AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 01:05

JoseMourinho je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Toliko sto se tice i ove sezone.Garsija se provlacio prvi dio sezone al sad je doslo na vidjelo koliko smo ocajni.

Vrijeme je da Garsija da otkaz i da se Totti penzionise.

Dovidjenja prijatno.
ne znam sto bi se davo garsiji otkaz?? boljeg sigurno ne mozete naci trenera, jbg treba biti i realan i reci da ove godine to nije to, jednostavno odbrana koja je bila stub tima je sad prosjecna, ne znam stvarno, al jbg on izvlaci haman maximum, nakon godina ne igranja u LP, ev sad ce se igrat drugu godinu zaredom i to je realno uspjeh, a za titulu treba da se poklopi dosta stvari ;)
Ne kazem ja da je los trener daleko od toga.Lik nas je vratio iz mrtvih nego je problem sto je izgubio autoritet kod igraca.Svi rade sta hoce,znaju da ce igrati svaku tekmu jer Garsija ne mjenja ekipu evo citavu sezonu a i problem je ta odbrana a vala i Totti zbog kojeg isto ko da igramo sa igracem manje.Problem je sto je ova Roma procitana i sto Rudi nema plan B i uvijek igra isto,uvijek preko krila sporo,bezvoljno,dosadno jer nemamo pravog napadaca.

Evo sad je doveden Doumbia al kasno izgleda,da su ga doveli u avgustu bila bi druga prica a ovako prodje jos jedna sezona bez trofeja a Rudi je obecavao svasta a nista nije ispunio a i nece da prizna odgovornost za ove rezultate.Jednostavno mislim da bolje od ovoga ne moze dok je on tu a i drugo mjesto bi mogli lako izgubiti pa bi mogli ostati bez lige sampiona sljedece sezone a igra je citave sezone katastrofalna i ne vidi se nacin kako da se trgnemo iz ove letargije.

Sve sto smo dobili ove sezone dobili smo na silui na srecu.Kad je stalo sve je krenulo naopakoZato bi bilo bolje da ode i da se Totti vise penzionise.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 04 feb 2015, 01:16

ma igra je katastrofa, ponekad gledam talijane, al u zadnje vrijeme ovaj kup gledo jer je na SK, a i jos nekoliko tekmi vasih u ligi, katastrofa igra al jbg ja bar mislim da treba ostavit garciu do kraja sezone, ako napravi pozitivni pomak ostavit ga i dalje, jer jbg imas spalettia koji je tu vec bio i prandelija, sad i da ih stavis titulu opet neces uzet kao ni sa garciom :D

losi transferi po meni glavni uzrok svega, al bas losi odradjeni, doslo je tu igraca al sve je to prosjek, nijedno pojacanje nije za ono jace ekipe(kvantitet, a ne kvalitet), još iturbe je razocarenje veliko, on sto je trebo biti X faktor, da prevagu donese, on je flopiro..
eto napokon je napadac tu, pa treba vidjet hocel biti pomaka, taman tottia na klupu jbg kolika god legenda bio bolje je za romu da je on na klupi ;)

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 04 feb 2015, 12:05

Jednostavno pad forme, sjetite se Rome sa pocetka sezone i prosle godine vecinu sezonu. Kakav otkaz i kakve penzije ...
1946

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 12:53

Pad je zato sto su nas svi procitali,slozis nam presing i ne mozemo meda.Igramo stalno preko krila,uvijek iste izmjene i ista formacija.Dok se to ne promjeni i dok Totti ne bude igrao vise od pola sata dzaba da Romu i Murinjo trenira.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 feb 2015, 13:04

Kupite jos 10-ak igraca, kojekakvih krila i spic napadaca, i opet meda necete moci.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 13:09

Zato sto ste vi prejaki jel ahahaha.Niste vi toliko jaki koliko su ostali slabi to ce vam dokazati posljednja ekipa u Njemackoj.Liga je preslaba decko ne zavaravaj se da je Juve mocan.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 feb 2015, 13:15

Ja samo hocu reci da vam je pogresna filozofija, prvo su vam sudci krivi, pa vam je kriv Juventus, pa sad evo Garcia, nakon toga Totti (u tome doduse i ima istine). Ono sto vi ne znate je da za sve treba vremena, kupili ste par dobrih igraca u Serie A i vi biste do titule odmah? Sve i da ste toliko dobri (a niste), moram ti reci da se ne pitate samo vi oko toga, postoji jedna sila u toj ligi, klub koji vlada, koji se u svemu tome takodjer pita. Ja se nadam da cete u narednim godinama moci biti dostojan konkurent za titulu i nakon februara :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 feb 2015, 13:16

