Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

Johny
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la Johny » 25 jun 2012, 11:07

Koliko se podcjenjuje najveca sila u Svijetu fudbala.Pa ljudi , ekipa koja ima onakve igrace MORA biti favorit.
Spanija ce svoju snagu pokazati upravo sada , kada svi ocekuju da ih neko moze izbaciti.Ekipa koja je primila do sada 1 pogodak.Dakle daleko najmanje od svih ekipa.Ekipa koja je uz Svabe dala najvise.Ekipa koja u svojim redovima ima sve same virtuoze.Spanija protiv Portugala mora poceti sa Pedrom i Silvom na krilima , Torresom u vrhu napada.Sa Pedrom bi dobili mnogo toga.Igrac koji je najagilniji i najbrzi o ovj reprezentaciji.Krece se dramaticno dobro, mnogo radi i trci.Silva je takodjer veliki majstor mada voli meljati loptu.
Naravno uz Iniestu , Xavija i ostale virtuoze problem ne bi trebao predstavljati Portugal ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 25 jun 2012, 11:49

Pedro najbrži?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 jun 2012, 13:01

anonymousHD je napisao/la:Pedro najbrži?
Nije Arbeloa je !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 jun 2012, 13:42

Kako nikako da zapamtiš jbt :? :?: :!:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 jun 2012, 13:46

Mislim da je J.Navas brzi.
al je jednodimenzional kao Lenon i moze krenuti samo u desnu stranu,ima mekan centarsut al bez napadaca nema koristi.

Pedro ima dobru tehniku,podjednako koristi obje noge i bez klasicnog napadaca on je po meni pravi izbor.

zna brko sta radi,dominantno je protiv Francuza izgledalo.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 jun 2012, 13:52

Johny je napisao/la:Koliko se podcjenjuje najveca sila u Svijetu fudbala.Pa ljudi , ekipa koja ima onakve igrace MORA biti favorit.
Spanija ce svoju snagu pokazati upravo sada , kada svi ocekuju da ih neko moze izbaciti.Ekipa koja je primila do sada 1 pogodak.Dakle daleko najmanje od svih ekipa.Ekipa koja je uz Svabe dala najvise.Ekipa koja u svojim redovima ima sve same virtuoze.Spanija protiv Portugala mora poceti sa Pedrom i Silvom na krilima , Torresom u vrhu napada.Sa Pedrom bi dobili mnogo toga.Igrac koji je najagilniji i najbrzi o ovj reprezentaciji.Krece se dramaticno dobro, mnogo radi i trci.Silva je takodjer veliki majstor mada voli meljati loptu.
Naravno uz Iniestu , Xavija i ostale virtuoze problem ne bi trebao predstavljati Portugal ;)
Sa ovim Dzonijem covjek mora da se slozi u svemu, osim u tome da bi Torres trebao igrat :D
Pa sto je Llorente-a poveo ?
.. covjek je u zivotnoj formi i zeljan dokazivanja.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 25 jun 2012, 13:53

To sto ne igraju fino za oci i sto prikazuju igru koja je inovitet,bas kao sto je bio nekad katanaco koji je rezultirao uspjehom,ne znaci da Roja podbacuje..
Do sad su protivnici u 4 utakmice stvorili 3 izlgedne sanse,jedna je izrodila greskom Biskvita,druga greskom Pikea i treca greskom Ramosa.. To je dovoljan pokazatelj kolko je ova spanska taktika dovedena do savrsenstva,takticki nije im niko mogao meda i da nije individualnih gresaka ne bi protivnici do sad imali ni jedne prilike.. Jednostavno ova ekipa igra samo na posjed,kada dobiju priliku za kontru ne idu naprijed,nego se svi po pola metra sa loptom pomjeraju naprijed,isto tako se i vracaju.. Timski napad,timski odbrana, al su brate dosadni..
Okomitost- 0
Misljenja sam da bi se Adrian savrseno uklopio u ovaj sistem, nego sto se tice ove gore rasprave oko Navasa i Pedra,Navasova igra bez Llorentea ili Negreda u spicu je potpuno nepotrebna..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 jun 2012, 14:52

Johny je napisao/la:Koliko se podcjenjuje najveca sila u Svijetu fudbala.Pa ljudi , ekipa koja ima onakve igrace MORA biti favorit.
Ma Pedro treba umjesto Cesca da glumi tog napadača.Očigledno nema povjerenja u Llorentea,a i Pedro će odraditi bolje posao od Torresa.Od Cesca će sigurno biti opasniji prilikom utrčavanja,a svi znamo koliko je siguran 1 na 1 situacijama ;)
U toj tvojoj gube jednog igrača u sredini,Iniesta i Xabi to sigurno ne bi bili jer su najbolji na ovom prvenstvu.Opet uz Xabija mora biti Biskvit i onda Xavi na klupu što neće sigurno ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 25 jun 2012, 17:42

Johny je napisao/la:
Nije Arbeloa je !
U pravu si.

Arbeloa je najbrži igrač u ovoj ekipi ali problem je taj što mu Del Bosque ne dozvoljava kretanje naprijed jer je Alba katastrofalan u defanzivi, pa jedan bek kao uvijek mora ostati nazad.
Alvaro Arbeloa - Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo - Ballon f'Rizura

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 20:19

[youtube][/youtube]
Imali ovdje baskijaca, katalonaca :mrgreen:
FORZA NAPOLI

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 25 jun 2012, 20:32

Vaya semanita, organizacija koja pokusava sto vise zbliziti Baske Spancima. Vidis na tom videu kad skoci taj momak medju dvadeset Baskijaca :D

Pique: "U mojoj cijeloj karijeri, najteze mi je uvijek bilo parirati Ronaldu"
Xabi: "Nemamo plan 'anti-Ronaldo'"
Custodio: "Ronaldo ce pobijediti u duelu sa Ikerom"

Neki Turcin, Cakir sudi utakmicu izmedju Spanije i Portugala.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 20:37

Npr. Ronaldo protiv Spanije se plaho nije vidio na SP, ali cini mi se da ih je u onoj prijateljskoj tekmi sam pobj. :roll: samo malo je dovoljno Ronaldi..
Vaya semanita, organizacija koja pokusava sto vise zbliziti Baske Spancima. Vidis na tom videu kad skoci taj momak medju dvadeset Baskijaca
[youtube][/youtube]
FORZA NAPOLI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 jun 2012, 21:03

D10S je napisao/la:Vaya semanita, organizacija koja pokusava sto vise zbliziti Baske Spancima. Vidis na tom videu kad skoci taj momak medju dvadeset Baskijaca :D

Pique: "U mojoj cijeloj karijeri, najteze mi je uvijek bilo parirati Ronaldu"
Xabi: "Nemamo plan 'anti-Ronaldo'"
Custodio: "Ronaldo ce pobijediti u duelu sa Ikerom"

Neki Turcin, Cakir sudi utakmicu izmedju Spanije i Portugala.
Ronaldo se nece vidjeti protiv Spanije :P .
Turcin je solidan sudija koliko sam uspio da zapazim.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jun 2012, 21:06

Čakir je odličan. Sudio je on već "Špancima" u onom meču kontra Chelsea. :mrgreen: Sumnjam da će on biti taj koji će odlučiti pobjednika, dakle sve će biti na Špancima i Portugalcima. Iskreno se nadam da će to biti Španci; umirem od želje da pogledam meč Njemačka - Španija i da vidim jesu li Nijemci naučili nešto iz prethodnih poraza. Naravno, obje ekipe će prvo morati obezbijediti to finale, tako da... :mrgreen:

Btw, volio bih znati za koga navija @Portillo. Da li je to Ronaldo (znam da želiš da dotični dobije Zlatnu loptu) ili će prevagnuti brojnost Realovaca u Španiji (mislim da je omjer 5:3 za Špance po tom pitanju)? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 jun 2012, 21:08

Navija on za Portugal, da te lisim muke :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jun 2012, 21:12

Nail for Real je napisao/la:Navija on za Portugal, da te lisim muke :mrgreen: .
Tako sam i mislio. Ono pitanje postavih reda radi. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 25 jun 2012, 21:13

Monolog je napisao/la: Btw, volio bih znati za koga navija @Portillo. Da li je to Ronaldo (znam da želiš da dotični dobije Zlatnu loptu) ili će prevagnuti brojnost Realovaca u Španiji (mislim da je omjer 5:3 za Špance po tom pitanju)? :mrgreen:
Za Portugal. Broj Roma u reprezentaciji Spanije automatski ponistava broj madridista :mrgreen: Da njih nije, navijao bih za Spaniju. Makar mi naravno ce biti krivo ni ako Spanija prodje dalje. I daj skloni taj avatar vise, nervira me.

