je zapravo u suštini isto.
Da ne pričam da se sve od Doboja do BL i čitave Pale prijave na konkurs kad ga objavi ŽFBH. :rol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 15:53

Šta ovaj irvas debil ovoliko likuje, kao da mu je otac pobijedio na izborima? Ni oni najzakletiji republikanci ne slave toliko.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52 i 10 gostiju.