Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

alan_kardec
Kontakt:

Re: EP 2013 slovenija

Post Postao/la alan_kardec » 02 sep 2013, 00:26

braoolyo je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Uvjeren sam da mogu u 2.krug,a onda uz malo sreće i do 1/4f što bi sigurno bio USPJEH,ako se uzmu u obzir okolnosti i neigranje Teodosića,Lučića,Veličkovića,Savanovića,Micova,Mačvana itd....Samo polako,od utakmice do utakmice,jaku odbranu i kontrolisati skok i biće to dobro...Ajmo Srbijo! :)
S obzirom sa kakvom se grupom ukrštamo, prolazak u drugi krug znači i 90% prolazak u četvrtfinale.

Četvrtfinale je, u ovakvim okolnostima, uspjeh sasvim sigurno. Olakšavajuća okolnost je što su i ostale repke koje pretenduju na visok plasman, donekle oštećene neigranjem ponajboljih igrača. Rusi, Talijani, Francuzi, pa i Španci, Slovenci. U jednom momentu se činilo da bi i Crnogorci mogli daleko, pošto se pričalo da bi ih Mirotić mogao pojačati što se ispostavilo da je bila patka, a i sad bez Pekovića, mogu biti prezadovoljni ako dođu do četvrtfinala, nešto kao Srbija.

Protiv Litvanaca Srbija je autsajder, sa Crnogorcima glavni fight će biti pod košem (Krstić, Bjelica, Katić protiv Vučevića, Dubljevića, Sekulića, Dašića...), sa Makedoncima će, po meni biti teža utakmica nego sa đetićima, Srbija i sa ovim brojnim otkazima i povredama je veliki favorit protiv BiH i Latvije.

katalinski je napisao/la:ma mislim da to nije ni odluceno znam da po tv-u sad forsiraju to ,,srbi'' pa mozda je i pravilnije,ali siguran sam da ti svojim drugovima iz srbije u neformalnom govoru kazes ,,srbijanci''.
p.s. koja je ovo tema?
Ma ne želim da dublje ulazim u off, možemo nastaviti preko pp-a. Nikoga tako ne zovem jer je za mene lično i za mnoge druge ljude koji se izjašnjavaju kao Srbi, izraz srbijanci, blago rečeno, nije na mjestu (rodbinu koju imam tamo zovem Beograđani odnosno Užičani). Zato sam te citirao.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 02 sep 2013, 11:06

Mi ako grupu prodjemo mozemo slavit.

Jednsotavno, ne znam u kojem bi ludilu mogli dohvatit cetvrtfinale.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2013, 18:46

braoolyo je napisao/la:Pa i nije baš.

u srbiji žive srbijanci

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 02 sep 2013, 19:33

Damian je napisao/la:
filip13 je napisao/la:je li marko tomas ide na prvenstvo ili ne?
Ne ide.

Delas umjesto njega - hebem ti sve i Repesu idiota :evil:

Ovo je bila sansa da se pozove Hezonja, ali ne, mora igrat ovaj limitirani igrac.
Nije mogao zvati Hezonju nikako. Nije on još spreman od ozljede, a nije ni pripreme prolazio. Nije išao niti na juniorski EP zbog ozljede.
Hendikep je što nema Tomasa, sigurno najbolji obrambeni igrač, a obrana nam je po prikazanim pripremnim utakmicama, banana. Lako za Tomića i Bogdanovića, mogu oni utrpati 20tak koševa po tekmi, ali treba to obraniti, pogotovo ako se mukom dođe do tih koševa...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 02 sep 2013, 19:45

Da, cuo sam to za Hezonju. Ebiga.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 02 sep 2013, 21:10

filip13 je napisao/la:

u srbiji žive srbijanci
A reprezentativci Hrvatske nisu Hrvati već su Hrvatini... :cry: :lol: :roll: Niko ovde ne govori o demografiji i stanovništvu država već o reprezentacijama...i logično je da će se za reprezentativce Srbije reći Srbi u bilo kom kontekstu,a kad bi već tražili dlaku u jajetu možemo dodati i da je po Ustavu ,Srbija država srpskog naroda i ostalih građana,tako da je ispravno reći Srbi a ne Srbijanci...Nego do početka prvenstva 2 dana još,nema ni ankete nek ničeha..ajmo ljudi malo prognoza...ko osvaja?
Mens sana in corpore sano.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2013, 21:16

djoleprijedor je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

u srbiji žive srbijanci
A reprezentativci Hrvatske nisu Hrvati već su Hrvatini... :cry: :lol: :roll: Niko ovde ne govori o demografiji i stanovništvu država već o reprezentacijama...i logično je da će se za reprezentativce Srbije reći Srbi u bilo kom kontekstu,a kad bi već tražili dlaku u jajetu možemo dodati i da je po Ustavu ,Srbija država srpskog naroda i ostalih građana,tako da je ispravno reći Srbi a ne Srbijanci...Nego do početka prvenstva 2 dana još,nema ni ankete nek ničeha..ajmo ljudi malo prognoza...ko osvaja?

očito ti gramatika nije jača strana

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 sep 2013, 21:17

U Bosni se kaze Srbijanski igrac,Srbijanski narod itd....Zar nije cak i pjesma neka bila Srbijanac :?: .

