Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

hordas_Bec
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la hordas_Bec » 29 maj 2013, 14:57

Zekoo je napisao/la:Jest da ne igram tu kladionicu i ne razumijem se u to ali velika je i 1.75 kvota, kolika ce tek u gostima protiv Slovaka 3.50...
hmm....trenutno jeste velika kvota na nas, ipak smo prvi i favorit u toj utakmici, ali ja mislim da ce do 7.juna kvota drasticno pasti, jer ce i mnogi igrati 2 ;-).....ocekujem do pocetka utakmice neki pad do prilicno 1,55 :).....ipak, pobjeda je cista ko suza :) ako ne sada, onda necemo nikada! igraci su svjesni, da je ovo velika prilika i korak dalje prema brazilu ;-)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 maj 2013, 15:03

Zekoo je napisao/la:Jest da ne igram tu kladionicu i ne razumijem se u to ali velika je i 1.75 kvota, kolika ce tek u gostima protiv Slovaka 3.50...
Sto se kvota tice znaju biti i nerealne.Recimo na pobjedu Milana protiv Barce u Milanu je bila 3,20 na pobjedu Milana i 1.30 na pobjedu Barse.A Milan ih u toj tekmi razmontirao.Po meni bi tu neka realna bila 2.60 na Milan i 2.50 na Barcu.Al eto.A kada smo kod nase repke sjecam se da je za onu tekmu u Oslu na nas bila kvota 7.80,ja odigrao i pogodio,al me tu povalila Njemacka bila.Inace tu tekmu smo dobili 2:0 Strijelci bili Miske iz slobodnjaka i Muslimovic iz kontre
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 29 maj 2013, 15:27

TMovac je napisao/la:
Sto se kvota tice znaju biti i nerealne.Recimo na pobjedu Milana protiv Barce u Milanu je bila 3,20 na pobjedu Milana i 1.30 na pobjedu Barse.A Milan ih u toj tekmi razmontirao.Po meni bi tu neka realna bila 2.60 na Milan i 2.50 na Barcu.Al eto.A kada smo kod nase repke sjecam se da je za onu tekmu u Oslu na nas bila kvota 7.80,ja odigrao i pogodio,al me tu povalila Njemacka bila.Inace tu tekmu smo dobili 2:0 Strijelci bili Miske iz slobodnjaka i Muslimovic iz kontre
tacno.....kvota ne znaci svaki put nesta.....evo drugi primjer: skoro odigrano polufinale lige prvaka izmedju barce i bajerna, znaci bajern ih tuko 4-0 kuci, a kad su igrali u gostima, kvota na bajernu 3,10......znaci nigdje logike....bar za mene........ali sto sam s vremenom skuzio kod tih kvota je, da u 90% slucajeva kvota 1,8 i 1,9 nedolaze!.....naprimjer ako su ovako predvidjene kvote: 1 1,9 - x 3,3 - 2 3,4....to je za mene znak, da il ce biti x ili 2, svejedno ko igrao protiv koga.... ;-)...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 maj 2013, 15:38

hordas_Bec je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
tacno.....kvota ne znaci svaki put nesta.....evo drugi primjer: skoro odigrano polufinale lige prvaka izmedju barce i bajerna, znaci bajern ih tuko 4-0 kuci, a kad su igrali u gostima, kvota na bajernu 3,10......znaci nigdje logike....bar za mene........ali sto sam s vremenom skuzio kod tih kvota je, da u 90% slucajeva kvota 1,8 i 1,9 nedolaze!.....naprimjer ako su ovako predvidjene kvote: 1 1,9 - x 3,3 - 2 3,4....to je za mene znak, da il ce biti x ili 2, svejedno ko igrao protiv koga.... ;-)...
ili najnoviji primjer Benfika Guimares,na Guimare kvota 10,benfika vodi 1 nula i ovi 10 minuta prije kraja preokrenu na 2:1 i osvoje kup.Bilo kako bilo nadam se da nece opast puno kvota na nas.Imam nijet staviti haman sve sto imam na racunu na pobjedu.pa kud puklo da puklo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 29 maj 2013, 15:43

tacno.....kvota ne znaci svaki put nesta.....evo drugi primjer: skoro odigrano polufinale lige prvaka izmedju barce i bajerna, znaci bajern ih tuko 4-0 kuci, a kad su igrali u gostima, kvota na bajernu 3,10......znaci nigdje logike....bar za mene........ali sto sam s vremenom skuzio kod tih kvota je, da u 90% slucajeva kvota 1,8 i 1,9 nedolaze!.....naprimjer ako su ovako predvidjene kvote: 1 1,9 - x 3,3 - 2 3,4....to je za mene znak, da il ce biti x ili 2, svejedno ko igrao protiv koga.... ;-)...[/quote]

ili najnoviji primjer Benfika Guimares,na Guimare kvota 10,benfika vodi 1 nula i ovi 10 minuta prije kraja preokrenu na 2:1 i osvoje kup.Bilo kako bilo nadam se da nece opast puno kvota na nas.Imam nijet staviti haman sve sto imam na racunu na pobjedu.pa kud puklo da puklo[/quote]

prijatelju moj, ovo abd sigurno dobijamo, bez dileme! jer ako nemoze dobit latviju u gostima, onda nemamo sta trazit na prvenstvu.....gledajuci druge skupine, izvukli smo najlaksu, tako da sam siguran u ove momke, svjesni su velike prilike....zato, nebrini, ako odigras na nas, dobijas 100% ;-)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 maj 2013, 15:50

hordas_Bec je napisao/la:tacno.....kvota ne znaci svaki put nesta.....evo drugi primjer: skoro odigrano polufinale lige prvaka izmedju barce i bajerna, znaci bajern ih tuko 4-0 kuci, a kad su igrali u gostima, kvota na bajernu 3,10......znaci nigdje logike....bar za mene........ali sto sam s vremenom skuzio kod tih kvota je, da u 90% slucajeva kvota 1,8 i 1,9 nedolaze!.....naprimjer ako su ovako predvidjene kvote: 1 1,9 - x 3,3 - 2 3,4....to je za mene znak, da il ce biti x ili 2, svejedno ko igrao protiv koga.... ;-)...
ili najnoviji primjer Benfika Guimares,na Guimare kvota 10,benfika vodi 1 nula i ovi 10 minuta prije kraja preokrenu na 2:1 i osvoje kup.Bilo kako bilo nadam se da nece opast puno kvota na nas.Imam nijet staviti haman sve sto imam na racunu na pobjedu.pa kud puklo da puklo[/quote]

prijatelju moj, ovo abd sigurno dobijamo, bez dileme! jer ako nemoze dobit latviju u gostima, onda nemamo sta trazit na prvenstvu.....gledajuci druge skupine, izvukli smo najlaksu, tako da sam siguran u ove momke, svjesni su velike prilike....zato, nebrini, ako odigras na nas, dobijas 100% ;-)[/quote]
Samo ako nasi igraci udzu ozbiljno u utakmicu,bez opustanja i bez onog lako cemo dobijamo 1000%.Sto se grupe tice neka je jednom i nas Bog pogledao.Inace su komsije do sada imale lagane grupe,dok su nama dolazile uvijek velesile poput Spanije,Francuske ili u barazima Portugal.Bez kojih prvenstvo se ne moze zamisliti.Po meni je nekako najlaksa grupa ona sa Slovenijom,Svicom,Islandom,Norveskom...

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 29 maj 2013, 15:53

TMovac je napisao/la:
hordas_Bec je napisao/la:tacno.....kvota ne znaci svaki put nesta.....evo drugi primjer: skoro odigrano polufinale lige prvaka izmedju barce i bajerna, znaci bajern ih tuko 4-0 kuci, a kad su igrali u gostima,
ili najnoviji primjer Benfika Guimares,na Guimare kvota 10,benfika vodi 1 nula i ovi 10 minuta prije kraja preokrenu na 2:1 i osvoje kup.Bilo kako bilo nadam se da nece opast puno kvota na nas.Imam nijet staviti haman sve sto imam na racunu na pobjedu.pa kud puklo da puklo
prijatelju moj, ovo abd sigurno dobijamo, bez dileme! jer ako nemoze dobit latviju u gostima, onda nemamo sta trazit na prvenstvu.....gledajuci druge skupine, izvukli smo najlaksu, tako da sam siguran u ove momke, svjesni su velike prilike....zato, nebrini, ako odigras na nas, dobijas 100% ;-)
Samo ako nasi igraci udzu ozbiljno u utakmicu,bez opustanja i bez onog lako cemo dobijamo 1000%.Sto se grupe tice neka je jednom i nas Bog pogledao.Inace su komsije do sada imale lagane grupe,dok su nama dolazile uvijek velesile poput Spanije,Francuske ili u barazima Portugal.Bez kojih prvenstvo se ne moze zamisliti.Po meni je nekako najlaksa grupa ona sa Slovenijom,Svicom,Islandom,Norveskom...[/quote]

tako je, vrijeme je bilo da i mi dobijemo lahke protivnike :).....a ja se nimalo nebrinem utakmice protiv latvije, jer momci su ozbiljni, i safet nece dozvoliti neku euforiju, tako da cemo solidno to odraditi, ako ih ne ubijemo (u sta ja licno ne sumnjam), onda cemo ih kao bjelorusiju odraditi rutinski ;-)....

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 29 maj 2013, 15:54

zna li neko u koliko sati počinje trening ?
FORZA MARŠAL !!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 maj 2013, 16:27

Znam da ćeme poslije ovoga mnogi napasti i prčati o nekom defetizmu. Volio bih, kao i svi da se naša repka plasira u Brazil na SP. Moram biti iskren i reći, da će to biti veoma teško. sada sam pogledao raspored, Grka i nas, i shvatio da smo još daleko od cilja. tek smo na pola puta - bukvalno. ne bojim se našeg kvaliteta. Bojim se našeg mentaliteta. Već se ponašamo kao Šampioni svemira, a to nije dobro.

Imamo puno teži raspored od Grka, a ako Grci "sutra" dobiju Litvaniju, dobiće sve do kraja, Latviju i Slovačku kući i dva puta Lihtenštajn.

Mi idemo Latviji, Slovačkoj i Litvaniji, a kući dočekujemo Slovačku i Lihtenštajn. Priznaćete, nimalo lagan zadatak.

ABD, sve će biti u redu i moj peszimizam neće biti opravdan. Previše smo se ufurali. Biće gutavo do kraja. Sretno nam.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 29 maj 2013, 16:33

avlami97 je napisao/la:Znam da ćeme poslije ovoga mnogi napasti i prčati o nekom defetizmu. Volio bih, kao i svi da se naša repka plasira u Brazil na SP. Moram biti iskren i reći, da će to biti veoma teško. sada sam pogledao raspored, Grka i nas, i shvatio da smo još daleko od cilja. tek smo na pola puta - bukvalno. ne bojim se našeg kvaliteta. Bojim se našeg mentaliteta. Već se ponašamo kao Šampioni svemira, a to nije dobro.

Imamo puno teži raspored od Grka, a ako Grci "sutra" dobiju Litvaniju, dobiće sve do kraja, Latviju i Slovačku kući i dva puta Lihtenštajn.

Mi idemo Latviji, Slovačkoj i Litvaniji, a kući dočekujemo Slovačku i Lihtenštajn. Priznaćete, nimalo lagan zadatak.

ABD, sve će biti u redu i moj peszimizam neće biti opravdan. Previše smo se ufurali. Biće gutavo do kraja. Sretno nam.
O kakvom ufuranju pricas ? Niko od forumasa ne igra na toj utakmici tako da ne znam o cemu pricas , nasi reprezentativci su ovu utakmicu itetkako ozbiljno shvatili sto mozes zakljucit po njihovim izjavama. Niti jedan nije rekao da ce biti lako al i da vjeruju u pobjedu sto je sasvim normalno.Imamo tezi raspored ali zbog cega mislis da ni grci nece kiksat niti jednu utakmicu do kraja ? Mi imamo 3 boda vise samim time i pravo na kiks jer nasu gol razliku nece stic ni u sljedecim kvalifikacijama. Krajnje racionalno i objektivno govorim latvija nema kvalitet da nam se suprostavi bez obzira ko nam se nalazio u sastavu ili ne ( citaj miske , pjanic , vranjes itd ). Nema tu nikakvog ufuravanja , pobjedom bi ovjerili sve nase dobre igre , sa slovacima mozemo kalkulisati kako hocemo. Ako grcka ima prednost to sto igra kuci onda mi nemoj rec da mi ne mozeo slovake kod kuce dobit , a tamo mozemo komotno izgubit... Sve ostale reprezentacije jednostavno nemaju igru niti kvalitet da nam se suprostave , ja ne kazem da ne mozemo kiksat ali bilo bi krajnje neozbiljno i porazavajuce da od direktnog konkurenta za plasman sa prvog mjesta uzmemo 4 boda , a da na kraju odemo u baraz jer nismo mogli sa ekipama iz 4-5 sesira... I mi smo bili 3 ci sesir al zna se kako i zasto.Dok ni litvanija ni latvija nemaju neke rezultate bog zna od kad.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 maj 2013, 16:38

avlami97 je napisao/la:Znam da ćeme poslije ovoga mnogi napasti i prčati o nekom defetizmu. Volio bih, kao i svi da se naša repka plasira u Brazil na SP. Moram biti iskren i reći, da će to biti veoma teško. sada sam pogledao raspored, Grka i nas, i shvatio da smo još daleko od cilja. tek smo na pola puta - bukvalno. ne bojim se našeg kvaliteta. Bojim se našeg mentaliteta. Već se ponašamo kao Šampioni svemira, a to nije dobro.

Ne trebamo nikoga potcjeniti,ali vala ne trebamo se ni bojati.Ako se budemo bojali Litvanije,Slovacke,Latvije...Onda ne trebamo ni ici na SP,jer nas tamo cekaju sile poput Argentine,Brazila,Njemacke,Nizozemske....Respekt da,ali spustanje gaca nikako.Sto se Grcka tice nebi me iznenadilo da se okliznu na nekoj od utakmica.Cak i na Lihtenstajnu,ljudi ce igrati bunker,a Grci nisu poznati kao napadacka ekipa.Prosle kvale su im zabili tek u zadnjim sekundama gol i pobjedili.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 29 maj 2013, 16:40

@avlami - vjeruj, svjesni su ljudi svega toga, ko nije treba se zapitati. No, upravo u temi lezi i prednost jer ako stvarno pokazemo snagu do kraja kvalifikacija i pobjedimo sve onda definitivno jesmo spremni za SP, inace ako kiksamo i protiv Slovacke to ce pokazati da smo poprilicno deficitarni i da moramo jos mnogo raditi ukoliko zelimo da prodjemo grupnu fazu na SP-u. No da ce biti tesko protiv Slovacke, pogotovo u gostima to stoji, isto vazi za Litvaniju, dok smatram da cemo na domacem uzeti dvije pobjede. Sto se tice Latvije, smatram je trenutno za nijansu slabiju od Litvanije i definitivno bi trebali relativno lahko je proci sada 07.6. Svi su svjesni da ce utakmica koja ce sve presuditi biti ona u Bratislavi. Jer ako tu kiksamo, postoji velika mogucnost da cemo biti pod imperativom pobjede onda u zadnjem kolu u gostima protiv Litvanije, sto i nije bas dobar scenarij iako mislim da cemo tu utakmicu uzeti.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 29 maj 2013, 16:58

avlami97 je napisao/la:Bojim se našeg mentaliteta. Već se ponašamo kao Šampioni svemira, a to nije dobro.
Raja se uvijek nalozi prije svake utakmice i to je tako. Uvijek smo najjaca repka na svijetu. Ali to sto mi ovdje pisemo kojekakve gluposti nije uopste bitno. Bitno je kako igraci razmisljaju. Tu je Susic uradio fenomenalan posao. Ako poslusas izjave igraca vidjeces da oni su sasvim smireni i potpuno koncentrisani na svoj ucinak na terenu. Znaju oni dobro sta im je raditi, a euforiju su prepustili nama navijacima. Ja ni sekunde nisam nervozan pred Latviju. Naravno da ce Slovacka biti puno tezi protivnik (to sigurno znaju i igraci) i da ce te dvije utakmice odlucivati ko ce ici direktno u Brazil, a ko ce u baraz. To se znalo od trenutka kad se saznao raspored utakmica.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 29 maj 2013, 16:59

Ja se nadam pobjedi, ali isto tako morate znati da ne postoji reprezentacija koja uvijek pobjedjuje pa je tako i jedna finska nedavno iznenadila spance i jos mnogo drugih interesantnih rezultata.
Hocu da vam kazem da se nadam pobjedi, daleko od toga da nismo bolji, ali morat ce se jednom desiti neki kiks protiv lose reprezentacije i to nije nista pogubno niti sokantno. Tek ako se uvezu 2 ili 3 losa rezultata onda je katastrofa, a izgubiti se jednom mora a kada ce to biti to se ne zna.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2013, 18:33

Napokon neko ko razmislja dijelom mozga zvanim ''realnost'' , a ne euforija ;)

Nas raspored je 3 puta tezi od Grckog, i trebacemo dobro oznojiti guzicu da dodjemo do prve pozicije.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 maj 2013, 18:39

tucemo latviju 2 gola prednosti slovacka centra prec nece u zenici, a u bratislavi uzimamo bod lihtejstan demonstracija sile kakvu jos svijet nije vidio, i u litvaniji se ovjerava tj dokazuje ko je najefikasnija repka u regionu i sire
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 29 maj 2013, 19:12

Ko garantuje Grcima da ce dobit i Latviju i Litvaniju a pogotovo Sloviacku,kiksnuce minimum jednu.Dodaj na to 3 plus jedan nevidljivi bod prednosti.Sve je u nasim rukama.Strah je opravdan zbog ranijih iskustava,ali nema mjesta panici,kvalitetniji smo...
SLOBODA NAVIJAČIMA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 maj 2013, 19:18

ennis je napisao/la:Ko garantuje Grcima da ce dobit i Latviju i Litvaniju a pogotovo Sloviacku,kiksnuce minimum jednu.Dodaj na to 3 plus jedan nevidljivi bod prednosti.Sve je u nasim rukama.Strah je opravdan zbog ranijih iskustava,ali nema mjesta panici,kvalitetniji smo...
Niko ni ne garantira da ce kiksati :mrgreen: . Stvar je takva da imaju samo jos ovo gostovanje u Litvaniji, ostatalo je maciji kasalj. Pred svojim navijacima docekuju Latviju i Slovacku, i tu ne bi trebali imati problema. Trebamo jednostavno racunati na to da oni nece kiksati, bolje tako kalkulisati i jurisati pobjede, nego da se nadamo da ce oni jednom kiksati, tako da i mi sebi mozemo dozvoliti to jednom ..

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 29 maj 2013, 19:29

Goalgetter je napisao/la:
ennis je napisao/la:Ko garantuje Grcima da ce dobit i Latviju i Litvaniju a pogotovo Sloviacku,kiksnuce minimum jednu.Dodaj na to 3 plus jedan nevidljivi bod prednosti.Sve je u nasim rukama.Strah je opravdan zbog ranijih iskustava,ali nema mjesta panici,kvalitetniji smo...
Niko ni ne garantira da ce kiksati :mrgreen: . Stvar je takva da imaju samo jos ovo gostovanje u Litvaniji, ostatalo je maciji kasalj. Pred svojim navijacima docekuju Latviju i Slovacku, i tu ne bi trebali imati problema. Trebamo jednostavno racunati na to da oni nece kiksati, bolje tako kalkulisati i jurisati pobjede, nego da se nadamo da ce oni jednom kiksati, tako da i mi sebi mozemo dozvoliti to jednom ..
Ko od vas moze reci gdje cemo mi kiksati do kraja?to ne mozemo dobiti u Slovackoj?realno je mozda da mi samo tamo nerijeseno odigramo.
SLOBODA NAVIJAČIMA

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 29 maj 2013, 19:32

hodža je napisao/la:zna li neko u koliko sati počinje trening ?

zaboravih napisati : sutra :D
FORZA MARŠAL !!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.