nastrojeni21 je napisao/la: ↑08 nov 2024, 00:42
U toj utakmici je Muftic odbranio penal Vidicu koji je odlicno izveden. Prosle sezone je prosuo vrlo malo bodova, da pricamo o ranijim sezonama pa se i desavalo al prosle sezone vrlo malo, ako je uopste i bilo. Hadzikic nije konstantniji, vas je kostao kupa predprosle sezone, gol u finalu njegova krivica, kad vec pricas o kiksevima, a taj nije mogao u gorem momentu biti. Sto se tice clean sheetova, rijec je o broju clean sheetova citave kalendarske godine, a ove kalendarske godine ste vi bili bolji prvu polovinu tj. proslu sezonu a mi ovu, tako da dodje na isto a Muftic je tu najbolji. Jos sam negdje vidio da si pisao da je Muftic dosta losiji u igri nogom, Mufticu je igra nogom uvijek bila jaca strana, od juniora pa do danas, tu je sasvim ok, cak i iznenadjujuce dobar.
Ovo ti ne pisem da bi ti dokazao ko je bolji nego jer je vecina sto si napisao vezano za Muftica, neistina.
Reci da je Hadzikic izbio Velezu kup u utakmici u kojoj nismo opalili na gol je bas glupo, al razumio bih da je bilo u 90, a gol ko gol nije direktna greska golmana pa da se tako moze reci.
Zar mu nije ispala lopta protiv Borca u BL kad je ono idiotski krenuo u guzvu i tako vam skinuo bod? Zar nije krenuo pa stao protiv Veleza pa ga Haskic lobova vrlo mlakim udarcem glavom. Direktne golmanske greske u zadnjim minutama. A npr. protiv Goska je isto primio otprilike slican gol ko Hadzikic u finalu, al isto tako obojica bili zaklonjeni - nije direktna greska. Hadzikica bas moras udariti da mu ispadne lopta, znas ti to dobro
Nisam rekao da ce ovaj promasiti svaku loptu nogom, ali Hadzikic je tu duplo bolji, dokazao sad i protiv Borca, presing on dize loptu preko igraca ispred i doda stoperu. To nisam nesto vidjao od Muftica.
Elem, da ne kenjam vise, sam si rekao ne kazes da je bolji - jer nije, jos uvijek, al' Hadzikic itekako konstantniji i evo iza sebe ima sezonu odradjenu perfektno i za kristalnih 11. Hajd da sacekamo Muftica sezonu kompletnu pa da brojimo.