Manuel je napisao/la:Zato sto ste vi prejaki jel ahahaha.Niste vi toliko jaki koliko su ostali slabi to ce vam dokazati posljednja ekipa u Njemackoj.Liga je preslaba decko ne zavaravaj se da je Juve mocan.
Roma bi trebala dokazati koliko je Juventus jak ali očigledno je da ne mogu. Nije još sezona završena, ima još da se igra. Nema tima koji nije bio u krizi pa se nije izvukao. Garsija pravi nepotreban pritisak na igrače s izjavama:"Ove godine ćemo uzeti Skudeto" i "sudije su krive". Ove godine vam je odbrana katastrofa. Florenzi ne može igrati na desnom beku a vi umjesto da to mjesto popunite dovodite napadača al' nije da vam ni on ne fali.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 13:22

Celikovac je napisao/la:Ja samo hocu reci da vam je pogresna filozofija, prvo su vam sudci krivi, pa vam je kriv Juventus, pa sad evo Garcia, nakon toga Totti (u tome doduse i ima istine). Ono sto vi ne znate je da za sve treba vremena, kupili ste par dobrih igraca u Serie A i vi biste do titule odmah? Sve i da ste toliko dobri (a niste), moram ti reci da se ne pitate samo vi oko toga, postoji jedna sila u toj ligi, klub koji vlada, koji se u svemu tome takodjer pita. Ja se nadam da cete u narednim godinama moci biti dostojan konkurent za titulu i nakon februara :)
Juvetu svaka cast za evo jos jednu titulu u nizu al to vam ne pije vode ako ne napravite nesto u Evropi.Svi ce vam opet pricati slaba liga a jos vam suci pomagali pa ste zato sampioni sve dok ne dodje potvrda rezultata u Ligi Sampiona.Bilo bi dobro za Juve i Italijanski fudbal da prodjete Dortmund al bice izuzetno tesko i ako su oni van forme.

Pa koliko treba da sklapamo ekipu da se borimo za titulu,pet godina jel.Pa prosle godine je bio cilj da se vratimo u ligu sampiona sto smo uspjeli a ove je bio cilj skudeto.Tako su najavili i Garsija i cijela uprava Rome.Citavu sezonu prije svega Rudi najavljuje da je ovo ekipa za skudeto a sve gore i gore igramo ai povrede nas yebu samo tako sto je jos jedan razlog a najveci je Totti kojeg volim vise nego ikoga al on treba da igra plafon pola sata.U tome lezi problem i u Garsiji koji nema hrabrosti da igra ofanzivno poslije one bruke od Bajerna.Jednostavno da nam se nije desilo ovoliko povreda i da kapiten ne igra vise od 30 minuta krvili bi se do kraja sezone a ovako u februaru je sve zavrseno.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 feb 2015, 13:25

Nije meni jasno zašto se priča o tome da je Juve već uzeo titulu. Pa jel vi pratite fudbal od juče? Pogotovo Calcio u kojem su se dešavale neke nemoguće stvari samo u zadnjih 20 godina, a o nekim ranijim sezona da i ne pričam.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 13:29

Naravno da nije jos gotovo al brate kad je Juve prokockao ovoliku prednost ispred ekipe koja se raspada al bukvalno.

Evo sad umjesto da pobjede mrtvi Empoli i smanje razliku na -5 oni kiksaju i ostaje -7 .Ne mozes osvojiti skudeto kad ne iskoristis kikseve najveceg protivnika i ne smanjis bodovnu razliku.Ja cu na kraju biti zadovoljan drugim mjesto jer je Napoli vrlo blizu.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 feb 2015, 13:33

Mi smo u Evropi lose stajali zbog staromodnog pristupa Contea i formacije koja nije bila prilagodjena, a ne zbog nekih nebuloznih stvari koje pricaju navijaci protivnickih klubova iz Serie A. Ove godine se stvari drasticno mijenjaju u korist Juventusa, bit ces svjedok, i ti i ostali.

Ali da ne offtopicarimo dalje, tema je AS Roma. Mislim da ste opet napravili pogresne poteze s kupovinom ova dva napadaca, atraktivni jesu i jedan i drugi, ali opet vam fali rasni strijelac. Nemate vi ni veznjake koji dosta zabijaju kao Juventus, pa da vam mogu nadoknaditi golove, fali vam spic igrac...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 13:36

