Pa nećemo se sada vraćati do 2011 i 12 lol. Zašto Dortmund nije bio ta statistička anomalija? Radi se o tome da je Dortmund baš razvojni klub koji ne može zadržati dobrog igrača više od sezonu. Dovedu Sancha na pola sezone da bi mu oživljavali karijeru za drugi klub. Čak i Leverkusen zadržao okosnicu nakon prošle sezone. Vjerovatno će im otići dosta igrača iduće sezone, ali nisu odmah sve živo prodali. Dortmund bi odmah sve rasprodao. A nije da ne mogu, ono kada ih je Tuchel vodio su zadržavali igrače više sezona kao Mkhitaryana, Aubameyanga, dovodili Dembelea itd. Bili baš jaki, bara-bara sa Pepunovim Bayernom tada, dobili Ancelottijev Bayern i uzeli kup. Sada jednostavno nemaju tu ambiciju, lutaju sa trenerima konstantno, prodaju čim prije mogu, nemaju sistem, ništa.ledar je napisao/la: ↑06 nov 2024, 01:27Pa ako gledaš na uzorku od stotinjak klubova koliko ih igra u ligi 5-tice i još zadnjih 10 sezona (prije toliko je Leicester bio prvak) onda je normalno da će u nekoj od sezona neki od klubova napravit iznenađenje, to je i statistički očekivano. I Dortmund je statistički u zadnjih 15 godina bio dvaput prvak. U svakoj ligi će prvi kad tad izgubit od zadnjeg ako se igra dovoljan broj utakmica. S tim što Atletico ne bih trpao u isti koš, radi se o klubu koji je na granici elite, za razliku od npr. Leicestera koji nije uvezao dvije dobre sezone i na kraju čak i ispao iz lige.
Radi se jednostavno o tome da je Dortmund u zadnjih pešest sezona ostvario očekivani rezultat, primjeren njegovim igračkim potencijalima. Na pad tržišne vrijednosti najviše su utjecali odlasci nogometnih velikana Haalanda i Belinghama, te starenje njihovih veduta Reusa i Hummelsa. Nema mjesta za neko posebno razočarenje u bundesu, ali treba im svakako odati respekt za ulazak u finale CL-a, to je grandiozan rezultat koji ne treba omalovažavati.
Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: Bundesliga
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa ako se ti pozivaš na 2015/16 kad govoriš o Leicesteru zašto onda ne bi išli još koju godinu unatrag kad se govori o Dortmundu?Bundesliga je napisao/la: ↑06 nov 2024, 12:28[
Pa nećemo se sada vraćati do 2011 i 12 lol. Zašto Dortmund nije bio ta statistička anomalija?
Dortmund je bio statistička anomalija, čudo u CL, zašto bi trebao bit čudo još i u bundesu? On nema kadar ni po kvantiteti ni po kvaliteti da bi se trebala očekivat čuda na sve strane. Podbačaj bi bio da je neke sezone npr. završio deseti u bundesu, ali to se nije desilo, oni svake godine ostvaruju očekivan rezultat i igraju u CL. Bili su prije dvije sezone u odličnoj prilici da uzmu meisterschaft, ali eto petljali su sa Bellinghamom, vi ste imali ekstra kvalitetu u Musiali i to je odlučilo. Šta sad, nisu ni prvi ni jedini koji su ispustili prvenstvo u zadnjem kolu.
Ove sezone su krenuli lošije, preuzeli su veliki rizik sa nedokazanim trenerom ali treba reći i da imaju nesvakidašnji peh jer im je čak 9 igrača ozlijeđeno.
Za kadar opet kažem treba uložit da bi se imalo/sačuvalo. Neće Haaland i Jude ostat ako ih se dobro ne plati i ako nemaju ambiciozno okruženje za najveće domete. No, u ovakvoj situaciji ne bih ni ja ulagao, i sportske i ekonomske okolnosti su sad nepovoljne, trebalo je napravit iskorak 2011 kad su imali "all ducks in the raw".
- kraljttbvb
- Kontakt:
Čuj Borusija luta sa trenerima, a Bajern mu u zadnje 3 sezone promijenio 7 trenera
Više su para dali za odštete trenera, nego BVB za svoja pojacanja
I još kaže ne mogu zadržati igrače u Dortmundu, a svake godine sve što valja ode dzaba u Real.
