Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

EastwichTown
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la EastwichTown » 08 nov 2024, 09:43

Realno ljepše izgleda naša igra , mada Herceg i Panić nas podsjećaju na onu staru / sporu našu igru , ali i oni mogu možda dati još mnogo , ali u defanzivi , u napadu bi više koristio ostale bekove .
Grgić se pokazao da može igrati i na lijevom beku što se odlično pokazalo , Hadžić takođe iskoristio svoje minute , Vukšić moguće i najkorisniji sa sedmercima i isključenjima nad njim , kao i asistencijama .
Alilović kada bude imao pravo bit će još jedno osvježenje jer ako nije bolji od Grgića onda su tu negdje po kvaliteti , a mislim da i njemu nije strano da igra i na lijevom beku .
Luka Perić prekucao koliko je napredovao , nije ni čudo što je prvi strijelac Celja . Kada se vrate Pavle Petrović , golmani Harun Hodžić i Čordalija , kao i pivot Faljić uz možda još jednog naturalizovanog lijevog beka "kapitalca" mogla bi ovo biti lijepa priča i povratak našeg reprezentativnog rukometa na neke normalnije staze .

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 nov 2024, 09:59

EastwichTown je napisao/la:
08 nov 2024, 09:43
Realno ljepše izgleda naša igra , mada Herceg i Panić nas podsjećaju na onu staru / sporu našu igru , ali i oni mogu možda dati još mnogo , ali u defanzivi , u napadu bi više koristio ostale bekove .
Grgić se pokazao da može igrati i na lijevom beku što se odlično pokazalo , Hadžić takođe iskoristio svoje minute , Vukšić moguće i najkorisniji sa sedmercima i isključenjima nad njim , kao i asistencijama .
Alilović kada bude imao pravo bit će još jedno osvježenje jer ako nije bolji od Grgića onda su tu negdje po kvaliteti , a mislim da i njemu nije strano da igra i na lijevom beku .
Luka Perić prekucao koliko je napredovao , nije ni čudo što je prvi strijelac Celja . Kada se vrate Pavle Petrović , golmani Harun Hodžić i Čordalija , kao i pivot Faljić uz možda još jednog naturalizovanog lijevog beka "kapitalca" mogla bi ovo biti lijepa priča i povratak našeg reprezentativnog rukometa na neke normalnije staze .
potpis, samo mislim da grgic nemoze igrati na LB zbog visine..kako napreduje trivunovic?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 nov 2024, 10:00

Je li ima ijedan nas igrac u inostranstvu, a da ne igra za nas?

Bas steta za npr Sutona sto ga ne zavrsise...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 08 nov 2024, 10:42

Grgić sa svoja 193cm može igrati na LB , ali to nije njegova prirodna pozicija , tako za sada ovako može krpiti i LB , Trivunović je trenutno u Borcu , ali nešto nisam upratio koliko igra , a naši klubovi izuzev Izviđača ne pišu statistiku tako da ako nisi gledao utakmicu ne možeš ni znati ... Ima sigurno igrača koji imaju veze sa nama , a koji bi nam mogli "valjati" , ali u rukometu nemamo Spahića i Barbareza da zasuču rukave i da iskopaju nekog kapitalca .

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 nov 2024, 16:28

Mislav Grgić je apsolutno osvježenje u našoj reprezentaciji.Relativno nepoznat igrač, skromne klupske karijere, u ove 2-3 utakmice reprezentacije pokazao je zavidan napadački potencijal.Sposoban je izmisliti gol i ima veliki repertoar šuteva, odličan na obje bekovske pozicije, kod nas radi nikakvog kvaliteta i poželjniji kao lijevi bek jer Mića i Alilović mogu zakrpati poziciju srednjeg beka.Kada bi smo na desnom beku uspjeli naći igrača približnog napadačkog kvaliteta, mogli bi se nadati iskoraku u odnosu na ovo tavorenje koje gledamo u poslednjih par godina.Rješenje nisu ni Panić ni Hodzic, ja bih probao naturalizirati nekog korektnog desnog beka ili forsirao mlađe igrače kao što su Čolaković i Vahid Halilović

