Sloboda: Sadiković traži stopera, uprava nove ljude!
Puni dojmova stečenih tijekom osmodnevnih priprema u snijegom zavejanom Kupresu, nogometaši Slobode vratili su se u Tuzlu, gdje su nastavili pripreme za proljetni dio prvenstva.
Šef Stručnog štaba Denis Sadiković kaže kako su imali izvanredne uvjete za rad i pripreme.
- Bilo je dosta snijega, imali smo na raspolaganju igralište, saunu i teretanu, osoblje je bilo iznimno pažljivo, hrana veoma kvalitetna. Držim da smo ovaj dio priprema odradili vrlo dobro, mada smo Mirsad Dedić i ja pali s nogu – kazao je Sadiković.
Nakon što su Marijan Đurić i Enver Hukić odbili ići u Kupres zbog neisplaćenih dugova , Sadiković i trener vratara Dedić sami su obavili cjelokupni posao pripremanja momčadi.
- Nismo imali izbora. U međuvremenu, čuo sam se s Đurićem, koji je bio gripozan. Dogovoreno je da se priključi momčadi.
Sloboda će nastaviti u Tuzli do 4. veljače, kada bi trebali otputovati u Medulin. U ponedjeljak je zakazano novo testiranje na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, u subotu je dvostruki program, rad na Tušnju i u teretani.
Sadiković je ohrabren oporavkom Tarika Okanovića i Senada Mujića.
- Okanović je bio nastrljiv da se uključi u rad s ostalim igračima, pa sam popustio. Trčanje i igra s loptom ne smetaju mu, što me raduje. Senadu Mujiću to nisam dozvolio, jer je poslije operacije meniskusa još ranjiv, pa radi po posebnom programu.
Nešto lakši program imao je i Alen Mešanović.
- Trenira nešto lakšim tempom, da se ne ozlijedi. Trebat će nam itekako u prvenstvu.
Sadiković ne zna što će biti sa Damirom Smajlovićem i Samirom Efendićem. Prvi je odbio ići u Kupres zbog neizmirenih obveza, Efendić je tražio dozvolu za probu u Karlsruheu.
- Smajlovića je odbilo Sarajevo, ne znam hoće li još pregovarati s ljudima iz Slobode. Efendić se javio i rekao da putuje na probu u Nizozemsku. To je sve što znam o tome.
Sadiković je zatražio od uprave da pronađu još jednog stopera. Ponudio se izvjesni Miloš Jovančević iz Topole (21), koji se vratio iz Grčke.
- Darko Aleksić će na operaciju, jedini stoperi su Samir Jogunčić, koga mogu koristiti i na boku, te Darko Raca. Dejan Drakul još nije sanirao ozljedu koljena. Plašim se da se netko ne ozlijedi, onda bismo bili na mukama. Tim prije što u prvom kolu protiv Slavije zbog tri žuta kartona neće nastupiti Stefan Gavarić i Mersed Malkić.
Iz Dubrovnika je vraćen Adnan Zukić, koji također igra u obrani. Vratio se s neuspjelih putešestvija po Zagrebu i Jasmin Mešanović, ali nije poznato hoće li zbog samovoljnog odlaska i nepojavljivanja na prozivci, biti kažnjen. priključio se pripremama juniora.
Nogometaše je u Tuzli dočekala vruća situacija u klubu. Previranja oko izbora nove uprave u punom su jeku. Pojedini članovi sadašnje, krnje uprave bi po svaku cijenu ostali, što odbija neke poslovne ljude koje bi ljudi iz SD Sloboda rado vidjeli u klubu.
Tako je poziv da sudjeluju u radu nove uprave odbio direktor Rudnika “Kreka” Rešad Husagić, a vjejrovatno zbog bremenite situacije u klubu, nisu raspoloženi da uđu u UO ni ostali rukovodioci Rudnika.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