A sto se Cakira tice. Slazem se, dobar sudac. Posljednji put kada su se sastali u sluzbenoj utakmici upravo je neki covjek u crnom odlucio utakmicu, Villa je dao gol iz cistog ofsajda. Nadam se da sada nece biti tako. Prognoza? 1-0 za Spaniju. Dat ce gol na sredini drugog poluvremena i igrati "cattanaccio Espanol".
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 jun 2012, 21:56

Cakir ? Moglo bi se igrati više žutih. :P
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 22:06

messilla je napisao/la:Cakir ? Moglo bi se igrati više žutih. :P
Nista od zutih max.2.. i to sredinom 2p prvi, i sam vidis kakvo je prv. isto tako tipujem manje kornera na ovoj tekmi 8-) sigurica..
FORZA NAPOLI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2012, 22:11

Vrlo kreativan i kratak opis onoga sto se desavalo vecim dijelom 1/4 finalne tekme sa Galskim pEtlovima :mrgreen:
Xavi je dodao loptu do Inieste, ovaj je prvim dodirom vratio Xaviju, a Xavi je odmah potom proslijedio do Inieste. Iniesta je primio loptu, profinjenim je potezom školovana veznjaka gurnuo ispred sebe u namjeri da napravi korak ili dva, no brzo se predomislio i vratio je do Xavija, koji se pod pritiskom protivnika brzo snašao i vratio je do Inieste.

U djeliću sekunde potrebnom da lopta od Xavija pronađe put do Inieste, dvojica su čarobnjaka već imali plan. Čim se lopta vrati u posjed Inieste, on neće oklijevati niti trena. Vješt dodir vanjskim dijelom kopačke poslao je loptu natrag prema Xaviju, čiju koncentraciju nije mogla narušiti niti prijeteća prisutnost francuskih veznjaka.
Sitna varka tijelom, korak lijevo, protivnik lijevo, lopta desno. U noge Iniesti. Ovaj se solidno snašao, prvim dodirom kompenzirao neravninu na travnjaku, ukrotio okrugli predmet i vratio ga Xaviju. Xavi je loptu dodao do Inieste, ovaj odmah vratio do Xavija, a Xavi smirenim, rutinskim dodirom još jednom uposlio Iniestu.
Čim se Iniesta dokopao lopte, instinkt je nalagao povrat do Xavija, no francuska su tijela zapriječila put i valjalo je smisliti plan B. Okret na peti, lopta do Busquetsa, potom do Xavija i odmah natrag do Inieste. Korak ili dva naprijed, još nekoliko natrag, Iniesta dodaje Xaviju, a Xavi odmah gura do Inieste.

Zamijetivši ponešto travnate površine na kojoj nije bilo francuskih igrača, Iniesta je povukao loptu, dokopao se šesnaesterca i podigao pogled ka francuskim vratima. Namjestio je loptu hineći udarac, a potom nasamario svoje čuvare i vratio je Xaviju. Xavi je dodao do Inieste, Iniesta odmah vratio Xaviju, a Xavi proslijedio do Inieste.

Donbass Areni zastao je dah kada se lopta odbila od Iniestina gležnja i zaprijetila bijegom u francuski posjed, no brzi je popravni ispit odrađen s peticom, a posjed nad loptom vraćen čvrstim stiskom španjolske, Iniestine čizme. Iniesta je potom dodao Xaviju, a Xavi spremno dočekao loptu i odmah je vratio do Inieste.
Iniesta je dodao Xaviju. Xavi je dodao Iniesti.
Europacijent je zaspao poput male bebe.

Kada sam se nekoliko sati kasnije, u gluho doba noći, uspio oteti iz zagrljaja sna, svi najveći svjetski mediji, uključujući i SportSport.ba, već su odavno izvijestili o prolasku Španjolske u polufinale Europskog prvenstva, što je dalo naslutiti da su osim Europacijenta zaspali i Francuzi. Oba je pogotka, tvrdili su isti mediji, postigao Xabi Alonso, ostavivši me da do jutra tražim odgovor na pitanje kako, kada je Xavi dodavao Iniesti, a Iniesta vraćao Xaviju.

Osim kada su se nakratko morali sjetiti i Busquetsa. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []