Moje mišljenje je da će i Huso i Boljević biti spremni za Velež, pogotovo Huso koji će sigurno stisnuti zube jer nam fali dosta veznih.Levin je napisao/la: ↑06 nov 2024, 08:55Da mi je neko rekao na početku sezone da ćemo mukom sklapati vezni red nakon 12 kola ne znam šta bi mu rekao. Mslm znam ali nije baš za javnost. Hehbraco je napisao/la: ↑05 nov 2024, 09:14Sad se tu postavlja pitanje koji vezni red protiv Veleža izvesti. Hiroša mislim da neće biti zbog povrede, Huso nadajmo se da će biti zdrav,, a za Al Jabera nemamo pojma u kakvom će stanju biti jer ne znamo evo ni koliko dana će se zadržat u Rijadu, a i kad se vrati pitanje je u kakvom će stanju biti od puta i psihički od potencijalno propalog transfera.Levin je napisao/la: ↑04 nov 2024, 20:27
Mirčevski – Sama činjenica da je ekipa prodisala i stvorila više prilika kada je izašao dovoljno govori. @Braco možda ima pravo kada predlaže igru bez klasične desetke. Mirčevski i Hiroš usporavaju napade, nemaju završni pas i previše lutaju po terenu. U prvom poluvremenu je prosuo nekoliko dobrih lopti iz kojih su se mogle izroditi dobre prilike. Još čekam da me demantuje, ali trenutno ne vidim kako će značajnije doprinijeti.
Karić i Mirčevski definitivno za sada nisu na nivou koji nam treba, valjda se dohavizaju.
Tako da kad sve to sumiramo, protiv Veleža potencijalne varijante bi mogle biti 4-3-3 sa Radovcem, Husom i Al Jaberom ako posljednja dvojica budu spremni ili varijanta iz drugog poluvremena na Pecari sa Dangubićem na polušpicu i Suljom na špicu, a iza da budu Radovac i Huso npr.
Ima i ona koju sam spominjao pred meč sa Širokim, a to je sa Šabićem na poziciji desetke za koju neki tvrde da mu je i prirodna pozicija, ali opet kažem nekako mi je najmanje izgledna jer ga Ćorić do sad nije stavljao na tu poziciju.
Jučer na treningu nije bilo ni Boljevića ni Huse a, kako pišu, otpali su definitivno Hiroš i Mirčevski za Velež tako da je vrlo upitno ko će od veznjaka biti u rosteru za utakmicu.
U najgorem slučaju ostat ćemo sa Al Jaberom (Valjda će se vratiti do nedjelje) i Radovcem u vezi. Što i nije loše samo da se mali vrati čiste glave. Ako se nešto ne promijeni jedino mi je logično 4-4-2 sa dva špica. Možda to i nije loša opcija.
Samo da Karića ne uvodi obzirom da je opasniji za naš gol nego za protivnički.
Za Al Jabera nisam optimističan hoće li biti uopšte tu za Velež. Pretpostavljam da je i dalje u Rijadu, a već je polovina sedmice. Uostalom ne znam da li ide na reprezentativno okupljanje mlade saudijske reprezentacije koje je sljedeće sedmice. U tom slučaju bili bez Al Jabera preko 2 sedmice računajući dva dana vikenda prošle sedmice, trenutnu sedmicu i reprezentativu pauzu što svakako nije dobro ni za našu utakmicu sa Igmanom koja je prva poslije reprezentativne pauze jer bi Al Jaber predugo odsustvovao.
Nema nažalost.