Borusija bar uzme neku lovu za svog igrača, a Alaba i Davies odose dzaba u Madrid. I još im igraju u prvom timu do zadnjeg kola, bukvalno ih razvijaju za druge timove

Više su para dali za odštete trenera, nego BVB za svoja pojacanja

I još kaže ne mogu zadržati igrače u Dortmundu, a svake godine sve što valja ode dzaba u Real.
Borusija bar uzme neku lovu za svog igrača, a Alaba i Davies odose dzaba u Madrid. I još im igraju u prvom timu do zadnjeg kola, bukvalno ih razvijaju za druge timove

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Sebastian mrzi Demirovica,drugog objasnjenja nema. Kakav Tourea, igrac manje.
Iskontriraše Talijani VfB nakon izgubljene lopte u svojoj polovici. Strašno napeta utakmica, Švabe imali par prilika za izjednačenje.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Zato što je to predugo za klub kakav je Dortmund. I zato što su tada stvorili kontinuitet koji su mogli iskoristiti, govoriš o vremenu kada ih je vodio Klopp, imali su priliku i kada ih je vodio Tuchel nekoliko godina kasnije. Nakon toga je počeo egzodus igrača iz Dortmunda jer im je nedostajalo ambicija, kao što im i sada nedostaje. Mogli su i sada uložiti malo više, ne mora se pretjerivati, eno kako je Leverkusen uložio nešto značajnija sredstva i odmah uzeo Ligu i Kup i igrao finale Europa Lige. A imali su i viziju sa Alonsom, nešto što Dortmundu fali niz godina. Najlakše je otići u medije i plakati kao Watzke kako je Bayern kriv za sve.ledar je napisao/la: ↑06 nov 2024, 12:57Pa ako se ti pozivaš na 2015/16 kad govoriš o Leicesteru zašto onda ne bi išli još koju godinu unatrag kad se govori o Dortmundu?
Dortmund je bio statistička anomalija, čudo u CL, zašto bi trebao bit čudo još i u bundesu? On nema kadar ni po kvantiteti ni po kvaliteti da bi se trebala očekivat čuda na sve strane. Podbačaj bi bio da je neke sezone npr. završio deseti u bundesu, ali to se nije desilo, oni svake godine ostvaruju očekivan rezultat i igraju u CL. Bili su prije dvije sezone u odličnoj prilici da uzmu meisterschaft, ali eto petljali su sa Bellinghamom, vi ste imali ekstra kvalitetu u Musiali i to je odlučilo. Šta sad, nisu ni prvi ni jedini koji su ispustili prvenstvo u zadnjem kolu.
Ove sezone su krenuli lošije, preuzeli su veliki rizik sa nedokazanim trenerom ali treba reći i da imaju nesvakidašnji peh jer im je čak 9 igrača ozlijeđeno.
Za kadar opet kažem treba uložit da bi se imalo/sačuvalo. Neće Haaland i Jude ostat ako ih se dobro ne plati i ako nemaju ambiciozno okruženje za najveće domete. No, u ovakvoj situaciji ne bih ni ja ulagao, i sportske i ekonomske okolnosti su sad nepovoljne, trebalo je napravit iskorak 2011 kad su imali "all ducks in the raw".
A onaj delegat iznad odmah okreće priču o Bayernu, čiju upravu btw ja često kritikujem, između ostalog i za promašaje sa trenerima. Neću kriviti Dortmund niti bilo koga drugoga za njihove fule, za razliku od nekih drugih

Priča Tuchel - Mislintat u dortmundu je vrlo slična onoj Flick - Braco u bayi. Samo što je Mislintat napravio krug i nakon Arsenala, Stuttgarta i Ajaxa se ponovo vratio u Dortmund gdje je sad na nešto drukčijoj poziciji i valjda malo pametniji da gleda samo svoja posla.
Leverkusen će se kroz sezonu dvije ponovo vratit na svoje stare pozicije ko Cesarićeva "voćka poslije kiše", u to sam poprilično siguran. Prodaće Wirtza, ko što su u prošlosti prodavali Havertza, Sona, Calhanoglua, Baileya, Daibyja... otići će i Xabi... naravno doći će neki drugi, al nije to to, biće ona "čekaj magare da trava naraste".
Leverkusen će se kroz sezonu dvije ponovo vratit na svoje stare pozicije ko Cesarićeva "voćka poslije kiše", u to sam poprilično siguran. Prodaće Wirtza, ko što su u prošlosti prodavali Havertza, Sona, Calhanoglua, Baileya, Daibyja... otići će i Xabi... naravno doći će neki drugi, al nije to to, biće ona "čekaj magare da trava naraste".
Ovdje se moram sloziti s kolegom....sigurno da su i u Bayernu nezadovoljni sa odlascima Alabe i evo vjerovatno Daviesa ali to su rijetki primjeri gdje Bayernu ne samo.besplatno vec uopste odlaze igraci a da to nije vec zeljeno od kluba....najbolji primjeri su Muller Robben i Ribery koji su imali ogromne ponude i sve su odbijane zarad uspjeha kluba i rasta.Bundesliga je napisao/la: ↑07 nov 2024, 12:59Zato što je to predugo za klub kakav je Dortmund. I zato što su tada stvorili kontinuitet koji su mogli iskoristiti, govoriš o vremenu kada ih je vodio Klopp, imali su priliku i kada ih je vodio Tuchel nekoliko godina kasnije. Nakon toga je počeo egzodus igrača iz Dortmunda jer im je nedostajalo ambicija, kao što im i sada nedostaje. Mogli su i sada uložiti malo više, ne mora se pretjerivati, eno kako je Leverkusen uložio nešto značajnija sredstva i odmah uzeo Ligu i Kup i igrao finale Europa Lige. A imali su i viziju sa Alonsom, nešto što Dortmundu fali niz godina. Najlakše je otići u medije i plakati kao Watzke kako je Bayern kriv za sve.ledar je napisao/la: ↑06 nov 2024, 12:57Pa ako se ti pozivaš na 2015/16 kad govoriš o Leicesteru zašto onda ne bi išli još koju godinu unatrag kad se govori o Dortmundu?
A onaj delegat iznad odmah okreće priču o Bayernu, čiju upravu btw ja često kritikujem, između ostalog i za promašaje sa trenerima. Neću kriviti Dortmund niti bilo koga drugoga za njihove fule, za razliku od nekih drugih. Svake godine ne ode u Real, slagao si čim si zinuo. Alaba bio u Bayernu koliko 11 sezona prije nego je otišao u Real? Davies 5-6? Naravno da nije dobro da igrači odlaze džaba bilo gdje, i o tome se pisalo i kritikovalo na temi Bayerna, ali Bayern zadrži većinu igrača dok Dortmund proda sve što može prodati.
Velika je to razlika u odnosu na ovo sto Dortmund radi gdje pri samom potpisu igraca vec imaju dogovor o odlasku istog u veci klub.
A manjak ambicija u ovom klubu ili ti nazovi pametno poslovanje je i dovelo do odlaska Klopa pa i Tuchela uz neke trzavice sa strane.
Sahin je jos jedan primjer manjka ambicija....Leverkuzen je kada je doveo Alonsa rizikovao ali u tom trenutku nije ni imao ambicije da ide na titulu ili neka veca ocekivanja stavri se poklopile i onda je ulozen dodatni napor da se podrzi trener pojacanjima i zadrzi koliko moze.
Dortmund s druge strane ima ambicije bar na rijecima ali ih ne prati logistikom ni priblizno hajde da kazemo da su Giurasy Anton i Gross dobra pojacanja....uz vec solidnu ekipu..ali na to das treneru koji realno nema.iskustva nema ni neki stil ili ti harizmu i postovanje jednog Alonsa da to sve vodi...u biti trenera koji ce da suti i radi.
Ovdje mnogi porede Company i Sahin ali nije ni izbliza isto....Bayern je dosta ulozio izrazito trazio napadacki nogomet s posjedom opet veliki rizik Company ali covjek je imao taj stil igre i odredjene refernece koje su ga gurnule tu...
Dortmund nakon finala LP nije zadrzao Sancha...desni bek vec par sezona ogroman problem...stil igre vise i nemaju....nekada se taj klub hrvao sa svima igrao napadacki...sada je to patnja.
Ovaj tim Dortmunda sa iskusnim trenerom i stilom koji bi se znao bi bio opasan za svakoga ovako je to sve upitno najbolji pokazatrlj utakmica sa Realom.
Ja sam se nadao porazu od Leipziga samo da vidim nekog novog na klupi ali ovom pobjedom je ostao Sahin i vjerujem da im slijedi borba za 3 ili 4 mjesto ako i to.
Frankfurt Leverkuzen Leipzig realno svi su trenutno znatno bolji bar sto se tice ligaske forme.