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 nov 2024, 16:36

Mislav Grgić je najveće osvježenje u reprezentaciji u poslednjih nekoliko godina.Igrač skromne klupske karijere, donio je veliki napadački kvalitet reprezentaciji.Tehnički odličan, uz veliki repertoar šuteva i srčanost, vukao ie napadački reprezentaciju na poslednja 2-3 meča.Nominalno srednji bek, može igrati i lijevog, pogotovo kod nas gdje na vanjskim pozicijama nema napadačkog kvaliteta.Srednjeg beka mogu pokrpati Mića i Alilović, problem je desni bek jer ni Panić ni Hadzic ne mogu pogađati u serijama niti su sposobni samo sebi izboriti prostor za šut, a i kad šutaju to su predvidivi i slabi šutevi.Panica treba zadržati kao odbrambenog igrača, što on u suštini i jeste, a umjesto Hadzica naturalizirati nekog igrača ili forsirati mlađe, Čolakovića, Vahida Halilovića…

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 08 nov 2024, 16:47

grgic je u svoje vrijeme bio ako se nevaram uz sivica najjaci igrac u juniorskoj reprezentaciji BiH

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 nov 2024, 19:14

ovisnik je napisao/la:
08 nov 2024, 16:36
Mislav Grgić je najveće osvježenje u reprezentaciji u poslednjih nekoliko godina.Igrač skromne klupske karijere, donio je veliki napadački kvalitet reprezentaciji.Tehnički odličan, uz veliki repertoar šuteva i srčanost, vukao ie napadački reprezentaciju na poslednja 2-3 meča.Nominalno srednji bek, može igrati i lijevog, pogotovo kod nas gdje na vanjskim pozicijama nema napadačkog kvaliteta.Srednjeg beka mogu pokrpati Mića i Alilović, problem je desni bek jer ni Panić ni Hadzic ne mogu pogađati u serijama niti su sposobni samo sebi izboriti prostor za šut, a i kad šutaju to su predvidivi i slabi šutevi.Panica treba zadržati kao odbrambenog igrača, što on u suštini i jeste, a umjesto Hadzica naturalizirati nekog igrača ili forsirati mlađe, Čolakovića, Vahida Halilovića…
Vidis na njemu koji je realno u evropskim standarima prosjecan igrac koliko je bolji od nasih bekova.Nasi bekovi vecinom su dno dna u Evropi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 nov 2024, 19:25

MElloo je napisao/la:
08 nov 2024, 19:14
ovisnik je napisao/la:
08 nov 2024, 16:36
Vidis na njemu koji je realno u evropskim standarima prosjecan igrac koliko je bolji od nasih bekova.Nasi bekovi vecinom su dno dna u Evropi.
Jbg kad nam je liga nikakva, a cini nam 70% reprezentacije. Eto Izvidjac, skoro svake sezone dominantni, odu u Evropsku ligu, svaki tim ih nabije po 20 razlike. Zamisli onda kakvi su nam ostali klubovi.

Malo ulijevaju nadu ovi momci sto su rano otisli u lige okruzenja, tipa Peric. Mada i ako odemo na EP, bit cemo topovsko meso vrlo vjerovatno.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 nov 2024, 20:48

