Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Mogli » 09 nov 2024, 18:04

Gisada je napisao/la:
09 nov 2024, 05:06
Mogli je napisao/la:
08 nov 2024, 23:55
Nirton je napisao/la:
08 nov 2024, 20:53
Koliko je Jasmila Zbanic visocija od svog muza, jedno 10cm brat bratu. :mrgreen:
Da li bi ti bio sa visom od sebe? :yawn:
Jel istina da se bolje tresu vise zene? Ti si imao dosta iskustva pa vjerovatno znas bolje od mene. :salut:
Visoke mi nisu zenstvene. :yawn:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 09 nov 2024, 18:12

ReX2 je napisao/la:
09 nov 2024, 17:32
Moderno klik novinarstvo. Nista drugo. Takva vremana, hate or love it.
:thumbup:

I ovaj portal je primjer. Jedno vrijeme Diletta, Livaković itd.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 nov 2024, 18:18

Pretplata je jedino rješenje za kvalitet.

Kad se i u BiH počne sve plaćati, ljudi koji kupuju sadržaj će se pitati, a to su oni koje nešto zaista i zanima, neće ih niko morati privlačiti nekim naslovom, za sam naslov niko nikad neće platiti.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 09 nov 2024, 18:41

admin je napisao/la:
09 nov 2024, 18:18

Kad se i u BiH počne sve plaćati, ljudi koji kupuju sadržaj će se pitati, a to su oni koje nešto zaista i zanima, neće ih niko morati privlačiti nekim naslovom, za sam naslov niko nikad neće platiti.
Ma nije do vas nego do publike, da niko ne otvara te glupe tekstove i članke koje i nemaju nekakvu dublju svrhu osim da budu "pročitani" onda bi i vi imali potrebu da se više posvetite svojoj profesiji.

Mislim zašto bi neko izdvojio vrijeme i trud da napiše neku dublju analizu stanja u BH fudbalu ako ljude više zanima šta je Mamić rekao Modriću kad su se zadnji put sreli.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 nov 2024, 18:46

A kvalitet je uslov za pretplatu. Moras uloziti u proizvod da bi ga mogao prodavati pretplatom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 nov 2024, 18:47

ReX2 je napisao/la:
09 nov 2024, 17:32
Ljudi se pecaju na naslove i sadrzaj CD-a u zadnje vrijeme, a ne shvacaju da to radi. Da takav model funkcionise. Isto tako, zasto se sportski portali bave tracevima i sponzorusama, i ko je sta kome uradio ili rekao (u opisu video haha).

Moderno klik novinarstvo. Nista drugo. Takva vremana, hate or love it.

Bas sam danas pogledao intervju Bursaca kod Emele, i ona u dva navrata istice "Pozdrav Banja Luci iz Sarajeva". Yebeni cringe. Ali to je tako. :oops:
:thumbup:

Puno vise raje ce otvoriti clanak sa takvim naslovom, nego da je neki normalan naslov. Ovaj portal je prvi primjer za to.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 09 nov 2024, 19:00

admin je napisao/la:
09 nov 2024, 18:18

To na zapadu tesko prolazi a ne kod nas vidio si cirkusa sa WP kad naleti neka skakljivija odluka u vezi uredničkih odluka medija, ne znam kako vam ide metrika na cemu imate vecu zaradu od clickbait naslova il kad prodate reklamiranje preko čitave naslovnice u udarnim terminima vikendom il kad je neko takmičenje sta vam je vise isplativo na koncu

I da sto ste odustali od podcasta sta bi s tim projektom taman poceli krenulo dobro i naprasno prekinut projekat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 nov 2024, 19:09

Haris Kurtić (44) iz Tešanjke 6. novembra je podlegao teškim povredama u Općoj bolnici Tešanj.

Nastradali je preminuo usljed obilnog krvarenja nakon što je zadobio ubodnu ranu u predjelu butine.

Povredu nožem nanio mu je sin D. K. (18) koji je istog dana uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške povrede sa smrtnom posljedicom.

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu ZDK, D. K. je pušten na slobodu.
Ovo samo kod nas ima. Ubije te tvoje dijete i puste ga na slobodu :bow:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 nov 2024, 19:21

sljivo je napisao/la:
09 nov 2024, 18:46
A kvalitet je uslov za pretplatu. Moras uloziti u proizvod da bi ga mogao prodavati pretplatom.
Pitanje je ipak malo kompleksnije od toga. Prvo bi svako trebao imati neko one-klik plaćanje na telefonu koje inace koristi. Trebao bi telefonom već plaćati i niz drugih usluga, zvati uber, razne dostave, kupovati mnogo stvari online, plaćati sve račune online, isl… pa kad ponudiš sadržaj koji se plaća da nemaš prepreku naplate kod 90% publike onda možeš nešto pokušati.

Drugo bi trebalo biti riješeno pitanje autorskih prava. Npr, mi ponudimo tu analizu o kojoj pričate, potrudimo se, nadjemo nekog ekstra stručnjaka da to piše, sve super napravimo i košta 1 KM da se procita. Za tri minute lik koji je platio isti tekst će zalijepiti na forum ili neki svoj sajt da svako čita džabe i šta ces mu?