-
- Kontakt:
Slažem se, i opet kažem Dortmund ne treba da se ravna sa Leverkusenom već da ide gore, jer imaju sportsku podlogu dosta bolju od Leverkusena. Imaju historiju, navijače, sponzore koji bi ulagali više da i oni ulažu više i imaju veće ambicije. Leverkusen ima farmaceute ali oni vjerovatno nikada neće ići na to da budu sama krema evropskog klupskog fudbala. Ali vidjet ćemo, možda i griješim. Leipzig evo izgleda ide na to da se razvije u top klub, sa Kloppom. Ali vidjet ćemo i za to.ledar je napisao/la: ↑07 nov 2024, 13:28Leverkusen će se kroz sezonu dvije ponovo vratit na svoje stare pozicije ko Cesarićeva "voćka poslije kiše", u to sam poprilično siguran. Prodaće Wirtza, ko što su u prošlosti prodavali Havertza, Sona, Calhanoglua, Baileya, Daibyja... otići će i Xabi... naravno doći će neki drugi, al nije to to, biće ona "čekaj magare da trava naraste".
- Centre forward
- Kontakt:
Golčina novog Salaha. 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Jasta baš su šampionski tim, eno ih sa Zvezdom i Slovanom na dnu kace...FRANK RIBERY je napisao/la: ↑06 nov 2024, 08:59Sport Bild donosi tekst o drasticnoj promjeni politike RB Leipziga. Namjera je da se pod Kloppom stvori sampionski tim, te prodaja najboljih igraca vise nije opcija. Ulaganja u kadar ce biti mnogo veca, a prvi Kloppov potez je otkup Simonsa, na cemu se vec radi.
Donekle se ovo moglo i ocekivati jer ne vjerujem da bi Klopp pristao da dodje u razvojnu klub.
Bitna pobjeda jer imaju mali teži raspored u nastavku.
Gledao sam meč " u prolazu," i vidjelo se da su ih Česi stisnuli na kraju. Isto tako je Eintracht u kontrama promašio dva zicera da pobjedu ovjeri.
Omar fizicki zvijer, Frankfurtu se smijesi min 50-60 miliona eura.
Doktor fudbala za panja Jovica kojeg su uvalili Realu.
Doktor fudbala za panja Jovica kojeg su uvalili Realu.
Omar je bio top jos u stuttgartu.. a i ekitike je vrh potencijal, siguran sam da ce uzeti 100 mil na ovoj dvojici

1946-1987
- Omerbavarac
- Kontakt:
Can neka bude sretan ako prodje sa 3 meca kazne zbog krvnickog starta.
Frajer je isao da povrijedi protivnika.
Frajer je isao da povrijedi protivnika.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
Can je Sahinova pudlica , koji debil za ono trebao je dobiti 2 crvena . Ako poslije svega do sada Nuri ne dobije nogu poslije tekme najbolje je da raspuste klub.
Dortmund nikako da ubode s trenerom. Rak rana zadnjih godina.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Valjda i zubalo shvati kakva je Can konjina i da ga ne zove više u Elf.
Šta se Leverkusenu dešava?
Cvajta će biti nikad neizvjesnija, šta je ovo
Valjda S04 ne dočeka sudbinu sechzigera.
HSV se udomaćio i njih ne vidim još neko vrijeme u prvoj klasi. Jao kako ih je Nirnberg izubijao prošlo kolo pa opet nekako izvukoše bod. Sad opet poraz.
Svi do 10og mjesta imaju nade da se bore za prva tri mjesta.
Cvajta će biti nikad neizvjesnija, šta je ovo

HSV se udomaćio i njih ne vidim još neko vrijeme u prvoj klasi. Jao kako ih je Nirnberg izubijao prošlo kolo pa opet nekako izvukoše bod. Sad opet poraz.
Tuchel i Favre su bili odlicni treneri ali njih su otjerali. Stvarno je zalosno kakvi nesposobnjakovici sjede u Dortmundovoj upravi.
Desava se to da vise nemaju nenormalnu srecu i ogromnu pomoc sudija. Ali za ovo drugo nisam siguran da ce tako i ostati.
So4 bas slabo igra. Gledao nedavno vs ksc (fulio podforumarmando je napisao/la: ↑09 nov 2024, 19:41Valjda i zubalo shvati kakva je Can konjina i da ga ne zove više u Elf.
Cvajta će biti nikad neizvjesnija, šta je ovo![]()
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.