Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Koliko titula od nastanka zajednu ovi iz sumske imaju i ujke a koliko ostali klubovi i prije i poslije rata kad se vec k kako su sila. Ova ciganija vlaska osvoji samo kad je njihov na celu ili kad im dodje red inace nikad nista osvojili nebi bez kriminala ili protekcije eto toliki su to talenti nab8jem ih kolektivno
Izvan Juge Iskra osvojila Mitropa kup dobili Atalantu 2:0AVNOJ je napisao/la: ↑07 nov 2024, 20:49Mislim da samo Sloboda i Iskra kao učesnici svih takmičenja nisu nikad ništa osvojili s tim da je Iskra odigrala samo jedni sezonu u 1. Ligi Jugoslavije.NoDi80 je napisao/la: ↑07 nov 2024, 20:34
Zeljeznicar i Sarajevo prvaci
Sloboda, Borac, Velez nisu bili prvaci
S tim da su Borac i Velez osvojili kup
Ovi ostali nisu bili u prvoj ligi
Sloga i Radnik su bili jedini drugoligasi
Igman i (Mladost) Siroki su bili u republickoj ligi BiH treceligasi
Posusje i Gosk su bili u cetvrtoj ligi
Samo Zrinjskog nije bilo
Sloboda je najveci peh od svih klubova
Bili su treci na tabeli u Jugi, igrali finale kupa Juge, bili drugi u BiH ligi, igrali sest puta finale kupa BiH i opet nista nisu osvojili
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
X2MaroonBjelave je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:25Je li političkog ili generalno Sarajeva laž?Argentina je napisao/la: ↑07 nov 2024, 17:26Sve je to sarajevska lazMaroonBjelave je napisao/la: ↑07 nov 2024, 17:20
Auuu pa nije valjda? Pa kako i papa u Sarajevo i to X2. Doduše, Ivan Pavao drugi je trebao i u ratnom periodu doći, bina rađena na dijelu Zetre gdje je vanjsko klizalište. Međutim snage UN-a mu nisu mogle garantovati bezbjednost.![]()
![]()
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Haj selendro ne seriGoskGabela je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:48Kakve seljacine su pitari nevjerojatno, zaposjeli fb i instagram od Nardina najgorim psovkama.
Ograničeni umovi zesce.
Jbga normalno da će čovjek slaviti gol, kad ste mu prijetili i čekali ga kad bi iso na trening u FKS.
Fun fact čovjek je od malena navijač FKS.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
E jesmo loši onda u pm

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Popuši mu ga da mu bude lakšeGoskGabela je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:48Kakve seljacine su pitari nevjerojatno, zaposjeli fb i instagram od Nardina najgorim psovkama.
Ograničeni umovi zesce.
Jbga normalno da će čovjek slaviti gol, kad ste mu prijetili i čekali ga kad bi iso na trening u FKS.
Fun fact čovjek je od malena navijač FKS.
-
- Kontakt:
Evo šta god da je važno, Osman je bolji u svakom segmentu, šta da se radi, valjda je red da igraju najbolji u reprezentaciji, a i vi bi sutra Osmana umjesto Vedada 1/1, da se ne lažemo bezvezeRiquelme1921 je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:56E jest važno u reprezentaciji koji golman igra nogom, kod ovog mrtvog kockara igramo u formaciji 5-4-1 i golman nema gdje igrat s njom, jedva igrači dolaze do lopte a ne golman.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 16:16Remze ti jesi li to poceo pit po danu
Mufti vratis loptu on je odmah u aut. A Barba voli golmane ko Osman sto imaju sve, plus lagani s loptom u nogama, moras shvatiti![]()