Damir je krenuo dobrim putem, podmlađivanje i pravljene konkurentne reprezentacije.Problem je loš savez, opterećen dugovima, evo sad i bez dva člana UO i generalnog sekretara koji su podnijeli ostavke.Očekivao sam od Magode da pomogne finansijski, da mu partijski drugovi Nikšić i Mijatović kao bivši rukometaši, pomognu sa nivoa FBiH da se izađe iz finansijskih problema i dobije ID broj, a on naumio da se skrasi u NSBiH,ko veli tamo su pare.Kako god, uz malo sređeniji savez mogla bi se napraviti solidna reprezentacija, ne za medalje, ali za drugi krug EP.Osnova postoji, odlični golmani Burić,Hodzic, Čordaklija, krila Perić,Haseljić,Majstorović,Mehmedčehajić, pivotmeni Burić,Faljić,Ljubić, srednji bekovi Alilovic, Vukšić, Alem Hadzic, problem su lijevi i desni bek, Grgić je jedino dobro rješenje.U prethodnim utakmicama nije loše igrao ni Petrović, al eto izgubio se u Pelisteru a i nema fizikalije pravog beka šutera, ali zbog godina treba računati i na njega ako nađe solidan klub u kojem će redovno igrati.Treba nam jedan lijevi i dva desna beka ako Marko ostane kao odbrambeni igrač i nužna alternativa za napad.Nažalost, mi dugo ne možemo da napravimo dobrog beka.Da je savez koliko toliko uredan, mogli smo uganjati Tim Sutona, al eto nismo iako bi nam donio veliki kvalitet na lijevom/srednjem beku.Klis je imao dobru priliku ali se niie uspio dokazati u Zagrebu i završio je u Rumuniji, ne znam kako tamo igra.Neki momci tipa Berina Kese, Kadrica…koji su imali dobre fizičke predispozicije nisu se razvili u dobre igrače.Odak i Ćesko iz Izviđača imaju kvalitet i potencijal ali ne žele da igraju za nas dok ne vide u kom pravcu će se razvijati njihova karijera, odnosno hoće li dobiti šansu u kockastom dresu.Damiru ostaje da traži rješenja, pokuša naći nekoga kao Grgić i nadati se da će u tome uspjeti.Većina ekipa mu je mlada i 7-10 godina može igrati zajedno.Put kojim je krenuo nema alternativu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 nov 2024, 15:42

Olako smo se odrekli Vranješa i Terzića. I dalje igraju defanzivno na vrhunskom nivou.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 nov 2024, 11:32

slika

Sastav za veceras. Plus 2 golmana Buric i Ahmetasevic. Steta sto nije uvrstio Colakovica makar za veceras, ali dobro. Svakako ne vjerujem da bi igrao.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 nov 2024, 11:36

DamirT je napisao/la:
10 nov 2024, 11:32
slika

Sastav za veceras. Plus 2 golmana Buric i Ahmetasevic. Steta sto nije uvrstio Colakovica makar za veceras, ali dobro. Svakako ne vjerujem da bi igrao.
Znaci Alilovic umjesto Avdica dobro mada sumnjam da ce Alilovic dobiti priliku kao sto ne bi ni Avdic

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 nov 2024, 11:39

CAZIN je napisao/la:
10 nov 2024, 11:36
DamirT je napisao/la:
10 nov 2024, 11:32
slika

Znaci Alilovic umjesto Avdica dobro mada sumnjam da ce Alilovic dobiti priliku kao sto ne bi ni Avdic
Ma naravno. Par njih popunjava broj, tako da je sasvim svejedno koga je stavio. Znamo svi kojih 10-11 igraca ce rotirati, osim ako ne bude neka povreda.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 10 nov 2024, 13:42

Kako sam negdje pročitao Čolaković je povrijeđen , a mislim da bi Alilović večeras mogao dobiti šansu jer je u Metaloplastici važan kotačić u ekipi .

rukometubih23
Kontakt:

Post Postao/la rukometubih23 » 10 nov 2024, 14:01

Čolaković je povrijeđen mislim da cak nije ni na pripremama s reprezentacijom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 nov 2024, 14:03

:thumbup:

Vidio sam ga na okupljanju prvi dan. Bit ce zanimljivo vidjeti sta moze Alilovic, ako dobije ikakvu minutazu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 nov 2024, 15:47

Gruzija 13 - Island 14 na poluvremenu
Tskhovrebadze 1/7 ucinak u prvom poluvremenu

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 10 nov 2024, 16:14

CAZIN je napisao/la:
10 nov 2024, 15:47
Gruzija 13 - Island 14 na poluvremenu
Tskhovrebadze 1/7 ucinak u prvom poluvremenu
47' 18:25 vodi Island

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 nov 2024, 16:47

Dobro je, Island pobijedio. Zato ce Tskhovrebadze proraditi protiv nas...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.