FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
154
45%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 339

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BarbareZeljin » 17 dec 2025, 20:32

Zhustri je napisao/la:
17 dec 2025, 20:23
delinjo je napisao/la:
17 dec 2025, 20:03
Zhustri je napisao/la:
17 dec 2025, 19:46
Sve dok navijači budu tjerali igrače da skidaju dresove, klub neće napraviti ozbiljan iskorak u bilo kojem smislu.
Pa to je demonstracija onih najnižih ruralnih metoda.
Čovječe, ti dođeš igraš 90 minuta i neko te natjera da skineš dres. Taj klub i ti navijači mene nikad ne bi više vodjeli tom dresu.

Ti isti navijači raspale bakljadu, naprave štetu klubu, koji pđaća kazne zbog toga redovno, a lafo oni nekoga tjeraju da skida dres zbog neke časti i poštenja.

Sve je izraženija činjenica da neki poluinteligentni bekani određuju pravila ponašanja. Jad i čemer..
Jesi to ti Pejicu,trebalo vas je i nalupati jos
Jednostavno, ako imaš neka očekivanja po pitanju uspjeha kluba, onda to zaboravi sve dok seljačke metode budu sastavni dio pokušaja da se nešto riješi.
To diktiraju krkani, koji ni u svojoj kući nemaju mira.
Ovo o cemu ti pricas je poptuno ispravno ako pricamo o igracima koju svojim kvalitetom,odnosom,borbom i zalaganjem dokazuju koliko vole i koliko im znaci klub. Nije problem imati losu seriju,da te ne ide,da nemas srece. Nije problem ni da te protivnik nadigra...
Problem je sto niti imaju karaktera,niti kvaliteta,niti se bore. Oni su uvreda za svakog istinskog navijaca.
Nije prvi put da igraci nakon naseg kluba ne mogu da budu standarani u nizim ligama. E to je uvreda za ovaj klub. A da samo znas kako se furaju sto su igraci Zelje i sto jos misle da su dobri u tome sto rade.
Necu ni jednog momenta reci da na tribinama ima svega i svacega,ali stvari treba poredati po redu.
Nemaju oni ama bas ni jedan razlog da dobiju postovanje, imali su ga i previse.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 17 dec 2025, 20:34

NoDi80 je napisao/la:
17 dec 2025, 20:24
Lokomotifa je napisao/la:
17 dec 2025, 20:18
Najveći je mit da kao Željin DNK je ono što nama treba. Pa nas syebaše ovi što imaju Željin DNK. Pogledajte Željinog Dervišija i ponašanje mu na pressici, pa on poslije ovoga više ni granap ne može voditi. Pogledajte Željinog Adžema i šta je uradio od kluba za 6 mjeseci, pa frajer nas devastirao. Ko god kaže da su i ove dvije utakmice protiv Sloge i Radnika Adžemove, jesu, jer to su njegovi igrači i njegova bezidejna i nikakva igra.

Sanine ulazi u klub što je prije moguće i molim te kloni se ovih što imaju Željin DNK, ispast ćemo u drugu ligu. Dovedi nam trenera stranca, a pola ekipe po mogućnosti ako može da budu iz Afrike i Južne Amerike, da se ne bave ovim našim mahalaštinama.

A ovi salčini, tunovići i slični su posebna tema. Oni nemaju Željin DNK, oni mrze klub, jer ovakve odluke u zadnjih 7-8 mjeseci može donositi samo neko ko ne voli klub i želi mu sve najgore. Mrsh iz svetinje.
Zeljin dnka treba da bude, ali da ima kvalitet
Znaci Dzeko, Osim i tako ti
Ovo ostalo osim djece Zeljine je poptuno nebitno
Mi smo jedni velikan u regionu koji ne moze prisustiti igraca poput Bajica, pa i Dzeko bi dosao da smo ozbiljni
Cim nas je odbio Bajic koji je kategorija igraca u Europi izmedju C i E znaci da smo bas neozbiljni
Dok Zvezda, Dinamo dovode reprezentativce Hrvatske, Austrije, Srbije mi to mozemo sanjati i to je jedna velika razlika
Da smo ozbiljni sad bi nam Dzeko ili Bajic bili sa Kororom u napadu, sad bi nam Pjanic ili neki kvalitetan vezni bio sa Gojakom i iznjedrili bi sa klasom kvalitetne omladince
Imali bi lidere i potencijale
Ovako imamo samo potencijal koji nema lidera
Sto se tice kluba ista stvar imamo potencijal, ali klub treba lidera i to je investitor
Mi se ne možemo porediti sa Dinamom i Zvezdom jer oni prihoduju 70 miliona eura na godinu..
Nama treba investitor koji će izgraditi akademiju, i da idemo putem Partizana koji gura svoju djecu, dakle okosnica tima iz akademije uz par starijih igrača.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 dec 2025, 20:44

Klosari i narkomani zbog kojih svako kolo klub dobije kaznu i ZA NJIH plati, nasli nekome da skidaju dresove. Raspad sistema, ovo je pokazatelj stanja u i oko kluba.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 17 dec 2025, 20:49

