napoleon72 je napisao/la: ↑11 apr 2023, 09:30
21. vijek, ljudi po Jupiteru rostiljaju, Bosnjo misli da mu je stadion kriv sto ne moze pobijedit nekog. Osjeti zenicka trava kad po njoj Sarajlija trci pa se uvuce ili izbaci da ubrza/uspori loptu, osjete zenicke precke kad igrac iz glavnog grada puca pa se pomjere par milimetara da sprijece gol... Al dobro, od naroda koji je zvao humanitarni broj da Esmeralda progleda me ne cude ni ove teorije zavjere.
Šta te to čudi, vidiš da traže i najmanju sitnicu da traže neka opravdanja. Teško je ljudima priznati da smo trenutno obični prosjek lige, da iako imamo love, da smo egal s onima koji se jedva krpe. Teško je progutati da je Zrinjski ono što smo mi trebali da budemo. Svakako se mi kao narod volimo dizati, od svakodnevnice, do politike, sporta i ostalog, a u stvarnosti rinaka. Ti kad znaš, imaš ideju i fiolozofiju, dobru atmosferu, dobrog trenera i ekipu, onda ti niko ne može ništa. Sasvim ti je nebitno igraš li na Bilinom, Kaknju, Koševu, ti dođeš i natrpaš protivnika. Kad ne znaš i kad ti je sve fušeraj, onda ti je svaka tekma gurava.
Rendulić prosječan trener zato što je radio u Gorici? Nikakve to veze nema s znanjem kojeg ima. Dobro radi s mladim igračima. Došao je na dobre temelje, tačno, ali da je samo to presudno, nigdje veze. Daj Zrinjski uhljupu Mirzi, pa ćeš da vidiš rezultate.