Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Jeftinijim kartama
48
10%
Poboljsanjem uslova na stadionima
110
23%
Dovodjenjem kvalitetnih pojedinaca
57
12%
Pomocu medija
57
12%
Poboljsanjem kvaliteta takmicenja
197
42%

Ukupno glasova: 469

padobranac1978
Kontakt:

Re: Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Post Postao/la padobranac1978 » 27 nov 2010, 20:48

B o X je napisao/la:Ma mislim da je smješno porediti posjetu Zvezde i nekog kluba iz BiH, gledam ljude, upali su u najgoru krizu u svojoj istoriji a njima dođe 20 000 ljudi na utakmicu a kod nas derbi Borca i Želje gleda 8 000, al zato i jeste poslednja liga u Evropi i mislim da su cijene karata pomalo nerealne za kvalitet koji nam pružaju klubovi, mislim da bi više ljudi dolazilo da je cijena npr. jedno 3 KM. Uzimam primjer Drine, nama je za oko 10 % pala posjeta i to uglavnom se ljudi žale na cijenu karte, ipak 5 KM je za njih a i za mene puno.
koja tekma 20.000?Sta ti gledas ziv bio... :D
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 nov 2010, 20:49

pile87 je napisao/la:
B o X je napisao/la:Ma mislim da je smješno porediti posjetu Zvezde i nekog kluba iz BiH, gledam ljude, upali su u najgoru krizu u svojoj istoriji a njima dođe 20 000 ljudi na utakmicu a kod nas derbi Borca i Želje gleda 8 000, al zato i jeste poslednja liga u Evropi i mislim da je uzrok jednim dijelom tome cijena karata, pomalo su nerealne za kvalitet koji nam pružaju klubovi, mislim da bi više ljudi dolazilo da je cijena npr. jedno 3 KM. Uzimam primjer Drine, nama je za oko 10 % pala posjeta u odnosu na prošlu sezonu i to uglavnom se ljudi žale na cijenu karte, ipak 5 KM je za njih a i za mene puno, mada ja ću otići zato što volim Drinu ali ima i drugih slučajeva.
Sve i da je tako, cemu poredjenje sa zvijezdom ili partizanom nit igraju nasu ligu nit ikoji klinac...
Čovječe prvo vidim ovde kako pišu da su gledaniji od Partizana,valjda je stalo da na ovoj temi budu što preciznije i tačnije informacije a ne navijačke želje i snovi,ako već pišemo i pravimo poredjenja valjda bi i druga strana trebala imat stav povodom svakakvih izjava.
Opet ponavljam nažalost posjeta na bh stadionima je za nekih 20% manja nego što je u većini slučajeva loši novinari koji i ne budu na utakmici stave,stim ne želim smanjiti značaj posjete koju je Željo imao,da bogdo svi imaju takvu onda bi i takmičenje ličilo na nešto....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 27 nov 2010, 20:51

Zeljo je imao proslu sezonu bolju posjetu od Partizana i Dinama.

Kraj price :mrgreen:
1921-2011

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 27 nov 2010, 20:53

5KM ulaz na utakmicama u Dubokom Potoku.I opet pun stadion,u vrh glave 100 duša.lagano za 500KM uzeti 4 gajbe pive ostalo sebi u dzep.Svako zadovoljan. ;)
a sta ces reci za one koji dobiju npr.buducnost samo od Hordi Zla zaradila 5.000KM.....heheheh....10 kamiona pive jos od domace publike zaradili 15.000 ... to nije malo...znaju oni zasto su stavili takve cijene ulaza..sve je to pametno..kad su u pitanju pare :)
1947!

