Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

yusufoh
Kontakt:

Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Post Postao/la yusufoh » 16 jan 2025, 20:47

Vico je kriv što je postavio Barbareza koji nema iskustva s ciljem da uništi reprezentaciju.
Vico je kriv što je promijenio plan i što će skinuti Barbareza koji dovodi nove mlade igrače u reprezentaciju i širi bazu igrača, opet s ciljem da uništi reprezentaciju.
Vico je kriv što je doveo Peteva koji je blizak srpskoj komponenti s ciljem da uništi reprezentaciju.
Vico je kriv što je skinuo Peteva koji se pokazao najozbiljnijim selektorom u posljednjih nekoliko godina, opet s ciljem da uništi reprezentaciju.
Da nema Vice sve bi bilo med i mlijeko kao što je bilo i od osnivanja reprezentacije pa do njegovog dolaska na čelo saveza.

Toliko kontradiktornosti ima samo kod nas. Ali cilj je isti, treba skloniti nekoga samo zato što nije "naš", razloge ćemo uvijek pronaći. Naši mogu šta hoće i kako hoće, tu se nećemo mnogo buniti.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 16 jan 2025, 21:23

izdzezveubrazil je napisao/la:
16 jan 2025, 20:16
Horoze vala ga i ti pretjeruješ počesto. Ne kontam potrebu da se pljuje po Premijer ligi BiH i to specifično po Sarajevu i Željezničaru pod plaštom zaštite interesa reprezentacije.

Jedno obično nema veze sa drugim, niti se gura nekakav aman broj igrača iz Sarajeva i Željezničara u reprezentaciju, niti su oni općenito uzrok ni uspjesima ni neuspjesima, ni danas ni nikad ranije. Čak ih je progresivno sve manje i manje kako godine idu (opravdano).

I još gore, evo ja ne vidim ovdje da kritikuju nešto ekstremno navijači Sarajeva i Željezničara, naprotiv, kritika je objektivna prilično, ali se iz nekog razloga u tvojoj glavi projicira da dolazi iz nekakvih Sarajevo/Željezničar centara moći. Seto vala ne navija za Sarajevo, imajednabrigada nas pljuje redovno, ja ne vidim odakle potreba braniti Barbareza i reprezentaciju od Sarajeva.

Prije da ćete je morati braniti od Vice, jer je on očito već spreman da Barbareza baci pod noge, tajming mu je idealan. Pa sama činjenica da je ciljeve u pola frke promijenio dovoljno govori o tome.

Cilj je bio Evropsko prvenstvo 2028. godine, dobili smo grupu sa dvije bez ikakve dileme jače reprezentacije od nas, i Vico je već prevrnuo ploču.

Lično mislim da je nepošteno i prema Barbarezu i prema Spahiću, ali ne mogu ih ni sažalijevati jer su oni ušli u kolo sa Vicom. Naravno da ih ne krivim za to, sigurno bolje oni nego xy drugih, ali morali su znati s kim imaju posla.

Šteta je što Vico nema u UEFA uticaj kakav ima sa Borcem u Premijer ligi BiH, a što vas općenito ne zanima, uglavnom sa takvim uticajem nikad nijedno prvenstvo ne bismo propustili.

Ja sam mišljenja da ne može čovjek poput Vice i savez poput našeg, kad radi ono što radi od lige, napraviti puno pozitivnije i drugačije stvari sa reprezentacijom. Vi mislite da može i to je ok. Pa sve pozitivno što je urađeno uradili su isključivo Emir Spahić i stručni štab.

Nemojte se iznenaditi ako Barbarez bude potrošen za uigravanje ove ekipe, a reprezentacija onda isporučena nekom novom svestranom sportskom radniku, ili kako si ono onda nazvao Savu Miloševića, koji je usto prijatelj saveza. Mladen Krstajić je recimo zanimljiva opcija.

Uglavnom, prvenstveni krivac za sve što nije dobro u reprezentaciji je Vico Zeljković sa svojim savezom. Isti krivac kao i u ligi. Ali eto, ti misliš da su problem nekakvi trolovi po forumima što prizivaju Muftića u reprezentaciju.
Ne pretjerujem, negativan odnos navijača sarajevskih timova prema reprezentaciji, je naprosto kontinuitet. Taj antagoizam više i nema veze sa igračima koji trenurno jesu, ili nisu, kandidati za reprezentaciju, nego je to uvriježen sentiment i stav.
(Apsurdno je da i pored činjenice da u sarajevskim klubovima skoro da i nema domaćih igrača, a kamo li kandidata za reprezentaciju, ostaje destrukcija)
E taj stav i sentiment je izražen i prema "dijasporašu" Barbarezu i svaka mana se potencira nenormalno. Znam to, jer poznajem dosta strastvenih navijača Sarajeva i Želje i većina ima manje ili više negativan stav prema reprezentacijio, trenutno Barbarezu, iz istih razloga. Većina njih otvoreno kaže da bi gurali svoje igrače u reprezentaciju i po cijenu loših rezultata.