Spanija uzima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 sep 2013, 21:40

lumani je napisao/la:U Bosni se kaze Srbijanski igrac,Srbijanski narod itd....Zar nije cak i pjesma neka bila Srbijanac :?: .

Spanija uzima.
dok na hrt nikad nećeš čuti Srbijanac nego srbin.... srbija.je zemlja, a čovjek je srbin... e sada u bosni naučeni nacionalnim podjelama mi tj komentatori kazu srbijanski fudbaler(Ljajić, Sulejmani), jer oni se vode logikom da u Srbiji zemlji ne zive samo Srbi.... strance pak boli uvo, njima su svi iz srbije srbi, iz bh bosanci, iz hrvatske hrvati...
i da... @filipe o gramatici ti pak nemas pojma... nije ispravno ni.Srbijanci, ni Rusijanci, ni Portugalijanci....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2013, 21:45

DANTES je napisao/la:
lumani je napisao/la:U Bosni se kaze Srbijanski igrac,Srbijanski narod itd....Zar nije cak i pjesma neka bila Srbijanac :?: .

Spanija uzima.
dok na hrt nikad nećeš čuti Srbijanac nego srbin.... srbija.je zemlja, a čovjek je srbin... e sada u bosni naučeni nacionalnim podjelama mi tj komentatori kazu srbijanski fudbaler(Ljajić, Sulejmani), jer oni se vode logikom da u Srbiji zemlji ne zive samo Srbi.... strance pak boli uvo, njima su svi iz srbije srbi, iz bh bosanci, iz hrvatske hrvati...
i da... @filipe o gramatici ti pak nemas pojma... nije ispravno ni.Srbijanci, ni Rusijanci, ni Portugalijanci....

eto nek ti imaš,niko nije spomenuo rusijance,portugalijance

odošmo od teme skroz

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 sep 2013, 21:52

ne ali ja jesam da ti slikovito pokažem kako nisi u pravu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 sep 2013, 21:53

DANTES je napisao/la:ne ali ja jesam da ti slikovito pokažem kako nisi u pravu...

sve ok,da se vratimo na temu

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 sep 2013, 21:58

naravno.... jedva cekam da krene... nego koliko ce dnevno utakmica prenositi javni servisi? znam da će rts po 5-6 dnevno, ali naravno zaključaće ih...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 sep 2013, 22:00

DANTES je napisao/la:

Spanija uzima.

Dantes,Rajko Krvavac ;)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 sep 2013, 23:35

DANTES je napisao/la:naravno.... jedva cekam da krene... nego koliko ce dnevno utakmica prenositi javni servisi? znam da će rts po 5-6 dnevno, ali naravno zaključaće ih...
Meni su bas ok komentatori na rts-u pa bi volio kad nam nebi to zatamnili u slucaju da ovi nasi nece prenositi puno tekmi..Al za EP je uvijek bilo po 3 dnevno pa se nadam najmanje tom broju i sada..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 sep 2013, 00:49

Slatinash_7 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:naravno.... jedva cekam da krene... nego koliko ce dnevno utakmica prenositi javni servisi? znam da će rts po 5-6 dnevno, ali naravno zaključaće ih...
Meni su bas ok komentatori na rts-u pa bi volio kad nam nebi to zatamnili u slucaju da ovi nasi nece prenositi puno tekmi..Al za EP je uvijek bilo po 3 dnevno pa se nadam najmanje tom broju i sada..
FTV i RTRS prenose po tri utakmice dnevno sa EP i to skoro iste i jedni i drugi, RTRS prenosi sve utakmice BiH i Srbije.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 sep 2013, 21:56

http://www.****/a611644/Kolumne/Edi ... -Gori.html" onclick="window.open(this.href);return false;

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 sep 2013, 13:04

jedva cčekam da vidim može li BiH do pobjede, kako ce Srbija protiv Litvanije, i hoće li Hrvati iznenaditi Špance(znam da je to čist SF, ali ko zna)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BernardBarnjak
Kontakt:

Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2013, 13:13

Danas pocinje 38 po redu prvenstvo Evrope u košarci u organizaciji FIBA Europe.
Učestvuju 24 reprezentacije rasporedjene u 4 grupe...
Ovdje možemo pratiti, komentarisati i predvidjati utakmice reprezentacije BiH.
U grupi B, BiH danas igra utakmicu protiv Latvije...
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 04 sep 2013, 14:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Bayern@heart
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la Bayern@heart » 04 sep 2013, 13:15

BernardBarnjak je napisao/la:Danas pocinje 38 po redu prvenstvo Evrope u košarci u organizaciji FIBA Europe.
Učestvuju 24 reprezentacije rasporedjene u 4 grupe...
U grupi B, BiH danas igra utakmicu protiv Latvije...
već otvoreno nema ppotrebe za još jednoj temi ;)
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=19&t=7569" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.