FS BiH falsifikovao licence Borcu i Želji
Drugostepena komisija Fudbalskog saveza BiH za licenciranje klubova falsifikovala je licence banjalučkom Borcu i sarajevskom Željezničaru za nastupe u Premijer ligi BiH i evrokupvima za sezonu 2014/15. tvrdi naš dobroobaviješteni izvor iz ulice Ferhadija 30!
- Borac ni po kom osnovu, zbog blokiranog računa i velikih dugovanja i tužbi koje nije riješio ne može da igra u Premijer ligi BiH, ali mu je Savez progledao kroz prste i prekršio Pravilnik o licenciranju, odnosno falsifikovao licencu bez validne dokumentacije. Sarajevski Željezničar takođe na Prvostepenoj komisiji nije prošao za Evropu zbog duga Beta klubu na ime naknade za treniranje Emraha Hasanhodžića, ali je na drugostepenoj dobio dozvolu za nastup na međunarodnoj sceni. Oba kluba su imala rok do 31. marta da srede papirologiju, a Prvostepena komisija im je 5. maja uskratila licence. Svi dokumenti naknadno dostavljeni su falsifikat i probijen je rok za licenciranje. U ovakvim slučajevima Drugostepena komisija uglavnom potvrđuje odluke Prvostepene, ali u BiH je to sasvim drugačije – rekao je naš izvor.
Osim toga Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine UEFA je oduzela pravo licenciranja jer u komisijama su bili neadekvatno kvalifikovani ljudi o čemu je naš sajt pisao ranije.
- Pitanje je šta su Borac i željezničar donijeli u Savez, ako su uopšte išta i donijeli od papira, ali nijedna komisija nije istražni organ. A komisije su posebna priča, i Prvostepena i Drugostepena. U svakoj od njih treba da sjede po jedan pravnik i ekonomski vještak sa pravom revizora, ali toga nije bilo što i jeste ključ suspenzije aparata za licenciranje u FS BiH. Samo je pitanje do kada će UEFA da ćuti. Kada istina izađe u javnost onda će svi da budu zatečeni kao i u „slučaju Crvene zvezde“. Tačnije, svako će da pere ruke. I Borac i Željezničar čekaju sudbine Crvene zvezde – zaključio je naš izvor.
Prošle godine Olimpik se žalio na licencu FK Sarajevo zbog duga prema Edinu Čahtareviću, ali je „bordo“ tim retroaktivno donio dokument i doveo Čahtarevića u Savez sa datumom prije 31. marta. Prije toga Sloboda iz Tuzle je raskrinkana u pokušaju falsifikovanja dokumentacije dok je još generalni sekretar bio Munib Ušanović.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
mistery
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nemoj majke ti prizivati Aldina i kompaniju ponovno na ovu temu.DenchiNL je napisao/la:mistery![]()
![]()
![]()
Drugostepena komisija Fudbalskog saveza BiH za licenciranje klubova falsifikovala je licence banjalučkom Borcu i sarajevskom Željezničaru za nastupe u Premijer ligi BiH i evrokupvima za sezonu 2014/15. tvrdi naš dobroobaviješteni izvor iz ulice Ferhadija 30!
- Borac ni po kom osnovu, zbog blokiranog računa i velikih dugovanja i tužbi koje nije riješio ne može da igra u Premijer ligi BiH, ali mu je Savez progledao kroz prste i prekršio Pravilnik o licenciranju, odnosno falsifikovao licencu bez validne dokumentacije. Sarajevski Željezničar takođe na Prvostepenoj komisiji nije prošao za Evropu zbog duga Beta klubu na ime naknade za treniranje Emraha Hasanhodžića, ali je na drugostepenoj dobio dozvolu za nastup na međunarodnoj sceni. Oba kluba su imala rok do 31. marta da srede papirologiju, a Prvostepena komisija im je 5. maja uskratila licence. Svi dokumenti naknadno dostavljeni su falsifikat i probijen je rok za licenciranje. U ovakvim slučajevima Drugostepena komisija uglavnom potvrđuje odluke Prvostepene, ali u BiH je to sasvim drugačije – rekao je naš izvor.
Osim toga Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine UEFA je oduzela pravo licenciranja jer u komisijama su bili neadekvatno kvalifikovani ljudi o čemu je naš sajt pisao ranije.
- Pitanje je šta su Borac i željezničar donijeli u Savez, ako su uopšte išta i donijeli od papira, ali nijedna komisija nije istražni organ. A komisije su posebna priča, i Prvostepena i Drugostepena. U svakoj od njih treba da sjede po jedan pravnik i ekonomski vještak sa pravom revizora, ali toga nije bilo što i jeste ključ suspenzije aparata za licenciranje u FS BiH. Samo je pitanje do kada će UEFA da ćuti. Kada istina izađe u javnost onda će svi da budu zatečeni kao i u „slučaju Crvene zvezde“. Tačnije, svako će da pere ruke. I Borac i Željezničar čekaju sudbine Crvene zvezde – zaključio je naš izvor.
Prošle godine Olimpik se žalio na licencu FK Sarajevo zbog duga prema Edinu Čahtareviću, ali je „bordo“ tim retroaktivno donio dokument i doveo Čahtarevića u Savez sa datumom prije 31. marta. Prije toga Sloboda iz Tuzle je raskrinkana u pokušaju falsifikovanja dokumentacije dok je još generalni sekretar bio Munib Ušanović.
