AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 05 apr 2011, 20:56

@vecchie maniere - hahahaha svaka cast kad se njih sjeti . . . mislim da je gustavo samo na fifi 1999/2000 (cini mi se) dobar bio a svakako ce obojica ostat upamceni po aferi s pasosima . . . ah ta dobra stara vremena calcia :D :lol:

@JuveSissoko - da, sabatini zna znanje i zamisli jos ako dovedu baldinija (kako su najavili) da njih dvojica rade u timu na dovodjenju novih igraca 8-)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2011, 09:56

idemo dalje sa vijestima sa terena :D

35ominutna operacija na mexesovom koljenu je uspjesno odradjena i sada mu slijedi oporavak od 4-6 mjeseci. medju prvima koji su dosli u posjetu su bili ddr i totti, nesto kasnije se nasao i sportski direktor prade koga nije moglo zaobic pitanje novinara 'kojem klubu ce se mexes vratiti nakon povrede?'. naravno, dobili su diplomatski odgovor kao sto ga i dobijaju od januara ove godine: 'nisam siguran, vidjet cemo sta buducnost donosi' :roll:
tuzna je cinjenica da smo ga protiv juventusa gledali mozda zadnji put u dresu rome, gdje je jos jednom pokazao zapravo koliko znaci ovoj ekipi.

nasa primadona jeremy menez je, takodje, nesiguran u kojem klubu ce nastavit karijeru jer je nezadovoljan minutazom. s obzirom na manjak konstantnosti i nezaineteresovanost misljenja sam da ga treba unovciti sto prije (dok ima klubova zagrijanih za njega) i na te pare dodati jos koji milion i dovesti nekoga ko je zapravo voljan igrati fudbal. naravno, postoji i ona vise utopijska ideja po kojoj bi menez konacno shvatio neke stvari i poceo igrati u korist kluba sto bi, s obzirom na sav talenat koji ima, to psiholosko prosvjetljenje bilo vrijednije od bilo kojeg pojacanja.

navodno
: ono sto sam cijelo vrijeme pisao danas je i potvrdjeno, baldini i sabatini ce biti novi likovi nase uprave. prvi ce biti zaduzen za pronalazenje novog trenera - pazite sad ovo, vec je pricao sa guardiolom (koji je odigrao par utakmica za romu) i ancelottijem (igracka legenda kluba i dokazani navijac). kad se samo sjetim prije par mjeseci da je top vijest bila taddeijev novi ugovor a danas ova dva trenera, moram bit sretan covjek :mrgreen: medjutim, realnost je nesto drugacija i vjerovatno cemo se zadovoljit produzenjem montellinog ugovora (nemam nista protiv toga). s druge strane, sabatini ce biti zaduzen za igracka pojacanja i nije tajna da smo vec zabacili udicu pastoreu koji je izgleda prva meta sto je po meni i logican slijed dogadjaja s obzirom da nam takav tip igraca i treba ali moramo na umu imati cinjenicu s kime poslujemo :lol:

i za kraj jos 'dobrih' vijesti: sa treninga su odsustvovali mirko, juan, cassetti i menez dok je burdisso nakon jucerasnje seanse zadobio 'laksu povredu' tako da je montella prekomandovao dva stopera iz primavere u prvi tim.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 06 apr 2011, 10:09

meni to sve mirise na Ancelottia, jos ako ispadne iz LP, onda sam uvjeren da ce on vodit tim, ma ti italijanski treneri i trebaju da rade u svojoj zemlji, najbolje to znaju radit tu, nikad Italija nije manjkala sa strucnjacima a evo danas dan imaju najbolje, dosta dobrih, samo jos da i Juve ubode kako treba pa da Roma-Juve bude borba za titulu a ne LP, al polako se ekipa stvara,nismo mi Man Shityy i slicni :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Platon
Kontakt:

Post Postao/la Platon » 06 apr 2011, 10:21

Bice veoma zanimljivo i burno ljeto u Romi, to je sigurno.

Ne ''navijam'' za Romu, no imam neke odredene simpatije prema ovom klubu, tako me dosta interesuje sta ce se na kraju desiti.

Ono sto treba uraditi je sacuvati neku trenutnu osnovu u igrackom kadru, tipa De Rossi, Vucinic, pa i otkupiti ugovor Borriella.

Ono sto je sigurno je to da je potrebno dovesti nekoliko mladih, svjezih igraca, jer u ovom timu, osim Meneza, najmladi igrac, od ovih boljih naravno, je De Rossi, kojem je 27. Znaci, jedan od ciljeva bi trebao biti dovodenje barem jednom mladog, talentovanog igraca, na svakoj od pozicija prema gore, pocevsi naravno od odbrane.

Treba se zahvaliti i jedno cetvorici, petorici starijih igraca, sa dosta visokim platama, a slabim predstavama na terenu, i to bi, uz dovodenje nekoliko kvalitetnih igraca, trebalo biti to.
"Znanje koje imamo je samo mrvica onoga što nemamo."

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2011, 11:16

@JuveSissoko - citao sam par puta da mu je otkaz siguran ako ne osvoji LP a cisto sumnjam da ce osvojit tako da je gotovo pa sigurno on novi trener (jbg sam je govorio da mu je zivotni san trenirat i osvajat titule sa romom) a i realno gledano najbolje bi mu bilo u rimu upravo zbog toga sto si napisao. a sto se tice juventusa i rome izgleda da dolaze neki novi bolji dani, samo da vi ne dovedete spallettija i sve ce biti dobro :D :D 8-)

@Platon - otprilike imamo isto misljenje al' mislim da to nece ici tako lahko jer previse se gresaka napravilo u dovodjenju starijih igraca, produzivanja ugovora i sl da bi se to sve za jedno ljeto popravilo. recimo igraci poput taddeija, perrotte i cassettija su trenutno prvotimci (dobro, taddei tu i tamo) i primaju pozamasnu sumu novca a produzili su ugovore prije par sedmica/mjeseci tako da bi njihovo otpustanje bilo finansijsko samoubistvo. borriello je solidan igrac al' ni u kom slucaju provtimac bilo kojeg kluba sa sampionskim ambicijama (klub kakav bi roma trebala postati) tako da i nisam bas za njegov ostanak, medjutim, nisam siguran ima li roma uopste opcije kad je njegov transfer u pitanju jer cini mi se oni moraju otkupit njegov ugovor na kraju sezone. sto se tice pojacanja, nakon svake utakmice sve sam vise uvjeren u cninjenicu da nam ni 4, 5 pojacanja nece biti dovoljno jer rpevise prosjecnosti ima u prvih 11al' eto vidjecemo. jedno je sigurno kao sto si sam rekao, bice ovo nakon dugo dugo godina zanimljivo ljeto u rimu i nadam se neka prekretnica ka boljem jer sramotno je ovo sto se trenutno desava.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 apr 2011, 18:25

ljudi zvanicno je, mexes napusta romu na kraju sezone! vjerovatno ste svi vi koji pratite stranice vezane za klub procitali njegovu izjavu :evil: stvarno nisam ocekivao al' eto nekako ga i razumijem i zelim mu sve najbolje u nastavku karijere.

kao da je jucer bilo
slika

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 apr 2011, 00:18

Evil Genius II je napisao/la:ljudi zvanicno je, mexes napusta romu na kraju sezone! vjerovatno ste svi vi koji pratite stranice vezane za klub procitali njegovu izjavu :evil: stvarno nisam ocekivao al' eto nekako ga i razumijem i zelim mu sve najbolje u nastavku karijere.

kao da je jucer bilo
slika
sta kako, de pricaj sta je rekao

kako ba :roll:
nema potpisa

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 apr 2011, 00:53

ja cu zaplakat :oops:
nema potpisa

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 apr 2011, 02:22

Stvarno ne mogu da vjerujem da odlazi iz Rome...Jos uvjek se nadam nekom demantu da ostaje...ono da ce ipak na kraju sve da se sredi i da nas 3 kapiten ostane i zavrsi karijeru u Romi...!!

Ali ako ipak ne bude demanta,onda cu morati da mijenjam pozadinu na deskopu,nic na kanteru...!!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 apr 2011, 07:54

ma evo i ja kako sam procitao vijest trazim neke demante svega toga al' izgleda da je gotova stvar :( al' s obzirom se radi o meni ponajdrazem igracu koji je nosio dres rome hvatam se za slamku pa sam pronasao originalnu izjavu na taljanskom jeziku u kojoj ni u jednom trenutku ne kaze 'napustam romu' nego govori kako je 'blize odlasku nego ostanku' iz nekih privatnih razloga tj kako prije svega mora gledati na porodicu i buducnost iste . . . pa **** zivot dajte covjeku blanko cek i finansijski mu obezbjedite unuke . . .
eh sad ono sto me samarom vratilo u stvarnost, nakon par trenutaka nade koju sam osjetio, su sljedece rijeci:

Sarà Milan o qualche altra squadra in caso di partenza?

Del Milan avete parlato tutti quanti. Alla fine, dal momento che ci sono anche altre squadre interessate, sceglierò in completa autonomia. Però probabilmente sarò rossonero.

Roma ti rimarrà nel cuore?

Certo. Dopo 7 anni so che non potrò più vivere una cosa del genere. Però il calcio e la vita sono così, ti fanno fare delle scelte e devi saperle affrontare.

romaaaa
Kontakt:

Post Postao/la romaaaa » 08 apr 2011, 08:01

ma ja mislim da ništa to nije gotovo dok on ne stavi potpis za drugi klub. ;)
evo čitam da bi cicokho iz liona mogao doći kod nas :) ili u inter :mrgreen:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 apr 2011, 08:04

izgleda nista od Ancelottia, doci ce vam mozda Gasperini,juventino stari :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 08 apr 2011, 08:09

na kraju cemo ranierija vratit :D
ja vise ne vjerujem nicemu sto procitam (od mexesa do novog trenera) jer kakve se gluposti valjaju kako je novi vlasnik tu to je nevjerovatno :roll:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 apr 2011, 08:25

Evil Genius II je napisao/la:na kraju cemo ranierija vratit :D
ja vise ne vjerujem nicemu sto procitam (od mexesa do novog trenera) jer kakve se gluposti valjaju kako je novi vlasnik tu to je nevjerovatno :roll:
welcome to the club, sad ces vidjet sta je patnja citanja vijesti,kod Juventusa je to najizrazenije, utrka ko ce vise slagat, al eto nekad je to zabavno dok se ne razocaras, al opet s druge strane,vi ce te se pojacat to je sigurno, samo treba sacekat tamo juni i vidjet ko su zaista ti igraci a ovo sve je sad nako cisto "povecanje tiraza" ,slabo da ko ima sad tacne informacije oko transfera jer za sada pametni likovi samo posmatraju tonu igraca i kasnije ce krenuti sa kupovinom,ne valja se zaletat,sem ako nije u pitanju neki extra talent,a nema ih danas bas toliko ,za koje vec ne znamo da su talenti itd itd

forzaaaaromaaa
Kontakt:

Post Postao/la forzaaaaromaaa » 09 apr 2011, 18:13

bufon zeli u romu,ali juve trazi meneza za zamjenu..tako citan..mislin da nije to pametna ideja..pustiti meneza..mogli bi dovest bufona ovako i onako

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 09 apr 2011, 18:41

Buffon u romi?? Jel to sanjate :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 apr 2011, 18:56

igramo u udinama veceras i po mom misljenju konacno se oprastamo od LP jer svoj smo voz propustili jos proslo kolo a i ako bi slucajno dosli do 3 boda to ce biti samo odlaganje neizbjeznoga i jos jedno razocarenje na kraju sezone (nesto na sto smo navikli uz ovaj klub). meneza nema tako da taddei ili rosi upadaju na njegovo mjesto a i perrotta ce na klupu jer brighi je upao u prvih 11. prema raznim portalima pocinjemo sa ovim sastavom:

......................Doni......................
Cassetti...Burdisso......Juan.........Riise
............De Rossi......Pizarro.............
Rosi................Brighi.............Vucinic
......................Totti.....................

ove price oko meneza i buffona su sve cesce al' vec sam pisao da ne vjerujem vise nikakvim vijestima i tek kad vidim igraca u nasem dresu onda cu povjerovat u to jer lijepo je JuveSissoko napisao: cisto povecanje tiraza.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 apr 2011, 18:59

Di Natale i Sanchez su bili upitni za vecerasnji mec..al nisam vala gledo hocel nastupit ipak..

navijam za remi ili pobjedu Rome..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 09 apr 2011, 19:00

Pishe da Sanchez ne igra, a da Di Natale igra. Il cemo zijanit 3-0, il dobit 2-3, druge opcije nema
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.