VelaHavle je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Zato sto ste vi prejaki jel ahahaha.Niste vi toliko jaki koliko su ostali slabi to ce vam dokazati posljednja ekipa u Njemackoj.Liga je preslaba decko ne zavaravaj se da je Juve mocan.
Roma bi trebala dokazati koliko je Juventus jak ali očigledno je da ne mogu. Nije još sezona završena, ima još da se igra. Nema tima koji nije bio u krizi pa se nije izvukao. Garsija pravi nepotreban pritisak na igrače s izjavama:"Ove godine ćemo uzeti Skudeto" i "sudije su krive". Ove godine vam je odbrana katastrofa. Florenzi ne može igrati na desnom beku a vi umjesto da to mjesto popunite dovodite napadača al' nije da vam ni on ne fali.
Poslije svake tekme Garsija poveca pritisak na igrace i govori da cemo osvojiti skudeto,do kraja sezone cemo dobiti sve a iz tekme u tekmu sve gore ide.Florenzi mora igrati beka kad je Torosidis povrijedjen a Maicon ne moze izdrzati vise od jednog poluvremena.Ovoj ekipi je potreban napadaca i desni bek,evo doveli su napadaca al izgleda kasno osim ako Juve bas udje u krizu ko Roma.Da su na pocetku sezone doveli kvalitetnog beka i napadaca bilo bi zanimljivo do kraja sezone a ovako tesko.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 feb 2015, 13:40

Razumijem te @Manuel ali da l' bi' ti više volio da ste doveli desnog beka za 16 miliona ili napadača? Znam ja i što Florenzi igra desnog beka ali mi je to neshvatljivo od strane Garsije. Uz jaku Romu jači je i Juventus i Serije A ;)

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 04 feb 2015, 13:44

Greška je prodaja Jedvaja
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 feb 2015, 13:54

Prosjecna ekipa koja je prosle godine dozivjela pozitivan sok sa nepooznatim trenerom i nista vise. Vece ste sanse za tiulu imali prosle godine nego ove, jer Roma sa ovako slabom ekipom ne moze ici na 3 fronta. Ali prebrzo i prelahko ste se uzdigli, poceli pljuvati i vrijedjati instituciju i samim tim svojim igracima stvorili pritisak. Citava ta prica u prvoj sezoni LP, u drugoj sezoni na Scudetto ne pije vodu. Prije svega, ispred sebe imas klub koji je to isto uradio prije 3 godine i nakon toga se samo znatno pojacava. Kao da su dvije godine dobrog rada dovoljne da se unisti konkurencija. I mi smo kudili sudije dok je inter osvajao, kasnije se na Milan i njihove penale, pa onda Juve kad se vratio, al ne pamtim u zadnje vrijeme kad je neko toliko plakao protiv nekog kluba. Ali to je mentalitet gubitnika i kompleksasa. Ekipa koja ne moze zadrzati svoje igrace nema sta da trazi medju najjacim.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 04 feb 2015, 14:34

Sinoć Savić hladno đonom udari Ibarba u prsa a faul nije sviran. Roma je pala u krizu i to je evidentno, kratak roster na nekim mjestima u timu. Kao i prošle godine nakon dobrog niza uslijedio je niz od 4-5 neriješenih rezultata za redom.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 feb 2015, 22:29

:D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 feb 2015, 22:49

Mali se isfurao :mrgreen:

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 04 feb 2015, 23:43

Igonoriste ove sto dolaze na ansu temu i pricaju o Juventusu. Svaka im cast na ovoj tituli ako je osvoje, ali oni sami znaju kako su ih osvajali godinama unazad, i zasto su izbacivani u 2. ligu. Ekipu sa takvim lobijem i tolikim brojem titula nije tek tako izbaciti iz lige. Nek se zapitaju i nek se malo postide. Za Romu navijamo i to je stvar izbora, mogli smo da bolje odaberemo i da navijamo za Real, Barcu, Bayern, (nikako za Juventus, jer je mafijaski klub). Ali nismo, izabrali smo Romu. Zasto nam vi sada dolazite i otvarate oci, znamo mi i svjesno smo mnogo vise od vas sta klubu fali i sta treba mjenjati.
Napadi cu dosli, doci ce i bekovi, stadion se pravi. Za koju godnu po ulaganu cemo se moci mjeriti sa Juventusom i nekada Milanom i onda cemo nase rezltate moci da uporedjujemo. Sve do sada je neuporedivo.
Lahko je biti prvi kad imas ogrmna novcana sredstva, sto su pomeniti klubovi kroz historiju i imali, pa je br. titula srazmjeran finasijama.
Simptomatinco je to da je glavni sponzor tj. familija koja drzi Juventus sponzor u SerieA i to daje odgovore na toliki broj titula....
UGL. da sumiramo, nema potrebe da nam vi otkrivate toplu vodu, vec pustite nas da na miru pratimo svoj klub kojemu se ne moze nista zamjeriti, a vi uzivajte u vasim, po nama, nama vjestackim, klubovima.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.