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 27 nov 2010, 20:56

Ljumani_Banovici je napisao/la:5KM ulaz na utakmicama u Dubokom Potoku.I opet pun stadion,u vrh glave 100 duša.lagano za 500KM uzeti 4 gajbe pive ostalo sebi u dzep.Svako zadovoljan. ;)
a sta ces reci za one koji dobiju npr.buducnost samo od Hordi Zla zaradila 5.000KM.....heheheh....10 kamiona pive jos od domace publike zaradili 15.000 ... to nije malo...znaju oni zasto su stavili takve cijene ulaza..sve je to pametno..kad su u pitanju pare :)
:D :D :D respect! jbt to znaci da je gostovao Rangers i 10000 skota da bi dobili 50000,u jbt! :D

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 27 nov 2010, 20:59

drinin vuk je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
B o X je napisao/la:Ma mislim da je smješno porediti posjetu Zvezde i nekog kluba iz BiH, gledam ljude, upali su u najgoru krizu u svojoj istoriji a njima dođe 20 000 ljudi na utakmicu a kod nas derbi Borca i Želje gleda 8 000, al zato i jeste poslednja liga u Evropi i mislim da je uzrok jednim dijelom tome cijena karata, pomalo su nerealne za kvalitet koji nam pružaju klubovi, mislim da bi više ljudi dolazilo da je cijena npr. jedno 3 KM. Uzimam primjer Drine, nama je za oko 10 % pala posjeta u odnosu na prošlu sezonu i to uglavnom se ljudi žale na cijenu karte, ipak 5 KM je za njih a i za mene puno, mada ja ću otići zato što volim Drinu ali ima i drugih slučajeva.
Sve i da je tako, cemu poredjenje sa zvijezdom ili partizanom nit igraju nasu ligu nit ikoji klinac...
Čovječe prvo vidim ovde kako pišu da su gledaniji od Partizana,valjda je stalo da na ovoj temi budu što preciznije i tačnije informacije a ne navijačke želje i snovi,ako već pišemo i pravimo poredjenja valjda bi i druga strana trebala imat stav povodom svakakvih izjava.
Opet ponavljam nažalost posjeta na bh stadionima je za nekih 20% manja nego što je u većini slučajeva loši novinari koji i ne budu na utakmici stave,stim ne želim smanjiti značaj posjete koju je Željo imao,da bogdo svi imaju takvu onda bi i takmičenje ličilo na nešto....
i sam sam bio svjedok toga
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 27 nov 2010, 21:00

porediti partizan i želju je presmijesno
partizan ima vise ljudi u prosjeku, ali da željo igra recimo jacu ligu kao sto je ona u srbiji mi bi derali i partizana i cz
i ovo je nepobitna činjenica
i samo jedno pitanje za ovog momka iz zvornika
tvoj grad je zvornik
tvoj klub je drina iz zvornika
sto se bolan zanimas za partizan toliko i pricas nama ovdje o partizanu
de podrzavaj drinu toliko koliko forsiras partizan
a partizan je realno receno navijacki propao uzasno
:)

eh sad kako vratiti gledaoce na tribine bih stadiona

1. ne mogu se ukinuti navijacke skupine

2. uvesti model kaznjavanja kakav je uvela engleska i sad oni imaju situaciju pod kontrolom

3.ne smanjivat cijenu karata jer se time nista ne postize, 5 maraka nije velika cijena

4. poostriti standarde na stadionima

5.raditi na popravljanju imidza kako navijaca tako i kluba da bi se privukli navijaci

6. uvesti dodatne sadrzaje

7. bolje osiguranje

8. poboljsati kvalitet utakmice, nepristrasnim sudjenjem

9. medijski propratiti bolje, te reklamirati putem medija

10. stvoriti euforiju

11. dignuti rad fudbalskog kluba i svih njegovoh zaposlenika na neki profesionalni nivo gdje nece papci okolo kaljati ugled svoga kluba nekim javnim istupima( primjer Zijad Blekić seljak svoje vrste)

...

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 27 nov 2010, 21:02

kamiondzija je napisao/la:
Ljumani_Banovici je napisao/la:5KM ulaz na utakmicama u Dubokom Potoku.I opet pun stadion,u vrh glave 100 duša.lagano za 500KM uzeti 4 gajbe pive ostalo sebi u dzep.Svako zadovoljan. ;)
:D :D :D respect! jbt to znaci da je gostovao Rangers i 10000 skota da bi dobili 50000,u jbt! :D
dobra teorija,aa sta kazes na to ?? :D
1947!

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 27 nov 2010, 21:08

@ljumani banovici

sta da kazem jbt 100 gajbi pive,dva raznja,kupit peglicu,diplomu,da ostane za garsonjere.....kud ces bolje! :D

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 27 nov 2010, 22:04

kamiondzija je napisao/la:@ljumani banovici

sta da kazem jbt 100 gajbi pive,dva raznja,kupit peglicu,diplomu,da ostane za garsonjere.....kud ces bolje! :D
to za zimnicu 100 gajbi :mrgreen:
1947!

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 28 nov 2010, 13:54

padobranac1978 je napisao/la:
B o X je napisao/la:Ma mislim da je smješno porediti posjetu Zvezde i nekog kluba iz BiH, gledam ljude, upali su u najgoru krizu u svojoj istoriji a njima dođe 20 000 ljudi na utakmicu a kod nas derbi Borca i Želje gleda 8 000, al zato i jeste poslednja liga u Evropi i mislim da su cijene karata pomalo nerealne za kvalitet koji nam pružaju klubovi, mislim da bi više ljudi dolazilo da je cijena npr. jedno 3 KM. Uzimam primjer Drine, nama je za oko 10 % pala posjeta i to uglavnom se ljudi žale na cijenu karte, ipak 5 KM je za njih a i za mene puno.
pogledaj utakmicu sa Borcem u Lav kupu ili od prije neki dan u ligi
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 28 nov 2010, 17:50

bolja kvaliteta i eto ljudii
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 nov 2010, 00:04

B o X je napisao/la:
padobranac1978 je napisao/la:
pogledaj utakmicu sa Borcem u Lav kupu ili od prije neki dan u ligi
Na kup utakmicu posle derbija doslo je oko 5000 ljudi da bodri Zvezdu.

Zvezda i Partizan imaju žalosno smiješne posjete s obzirom da se radi o gradu koji samo u svom urbanom dijelu ima preko milion stanovnika.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 nov 2010, 00:11

Evo vam posjete na Zvezdinim utakmicama po sezonama. Toliko o tome da se ne može porediti sa njima. Izuzetak je ova trenutna sezona gdje je vjerovatno kod njih inat proradio (edit: sori, ipak se ne radi o ovoj sad već o prošloj sezoni. Nešto je stariji članak). Ostalo se kreće oko nekih 6-7 hiljada što je u odnosu na broj stanovnika NIŠTA. BG ima oko 1,2 miliona stanovnika (podataka sa wikipedia-e), što znači da je jednom sarajevskom timu posjeta od 3-4 hiljade ekvivalent Zvezdinoj od 12 hiljada. ;)

GLEDANOST

2000/2001. 6.350
2001/2002. 5.205
2002/2003. 3.000
2003/2004. 9.400
2004/2005. 7.800
2005/2006. 8.250
2006/2007. 7.600
2007/2008. 6.260
2008/2009. 5.755
2009/2010. 12.878

edit: A kako je došlo do toga:
Ove sezone klub je mnogo učinio na marketinškom planu da zaintrigira publiku i vrati je na stadion. Zlobnici kažu da je masovnost refleksija besplatnog ulaza na nekim mečevima, ali je to pobijeno činjenicom da su samo na mečevima sa Jagodinom i Spartak Zlatibor vodom kapije bile "širom otvorene". Suština je da su napravljene mnogobrojne promocije, glavni akcenat bio je povratak "baze", odnosno najmlađih kroz slobodan ulaz, promo cene svih obeležja, druženje i slikanja ponedeljkom sa prvotimcima, fondacijom "Za moju Zvezdu"..."Delije" su potpuno stale uz klub, bodre ih bukvalno na svakoj utakmici i oni su taj presudni 12. igrač koji je pomogao Zvezdi da se ustoliči na čelu tabele.