Pa bi trebao imati neku malo siru strategiju… da se većina medija dogovori da krene naplatu istovremeno, jer inace svako obara sistem onom drugom… ili ovako čekaš da neko drugi prelomi

Da ne govorim da treba imati i o čemu pisati, a kod nas se nešto u sportu desi jednom u tri godine

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 nov 2024, 19:44

:salut: :salut: :salut:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 nov 2024, 19:50

Slazem se, poenta je da je pretplata veci zalogaj nego sto to izgleda, pogotovo za nase trziste, gdje niti imas neku kriticnu masu korisnika da bi to bilo isplativo niti dogadjaje o kojima bi pisao. Jednostavno ta prica se ne isplati, i zbog toga kvalitetnijeg sadrzaja nece nikad ni biti, u bilo kojem mediju.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 09 nov 2024, 20:02

sljivo je napisao/la:
09 nov 2024, 19:50
Slazem se, poenta je da je pretplata veci zalogaj nego sto to izgleda, pogotovo za nase trziste, gdje niti imas neku kriticnu masu korisnika da bi to bilo isplativo niti dogadjaje o kojima bi pisao. Jednostavno ta prica se ne isplati, i zbog toga kvalitetnijeg sadrzaja nece nikad ni biti, u bilo kojem mediju.
I zato ne treba kukati i kritikovati, nego pustiti " mozak" na pašu kao kolega Mogli :lol:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 nov 2024, 20:17

sljivo je napisao/la:
09 nov 2024, 19:50
Kako ne isplati, pogledaj streaming servise, pogledaj ny times

Kod nas (mislim ex yu) imas sad velike price, ne znam jesi upoznat, al imaju super format, autore, ja sam se pretplatio na godinu dana i svaki dan imas barem 10ak kolumni i tekstova u raznim kategorijama. Onda od sportskih imas telegram hr, imas za geopolitiku advance hr isto na princip pretplate.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 nov 2024, 20:19

Velike priče su pun pogodak za ove prostore, ko voli da čita kolumne, mišljenja i analize. :salut:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 nov 2024, 21:55

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 nov 2024, 21:57

I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 nov 2024, 22:00

Arvid je napisao/la:
09 nov 2024, 21:57
https://www.klix.ba/sport/rukomet/rukom ... /241109089

e grob te **** :rol:
Treba se i ovog dosjetiti :tokralju: :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 09 nov 2024, 22:12

Arvid je napisao/la:

Haj sto smo mi u khurcu al što su oni kao narod i drzava to je cudo jedno, jutros vucic kao rockstar objavljuje slike sa sahrane na Instagramu :crazy:

Neutral
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Neutral » 09 nov 2024, 22:27

Pantelija je napisao/la:
16 apr 2024, 22:48
e izvini nisam znao da su u bosni plate obicnim radnicima skocile sa 900 na 1400 maraka... tu info nisam imao... moja mama je nastavnica i nema toliko
Plata je upravo razlog sto ne zelim raditi u struci iako ima beneficija, slobodnog vremena, manje rada itd, ali to ne kupuju teletinu u mesnici. (Po struci profesor, upisao i master, dao 50% ispita i odustao jer tu nema hljeba).

U skoli sa punom normom imao bi 1500 mozda malo vise, smijesno (sa prevozom, toplim).

Draze mi je vise radit jer je veca zarada i to u realnom sektoru. Vjerujem da ce za 5-10 godina realni sektor preskociti drzavni pa ce se uhljubi hvatati za glavu.

Lako je dignuti kredit i glumetati gazdu. Tako je nedavno kolegica uzela auto 2020, otplacuje ga mjesecno, veze nemam kako, leasing ili neki drugi nacin otplate, znam da Nuic nudi neke pogodnosti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 nov 2024, 22:30

DamirT je napisao/la:
09 nov 2024, 22:00
Arvid je napisao/la:

Treba se i ovog dosjetiti :tokralju: :rol:
Knez Lazar poginuo je kada ga je, tokom borbe, Bajazit zarobio, a potom i pogubio. Mi ne znamo gdje se to tačno desilo, dok su Muratu presudila ruke srpskih ratnika koji su probili turske redove. Kada se priča o ubistvu emira Murata, svi istorijski izvori koji su nastali neposredno poslije boja, spominju 12 srpskih plemića koji su se zavjetovali da će ga ubiti, kao i da su oni to i izveli. U 15. vijeku Konstantin Filozof prvi put umjesto 12 plemića spominje 1, ali mu ne navodi ime.

U 16. vijeku plemić dobija ime Miloš, a u 18. dobija i prezime Obilić, Kobilić, Obiljević i slično. Ono što je sigurno je da identitet tih plemića nije poznat, pa zasigurno Obilić ne može imati "zasluge" za smrt emira Murata. Rani osmanski istoričari daju jako malo podataka o Kosovskom boju. Prvi glas širi ruski monah, koji 12 dana nakon prolazi kroz mjesto bitke, daje podatak da su obojica vladara izgubili život.

Sam Miloš Obilić nije uopšte istorijska ličnost. Samo ime Miloš kod Srba se javlja oko 100 godina poslije Kosovskog boja, a prezimena Obilić, Kobilić, Kobilović još mnogo, mnogo kasnije-govori srbijanski istoričar Aleksandar Uzelac.

Miloš Obilić je u srpskom narodu postao slavan, tek kada ga je Njegoš stavio u svoje stihove i to 457 godina poslije Kosovskog boja. U „Gorskom vijencu“ Miloš Obilić je junak, koji nadahnjuje i oplemenjuje nova srpska pokoljenja.

“Obiliću, zmaju ognjeviti, ko te gleda bliješte mu oči, svagda će te svetkovat junaci”.

Kao što za Vidovdan niko u Srbiji nije znao do druge polovine 19.stoljeća, tako ni jedan srpski ili ruski izvor 16. i 17-tog stoljeća, ne zna ime ubice turskog cara Murata na Kosovu.

Jednom mitomani, uvijek mitomani.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.