SRETAN BROJ - 1725
- franklampard8
- Kontakt:
Sad ce oni naucnici iz ministarstva doci ...pitic je napisao/la:Nemoj majke ti prizivati Aldina i kompaniju ponovno na ovu temu.DenchiNL je napisao/la:mistery![]()
![]()
![]()
1946
http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
Saraj'vo kao nekad želja nam je jedina
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Daj ba sviju ti, cuj Dulja u sredinu, Krste krilotello je napisao/la:http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Ne vjerujem bas da ce Duljevic to igrati.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Mogu i jedan i drugi te pozicije da igraju sviju miSarajlijc@ je napisao/la:Daj ba sviju ti, cuj Dulja u sredinu, Krste krilotello je napisao/la:http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo![]()
![]()
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nek igraju ono sto treba da igraju, a ne sto mogu.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Toliko je raja prozivala Purica svaku utakmicu i Vusljanjina da su losi i da nam je najslabija desna strana i dovede se mladi, talnetvani, strasan igrac i svi ga negdje stavljaju osim na desno krilo za sto je i doveden.Sarajlijc@ je napisao/la:Daj ba sviju ti, cuj Dulja u sredinu, Krste krilotello je napisao/la:http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo![]()
![]()
Krste ce igrati na istoj poziciji kao i prosle sezone na papiru to je kao na lijevom krilu, ali na utakmicama igra vise ofanzivno i sa Bilbijom.
Ti si opet šampion !
Ma krste i bico u spicu a sevko i dulja krila
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Duljevića sam stavio u sredu na Matino mjesto, ako Mato ostane logično da će Duljević igrat na krilusimon je napisao/la:Toliko je raja prozivala Purica svaku utakmicu i Vusljanjina da su losi i da nam je najslabija desna strana i dovede se mladi, talnetvani, strasan igrac i svi ga negdje stavljaju osim na desno krilo za sto je i doveden.Sarajlijc@ je napisao/la:Daj ba sviju ti, cuj Dulja u sredinu, Krste krilotello je napisao/la:http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo![]()
![]()
Krste ce igrati na istoj poziciji kao i prosle sezone na papiru to je kao na lijevom krilu, ali na utakmicama igra vise ofanzivno i sa Bilbijom.
Sarajlijc@ je napisao/la:Daj ba sviju ti, cuj Dulja u sredinu, Krste krilotello je napisao/la:http://www.footballuser.com/1023544/FK_Sarajevo![]()
![]()
Krste moze igrati krilo,ali Duljevic u sredini to je vec nezamislivo.
Re: Odg: FK Sarajevo

Ovako bi' ja to. S tim da fali desni bek ili na toj poziciji da igra Tatomirovic, ali nadam se da ce doci kvalitetan desni bek. Moze Tatko i na stopera ako se ovaj makedonac ne pokaze. I u vrhu napada eventualno da igra Bilbija, a Krste lijevo, Okic klupa.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Gledajući ovo što je @cobefks stavio uz kvalitetnog desnog beka i ja ću početi najavljivati šetnju ligom 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kad gledam ovu formaciju i igrace, kontam, kako bi nam Berberovic legao na desnom beku...hilmo je napisao/la:Gledajući ovo što je @cobefks stavio uz kvalitetnog desnog beka i ja ću početi najavljivati šetnju ligom
Meni izgleda jace sa Krstom na krilu i Bilbijom u napaducobefks je napisao/la:Ovako bi' ja to. S tim da fali desni bek ili na toj poziciji da igra Tatomirovic, ali nadam se da ce doci kvalitetan desni bek. Moze Tatko i na stopera ako se ovaj makedonac ne pokaze. I u vrhu napada eventualno da igra Bilbija, a Krste lijevo, Okic klupa.
Ti si opet šampion !
Pa dobro, to su sad slatke muke. Neka gospodin Uscuplic odlucisimon je napisao/la:Meni izgleda jace sa Krstom na krilu i Bilbijom u napaducobefks je napisao/la:Ovako bi' ja to. S tim da fali desni bek ili na toj poziciji da igra Tatomirovic, ali nadam se da ce doci kvalitetan desni bek. Moze Tatko i na stopera ako se ovaj makedonac ne pokaze. I u vrhu napada eventualno da igra Bilbija, a Krste lijevo, Okic klupa.
simon je napisao/la:Meni izgleda jace sa Krstom na krilu i Bilbijom u napaducobefks je napisao/la:Ovako bi' ja to. S tim da fali desni bek ili na toj poziciji da igra Tatomirovic, ali nadam se da ce doci kvalitetan desni bek. Moze Tatko i na stopera ako se ovaj makedonac ne pokaze. I u vrhu napada eventualno da igra Bilbija, a Krste lijevo, Okic klupa.
Da samo zarotirati Bilbija u napadu,a umjesto Okica ide Krste.Tatka na desnu nikako,doci ce na to mjesto novi igrac.
Ova ekipa za Premijer lige je prejaka,ali za Evrope tesko vise od drugog pretkola.
Zamisli jos Matu i Berberovica u ovom sastavuamypitar je napisao/la:simon je napisao/la:Meni izgleda jace sa Krstom na krilu i Bilbijom u napaducobefks je napisao/la:Ovako bi' ja to. S tim da fali desni bek ili na toj poziciji da igra Tatomirovic, ali nadam se da ce doci kvalitetan desni bek. Moze Tatko i na stopera ako se ovaj makedonac ne pokaze. I u vrhu napada eventualno da igra Bilbija, a Krste lijevo, Okic klupa.
Da samo zarotirati Bilbija u napadu,a umjesto Okica ide Krste.Tatka na desnu nikako,doci ce na to mjesto novi igrac.
Ova ekipa za Premijer lige je prejaka,ali za Evrope tesko vise od drugog pretkola.
Ti si opet šampion !
Kakve su ozb šanse da ostane Mato i Džemo da dođe ?