Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

R32
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la R32 » 23 mar 2015, 20:22

Ma nisu gadgeti ja mislim. Nego evo kad hocu da pojacam zvuk prije se na ekranu pojavljivale one crtice kako smanjujem pojacavam, ako iskljucim wifi na ekranu ta oznaka se pojavi, ako iskljucim ton u potpunosti na ekranu pokaze kratko.

slika

Nesto ovako

Edit nasao sam ali samo za zvuk i drugacije ne kao prije.
Zadnja izmjena: R32, dana/u 23 mar 2015, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 mar 2015, 20:26

Mislis na desktopu kao neki prečac ili na taskbaru ovog tipa

slika

Ma mozes to raditi preko presonalizacije desktopa i gadgeta, ili skines volume control for desktop i tako te prečace.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 23 mar 2015, 20:35

Ove reklame me yebu u mozak vise, na svakom brosweru mi iskacu, adcash, i takve slicne, probao sam malwarebytes i jos jedno 4-5 programa za malware i nista ne pomaze, postoji li nacin da ih se rijesim ali da ne moram formatirati?
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 mar 2015, 20:37

Ne znam kako to da nazovem, kao neki indicatori na displayu.

slika

Eh ovako nakon svake funkcije Fn +.. se pojavljivao taj indicator na displayu, i sada sve te opcije rade ali bez tog indicatora. Evo jedna slika sa neta na sta mislim.

slika

Ovako se pojavljivala opcija za sve funkcije Fn+.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 mar 2015, 20:38

Ove reklame me yebu u mozak vise, na svakom brosweru mi iskacu, adcash, i takve slicne, probao sam malwarebytes i jos jedno 4-5 programa za malware i nista ne pomaze, postoji li nacin da ih se rijesim ali da ne moram formatirati?
Skini iobit uninstaler i trazi adcash i sl., ak ne nadjes u programima, trazi pod toolbars. I skini AdwCleaner, skeniraj i ocisti.

@R32

Probaj ovo: start - quick set ili start - launch manager te probaj ukljuciti, takodjer potrazi hot keys.

Pritisni fn + f3. Ak' ne pokrene, skini za taj model launch manager aplikaciju.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 mar 2015, 21:00

Nema ni jednog ni drugog, sad sam nasao na oficijelnoj Acerovoj stranici manager, ali to je to otrpilike hot keys, naci cu. Hvala na pomoci.

Edit: Sad je kao sto je bilo. Sve ok. :)
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 mar 2015, 21:21

Cuj, valja.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 23 mar 2015, 21:31

Uradio sam sve ovo ali i dalje isto, npr na facebooku, ss.ba, i jos par stranica mi nikako ne izbacuje, ali goal.com, skysports itd mi izbacuje tako da kad god sa misom kliknem na nesto izbaci mi u novom prozoru adcash, ili mi u dnu stranicu iskacu prozori sa nekakvim ruskim igricama...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 mar 2015, 21:56

Sta kad istekne onaj period od 365 dana na avastu, postoji li jos neki nacin da se produzi bez placanja ? :D
1946

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 mar 2015, 21:58

Samo otvoris avast, ides na settings, registration i tu produzis licencu za novih 365.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 mar 2015, 22:56

Android je napisao/la:Uradio sam sve ovo ali i dalje isto, npr na facebooku, ss.ba, i jos par stranica mi nikako ne izbacuje, ali goal.com, skysports itd mi izbacuje tako da kad god sa misom kliknem na nesto izbaci mi u novom prozoru adcash, ili mi u dnu stranicu iskacu prozori sa nekakvim ruskim igricama...
Jesi li instalirao AdBlock ekstenziju na browseru koji koristis ?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MarlonLT
Kontakt:

Post Postao/la MarlonLT » 23 mar 2015, 23:06

Jel bi mi neko mogao dati link za najnoviji Advanced system care sa licencom? :)
ne mogu nadjem nikako, ili ako ima neki bolji program za ciscenje kompijutera, nesto ga usporava :D

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 23 mar 2015, 23:27

Murga je napisao/la:@akisarajevo92 - hajde nadam se da si rijesio to sad :D Kad ustedis, pitaj i ovde ove momke koji znaju gdje sta ima povoljno kupiti kod nas prije nego sto kupis nesto. Sretno :thumbup:

@bazeni - evo ovo je jedini nacin kako ja znam da mozes da sakrijes i zastitis. Nije mi poznato nista jednostavnije :)

U Excel je od pocetka svako polje oznaceno kao "Locked" u formatiranju polja. Evo ja sam nesto jednostavno i glupo napravio samo da skontas koncept.
Ja sam samo par polja zakljucao i zabranio da se vide formule. Evo sta sam uradio...

1. Izabrao sva polja (pritisnuo trokut u lijevom gornjem cosku) i desnim misom pritisnuo na neko od polja. Izabrao "Format cells" i vidis kao sto sam pisao "Locked" vec ima kvaku, i onda sam je skinuo, tako da nijedno polje nema tu opciju nakon toga.
slika

2. Poslje toga sam izabrao polja A2:B4 i uradio isto i stavio da su "Locked", jer ne zelim da iko mjenja cijene ili zamjeni naziv artikla.

3. Izabrao D2:D4 i stavio i "Locked" i "Hidden" kao opcije za ta polja, jer necu da iko vidi da sam lopov i da sam stavio +5% na cijenu od knjige.

4. Otisao sam na "Protect sheet" I stavio da mozes izabrati i ova "Locked" i "Unlocked" polja, ali sam stavio lozinku koju potvrdis nakon unosenja, sto znaci da niko ne moze mjenjati ista bez lozinke.
slika
slika

5. Ako pokusas da obrises A2:B4, javi ti porukom da ne mozes i da ti treba lozinka, a ako odem na D2:D4, ne vidis formule i ne mozes izbrisati takodje.
slika

Ja jednostavnije ne znam iako koristim Excel i JMP skoro svaki dan. Nadam se da ce ti pomoci :)
Ima i ovo "Allow users to edit ranges", ali nisam koristio to.
Evo probao sam i uspio tako,znači samo ako hoću da dopustim unos treba "ukloniti" hidden i locked za te ćelije,a za ćelije kojima želim zabraniti unos oda upalitibhidden i locked,te nakon svega protect sheet.
Hvala brate ;)

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 24 mar 2015, 02:11

akisarajevo92 je napisao/la:
Murga je napisao/la:@akisarajevo92 - hajde nadam se da si rijesio to sad :D Kad ustedis, pitaj i ovde ove momke koji znaju gdje sta ima povoljno kupiti kod nas prije nego sto kupis nesto. Sretno :thumbup:
Nazalost rijesio sam problem tako sto sam unistall display driver, tako da sad funkcioniram bez njega. Navikne se co'ek na sve. Malo losija slika, ali bar nema onog problema...
:lol:
Hehe neka si ti nasao rjesenje koje radi, na novom kompjuteru ce biti bolje :thumbup:

bazeni je napisao/la: Evo probao sam i uspio tako,znači samo ako hoću da dopustim unos treba "ukloniti" hidden i locked za te ćelije,a za ćelije kojima želim zabraniti unos oda upalitibhidden i locked,te nakon svega protect sheet.

Hvala brate ;)
To je to starac, mozes kombinovati kako ti treba :) Ja recimo ako imam formule ili neke stvari koje ne dam da se mjenjaju, samo stavim "Locked", kao sto sam uradio sa nazivima artikla i cijeni po komadu.
Mozes recimo staviti i na one ukupne cijene samo locked i da stavis kad protect worksheet da ne mozes "select locked cells" i onda ne mozes ni kliknuti na nju. U sustini, imas vise opcija, pa eto, isprobavaj i uci :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

suradnik
Kontakt:

Post Postao/la suradnik » 27 mar 2015, 14:57

Zašto se ovaj google pobrko. Prije kad odem search pa Država:Bosna i Hercegovina, nadje mi samo stranice iz BiH ili ako nema onda ništa, a sad mi sve strane stranice izbaci?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 mar 2015, 16:06

suradnik je napisao/la:Zašto se ovaj google pobrko. Prije kad odem search pa Država:Bosna i Hercegovina, nadje mi samo stranice iz BiH ili ako nema onda ništa, a sad mi sve strane stranice izbaci?
Promjeni jezik ili stavi da ti bude "google.ba", mozda si tu nesto pobrkao?

suradnik
Kontakt:

Post Postao/la suradnik » 27 mar 2015, 18:19

Naštimano mi je to, ali opet ne traži kako treba uvjek (zavisno od pojma koji tražim).

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 27 mar 2015, 18:43

Samsung laptop :puke:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 mar 2015, 16:23

Interesuje me da li sistem kojeg skinem preko torrenta, mogu dici putem usb-a i da li je to komplikovano.. I nakon sto dignem novi sistem da li cu se morati yebavati oko instaliranja graficke, rutera od wi-fi.. Ako nekom nije mrsko da mi to malo objasni posto nisam neki maher za kompjutere..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 29 mar 2015, 18:08

Evo ukratko:
1. Skines sa torrenta Windows
2. Skines ovaj program
http://www.microsoft.com/en-us/download ... nload-tool" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Ubaci USB i Pokreni ovaj program, lahko je izaberes .ISO windowsa, USB i klilnea begin i to je to
4. Bootujes USB, ili kad se pali PC f8(možda neki drugi zavisno od matične) ili udjes u BIOS pa pod boot staviš USB
5. Instalacija ti je lagana, izaberes jezik eng, regiju BiH, tastaturu hrv ili srp, izaberes HDD ili particiju hdd-a na koku ćeš instalirat i next i sve ce on sam

Moja preporuka ti je da formatiras particiju(kad biras gdje ćeš, samo je delete i ponovo kreiraj), spasi sto ti treba na drugu, da se ono od 0 instalira fino Windows ;)

Za drajvere ja jedino grafičku instaliram sam mi Windows ostalo, al et udji sad u device manager i zapisi koja ti je grafička, mrežna i zvučna pa ako bide trebalo lahko nadjes na netu ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.