Sve to ima korijen u činjenici da bh igraču nemaju kvalitet za reprezentaciju, a navijači tih klubova to ne mogu i ne žele razumjeti, pa sve što dolazi iz inostransatva smatraju neprijateljskom konkurencijom. To je već sada stvar, reklo bi se, domaće navijačke kulture.
Ako pogledaš ko su ovdje najžešći pljuvači igrača i trenera iz dijaspore, vidjećeš da su uglavnom likovi koji ordiniraju na temama domaćih klubova i PL, a ovdje dolaze samo da pljuju. Botove i bolesnike ne računam.
Ovdje se svo vrijeme slave porazi reprezentacije, jer u njima nema (dovoljno) igrača Sarajeve, Želje, Slobode, bhpl.
Naravno čast vama izuzecima, ali ta "domaća" ekipa u svijetu bh fudbala, igra veliku ulogu u zakuhavanju i obračunima sa igračima i ljudima koji nisu u skladu s njihovim interesima. Reći ću samo Husarić, a takvih je puno, samo što nisu svi budale da se javno eksponiraju.

Što se Vice tiče, nema sumnje da će odigrati onako kako mu odgovara u datom trenutku. Obećanja koja je dao, neće puno značiti ako osjeti da je vrijeme da tjera Barbareza. Problem je što je već proizvedenio toliko negativnih emocija, da neće imati prioblem da ga otjera nakon dvije utakmice kvalifikacija za SP.
Onda će se ovdje opet slaviti dolazak nekog "Miloševića", da bi se napakostilo navijačima reprezentacije. :roll:
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 16 jan 2025, 21:42

Off topic

Pocela je potjera za trollovima sa strane Admina. Clown i Kempes bi trebali biti otjerani prvi.

Koliko jos trollova imamo mimo ove dvojice?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jan 2025, 21:45

Sindikat12 je napisao/la:
16 jan 2025, 21:42
Off topic

Pocela je potjera za trollovima sa strane Admina. Clown i Kempes bi trebali biti otjerani prvi.

Koliko jos trollova imamo mimo ove dvojice?
Mogli.

Mada ne znaci nista kad ce samo nove profile napraviti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jan 2025, 21:50

slika

Radna atmosfera :bih:
Ako ništa, vjerujem da imaju želju i volju za ovom reprezentacijom koju niko drugi neće imati.
Kad odu, bar će ostaviti nešto kako treba onim sljedećim, a ne Ćiviće i njemu slične, kako već gore neko napisa.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 16 jan 2025, 22:04

Coolpanda24 je napisao/la:
16 jan 2025, 21:50
slika

Ako ništa, vjerujem da imaju želju i volju za ovom reprezentacijom koju niko drugi neće imati.
Kad odu, bar će ostaviti nešto kako treba onim sljedećim, a ne Ćiviće i njemu slične, kako već gore neko napisa.
Koji iskreni navijač reprezentacije može biti nezadovaljan kada vidi ovu fotografiju? Bez obzira na mane i neiskustvo.
Nismo svjesni šta nam je poklonjeno, a evo već se spremamo da to spalimo i vratimo se na likove koji nas upropaštavaju decenijama.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 16 jan 2025, 23:17

[quote]Ne pretjerujem, negativan odnos navijača sarajevskih timova prema reprezentaciji, je naprosto kontinuitet. Taj antagoizam više i nema veze sa igračima koji trenurno jesu, ili nisu, kandidati za reprezentaciju, nego je to uvriježen sentiment i stav.
(Apsurdno je da i pored činjenice da u sarajevskim klubovima skoro da i nema domaćih igrača, a kamo li kandidata za reprezentaciju, ostaje destrukcija)
E taj stav i sentiment je izražen i prema "dijasporašu" Barbarezu i svaka mana se potencira nenormalno. Znam to, jer poznajem dosta strastvenih navijača Sarajeva i Želje i većina ima manje ili više negativan stav prema reprezentacijio, trenutno Barbarezu, iz istih razloga. Većina njih otvoreno kaže da bi gurali svoje igrače u reprezentaciju i po cijenu loših rezultata.

Sve to ima korijen u činjenici da bh igraču nemaju kvalitet za reprezentaciju, a navijači tih klubova to ne mogu i ne žele razumjeti, pa sve što dolazi iz inostransatva smatraju neprijateljskom konkurencijom. To je već sada stvar, reklo bi se, domaće navijačke kulture.
Ako pogledaš ko su ovdje najžešći pljuvači igrača i trenera iz dijaspore, vidjećeš da su uglavnom likovi koji ordiniraju na temama domaćih klubova i PL, a ovdje dolaze samo da pljuju. Botove i bolesnike ne računam.
Ovdje se svo vrijeme slave porazi reprezentacije, jer u njima nema (dovoljno) igrača Sarajeve, Želje, Slobode, bhpl.
Naravno čast vama izuzecima, ali ta "domaća" ekipa u svijetu bh fudbala, igra veliku ulogu u zakuhavanju i obračunima sa igračima i ljudima koji nisu u skladu s njihovim interesima. Reći ću samo Husarić, a takvih je puno, samo što nisu svi budale da se javno eksponiraju.

Što se Vice tiče, nema sumnje da će odigrati onako kako mu odgovara u datom trenutku. Obećanja koja je dao, neće puno značiti ako osjeti da je vrijeme da tjera Barbareza. Problem je što je već proizvedenio toliko negativnih emocija, da neće imati prioblem da ga otjera nakon dvije utakmice kvalifikacija za SP.
Onda će se ovdje opet slaviti dolazak nekog "Miloševića", da bi se napakostilo navijačima reprezentacije. :roll:[/quote]

Ali ne egzistira reprezentacija u vakumu, reprezentacija je samo ekstenzija, finalni produkt jednog kompletnog sistema, kod nas doduše specifična jer je u kontekstu igračkog kadra većinom neovisna o tom sistemu.

Ali ljudi koji je vode, rukovodstvo je isto kao u ligi praktično. I te ljude mrzi najveći dio države. Neće navijači Sarajeva nikad biti na Vicinoj strani, pusti trolove ovdje, 98% ih je trolova, očito nemaš dodira sa onim što navijači stvarno misle.

Nikad za nikad neće negativne emocije prema Barbarezu dostići nivo negativnih emocija prema Vici zbog silovanja domaće lige na divljački način. Pa je li Čolpa neki dan istjeran iz Skenderije kao ker, jer je Vicin potrčko, cijela dvorana mu zviždala i psovala jer je jad?

Ono što hoću da kažem, da je toliko bitan puls javnosti, kao što tvrdiš da jeste na osnovu ovog troloforuma, pa Vico bi davno bio bivši. Ne treba njemu ni opravdanje ni štit od javnosti da odluči apsolutno šta hoće. Možemo mi svi pisati hvalospjeve Barbarezu, ako ovaj odluči da on ide, on ide. Vicu ne biramo ni mi, ni navijači iz dijaspore, ni niko drugi. Zna se ko ga bira, ko mu klima glavom.

Pa jedino se u kantonu Sarajevo zapravo vodi kakva-takva bitka protiv ovog ustrojstva saveza, ostali su se svi uvezali i pokunjili. Pa jedan Tigar iz USK je prihvatio da klima glavom, pomirio se s Durićem praktično.

E toj kliki je nebitno šta svi mi mislimo.

I složit ću se da ima infantilnih razmišljanja među navijačima, onih u fazonu da reprezentaciji treba ići što lošije, ali taj sentiment nije zbog selekcije igrača, nego zato što neko smatra da će tako biti zadovoljena pravda zbog nepravde koja se prvenstveno Sarajevu nanosi u ligi. Meni je to svakako infantilno i neiskreno, zlobno, ali postoji.

Uglavnom, problem broj 1 ove reprezentacije je Vico Zeljković. Isto ime i prezime nosi i problem broj jedan ove lige. Tako da, sve ostalo, moje, tvoje, Ghurabino, Kaibino, Sindikatovo mišljenje ili Moglijevo, kempesovo, Cartwrightovo, Semperovo, boatenkovo trolanje je zapravo nebitno.

Evo ja bih bio stvarno pozitivno iznenađen da Barbarez dočeka kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer je ovoj budali već zinula guzica i u pola frke je promijenio planove. Imam osjećaj da će ga smijeniti ako osvoji samo tri boda u prve dvije utakmice, što dovoljno pokazuje o kakvom se kretenu radi.

A veliki je neprijatelj reprezentaciji, mada nesvjesno, svako ko smatra da je realno da se u ovom trenutku nadmećemo s Rumunijom i Austrijom. To će, mada je suštinski nebitno, dati još više goriva Vici da se razračuna sa Barbarezom i Spahićem.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 17 jan 2025, 02:11

DamirT je napisao/la:
16 jan 2025, 11:02
SetoKaiba je napisao/la:
16 jan 2025, 10:18
Nah1d je napisao/la:
16 jan 2025, 10:12
Mislim da će utakmica u Rumuniji i ona protiv Kipra biti posljednje dvije na klupi Barbareza.

Nemamo mi ništa pripremljeno.
Barbarez je teška neznalica i što je još gore, jako tvrdoglav i sujetan čovjek. Da nije ovog drugog dijela, moglo bi mu se kroz prste progledati za ovaj prvi. Možda bi tad slušao ove koji znaju više od njega, ali on tjera po svome i zbog toga će i biti otjeran. Ne možeš biti selektor i toliko krut, da se posvađaš s igračima i otjeraš ih, mora se imati malo fleksibilnosti (pod ovim ne mislim na Anela, tu svi, ili bar većina, dijelimo mišljenje da ga je trebalo skloniti). Ali Barbarez ima igrače koje preferira i to se očito vidi, što vjerujem da smeta ovim igračima koje ne preferira i na taj način sigurno pravi klanove u ekipi. Na to se treba dodati njegov nedostatak mogućnosti izražavanja i jako često lupetanje gluposti, koje vjerujem da ni sam ne razumije, i eto recepta za propast nečega, što je kao ideja i u startu izgledalo odlično.
:thumbup:

Jedino sta je dobro sto dovode mlade igrace u reprezentaciju. Svaka cast ovim na forumu sto toliko imaju optimizma i vjeruju da cemo proigrati sa Barbarezom.

Ja nazalost vise vjerujem da ce ostati na klupi do kraja kvalifikacija, ali da cemo imati tipa 8-9 bodova manje od drugog mjesta...
Sa ovim optimizam ?
https://ibb.co/NY0FXFn
Pa na ovoj slici ima 2 SP upropaštena dok su igrali, minimalno.
Ljudi su teske neznalice kojima je upala kasika u med da putuju i glume menadzere i trenere na osnovu ničega.
muharemovicdzelo je napisao/la:
16 jan 2025, 11:55
Nah1d je napisao/la:
16 jan 2025, 10:26
Zato će i da leti poslje dva kola. To mu je indirektno i Vico rekao na pressu. Osladilo mu se, besplatna putovanja, opuštena druženja po stadionima i svi ostali benefiti koji idu.
Ako ne bude rezultata, odmah od početka, nema šanse da on ostane na klupi. Siguran sam da predsjednik ima spremljen plan i da je realno da ga šutne odmah nakon Kipra u slučaju neuspjeha.
100% šut karta im je spremna, to im je rečeno promjenom plana nakon ždrijeba. Čisto da znaju kad budu letjeli.

Ma još jedno okupljanje i tjt. Ništa nisu uradili, nabacali nekih igrača na spiskove, otjerali sve sto je uigrano. U 8 utakmica smo vidjeli blam, neznanje, bahatost i fudbalski amaterizam, forsiranje neke formacije koja očito ne ide i na terenu vodonoša u svojim timovima.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 17 jan 2025, 02:27

Horoz je napisao/la:
16 jan 2025, 22:04
slika

Koji iskreni navijač reprezentacije može biti nezadovaljan kada vidi ovu fotografiju? Bez obzira na mane i neiskustvo.
Nismo svjesni šta nam je poklonjeno, a evo već se spremamo da to spalimo i vratimo se na likove koji nas upropaštavaju decenijama.
Ma upravo :salut:

Iznenadjuje ovoliko ljudi koji su protiv i gledaju samo u jednom pravcu, a nece, a najvise ne zele pogledati siru sliku i sta se trudi da uradi ovaj strucni stab za nas fudbal.
BašČelik!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 jan 2025, 03:34

Nah1d je napisao/la:
17 jan 2025, 02:11
DamirT je napisao/la:
16 jan 2025, 11:02
SetoKaiba je napisao/la:
16 jan 2025, 10:18

Barbarez je teška neznalica i što je još gore, jako tvrdoglav i sujetan čovjek. Da nije ovog drugog dijela, moglo bi mu se kroz prste progledati za ovaj prvi. Možda bi tad slušao ove koji znaju više od njega, ali on tjera po svome i zbog toga će i biti otjeran. Ne možeš biti selektor i toliko krut, da se posvađaš s igračima i otjeraš ih, mora se imati malo fleksibilnosti (pod ovim ne mislim na Anela, tu svi, ili bar većina, dijelimo mišljenje da ga je trebalo skloniti). Ali Barbarez ima igrače koje preferira i to se očito vidi, što vjerujem da smeta ovim igračima koje ne preferira i na taj način sigurno pravi klanove u ekipi. Na to se treba dodati njegov nedostatak mogućnosti izražavanja i jako često lupetanje gluposti, koje vjerujem da ni sam ne razumije, i eto recepta za propast nečega, što je kao ideja i u startu izgledalo odlično.
:thumbup:

Jedino sta je dobro sto dovode mlade igrace u reprezentaciju. Svaka cast ovim na forumu sto toliko imaju optimizma i vjeruju da cemo proigrati sa Barbarezom.

Ja nazalost vise vjerujem da ce ostati na klupi do kraja kvalifikacija, ali da cemo imati tipa 8-9 bodova manje od drugog mjesta...
Sa ovim optimizam ?
https://ibb.co/NY0FXFn
Pa na ovoj slici ima 2 SP upropaštena dok su igrali, minimalno.
Ljudi su teske neznalice kojima je upala kasika u med da putuju i glume menadzere i trenere na osnovu ničega.
muharemovicdzelo je napisao/la:
16 jan 2025, 11:55
Nah1d je napisao/la:
16 jan 2025, 10:26
Zato će i da leti poslje dva kola. To mu je indirektno i Vico rekao na pressu. Osladilo mu se, besplatna putovanja, opuštena druženja po stadionima i svi ostali benefiti koji idu.
Ako ne bude rezultata, odmah od početka, nema šanse da on ostane na klupi. Siguran sam da predsjednik ima spremljen plan i da je realno da ga šutne odmah nakon Kipra u slučaju neuspjeha.
100% šut karta im je spremna, to im je rečeno promjenom plana nakon ždrijeba. Čisto da znaju kad budu letjeli.

Ma još jedno okupljanje i tjt. Ništa nisu uradili, nabacali nekih igrača na spiskove, otjerali sve sto je uigrano. U 8 utakmica smo vidjeli blam, neznanje, bahatost i fudbalski amaterizam, forsiranje neke formacije koja očito ne ide i na terenu vodonoša u svojim timovima.
A sta je to bilo uigrano pa su oni upropastili :rol:
naprijed rejal

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2025, 07:06

Sveti je napisao/la:
17 jan 2025, 03:34

Mi nismo odigrali ništa uigrano još od 2003. godine i onog Baljićevog gola Danskoj na Parkenu. :mrgreen:

Džemo Berberović počeo akciju i na kraju petom ostavio za Bešliju.

Namjerno spominjem Berberovića, koji je odigrao čak 33 utakmice za reprezentaciju, onako ograničen i limitiran.

Da se prisjetimo te čuvene akcije,

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jan 2025, 07:50

Sveti je napisao/la:
Nah1d je napisao/la:
17 jan 2025, 02:11
:rol:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 jan 2025, 08:42

i to na Parkenu je plod 'uigrane' akcije...
Berberovic dan ranije odigrao tekmu za mladu repku, akciju pripremili te noci u hotelu:-)
Lik se zijanio sutradan kad je skontao sa ce igrati u prvih 11:-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2025, 08:53

babino je napisao/la:
17 jan 2025, 08:42
Lik se zijanio sutradan kad je skontao sa ce igrati u prvih 11:-)
"Ima anegdota iz Kopenhagena. Ja sam bio A reprezentacija, a imao pravo za mladu. Slijećemo na aerodrom, ja igrao par dana prije protiv Luksemburga, slijećemo u Kopenhagen, imaju dva autobusa, ja čekam gdje ću - hoću li za mladu ili za A. Kažu ideš za mladu. Bilo je 3:0 za Dance, nismo centra prešli i 70. minut, zovu mene izmjena, kontam šta me vadi, kaže požuri, obuci se, čeka te kombi ideš za A reprezentaciju. Sjedimo sad tu, zvoni sobni telefon, kaže Braco dođi na masažu, ja kažem ma koja masaža. Zvoni opet kad Baka, kaže brže na masažu.

Ustajemo mi na polu-doručak polu-ručak, sastanak poslije, ja sam tu i tu je tabla pored mene ali bijeli papir preko. Vidim ja da je B na desnom beku, ali možda je Bešlija, Bajramovića neće tu staviti. Završio se taj spojeni doručak-ručak, ide sastanak i onaj papir ode dole, kad ono Berberović. Danci jaki, Helveg, Tomason... kaže igraš. Šta reko igram? I desi se ta kultna utakmica, probijanje, peta, centaršut, Balja, istorija...“

:mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 17 jan 2025, 09:16

Virtu4l je napisao/la:
17 jan 2025, 07:06
Sveti je napisao/la:

Mi nismo odigrali ništa uigrano još od 2003. godine i onog Baljićevog gola Danskoj na Parkenu. :mrgreen:

Džemo Berberović počeo akciju i na kraju petom ostavio za Bešliju.

Namjerno spominjem Berberovića, koji je odigrao čak 33 utakmice za reprezentaciju, onako ograničen i limitiran.

Da se prisjetimo te čuvene akcije,

Gdje je onaj što tvrdi da je Esmirovo nabacivanje Džeki najbolja akcija reprezentacije u zadnjih 30 godina?
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 jan 2025, 09:22

slika

Jako lijepa slika. Ljudi koji se trude za BiH. Samo fali na čelu te ekipe još da se doda jedan kvalitetan i iskusan selektor da slika bude potpuna.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 jan 2025, 09:40

DeeWa je napisao/la:
17 jan 2025, 09:22
slika

Jako lijepa slika. Ljudi koji se trude za BiH. Samo fali na čelu te ekipe još da se doda jedan kvalitetan i iskusan selektor da slika bude potpuna.
Moguće da je na video pozivu na ovom laptopu neko stručniji :lol:

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 17 jan 2025, 09:45

17 jan 2025, 09:40
Na laptopu su Nodijeve liste igrača, analiziraju jednog po jednog.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 jan 2025, 10:18

Zglavkar je napisao/la:
17 jan 2025, 09:45
17 jan 2025, 09:40
Na laptopu su Nodijeve liste igrača, analiziraju jednog po jednog.
:urnebes:

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 17 jan 2025, 10:20

Ljudi izgleda zaboravljaju koliko je Sergej zapravo bezobrazan i koliko je ismijavao poraze selektora koji su bili prije njega, jer je bio butthurt. Da je neki drugi selektor izgubio 7-0 od Njemačke ili dvaput zakasnio na utakmicu ili zaboravio prijaviti Katića za utakmicu, Sergej bi prvi bio koji bi se tim sprdao po Twitteru, da se ne lažemo. Pošto se to njemu desilo, onda je "Shit happens". Ne ide to tako. Ako ćeš već sprdati nekog, onda ti budi profesionalan i ne pravi takve greške.

Da ne spominjem koliko mu je fragilan ego, pa se naljuti kad ga pitaju o ostavci, što je i logično poslije najvećeg poraza reprezentacije ikad, kao i igara u ovih prvih osam utakmica, koje ne liče ni na šta. Nisam teoretičar zavjere nikad bio, pa da pričam da je neke igrače sklonio da bi gurao igrače sebi bliskih menadžera, ali na čelu reprezentacije ne može i ne smije biti osoba, koja nakon prvih varnica s nekim igračem tog istog igrača otjera. Ne može me niko ubijediti da je Dennis neprofesionalan i da se ne trudi na treninzima, kad je momak nakon Ukrajine plakao i pokazao koliko mu znači državni dres.

Treća stvar, Barbarez uporno gazi sve ono o čemu je govorio na predstavljanju: pričao je o patriotizmu, u reprezentaciji dovodi polovnjake koji nas nisu htjeli kad su mogli igrati za nekog drugog. To je skroz okej, dovesti takve igrače, ali bar nemoj pričati o patriotizmu i nacionalnom naboju, kad si svjestan da ćeš pozivati takve igrače. Isto tako, svako obraćanje medijima mu je takvo da te glava zaboli, jer nemaš pojma šta je htio reći, obzirom da se s maternjim jezikom strašno muči i vrti jedne te iste floskule, isto kao prethodnici. Kad si toliki patriota, nauči maternji jezik, nije toliko teško.

Ko ovo ne vidi, taj je nerealan i to je to. Ne govorim da ga treba smijeniti, ali se ovdje povlači priča da ako nisi za Barbareza, protiv si reprezentacije, a realnost je da Barbarez ima puno više loših nego dobrih strana.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 9 gostiju.