Nesto ovako
Edit nasao sam ali samo za zvuk i drugacije ne kao prije.
Moderator/ica: insider

Skini iobit uninstaler i trazi adcash i sl., ak ne nadjes u programima, trazi pod toolbars. I skini AdwCleaner, skeniraj i ocisti.Ove reklame me yebu u mozak vise, na svakom brosweru mi iskacu, adcash, i takve slicne, probao sam malwarebytes i jos jedno 4-5 programa za malware i nista ne pomaze, postoji li nacin da ih se rijesim ali da ne moram formatirati?
Jesi li instalirao AdBlock ekstenziju na browseru koji koristis ?Android je napisao/la:Uradio sam sve ovo ali i dalje isto, npr na facebooku, ss.ba, i jos par stranica mi nikako ne izbacuje, ali goal.com, skysports itd mi izbacuje tako da kad god sa misom kliknem na nesto izbaci mi u novom prozoru adcash, ili mi u dnu stranicu iskacu prozori sa nekakvim ruskim igricama...
Evo probao sam i uspio tako,znači samo ako hoću da dopustim unos treba "ukloniti" hidden i locked za te ćelije,a za ćelije kojima želim zabraniti unos oda upalitibhidden i locked,te nakon svega protect sheet.Murga je napisao/la:@akisarajevo92 - hajde nadam se da si rijesio to sadKad ustedis, pitaj i ovde ove momke koji znaju gdje sta ima povoljno kupiti kod nas prije nego sto kupis nesto. Sretno
![]()
@bazeni - evo ovo je jedini nacin kako ja znam da mozes da sakrijes i zastitis. Nije mi poznato nista jednostavnije
U Excel je od pocetka svako polje oznaceno kao "Locked" u formatiranju polja. Evo ja sam nesto jednostavno i glupo napravio samo da skontas koncept.
Ja sam samo par polja zakljucao i zabranio da se vide formule. Evo sta sam uradio...
1. Izabrao sva polja (pritisnuo trokut u lijevom gornjem cosku) i desnim misom pritisnuo na neko od polja. Izabrao "Format cells" i vidis kao sto sam pisao "Locked" vec ima kvaku, i onda sam je skinuo, tako da nijedno polje nema tu opciju nakon toga.
2. Poslje toga sam izabrao polja A2:B4 i uradio isto i stavio da su "Locked", jer ne zelim da iko mjenja cijene ili zamjeni naziv artikla.
3. Izabrao D2:D4 i stavio i "Locked" i "Hidden" kao opcije za ta polja, jer necu da iko vidi da sam lopov i da sam stavio +5% na cijenu od knjige.
4. Otisao sam na "Protect sheet" I stavio da mozes izabrati i ova "Locked" i "Unlocked" polja, ali sam stavio lozinku koju potvrdis nakon unosenja, sto znaci da niko ne moze mjenjati ista bez lozinke.
5. Ako pokusas da obrises A2:B4, javi ti porukom da ne mozes i da ti treba lozinka, a ako odem na D2:D4, ne vidis formule i ne mozes izbrisati takodje.
Ja jednostavnije ne znam iako koristim Excel i JMP skoro svaki dan. Nadam se da ce ti pomoci
Ima i ovo "Allow users to edit ranges", ali nisam koristio to.
Hehe neka si ti nasao rjesenje koje radi, na novom kompjuteru ce biti boljeakisarajevo92 je napisao/la:Nazalost rijesio sam problem tako sto sam unistall display driver, tako da sad funkcioniram bez njega. Navikne se co'ek na sve. Malo losija slika, ali bar nema onog problema...Murga je napisao/la:@akisarajevo92 - hajde nadam se da si rijesio to sadKad ustedis, pitaj i ovde ove momke koji znaju gdje sta ima povoljno kupiti kod nas prije nego sto kupis nesto. Sretno
To je to starac, mozes kombinovati kako ti trebabazeni je napisao/la: Evo probao sam i uspio tako,znači samo ako hoću da dopustim unos treba "ukloniti" hidden i locked za te ćelije,a za ćelije kojima želim zabraniti unos oda upalitibhidden i locked,te nakon svega protect sheet.
Hvala brate
Promjeni jezik ili stavi da ti bude "google.ba", mozda si tu nesto pobrkao?suradnik je napisao/la:Zašto se ovaj google pobrko. Prije kad odem search pa Država:Bosna i Hercegovina, nadje mi samo stranice iz BiH ili ako nema onda ništa, a sad mi sve strane stranice izbaci?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.