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Nije više bolji ni u jednom segmentu. Muftić izrasta u odličnog golmana.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 21:53Evo šta god da je važno, Osman je bolji u svakom segmentu, šta da se radi, valjda je red da igraju najbolji u reprezentaciji, a i vi bi sutra Osmana umjesto Vedada 1/1, da se ne lažemo bezveze![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
U svakom apsolutno, znamo to i ti i ja, a u nekim poput igre nogom miljama ispredVirtu4l je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:06Nije više bolji ni u jednom segmentu. Muftić izrasta u odličnog golmana.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 21:53Evo šta god da je važno, Osman je bolji u svakom segmentu, šta da se radi, valjda je red da igraju najbolji u reprezentaciji, a i vi bi sutra Osmana umjesto Vedada 1/1, da se ne lažemo bezveze![]()

Pustite ga da se proda sam k'o Kovacevic, sta ce mu repka. Uostalom, jos uvijek nema kompletnu korektnu sezonu iza sebe, tako da - nije kalibar za reprezentaciju jos uvijek. Nadamo se da ce krenuti pa stati da ga Haskic jos jednom lobuje s 3m glavom u subotu

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:15U svakom apsolutno, znamo to i ti i ja, a u nekim poput igre nogom miljama ispredVirtu4l je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:06Nije više bolji ni u jednom segmentu. Muftić izrasta u odličnog golmana.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 21:53Evo šta god da je važno, Osman je bolji u svakom segmentu, šta da se radi, valjda je red da igraju najbolji u reprezentaciji, a i vi bi sutra Osmana umjesto Vedada 1/1, da se ne lažemo bezveze![]()
![]()
Pustite ga da se proda sam k'o Kovacevic, sta ce mu repka![]()
Hadzikic primio 13 golova i 5 puta sacuvao, a Muftic 8 primio i 5 clean s
Ukupno u ligi
Hadzikic 59 utakmica, a primio 62, 26 puta sacuvao mrezu
Muftic 70 utakmica, 72 primio, 25 puta sacuvao mrezu
Jos je Muftic jednu sezonu s amaterima igrao, dok je Hadzikic imao jak Velez
Bolji bio nekad , vise nije
Mufta komandir s 22 godine
Jedino Maric je bolji od Muftica i ne znam kako je uopste Hadzikic prije njega dobio poziv
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- relativizam
- Kontakt:
Jel sutra zasijeda disciplinska
Muftic je ove godine definitivno najbolji golman, tj golman koji je imao najviše uticaja na rezultate svoje ekipe. Da nije skidao neke zicere, ne bi bili ovako visoko plasirani. Minimalno 7 bodova im je donio.
Apsolutno se slazem.
Preveliki napredak i odlicno smo ga istrpili posebno prosle godine(prije bih rekao da nismo imali alternativu, ali hajde da nestoni klubu pripisemo), jer prosle godine je bilo 7-8 njegovih golova, primao je uzasne golove, lobove, itd. Hvala Bogu, to je proslost.
A ove godine je bukvalno donio bodove (3 protiv Veleza, 1 protiv Sarajeva, rekao bih i 3 protiv Posusja). Sjajno branio i protiv ostalih ekipa.
Prvak NR BiH: 1946
Izvlacio vas je dosta puta, ove sezone pogotovo. Najbolja forma u dosadasnjem dijelu sezone.Argentina je napisao/la: ↑07 nov 2024, 23:08Apsolutno se slazem.
Preveliki napredak i odlicno smo ga istrpili posebno prosle godine(prije bih rekao da nismo imali alternativu, ali hajde da nestoni klubu pripisemo), jer prosle godine je bilo 7-8 njegovih golova, primao je uzasne golove, lobove, itd. Hvala Bogu, to je proslost.
A ove godine je bukvalno donio bodove (3 protiv Veleza, 1 protiv Sarajeva, rekao bih i 3 protiv Posusja). Sjajno branio i protiv ostalih ekipa.
Nemoj zaboraviti ni derbi prosle sezone kad u 90+ Mehmedovicu brani s 2 metra sut glavom
- kolezeljovac
- Kontakt:
Rogic mali ce biti top golman, a Muftić je na početku istrpljen. Danas se kupe plodovi ulaganja i strpljenja
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Ja, ja, Muftic jednu godinu s amaterima igrao, a Hadzikic ove godine igra sa top igracima, kao Adi Mehremic, Milan Jevtovic i slicni, i i ove godine ima jak Velez isto, jel deNoDi80 je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:20killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:15U svakom apsolutno, znamo to i ti i ja, a u nekim poput igre nogom miljama ispred![]()
Ukupno u ligi
Jedino Maric je bolji od Muftica i ne znam kako je uopste Hadzikic prije njega dobio poziv

A hocemo li mu racunati clean sheet u onoj utakmici kad je dogovoreno da Sloga ne opali po golu za opstanak, to necemo spominjati jel

Svaka cast momku na formi, ali koliko je bodova donio ove, toliko je prosuo prosle. Neka odradi sezonu na nivou, bude najbolji golman lige nakon cijele sezone statisticki i po svim parametrima, kao sto je Hadzikic bio prosle (uz Marica naravno) i onda neka bude treci golman i da ga prodate vise preko Hadisa u neki Kitaspor i da cekate isplatu narednih 12 godina

Hadzikic je puno konstantniji zadnje dvije sezone, i to je cinjenica. Isto kao i Maric, konstantno dobar, rijetko grijesi a itekako cupa ekipu. Pa evo i ove godine eto imaju isto clean sheetova a gdje je Velez, gdje Zeljo

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
NoDi80 je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:20killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:15U svakom apsolutno, znamo to i ti i ja, a u nekim poput igre nogom miljama ispred![]()
Ukupno u ligi

-
- Kontakt:
U toj utakmici je Muftic odbranio penal Vidicu koji je odlicno izveden. Prosle sezone je prosuo vrlo malo bodova, da pricamo o ranijim sezonama pa se i desavalo al prosle sezone vrlo malo, ako je uopste i bilo. Hadzikic nije konstantniji, vas je kostao kupa predprosle sezone, gol u finalu njegova krivica, kad vec pricas o kiksevima, a taj nije mogao u gorem momentu biti. Sto se tice clean sheetova, rijec je o broju clean sheetova citave kalendarske godine, a ove kalendarske godine ste vi bili bolji prvu polovinu tj. proslu sezonu a mi ovu, tako da dodje na isto a Muftic je tu najbolji. Jos sam negdje vidio da si pisao da je Muftic dosta losiji u igri nogom, Mufticu je igra nogom uvijek bila jaca strana, od juniora pa do danas, tu je sasvim ok, cak i iznenadjujuce dobar.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 23:53Ja, ja, Muftic jednu godinu s amaterima igrao, a Hadzikic ove godine igra sa top igracima, kao Adi Mehremic, Milan Jevtovic i slicni, i i ove godine ima jak Velez isto, jel deNoDi80 je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:20killafrommanilla je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:15
U svakom apsolutno, znamo to i ti i ja, a u nekim poput igre nogom miljama ispred![]()
Ukupno u ligi
Jedino Maric je bolji od Muftica i ne znam kako je uopste Hadzikic prije njega dobio poziv![]()
A hocemo li mu racunati clean sheet u onoj utakmici kad je dogovoreno da Sloga ne opali po golu za opstanak, to necemo spominjati jel![]()
Svaka cast momku na formi, ali koliko je bodova donio ove, toliko je prosuo prosle. Neka odradi sezonu na nivou, bude najbolji golman lige nakon cijele sezone statisticki i po svim parametrima, kao sto je Hadzikic bio prosle (uz Marica naravno) i onda neka bude treci golman i da ga prodate vise preko Hadisa u neki Kitaspor i da cekate isplatu narednih 12 godina
Hadzikic je puno konstantniji zadnje dvije sezone, i to je cinjenica. Isto kao i Maric, konstantno dobar, rijetko grijesi a itekako cupa ekipu. Pa evo i ove godine eto imaju isto clean sheetova a gdje je Velez, gdje ZeljoA Hadzikic prosle godine 15, 16 clean sheetova ja mislim, da ne provjeravam, izvoli pa nek ga stigne
![]()
Ovo ti ne pisem da bi ti dokazao ko je bolji nego jer je vecina sto si napisao vezano za Muftica, neistina.
- ErosViverosViv
- Kontakt: