podcijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

SiamoNoi
Kontakt:

Re: podcijenjeni igraci

Post Postao/la SiamoNoi » 15 nov 2012, 13:14

Najbolje da je Pep išao igru Barcelone prilagođavat Ibrahimoviću pored Messija u momčadi :lol:
Daj budite ozbiljni.
Ibrahimović gotovo uvijek zakaže u najvećim utakmicama i zato sigurno nije najbolji napadač na svijetu.Trpat će on ko lud cijele sezone i rješavat sam utakmice protiv ovih malih klubova,ali kad treba nešto ozbiljnije onda ga u većini slučajeva nema nigdje.Barcelona ga je i dovela radi LP i takvih utakmica u kojima im je trebao takav tip napadača i tu je zakazao.Nisu sigurno tolke pare dali da bi trpao raznim Osasunama.To su mogli i ostali njihovi igrači.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 nov 2012, 13:18

U šta pretvorište topic majko moja :roll:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 15 nov 2012, 15:18

SiamoNoi je napisao/la:Najbolje da je Pep išao igru Barcelone prilagođavat Ibrahimoviću pored Messija u momčadi :lol:
Daj budite ozbiljni.
Ibrahimović gotovo uvijek zakaže u najvećim utakmicama i zato sigurno nije najbolji napadač na svijetu.Trpat će on ko lud cijele sezone i rješavat sam utakmice protiv ovih malih klubova,ali kad treba nešto ozbiljnije onda ga u većini slučajeva nema nigdje.Barcelona ga je i dovela radi LP i takvih utakmica u kojima im je trebao takav tip napadača i tu je zakazao.Nisu sigurno tolke pare dali da bi trpao raznim Osasunama.To su mogli i ostali njihovi igrači.
1. Nisu ga trebali dovoditi "pored Messia u momcadi".
2. Reci na kojoj je "najvecoj" utakmici Ibrahimocic zakazao? Imaj u vidu i kakve je suigrace Ibrahimovic imao oko sebe. Tebi su male utakmice: Hrvatska-Svedska (1:3), Francuska-Svedska 0:2, Njemacka-Svedska 4:4 ili ova sinoc Svedska-Engleska 4-2 (sve utakmice odigrane u ovoj godini) na kojima je Ibrahimovic bio ubjedljivo najbolji igrac i na ove 4 utakmice dao 7 golova i 4 puta asistirao.
3. U osmini finala LS Studgart-Barcelona 1:1 Ibrahimovic je usao u drugom poluvremenu i dao izjednacujuci gol. U uzvratnoj utakmici je sjedio na klupi. U cetvrtfinalu Arsenal-Barcelona 2:2 Ibrahimovic je dao oba gola za vodstvo Barcelone od 2:0 i zamjenjen poslije cega je Arsenal izjednacio. U uzvratnoj utakmici sjedio je na klupi cijelu utakmicu. U polufinalu Inter-Barcelona je presjedio na klupi a u uzvratu usao pred kraj utakmice. Eto zasto ga je Barcelona dovela pametnjakovicu, da sjedi na klupi. Ne zaboravi da je Ibrahimovic usao sa klupe u drugom poluvremenu i rijesio El Clasico sa fenomenalnim golom. Jeli i to mala utakmica?

Kao sto sam rekao u prethodnom komentaru, Ibrahimovic je bio suvisan poslije pete utakmice i ako je na svakoj dao po gol zato sto se Mesi osjetio ugrozenim.
Per aspera ad astra!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 15 nov 2012, 15:34

Mecong je napisao/la: U polufinalu Inter-Barcelona je presjedio na klupi a u uzvratu usao pred kraj utakmice. Eto zasto ga je Barcelona dovela pametnjakovicu, da sjedi na klupi. Ne zaboravi da je Ibrahimovic usao sa klupe u drugom poluvremenu i rijesio El Clasico sa fenomenalnim golom. Jeli i to mala utakmica?
U prvoj utakmici igrao do 62. minute (zamijenio ga Abidal), u drugoj igrao do 63. i zamijenio ga Bojan (iako su Barci trebala 2 gola da prođe u tom trenutku.
NAPRIJED NARODE!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 nov 2012, 15:44

Mecong je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Najbolje da je Pep išao igru Barcelone prilagođavat Ibrahimoviću pored Messija u momčadi :lol:
Daj budite ozbiljni.
1. Nisu ga trebali dovoditi "pored Messia u momcadi".
2. Reci na kojoj je "najvecoj" utakmici Ibrahimocic zakazao? Imaj u vidu i kakve je suigrace Ibrahimovic imao oko sebe. Tebi su male utakmice: Hrvatska-Svedska (1:3), Francuska-Svedska 0:2, Njemacka-Svedska 4:4 ili ova sinoc Svedska-Engleska 4-2 (sve utakmice odigrane u ovoj godini) na kojima je Ibrahimovic bio ubjedljivo najbolji igrac i na ove 4 utakmice dao 7 golova i 4 puta asistirao.
3. U osmini finala LS Studgart-Barcelona 1:1 Ibrahimovic je usao u drugom poluvremenu i dao izjednacujuci gol. U uzvratnoj utakmici je sjedio na klupi. U cetvrtfinalu Arsenal-Barcelona 2:2 Ibrahimovic je dao oba gola za vodstvo Barcelone od 2:0 i zamjenjen poslije cega je Arsenal izjednacio. U uzvratnoj utakmici sjedio je na klupi cijelu utakmicu. U polufinalu Inter-Barcelona je presjedio na klupi a u uzvratu usao pred kraj utakmice. Eto zasto ga je Barcelona dovela pametnjakovicu, da sjedi na klupi. Ne zaboravi da je Ibrahimovic usao sa klupe u drugom poluvremenu i rijesio El Clasico sa fenomenalnim golom. Jeli i to mala utakmica?

Kao sto sam rekao u prethodnom komentaru, Ibrahimovic je bio suvisan poslije pete utakmice i ako je na svakoj dao po gol zato sto se Mesi osjetio ugrozenim.
Kako da te shvatim ozbiljno kada ti je prva utakmica koju si mi naveo-prijateljska?Također i ova jučer je bila prijateljska.Ova na euru je bila u zadnjem kolu kada je sve oko prolaska skupine već bilo riješeno.Ako su to najveće utakmice evo iste sekunde se posipam pepelom.

Jasno da je sjedio na klupi kad se čovjek ne želi prilagođavat timu nego bi da se sve oko njega vrti.Čuj,Messi se osjetio ugroženim,je,kak da ne.
Stoji to da je greška što su ga uopće dovodili.Iako se ja kao navijač Intera ni malo ne bunim.Transfer odrađen vrhunski.

EDIT: Nije mi se dalo provjeravat sve utakmice,ali Zeman je to odradio umjesto mene i pobio te čovjek.
To da Ibrahimović nije za velike utakmice je jednostavno činjenica.Što ne umanjuje niti tu činjenicu da se radi o odličnom napadaču,ali nikako ne najboljem na svijetu kao što su neki ovdje pisali.
EDIT2: Evo kaj Englezi kažu o tome:"Has this Swedish chancer ever scored in an FA Cup semi-final?" :lol: :mrgreen:

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 16 nov 2012, 11:33

[/quote]
Kako da te shvatim ozbiljno kada ti je prva utakmica koju si mi naveo-prijateljska?Također i ova jučer je bila prijateljska.Ova na euru je bila u zadnjem kolu kada je sve oko prolaska skupine već bilo riješeno.Ako su to najveće utakmice evo iste sekunde se posipam pepelom.

Jasno da je sjedio na klupi kad se čovjek ne želi prilagođavat timu nego bi da se sve oko njega vrti.Čuj,Messi se osjetio ugroženim,je,kak da ne.
Stoji to da je greška što su ga uopće dovodili.Iako se ja kao navijač Intera ni malo ne bunim.Transfer odrađen vrhunski.

EDIT: Nije mi se dalo provjeravat sve utakmice,ali Zeman je to odradio umjesto mene i pobio te čovjek.
To da Ibrahimović nije za velike utakmice je jednostavno činjenica.Što ne umanjuje niti tu činjenicu da se radi o odličnom napadaču,ali nikako ne najboljem na svijetu kao što su neki ovdje pisali.
EDIT2:Evo kaj Englezi kažu o tome:"Has this Swedish chancer ever scored in an FA Cup semi-final?"

Cuj, pobio me?! Pa, sta i ako sam pogrijesio? Mjenja li to nesto? Mijenja li to sustinu moje price? Na 33 utakmice (naravno ne cijele) u Barceloni Ibrahimovic je dao 21 gol. Pa, je..ga nije ni los ucinak s obzirom na kojim pozicijama je igrao, s obzirom da se sve vrtilo oko Messia, s obzirom na Messievu sujetu i sebicnost, s obzirom da je izveo samo jedan penal,…
Svakom, ko i malo poznaje fudbal, je jasno da je Messi povelika nula bez ledja kakva ima u Barci. Reprezentacija Argentine. Halo covjece, za Messija igra cijela ekipa Barce. Halo covjece, za Messia igra najbolji vezni red svijeta svih vremena. Treba li da ti nabrajam te igrace?
Stavi Messia u Svedsku reprezentaciju na mjesto Ibrahimovica i pobijedi Hrvatsku (u Zagrebu 1:3), Francusku (0:2) i Englesku (4:2) i igraj 4:4 sa Njemackom u Njemackoj poslije 4:0 bez obzira o kakvim se utakmicama radi. I prijateljske utakmice se rangiraju a igraju se i za prestiz. Cijela Engleska, ma kakva Engleska, cijeli svijet, prica kako je Ibrahimovic ponizio Engleze bez obzira sto je u pitanju prijateljska utakmica.
Messi se na ovim utakmicama sa saigracima Svedske reprezentacije ne bi ni primjecivao.
Ibrahimovic dolazi iz Ajaxa u Juventus i za dvije sezone osvaja dva Scudetta, prelazi u Inter i osvaja 3 Scudetta za 3 sezone a da Inter do njegovog dolaska 21 godinu nije osvojio Scudetto, godinu u Barci preskacemo, prelazi u Milan i Milan osvaja Scudetto poslije 5 godina. Sada je u PSG-u i, naravno, PSG ce biti sampion Francuske poslije ne znam koliko godina. Messi bez Inieste, Xavia i Co. ovako nesto ne bi mogao ni sanjati.

Ne, ja sam se osjetio ugrozenim.
Procitaj malo sta sad Englezi, i ne samo Englezi, kazu. Vec dva dana pricaju (prica cijeli fudbalski svijet) o Ibrahimovicu, valjda ces nesto naci.
Per aspera ad astra!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 16 nov 2012, 12:24

...Osim Ibrahimovića i njegovih saigrača, prijateljski duel po lijepom će pamtiti i član selekcije "Gordog Albiona" Danny Welbeck. Naime, igrač MU poslije utakmice dobio je dres "Ibrakadabre" koji će prema prvim procjenama vrijediti 30.000 funti!

- Welbeck je dobio malo bogatsvo. Ovaj dres će imati veliku vrijednost za kolekcionare zato sto su u njemu postignuta 4 gola, zato što je u njemu postignut spektakularan gol, zato što su golovi postignuti protiv Engleske i na novom stadionu. Da sada bude ponuđen na aukciji, kada se još priča o toj utakmici mogao bi da bude prodat za 30.000 funti - objasnio je Tom Rolet iz firime "Exclusive Memorabilia", a prenosi The Sun.

Ibrahimovićeve kopačke je uzeo saigrač Jonas Olson koji je već najavio da će ih dati na aukciju i sav prihod uplatiti u humanitarne svrhe.

Ni prijateljske utakmice nisu bas tako beznacajne. Sta ti kazes SiamoNoi?

„Verujem da smo svi zapanjeni njegovim pogotkom. Onakav gol se jednostavno ne viđa svaki dan i takve pogotke ne mogu baš svi da daju. Da biste postigli jedan takav gol morate biti neverovatan atleta, što je Ibrahimović još jednom dokazao.“

„Čujem da je on majstor Kung-fua, što mnogo govori. Za onakav gol vam je potrebna izuzetna fleksibilnost, razgibanost i fizička snaga, a da ne govorim o svesti i koncentraciji. Ibrahimović je tačno znao šta želi da uradi, kada je Hart izašao po loptu, Zlatan se povukao korak unazad jer je očekivao da će uspeti da stigne do lopte.“

„Pokazao je neverovatnu inteligenciju i zaista je postigao nestvaran pogotdak.“,
rekao je Arsene Wenger.

Da li bi Meesi mogao ovako nesto izvesti? Sta ti mislis SiamoNoi?
Zadnja izmjena: Mecong, dana/u 16 nov 2012, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
Per aspera ad astra!

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 16 nov 2012, 12:31

pokloni se ne prodaju :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 nov 2012, 12:35

Mecong je napisao/la:

EDIT2:Evo kaj Englezi kažu o tome:"Has this Swedish chancer ever scored in an FA Cup semi-final?"

Cuj, pobio me?! Pa, sta i ako sam pogrijesio? Mjenja li to nesto? Mijenja li to sustinu moje price? Na 33 utakmice (naravno ne cijele) u Barceloni Ibrahimovic je dao 21 gol. Pa, je..ga nije ni los ucinak s obzirom na kojim pozicijama je igrao, s obzirom da se sve vrtilo oko Messia, s obzirom na Messievu sujetu i sebicnost, s obzirom da je izveo samo jedan penal,…
Svakom, ko i malo poznaje fudbal, je jasno da je Messi povelika nula bez ledja kakva ima u Barci. Reprezentacija Argentine. Halo covjece, za Messija igra cijela ekipa Barce. Halo covjece, za Messia igra najbolji vezni red svijeta svih vremena. Treba li da ti nabrajam te igrace?
Stavi Messia u Svedsku reprezentaciju na mjesto Ibrahimovica i pobijedi Hrvatsku (u Zagrebu 1:3), Francusku (0:2) i Englesku (4:2) i igraj 4:4 sa Njemackom u Njemackoj poslije 4:0 bez obzira o kakvim se utakmicama radi. I prijateljske utakmice se rangiraju a igraju se i za prestiz. Cijela Engleska, ma kakva Engleska, cijeli svijet, prica kako je Ibrahimovic ponizio Engleze bez obzira sto je u pitanju prijateljska utakmica.
Messi se na ovim utakmicama sa saigracima Svedske reprezentacije ne bi ni primjecivao.
Ibrahimovic dolazi iz Ajaxa u Juventus i za dvije sezone osvaja dva Scudetta, prelazi u Inter i osvaja 3 Scudetta za 3 sezone a da Inter do njegovog dolaska 21 godinu nije osvojio Scudetto, godinu u Barci preskacemo, prelazi u Milan i Milan osvaja Scudetto poslije 5 godina. Sada je u PSG-u i, naravno, PSG ce biti sampion Francuske poslije ne znam koliko godina. Messi bez Inieste, Xavia i Co. ovako nesto ne bi mogao ni sanjati.

Ne, ja sam se osjetio ugrozenim.
Procitaj malo sta sad Englezi, i ne samo Englezi, kazu. Vec dva dana pricaju (prica cijeli fudbalski svijet) o Ibrahimovicu, valjda ces nesto naci.[/quote]

Kakve gluposti.
Na ovo ne treba ni odgovarati.

Usput ste i temu upropastili ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 16 nov 2012, 12:43

[/quote]

Kakve gluposti.
Na ovo ne treba ni odgovarati.

Usput ste i temu upropastili ..[/quote]

Hahahahahaha......pa od vas (navijaca Barcelone) i ne ocekujem odgovor. A, sta bi mogli i odgovoriti?

A, evo vam jos malo:

Majstor fudbala, gospodar lopte, jedini fudbaler koji je u istoriji Vemblija postigao četiri gola za gostujuću selekciju - jednostavno Zlatan Ibrahimović! Korpulentni Šveđanin je zaludeo svet sa četiri pogotka protiv Engleske, od toga, onaj sa 30 metara makazicama je tema o kojoj se priča na celoj zemaljskoj kugli.

Ovo ne pisem ja. Pisu drugi (novinari).

Zasto smo upropastili temu? Tema je: Podcjenjeni igraci. A Zlatan Ibrahimovic je podcjenjen u odnosu na Messia.

Divan tekst o Zlatanu Ibrahimovicu. Pominju se i Messi i Guardiola:

http://www.slobodnaevropa.org/content/z ... 72515.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Per aspera ad astra!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 nov 2012, 16:21

Kako je krenulo ne bi me zacudilo da se pocne Ibra nakon 4 pogotka u prijateljskoj utakmici protiv B tima Engleske proglasavati najboljim Svih vremena.Evo vec je bolji od Messija , naredni korak je najbolji ikada...

Kave nebuloze Boze dragi...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 nov 2012, 18:27

Ma dajte ljudi. Iskreno sa Messijem nijedan igrac ovog svijeta se ne moze poredit. Covjek najbolji svih vremena i kraj price, Ali da Ibrahimovic nije najbolji napadac na svijetu je presmijesna izjava. Koji je bolji? Mozda Falcao dosao covjek na scenu prije 3 godine, Ibrahimovic 10 igra u TOP formi. I zbog ovih izjava jeste podcijenjen. Ako najboljem kazes da nije najbolji automatski si ga podcijenio. Zapeli za Barcu i kraj. Pa ko garantuje da bi Messi dao 70 golova u Mancesteru? Il u bilo kojoj drugoj ekipi? To niko ne moze tvrditi. Messi dodje u ekipu koja igra na duge pasove, pa bi dao 70 100%. Al u nekoj stvari. Isto tako dosao Ibrahimovic u sredinu gdje nije glavni, covjek ne djeluje najbolje tako i sta sad a ponavljam i tu je bio iznadprosjecan (po statistici). I dosta o Ibri shvatili smo svi da je najbolji centarfor svijeta, u TOP 3 na svijetu igraca i dosta.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2012, 18:31

Topic yebo ga led :twisted:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2012, 18:37

Mislim da je Diego podcjenjen i istog sam mišljenja što se tiče Nasrija te Silve.
Keep walking.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 nov 2012, 19:32

Cautinho je napisao/la:Mislim da je Diego podcjenjen i istog sam mišljenja što se tiče Nasrija te Silve.
Diego niposto nije podcjenjen.Covjek ima platu od preko 5 miliona.Bio odlican u Juventusu , tacnije bio fenomenalan.U Werderu bio alfa i omega , u Wolfsburgu iz samo posznatih razloga Magathu i kompaniji on je vise sjedio na klupi nego li igrao.U Atleticu je bio genijalan , covjek je servirao jedno 20 golova Falcao-u prosle sezone.Nek se vrati ponovno u Atletico iz olinjalog Wolfsburga i eto opet starog Diega.

Nasri je precjenjen a ne podcjenjen.
Silva nije podcjenjen , covjek dobija gotovo 10 miliona godisnje , igra u prvom timu Spanije ne znam sta jos treba ? Da dobije Zlatnu Loptu ?

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 nov 2012, 19:48

Nisam mislio za cijenu podcjenjen,nego to da se na ove igrace treba gledati na drugi nacin.Na nacin da su oni bolji nego se misli.
Keep walking.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 nov 2012, 19:56

Cautinho je napisao/la:Nisam mislio za cijenu podcjenjen,nego to da se na ove igrace treba gledati na drugi nacin.Na nacin da su oni bolji nego se misli.
Ja licno mislim daje Diego velemajstor i takvog ga vecina ljudi smatra.Ima zavidnu karijeru i velike pare.Nije rang Inieste ili nekog drugog ali je odlican fudbaler.
Silva u Cityu ima fantastican status.Key-man je i covjek koji moze loptu cuvati koliko hoce.U Valenciji je bio strasan kao i u Cityu.U Spaniji igra odlicno i pored onakve konkurencije.Ne vidim razlog zasto je podcjenjen.Top 3 AMF/WF na Svijetu.Nema tu sta podcjenjeno.

Nasri je bio solidan u Arsenalu , sezonu prije prelaska u City bio je odlican dok je u Cityu obicna taraba.Prvih 5 utakmica odigrao WC ostalo za termina.Zaradujuje 6-7 milki godisnje a igra manje nego li Kaka u Realu.Nedokazan i precjenjen igrac...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 nov 2012, 22:54

@Mecong
Pa, je..ga nije ni los ucinak s obzirom na kojim pozicijama je igrao, s obzirom da se sve vrtilo oko Messia, s obzirom na Messievu sujetu i sebicnost, s obzirom da je izveo samo jedan penal…
Kako misliš da te nakon ovakvih i sličnih gluposti više itko što god napišeš uzima za ozbiljno?
Cuj, pobio me?! Pa, sta i ako sam pogrijesio?
Ok je pogriješit,al kad uporno tupiš nešto što nije,onda je to već malo :?

Ne trebaš odgovarat jer ti ne mislim odgovarat zato kaj mi nisi kompetentan za raspravu nakon onakvih upisa.A i previše smo raspleli priču u off topic.

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 17 nov 2012, 00:10

Zeman je napisao/la:I da ne zaboravimo, nije moga igrati u Pepovoj Barci. Dakle, nije baš savršen i univerzalan ;)
A ti stari moj nemas pojma , ili nogometna zbivanja uopste ne pratis. Ne bih znao drugi uzrok tvog sljepila.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 nov 2012, 01:09

milomlat je napisao/la:
Zeman je napisao/la:I da ne zaboravimo, nije moga igrati u Pepovoj Barci. Dakle, nije baš savršen i univerzalan ;)
A ti stari moj nemas pojma , ili nogometna zbivanja uopste ne pratis. Ne bih znao drugi uzrok tvog sljepila.
Ibra je kocio igru Barcelone ,usporavao i gubio se jako cesto.Koliko god to bilo tesko priznati to je tako.Villa u sistemu Barcelone je jednostavno bolji i konkretniji igrac od njega.Cjelokupno gledano nije kvalitetniji ali Barci vise pridonosi nego je to Ibra radio.Mnogo je univerzalniji , moze trcati dovoljno za krilo a kretati se savrseno kao napadac.naravno i jedan i drugi imaju fantasticnu realizaciju i pravi su killeri.

I dan danas mislim da je najsavrseniji napadac za Barceloninu igru bio Etoo.

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.