@GERONIMO..inati se molim te i uzmi pare... volim kada se supljoglavci inate...
Trebao sam ranije procitati tvoj post i da ti vec danas stoju uzmem
Necu da kvarim temu raspravljajuci se oko gluposti..jeste Dzeko je bolji i zato je ostao u Wolfsburgu i zato je jeftiniji od Torresa...tek mi se sada sve poslozilo..hvala ti sto si mi pomogao da shvatim
i jedan i drugi se svadjate oko necega, a niste kako treba definisali predmet svadje... zato je vjerovatno i jedan i drugi u pravu... (geronimo i necromaner)
To ti je ono kad se ljudi na transfermarktu pocnu ibretiti zasto neki igrac ne "vrijedi" vise od nekog drugog, a bolje igra itd.
Kvalitet igraca je jedna stvar!
Trzisna vrijednost, odnosno sposobnost generirati odredjenu sumu novca u odredjenom momentu na trzistu je druga stvar!
Dakle, novcana vrijednost igraca nije jedini mjerodavni pokazatelj njegove cijene u odredjenom momentu.
Apsolutno je logicno da Torres kao igrac vrijedi vise, jer igra u boljem klubu, u boljoj ligi, dokazan duzi niz godina, igra za evropske prvake itd itd. Znaci, ima te nekakve bonuse koji mu dizu vrijednost. Mislim, ima tih bonusa i Dzeko naravno, ali Torresovi su po nekim standardima ipak tezi... NO, to nije uopste zvijezda vodilja kada pricamo o momentalnoj kvaliteti igraca, njegovoj individualnoj kvaliteti ili onoj u sluzbi kolektiva itd. U tom kontekstu ja takodjer vjerujem da je Dzeko u rangu Torresa... No kazem, to je opet prica za sebe i ne treba je mijesati sa trzisnom vrijednoscu...
kruske lijevo a jabuke desno
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
_dreamer_ je napisao/la:i jedan i drugi se svadjate oko necega, a niste kako treba definisali predmet svadje... zato je vjerovatno i jedan i drugi u pravu... (geronimo i necromaner)
To ti je ono kad se ljudi na transfermarktu pocnu ibretiti zasto neki igrac ne "vrijedi" vise od nekog drugog, a bolje igra itd.
Trzisna vrijednost, odnosno sposobnost generirati odredjenu sumu novca u odredjenom momentu na trzistu je druga stvar!
Dakle, novcana vrijednost igraca nije jedini mjerodavni pokazatelj njegove cijene u odredjenom momentu.
Apsolutno je logicno da Torres kao igrac vrijedi vise, jer igra u boljem klubu, u boljoj ligi, dokazan duzi niz godina, igra za evropske prvake itd itd. Znaci, ima te nekakve bonuse koji mu dizu vrijednost. Mislim, ima tih bonusa i Dzeko naravno, ali Torresovi su po nekim standardima ipak tezi... NO, to nije uopste zvijezda vodilja kada pricamo o momentalnoj kvaliteti igraca, njegovoj individualnoj kvaliteti ili onoj u sluzbi kolektiva itd. U tom kontekstu ja takodjer vjerujem da je Dzeko u rangu Torresa... No kazem, to je opet prica za sebe i ne treba je mijesati sa trzisnom vrijednoscu...
Ok stvarno si u pravu _dreamer_
Ali ja stojim iza sljedece teze...ako veliki klubovi procijene da neko vrijedi trazenih 40 miliona eura oni ce za njega platiti 40 miliona eura bez grca na licu...kao sto sam naveo primjer Dider Drogbe...u ono je vrijeme placen ASTRONOMSKIH 24 miliona funti...ZASTO? Zato sto su ljudi koji se razumiju rekli "on vrijedi toliko para"
Zar vi stvarno mislite da jedan Sir Alex Ferguson ili neki strucnjak njegovog kalibra ne bi platio tu sumu
za Dzeku da misli da on toliko vrijedi?!
Glupo je i od mene sto uopste poredim igrace....to i mnogo kompetentniji ljudi od mene ne mogu da rade...
Torres ima svoje prednosti ,a Dzeko svoje...zavrsena prica.
Znate šta mi je čudno ?! Danas nije bila ni jedna vijest o prelasku Edina u neki drugi klub Ovaj sportsport.ba stvarno zakazo hehe, izgleda presušilo im klubova
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
_dreamer_ je napisao/la:i jedan i drugi se svadjate oko necega, a niste kako treba definisali predmet svadje... zato je vjerovatno i jedan i drugi u pravu... (geronimo i necromaner)
Ali ja stojim iza sljedece teze...ako veliki klubovi procijene da neko vrijedi trazenih 40 miliona eura oni ce za njega platiti 40 miliona eura bez grca na licu...kao sto sam naveo primjer Dider Drogbe...u ono je vrijeme placen ASTRONOMSKIH 24 miliona funti...ZASTO? Zato sto su ljudi koji se razumiju rekli "on vrijedi toliko para"
Ono vrijeme je ipak vrijeme bolje ekonomske situacije, pored toga, Chelsea je klub koji je u to vrijeme izvaljivao cifre i za mnoge druge igrace koje su mozda malo spram kvalitete pretjerane itd. Ne mislim nikako pod ovim na Drogbu, da ne bude zabune. Znaci, radilo se o financijski yebeno imucnom klubu, kojem su izmedju ostalog i napadaci prioritet.
Danas imamo globalnu recesiju, i ko ima para gleda da se ne razmece njima, jer svima u usima odzvanja: recesija, recesija... i ono malo financijski imucnih klubova, koji dakle imaju toliko da mogu te pare izvaliti bez da gace s guzice prodaju, ne trebaju momentalno edina dzeku jer su odlicno, dobro ili solidno popunjeni naprijed. Znaci, Dzeko je jednostavno vruca roba u pogresno vrijeme. Da su neka druga vremena, neki bi klub vec izvalio pare... Ovako svako zna da dzekin potencijal vrijedi tih para, ali bi svako da ga dovede "povoljno" ili ti na snizenju, a ne u punoj cijeni... tako danas uglavnom svi gledaju koji nemaju prijeku potrebu za necim...
To je ko kad covjek ode u prodavnicu da kupi mlijeko, pa nekakvo BIO Mlijeko euro i po, a ovo obicno euro... Ja vala najcesce zgrabim za ovo drugo... e tako danas mnogi ostali razmisljaju...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
leo je napisao/la:Dzeko ako misli da predje iz Wolfsburga pod hitno mora promjeniti Menadzera. Naci dobrog poznatog menadzera. Irfanu ne bi dao ni da prodaje jaja na pijaci. Lik nije u stanju da proda najboljeg igraca Bundes Lige. Ja bi Dzeki preporucio naseg covjeka koji radi i zivi u Spaniji koji je prodao Robera Karlosa iz Real Madrida u Fener. Ne mogu da mu se sjetim imena ali covjek jako priznat i cinjen u Spaniji i u Evropi.
to si upravu,jos samo kad se sjetim Boska Balabana,kako ga utopise Aton Villi za 6 miliona funti,a tad ti je to ogromnih 20 miliona maraka bilo ,sve do menadzera
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Mislim da smo mi stvarno svi cigani pa ne mogu da razumijem sve ove koji blate po tom gde ce dijamant ovo ono dajte ljudi stvarno prestanite da je rijec o nekom drugom iz neke druge repke da ne pisem koje svi bi mi govorili on je ovo on je ovo a nama nikam NAŠ neće valjat to je ovde jasno svima
STVARNO NE RAZUMJEM SVAKE KOJI PIŠU DA DZEKO NIJE KVALITET MA DAJTE LJUDI NEK JE MANDŽUKIC KLOC KVALITET A NE DZEKO
U SAMO JOS NESTO MISLIM DA JE REDŽEPAGIĆ NESPOSOBAN ČOVJEK AKO DŽEKU NE MOŽE PRODAT U NEKI MOĆAN KLUB KAKO BI PRODAO ADISA OBADA SA 40 GOD (IZVINJAVAN SE OBADU AKO JE NESTO LOŠE).
@Necromacer-čiću - opet vrijedjas? Imas PP od mene pa malo rastegni te sužene moždane vijuge. Valjda ovo nije uvreda, nego samo dobronamjeran savjet.
@sanjar - svaka ti je zlatna.
I na kraju nesto vezano za temu. Dzeko je bolji od pirgavog Spanjolca
Kome je krivo neka...nastavi vrijedjati.
geronimo je napisao/la:@Necromacer-čiću - opet vrijedjas? Imas PP od mene pa malo rastegni te sužene moždane vijuge. Valjda ovo nije uvreda, nego samo dobronamjeran savjet.
Nije to uvreda to je cinjenica
Ebo igrace koji se od jace kise povrede.Dzeki ni kad bi sa kombajnom presao preko njega nista mu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
geronimo je napisao/la:@Necromacer-čiću - opet vrijedjas? Imas PP od mene pa malo rastegni te sužene moždane vijuge. Valjda ovo nije uvreda, nego samo dobronamjeran savjet.
.Dzeki ni kad bi sa kombajnom presao preko njega nista mu.
nabaci po starom dobrom obicaju turban i pici dalje
Sasvim dovoljno , mislim da bi Torres u prosjecnoj Bundesligi gdje ekipe poput Woflsburga budu prvaci , zabijao po 40 golova u sezoni dok nas Edin treba u veci klub i jacu ligu da se mjeri sa ovom igracinom
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
ajde bolan sta si dosadan.. Torres je nekad mogao u Spaniji kao sto Dzeko sada dere u Njemackoj.. sad je Torres balerina koja igra svake prestupne,a Dzeko zvijer..
jasno?
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
daffy je napisao/la:ajde bolan sta si dosadan.. Torres je nekad mogao u Spaniji kao sto Dzeko sada dere u Njemackoj.. sad je Torres balerina koja igra svake prestupne,a Dzeko zvijer..
jasno?
Ma vise nego jasno , samo je meni nekada zao kada ljudi zive u zabludi i ubjeduju sebe u nesto sto nije realno
Ali kao sto rekoh nedavno , prva losa sezona i Edin ce biti zaboravljen kao Ibisevic
Da imalo znas statistiku i ucinak Torresa ne bi pisao ovako
P.S. To jasno moze proci kod tvojih ukucana tako da njima pokusas na taj nacin nesto poruciti
Zadnja izmjena: Dirk, dana/u 09 jun 2010, 10:47, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Hahahaha, cuj usporedbe. Pa naravno da je Dzeko bolji. Siguran sam da Torres ne bi uspio u onome sto je Dzeko u jednoj prosjecnoj ekipi, a to je dvije sezone za redom 20+ golova. Dzekson je zvijer, jaka mrcina koju nema sanse povrijediti, a kontinuitet igara je u danasnjem nogometu vrlo bitan....