Jos je jedan zadatak ostao, da ne udje Sanin Mirvic ko i predhodna tri koja su zeljela da uloze u klub i to je to.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 17 dec 2025, 21:05

NoDi80 je napisao/la:
17 dec 2025, 20:03
AhmedNurudin je napisao/la:
17 dec 2025, 19:59
Jedino mi je žao ove djece. Dvojici je bio i zvanični debi za Klub. Oni nisu ništa krivi. Ako su i pokazivali kvalitet na treningu najdalje su do klupe dogurali.
Klub da ima viziju, mudrost i strategiju Gojak i Korora bi davno dobili sansu
Svraki su mogli dati sansu umjesto strucnog staba koji ce biti otjeran
Nadam se da ih nece sad skloniti u stranu i da ih nisu samo gurnuli u vatru zadnju utakmicu zbog pritiska navijaca
Takodjer se nadam da se razmotre Efendic, Ibraheem, Mujkic, Babaluk, Dragovic, Freeman, Omerbasic…
Sad je sve na toj skupstini i bez investitora mi cemo propasti ko Celik
Sreca je nasa samo sto nas ima puno i navijaci podrzavaju klub finansijski, inace davno bi propali u drugu ligu, jer smo bas neozbiljan klub u kojem amaterizam prevladava
Zeljo se mora mijenjati iz korijena i to je neophodno
Jedino ime i grb kluba treba da ostanu isti, a sve ostalo je neminovno da bi se konacno uozbiljili
Slažem se da trebaju Gojak i Korora dobijati šansu. I nadam se da trener kojeg smo trebali imati juče ima isto viđenje. Nije da paničim ali ako je 18.01. prozivka, znači potencijalo Stojanović ima mjesec dana za sve, od pojačanja do sistematizacije tima postojećih igrača+ da mladi dobiju šansu. Na hajr.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 17 dec 2025, 21:12

Sad gledam skec nadrealista gdje Vini prima nagradu za igraca utakmice i to bez dresa koji je morao da skine dok mu sa tribina yebu od do, mislim ovo je fakat doslo do tacke gdje covjek moze da pukne od tuge ili od smijeha

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 17 dec 2025, 21:18

Realno ko je lud da dodje u ovo rasulo???

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 17 dec 2025, 21:28

Zhustri je napisao/la:
Sve dok navijači budu tjerali igrače da skidaju dresove, klub neće napraviti ozbiljan iskorak u bilo kojem smislu.

Čovječe, ti dođeš igraš 90 minuta i neko te natjera da skineš dres. Taj klub i ti navijači mene nikad ne bi više vodjeli tom dresu.

Ti isti navijači raspale bakljadu, naprave štetu klubu, koji plaća kazne zbog toga redovno, a lafo oni nekoga tjeraju da skida dres zbog neke časti i poštenja.

Sve je izraženija činjenica da neki poluinteligentni bekani određuju pravila ponašanja. Jad i čemer..
skidanje dresova je kao neki fol da su oni ono bitni
sreca pa je pauza, da je druga polovica proljetnog dijela sa ovom formom bi bila borba za ispadanje
manijaci su sami sebi svrha i samo su sebi bitni

baklje su posebna prica
najgore je kad nekoga stisnemo
oni upale baklje i daju im vremena da se presaberu i dozovu
da ne govorim o finansijskoj steti koju nanose sa tim
vazda Zeljo najvise najebe od onog cete Vice i ekipe oko njega

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 17 dec 2025, 21:29

Pred klubom su dvije mogućnosti, investitor i pokušaj vađenja iz ovog blata ili odbijanje ponude i da tribina nastavi voditi klub u propast

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 17 dec 2025, 21:34

BarbareZeljin je napisao/la:
17 dec 2025, 20:32
Problem je sto niti imaju karaktera,niti kvaliteta
nisu oni krivi
to kao kada bi mene doveli u Inter
pa ne znam ja ni za termina sa rajom
opet ponavljam nisu oni krivi sto ne znaju
kriv je onaj ko ih je doveo

treba biti realan
to je isto kao da se rugas invalidu jer nema jedan od ekstremiteta

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 dec 2025, 21:35

Očigledno je da je klub pred raspadom, danas su igrale dvije daleko najlošije ekipe u ligi. Ne znam sta tacno imamo izgubit da pokusamo sa tim mirvicem, nit ce nam trebat pomocni nit ce ko imat igrat na njemu. Ovaj klub u ovom obliku nece prezivjeti ovaj debakl

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 17 dec 2025, 21:36

Nego pitam za jarana, uprava nije ništa kriva? Jel još tu?