izvor: http://www.****.rs/news.php?id=23374&com_page=6

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 29 nov 2010, 00:15

Sa jeftinijim sjemenkama i pivom.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 nov 2010, 00:17

drinin vuk je napisao/la:et vidiš kakav si ti čovjek,ajd što pričaš neistine,već što je najgore neupućen si.
Ako si mislio na FK Drina,tu si isto pogriješio prosjek na ovih 7 utakmica u PL je nešto preko 1300 gledalaca.Imajući u vidu da ZV grad ima 35000,a 1300 se pojavi na utakmici,a da tvoje Sarajevo vjerovatno ima oko 450 000,a pojavi se eto u vrh glave 4000 onda skontaj o čemu se tu radi?
A što ne gledate koliko koji grad ima stanovnika kada hvalite, k'o po dogovoru, braću sa one strane Drine?

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 29 nov 2010, 00:19

ti zaboravljaš da u BG ima i Partiza,Rad,Zemun,Voždovac,OFK,Balkanski,BASK,Čukarički,Bežanija,još gomila sportskih kolektiva kao i da praktično oba sportska društva imaju ekipe u 10-ak ekipnih sportova što u ženskoj što u muškoj a vikend ima dva dana. Onda isto tako trebao bi znati naravno da 98% beogradjana navija za vječite ali da Zemun ima finu navijačku grupu koja broji u rasponu od 400-1000 ljudi,da UF takodje su vrlo brojni,da su invalidi tu negdje oko 200,tako da i nije ti baš ta računica najkorektnija.Naravno da se slažem da su žalosne posjete....
& $ - & " - & - &
ФСРС

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 nov 2010, 00:21

drinin vuk je napisao/la:ti zaboravljaš da u BG ima i Partiza,Rad,Zemun,Voždovac,OFK,Balkanski,BASK,Čukarički,Bežanija,još gomila sportskih kolektiva kao i da praktično oba sportska društva imaju ekipe u 10-ak ekipnih sportova što u ženskoj što u muškoj a vikend ima dva dana. Onda isto tako trebao bi znati naravno da 98% beogradjana navija za vječite ali da Zemun ima finu navijačku grupu koja broji u rasponu od 400-1000 ljudi,da UF takodje su vrlo brojni,da su invalidi tu negdje oko 200,tako da i nije ti baš ta računica najkorektnija.Naravno da se slažem da su žalosne posjete....
Eno ga sad. Pa i Sarajevo ima Želju, Sarajevo, Olimpic, Vrbanjušu, Vratnik, SAŠK, Bosnu, Famos... 98% Beograđana je milion i 176 hiljada Beograđana. ;)

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 29 nov 2010, 00:25

el saik nikog ne branim,ali realno da su vječiti najposjećeniji ,a da je procentualno sasvim sigurno u regiji najposjećeniji klub Novi Pazar.A zatim u regiji pričam slijede klubovi kao što su Dinamo Vranje,Maribor,pa tek onda možda Zvijezda iz Gradačca,to pričam sa više aspekata,a oni najveći u regiji su komparativno gledano mnogo daleko na osnovu više segmenata.

p.s. Izvini ali ne možeš porediti fk sarajevo ili fk želju sa vječitima koji imaju u sd još u 6 ekipnih sportova profi ekipe istog društva koji igraju najjača takmičenja.To ti kažem evo ovako npr jer najviše pratim fk partizan,eto npr subota i redovno kolo u ekipnim sportovima na stadionu nekih 4-5000,u Pioniru utakmica NLB lige nekih 3000,na Banjici rukomet nekih 400 duša,na Tašmajdanu utakmica EL 1000-1500,u ledenoj dvorani utakmica regionalne lige 500 ljudi.
& $ - & " - & - &
ФСРС

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 nov 2010, 00:27

Suma sumarum, 10 hiljada duša. Ko Željo - Borac. Aferim!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bing [Bot], Rokitansky i 20 gostiju.