Jedna prava Bundesligaska utakmica sa dosta naboja a eto i uz crveni karton Seje.
BVB je na kraju imao srece, ali kako kazu, sreca prati hrabre.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
k_c je napisao/la:BVB je na neposten nacin dosla do boda,sudija im je bukvalno dao bod! svirao je nepostojeci faul u 94 minuti,iz kojeg su postigli gol,iako je sudija produzio utakmicu 3 minute! Salihovic kao i vecina igraca Hofenhajma su s razlogom bili izrevoltirani,nepravdu niko ne podnosi! kradje se desavaju i u Bundesligi,nazalost...
Ma imamo mi finu ekipu da mozemo i sa kombinovanim sastavom proc u kupu i nemoj ba da ispadamo ne slazem se s tobom tu neka nas u kupu sto dalje to bolje pa nikad se ne zna mozda izvucemo kakve lahke protivnike pa se izvucemo s kakvom titulom na kraju hehe jer iskreno sumnjam da mozemo uzet salataru o euroligi i ne sanjat pa se nadam barem kupu ... treba odmorit Lucasa , Nurku, Hummelsa jer on je bas osjetljiv na povrede Subota neka igra on je cvrst cojk se nikad nije povrjedio hehe, dedea treba pustit, Susija odmorit, i pustit malo GOTZINHA da izvodi carolije svoje ... Nadam se da cemo pjevat Berlin Berlin wir fahren nach Berlin ! ale ale ale ooo BvB 09 !adnan24 je napisao/la:Onaj faul koji je njima sviran je sitnica u odnosu na cist gol koji je nama ponisten tako da gosti nemaju pravo da se zale jer da je tad bilo 1-1 vjerovatno ne bi uzeli ni bod.
Nadam se da u srijedu Klopp odmara prvotimce pa makar ispali iz kupa...
Hare_BvB je napisao/la:Možda i najlošiji meč BVB-a u sezoni, ali ipak na kraju moramo biti zadovoljni bodom. SAPenheim je igrao odlično, pogotovo u defanzivi. Već u 9-oj minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac je bio Ba nakon odlične kontre gostiju. Već u 14-oj minuti penal za BVB nakon što je Vorsah igrao rukom u svom kaznenom prostoru. I onda na scenu stupa glavna figura današnjeg meča, bogalj u crnom - Wolfgang Stark.Sahin izvodi penal i pogađa za 1-1, međutim uhljup pokazuje da se ponovo izvede kazneni udarac. I ovog puta Sahin dobro šutira, ali golman gostiju Starke odlično brani. Naravno uhljup nije primjetio da je Starke izašao najmanje 2 metra ispred gol crte i tako skratio ugao, što mu je i omogućilo da odbrani odlično izvedeni penal Sahina. Do kraja prvog poluvremena, vidno uzdramni igrači BVB-a nisu uspjeli mnogo napraviti, a gosti su igrali veoma disciplinovano i uz puno trke, tako da naši nisu uspjeli stvoriti neku veću priliku pred njihovim golom. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje, čak smo promašili i par odličnih prilika preko Lucasa i Grossonje, mada su i gosti opasno prijetili iz kontri, a čak je Vukčević i uzdrmao prečku sredinom drugog poluvremena. I onda, ponovo na scenu stupa najbolji njemački sudac, koji svira nepostojeći faul na da Silvi u sudijskom vremenu. Loptu namješta isti, i velemajstorski pogađa za 1-1 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.
![]()
Ovaj bod nam je zlata vrijedan, jer smo prikazali najlošiju partiju u ovoj sezoni. Jako loša predstava Kube, a izdvojio bih i loše partije Grossonje, Kagawe, Pišonje i Schmellea. Jedino so stoperi odigrali na svom nivou, dok su Lucas i Sahin odigrali dosta ispod svojih mogućnosti, ali moram naglasiti da su i gosti odigrali jako kvalitetno danas.
Pobjedom Mainza u Leverkusenu, pali smo na drugu poziciju, ali već u narednu nedjelju imamo priliku da je povratimo pobjedom protiv istog na Bruchwegu. U međuvremenu slijedi nam gostovanje kod Kickersa u Offenbachu u srijedu, a u pitanju je meč u okviru 1/16 finala DFB Pokala.
U pitanju je pravi supertalent, i jako je bitno da ga dovedemo što prije, jer sve veći broj ekipa se interesuje za njega. Ja sam ga gledao samo jednom, i to nedavno, kada je briljirao u meču između U19 selekcija Njemačke i Sj. Irske. Tada je postoigao strašan gol, nakon sjajne solo akcije.Damir_BvB je napisao/la:Moritz Leitner je ocigledno jedan od novih dragulja koje cemo dovest igra za Munchen 1860... Igra na mjestu ofanzivnog veznog a moze i po krilima igrat i cak na mjestu zadnjeg veznog, jako brz dinamican igrac tehnicki dobro podkovan... Zeli ga jos i Werde, Bayer, Bayern, Stuttgart i mi... Za sada kako stvari stoji nam je Bayer najveci konkurent oko dovodjenja ovog momka.. Jos da napomenem da ima svega 17 godina.... Ako ga mi uspijemo dovest igrat ce jos jednu sezonu u Munchenu 1860 pa ce onda da nosi sveti BvB dres... et tako nekako mi sve djeluje kao da ce ovo bit nas novi igrac ...
Ma ništa od tog.adnan24 je napisao/la:Bez Kube i Bendera u srijedu...ako bi se ja pitao ovako bi to izgledalo:
................Roman..............
Piszek....Neven....Santana....Dede
......Da Silva......Sahin.....
Gotze......................Kevin
............Feulner..............
..............Robert................
Do 2013.gruezi je napisao/la:do kad sahin ima ugovor znali ko?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.