Jedina solucija Investitor!
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 dec 2025, 21:42

Vi ste smijesni cuj neko s tribina ce nesto uradit, pa ne postoji 2% igraca na svijetu koje zanima sta ce neko po tribinama pricat, i sta ces ti meni sa istoka zapada sjevera opsovat dok sam ja dole na terenu i igram znaci zaboli mene za vasa misljenja, mene je tu neko doveo nesto vidio u meni mislio da cu mu ja pomoc cak me platio mozda i preplatio za to nesto, zaboli mene bolan sta ce mi neko sa tribine sta rec, pare mi kapaju svaki mjesec ako ne kapaju tuzim te opet ces mi sve isplatit, tkd ti meni sa tribine kazes skini dres ja skinem odem s terena i moja smjena je završena, ha tebi na terenu skino dres ha u svlacioni, a opet sutra i posle Želje će me isto neko platit da igram fudbal, mozda me nece real platit al svejedno cu igrat negdje fudbal i zivit od njega
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 17 dec 2025, 21:44

Pablo11 je napisao/la:
17 dec 2025, 19:50
Prije dvije godine kad smo u jednom dijelu bili u zoni ispadanja, price su kruzile grupa im daje podrsku, ne reaguju, mora da su u talu? Grupa zatrazi da se skinu dresovi ne valja ni to? Grupa obavi razgovor sa igracima ,ne valja ni to? Pa odlucite se koja je prava solucija.
gdje god je tribina vodila klub, klub je najeb`o

Hajduk – Torcida
Godinama “narodni klub”, ali bez stvarnog kapitala i struke.
Torcida ruši uprave, trenere i projekte čim nema rezultata.
Rezultat: stalni dugovi,loše sportske odluke, titule se čekaju decenijama.

Partizan – Grobari
Navijačke frakcije duboko upletene u klupsku politiku.
Pritisci na upravu i igrače, ali bez jasne vizije.

Rijeka – Armada (prije Miškovića)
Prije privatizacije: haos, dugovi, borba za opstanak.
Kad je tribina izgubila političku moć klub postao stabilan, uzeo titulu, igrao Evropu.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 17 dec 2025, 22:00

Kako ste neki pjevali ,,Admire Adžeme volim te ja…”

Nadam se da uživate u svemu što nam je uradio, hvala mu za Seedorfa, Troupeea, Pejića, Rakića, Obradova i najviše za Koningsa, momak bukvalno amater.

Hvala što si bio glup pa si nakon dva dobra rezultata na svakoj televiziji razglasio da si ti birao svakog igrača, bar znamo koliko si nam zla nanio.
Hvala za menadžerske talove sa pitarima!

Hvala što si nas doveo u situaciju da navijači tvojim pulenima skidaju dresove.

Hvala što si “dao juniorima šansu”!
Bravo, bravo.

Daj još “Željinih ratnika”, nek nas unište do kraja…

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 dec 2025, 22:02

VibeTribeX je napisao/la:
17 dec 2025, 21:28
Zhustri je napisao/la:

Ti isti navijači raspale bakljadu, naprave štetu klubu, koji plaća kazne zbog toga redovno, a lafo oni nekoga tjeraju da skida dres zbog neke časti i poštenja.

skidanje dresova je kao neki fol da su oni ono bitni
sreca pa je pauza, da je druga polovica proljetnog dijela sa ovom formom bi bila borba za ispadanje
manijaci su sami sebi svrha i samo su sebi bitni

baklje su posebna prica
najgore je kad nekoga stisnemo
oni upale baklje i daju im vremena da se presaberu i dozovu
da ne govorim o finansijskoj steti koju nanose sa tim
vazda Zeljo najvise najebe od onog cete Vice i ekipe oko njega
Gdje se kod nas navijaci pitaju za nesto u klubu? Ne mozes porediti nasu situaciju i hajduk. Logicno je skidanje dresova nakon sramnih partija.
Fk Željezničar.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 17 dec 2025, 22:05

Pablo11 je napisao/la:
17 dec 2025, 22:02
Logicno je skidanje dresova nakon sramnih partija.
Kao šta?
Dodatna motivacija igračima da se više trude i zalažu?
Pa ne znaju, bolan.
Zar ne vidiš da je ovo njihov maksimum.

Po meni je ovo samo demonstrcije sile od strane Manijaka

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 dec 2025, 22:13

17 dec 2025, 22:05
Pablo11 je napisao/la:
Kao šta?
Pa ne znaju, bolan.

Ma nebitno, pola ih nece docekat proljece.

Naziru se bolji dani, jos malo. :kafa:
Fk Željezničar.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 17 dec 2025, 22:18

17 dec 2025, 22:05
Pablo11 je napisao/la:
Kao šta?
Pa ne znaju, bolan.

Kakva bolan demonstracija sile, nego ljudima više muka od svega, krvare za ovaj klub, prate bez obzira na sve, i onda se ovi manekeni šetaju po terenu i 8 utakmica nema pobjede. Jedino što trebaju uradit je pritisnut upravu da izglasa investitora, to je važnije nego igrače ganjat, njih bi investitor rastjerao

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2025, 22:52

invincible1921 je napisao/la:
13 dec 2025, 21:36
Samo cu rec, sreca pa je pauza..mi ne bi sad 10 tekmi dobili tacno bi se borili za opstanak
Sve sto se moze reci...
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.