AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 10 avg 2022, 15:20

milanist je napisao/la:
10 avg 2022, 14:45
Ma sve je to ok, ( svaka cast vama dvojici :D ) ali ponekad imam osjecaj da kada napises neki komentar koji nije u pozitivnom duhu, da se to ovdje odmah doceka na naz. Licno mislim da nismo jos kompletna ekipa za neke vece domete ( citaj iskorak u LP, odbrana skudeta... ) Sezona ce da bude jos teza nego prosla, nismo ni mi vise underdog, tako da imam osjecaj da smo se trebali jace pojacati od ovog trenutno sad.
Sto se tice Origija, i sam sam pisao ovdje prije nego je se i povezivao sa Milanom, kako bi ga volio vidjeti kod nas. Imam velika ocekivanja od njeg, sad da li ce uspjeti pred nama je :D
Vidiš, s ovim se u potpusnosti slažem, ekipa se mora definitivno još pojačati. Da li je to moglo ranijje? Pitanje je. Jbg i ja kad kupujem auto ne idem u mercedesov salon i kažem daj mi najnoviji model S klase, već skontam koliko imam para, pa onda u skladu s tim danima gledam oglase i tražim nešto što odgovara mom budžetu. Tako j i na mercatu.
Nije problem napisati negativan komentar ili da se ne slažeš sa nečim, ali brate de pogledaj postove memage u zadnjih godinu dana, ne znam ima li 5% pozitivnih postova. Jel baš sve tako crno u Milanu?
Il Club più titolato al mondo!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 15:27

procitaj moj zadnji post i dobiti ces odgovor...

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 15:33

ja napisem nisu ozbiljnije prijateljske utakmice odigrali, kao sto i nisu, odmah ja negativan hahahha…to je primjer mentalne zrelosti posjedinih ovdje...napisem 4 igraca prvotimca otisla u 2 godine besplatno i nije dosla zamjena hahah odmah ja negativan…
Moja ocekivanja za sljedecu sezonu izborena Liga prvaka i prolazak grupne faze...ja bi prezadovoljan bio...

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 avg 2022, 15:50

memaga je napisao/la:
10 avg 2022, 15:33
ja napisem nisu ozbiljnije prijateljske utakmice odigrali, kao sto i nisu, odmah ja negativan hahahha…to je primjer mentalne zrelosti posjedinih ovdje...napisem 4 igraca prvotimca otisla u 2 godine besplatno i nije dosla zamjena hahah odmah ja negativan…
Moja ocekivanja za sljedecu sezonu izborena Liga prvaka i prolazak grupne faze...ja bi prezadovoljan bio...
Prijateljske utakmice ne mogu biti ozbiljne , nemaju nikakvog znacaja. Ja ocjenu dajem nakon pola sezone i grupne faze LP , prije toga sva ova pisanja su neozbiljna. Sto se tice odlaska igraca. Zar ne odlaze i drugim ekipama igraci besplatno? Bayern bi drzao Lewu dok mu ne bi istekao ugovor , ali ovaj je forsirao transfer. Otisao im je Alaba besplatno u Real. Moze se tu jos primjera naci.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 10 avg 2022, 15:57

Vratimo se na period kada je počeo mercato koja su bila očekivanja i pogledamo kako je to danas.
Niko nije nerealan, negativan, samo se fakte iznose i na osnovu istih ocjenjuje dosadašnji mercato.
E sad, kakva su očekivanja u novoj sezoni sa dosadašnjim pojačanjima, to je već druga tema i svako ime svoje viđenje iste.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 10 avg 2022, 16:02

ronaldo99 je napisao/la:
10 avg 2022, 14:32
Ne bi da se sad hvalim ali znamo svi da smo brat Meepo i ja jedini od pocetka do kraja prosle sezone vjerovali u titulu, tako da vam kazem da i ove sezone vjerujem u istu stim da ocekujem da ove godine uzmemo duplu krunu, imamo dobar zrijeb za kup i to treba iskoristiti da se plasira u finale
Mozda nisam toliko aktivan , pa ti je promaklo, ali sam i ja vjerovato u titulu,. Vjerujem i ove godine, vise nego prosle. Ovi momci su sada zreliji, kompaktniji i zasigurno bolji ( pojedinacno) nego proslu.
Da nisam uvijek u pravu pokazalo se u vezi Zironje. Lik kada se adaptirao prekucao je sve tekme u kojima je igrao. Mimo toga , promasio sam i u vezi Diaza jer sam stvarno mislio da ce pokazati nesto u tkemama kada se lomilo.
Za Kalulu- a sam rekao da je najbolji stoper kojeg Milan ima , od Tiaga Silve i to u tekmi kada smo igrali protiv Lazia kada je uzimao zracne duele Muriqiju.

Sto se tice LP , pod mus je priolazak grupe, a vjerujem da mogu i dalje od 1/4.

Fozra Milan.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 avg 2022, 16:04

Pa prelazni rok je po meni 7/10. Dovedeni su neki novi (obecavajuci) klinci. Imamo i novog napadaca. Fali tu jos par stvari da bi bila veca ocjena, ali ovo je dosta solidan prelazni rok i opet kazem ocjena koliko je ekipa jaca se moze dati tek nakon pola sezone i grupne faze LP. Da je dosao Renato bila bi 8.5 , a desno krilo bi podiglo to na 9 :D

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 16:11

meepo je napisao/la:
10 avg 2022, 15:50
memaga je napisao/la:
10 avg 2022, 15:33
Prijateljske utakmice ne mogu biti ozbiljne , nemaju nikakvog znacaja. Ja ocjenu dajem nakon pola sezone i grupne faze LP , prije toga sva ova pisanja su neozbiljna. Sto se tice odlaska igraca. Zar ne odlaze i drugim ekipama igraci besplatno? Bayern bi drzao Lewu dok mu ne bi istekao ugovor , ali ovaj je forsirao transfer. Otisao im je Alaba besplatno u Real. Moze se tu jos primjera naci.
Prijateljske utakmice su izuzetno bitne da vidis sa cime raspolazes, nije isto igrati prijateljsku sa Realom ili sa Vicencom, sa Realom noge igraju drugacije, igraci pojedini bjeze od lopte u principu vidis kako stojis sa jacim ekipama…
Odlasci iz Bayerna i slicnih ekipa se ne mogu porediti sa odlaskom iz Milana, otisao Lewa dosao Mane plus Bayern doveo jos nekoliko pojacanja zar ne? Kod nas otisao Kessie dosao ? Otisao Rom dosao ? Otisao Hakan dosao ? Mislim da je neuporedivo jer mi gubimo prvotimca plus kesh sto se mogao zaraditi na njemu i plus sto ne dolazi adekvatna zamjena...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 avg 2022, 17:01

Tomori produzio ugovor do 2027 uz povecanje plate na 3,5 mil godisnje :salut:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 avg 2022, 17:10

Memaga jarane pokreni peticiju i skupljaj potpise da MiM dobiju otkaz. Šteta da tako nesposobni ljudi vode Milan.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 17:23

hajde molim te nadji post gdje sam ja napisao nesto protiv MiM ? 100 x sam rekao da cuda rade sa ovakvim mizernim budzetom, a ti haman imas fetis na mene jel de ? lozis se na moje postove ? haman si neki nastran mentol il mi se cini….hahahhaha

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 avg 2022, 17:29

Evo pokušat ću još jednom fino, mada izgleda sa tobom ne može tako. Upravo si u svom prethodnom postu napisao protiv MiM. Ko je bio u upravi kluba kada su gore pobrojani igrači otišli besplatno? Ili su oni zaslužni samo za uspjehe i one dobre odluke kada je transfer politika u pitanju, dok ćemo za sve sto ne valja krivit vlasnike?

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 avg 2022, 17:38

memaga je napisao/la:
10 avg 2022, 16:11
Prijateljske utakmice su izuzetno bitne da vidis sa cime raspolazes, nije isto igrati prijateljsku sa Realom ili sa Vicencom, sa Realom noge igraju drugacije, igraci pojedini bjeze od lopte u principu vidis kako stojis sa jacim ekipama…
Nebitne. Da su bitne ne bi Liverpool dopustio 4 komada od Uniteda u svojoj mrezi ili recimo duel Shaktar- Roma. Te dvije ekipe da se sretnu u Europi bilo bi bara bara a ne 5:0 za Romu. Prijateljske su tu tek da igraci dobiju osjecaj i da ih se fizicki spremne uvede u sezonu.
memaga je napisao/la:
Odlasci iz Bayerna i slicnih ekipa se ne mogu porediti sa odlaskom iz Milana, otisao Lewa dosao Mane plus Bayern doveo jos nekoliko pojacanja zar ne? Kod nas otisao Kessie dosao ? Otisao Rom dosao ? Otisao Hakan dosao ? Mislim da je neuporedivo jer mi gubimo prvotimca plus kesh sto se mogao zaraditi na njemu i plus sto ne dolazi adekvatna zamjena...
Zasto ne bi mogli ? Alaba je jedan od najboljih na svojoj poziciji i otisao im je besplatno. Pa Mbappe je skoro otisao iz PSG-a besplatno u Real , ali ovi su mu ponudili tako reci da upravlja klubom.Dybala besplatno otisao iz Juventusa itd Imas bezbroj primjera gdje klubovi gube besplatno igraca i na to se treba navici.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 17:48

hajde sad i od mene ozbiljno...Za ovu konfuziju sa transferima su sve vlasnici krivi, jer kako odredjuju novce za transfere tako i plate...ako se neko ne uklapa u taj proracun oni ne produzuju ugovor, igrac odradi posao korektno do kraja i odlazi iz kluba...tu se MiM nista ne pitaju, oni dobiju instrukciju koliko mogu max.ponuditi povecanje nekom igracu...oni su neka spona izmedju vlasnika i igraca bukvalno pregovaracki tim koji ovisi od vlasnika, nesto kao Brazzo u Bayernu ( samo sto on ima mnogo veci budzet za transfere, plate )…
Pazi sad ovo, ovaj mali belgijanac Ameri dodju i kazu za njega ukupno 30 mil za transfer, i dobijemo sapunicu kakvu smo gledali citavo ljeto ( bukvalno one Indijske sapunice kad scena po pola sata traje a samo se svi zgledaju ), MiM moraju ciganati kako od Briza da spusti cijenu tako i od Amera da povecaju ponudu, plus pritisak na klinca ( ovaj dobrovoljno spustio platu da bi presao )… Za mene je to brukanje Maldinija i njegove reputacije… Pisao sam i ranije postove o americkom vodjenju firme i bukvalno se vidi knjiski, ocito kako se vodi Milan kao fabrika ili firma…
Mene to nazalost nervira i zbog toga sam protiv kapitalista amera koji nemaju apsolutno osjecaja za sport, za fudbal,za strast, samo Brutto / Netto bilanca, naravno nisam ni za rasipnicki Milan, ali bi volio vidjeti MiM sa budzetom od 150 mil za transfere sta bi napravili, mislim da bi to prava uzivancija bila...

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 10 avg 2022, 17:55

meepo je napisao/la:
10 avg 2022, 17:38
memaga je napisao/la:
Nebitne. Da su bitne ne bi Liverpool dopustio 4 komada od Uniteda u svojoj mrezi ili recimo duel Shaktar- Roma. Te dvije ekipe da se sretnu u Europi bilo bi bara bara a ne 5:0 za Romu. Prijateljske su tu tek da igraci dobiju osjecaj i da ih se fizicki spremne uvede u sezonu.
memaga je napisao/la:
Zasto ne bi mogli ? Alaba je jedan od najboljih na svojoj poziciji i otisao im je besplatno. Pa Mbappe je skoro otisao iz PSG-a besplatno u Real , ali ovi su mu ponudili tako reci da upravlja klubom.Dybala besplatno otisao iz Juventusa itd Imas bezbroj primjera gdje klubovi gube besplatno igraca i na to se treba navici.
besplatnih odlazaka je bilo, ali kod nas je problem gubis prvotimca, gubis kesh kojeg kvazi nemas, a ne dolazi ti dostojna zamjena za iste, jel sad kapiras po cemu se mi razlikujemo od ostalih?

ovi mladi igraci trebaju jakih kako takmicarskih tako i pripremnih utakmica, skupljati iskustvo je neprocjenjivo i mislim da je to veoma bitno, imali smo priliku gledati neke igrace kako bjeze od lopte ili se skrivaju na terenu protiv liverpoola npr. Za to sluze jace prijateljske tekme da stices iskustvo igrnja na malo vecem nivou...

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 10 avg 2022, 19:09

Haman Kesseia nece moci registrovati, dati mu milon i nek dodje nazad😊
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 10 avg 2022, 19:17

Sreća pa je Maldini stara škola i to se nikada neće desiti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 avg 2022, 20:57

Maldini je na Ibizi izgleda, a kad je on tamo u sred mercats, očekuje se i novi igrač u Milanu :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 avg 2022, 21:11

Bilo bi extra ako bi se Kessie vratio. Ne znam cemu hejt ? Lik je bio vise nego dobar za Milan i uvijek je tu kad ga trebas. S njim se osvojio scudetto. Nije produzio ugovor pa sta ? Jbt zamisli odes iz jedne firme u drugu zbog toga sto hoces bolje uslove i ovamo te hejtaju , a bio si vise nego dobar radnik.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 avg 2022, 21:19

meepo je napisao/la:
10 avg 2022, 21:11
Bilo bi extra ako bi se Kessie vratio. Ne znam cemu hejt ? Lik je bio vise nego dobar za Milan i uvijek je tu kad ga trebas. S njim se osvojio scudetto. Nije produzio ugovor pa sta ? Jbt zamisli odes iz jedne firme u drugu zbog toga sto hoces bolje uslove i ovamo te hejtaju , a bio si vise nego dobar radnik.
Sto bi se reklo nije zatvorio vrata guzicom, vise nego pristojan rastanak, nije nista rekao protiv kluba, trenera ili uprava, tako da stvarno ne vidim cemu hejt prema njemu koji je u ovih 5 godina bio pravi presjednik na terenu

Franck je uvijek za mene dobrodosao

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: memaga i 2 gosta.