Ako mislis za utakmice nakon Madjarske onda siguram sam da ce biti promjena na spisku i da Denis nece igrati to “krilo”Horoz je napisao/la: ↑08 sep 2024, 18:37Ako se minutaža i forma Gigovića i Tahirovića ne popravi, za naredne utakmice treba Kolašinca (ako bude zdrav), planirati za DM poziciju i možda preći na 4-4-2, jer ovo ovako teško da će ići.
Nije u pitanju rezultat, nego nepostojanje bilo kakve igre i naznaka da će je biti.
Ako se onaj bolesni vrati u reprezentaciju,
....................Vasilj..................
Dedić.......Anel(?)......Katić.....Jusuf
.............Kolašinac.....???????................
.....Esmir........................Denis......
...........Džeko......Demirović..........
Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kada su svi tu, mi moramo igru bazirati na naša tri najbolja igrača i na osnovu njih igrati formaciju koja njima najviše odgovara, a to je sa 3 nazad.
Anel najbolje igra kada igra desno u formaciji sa 3 štopera jer odlično iznosi i distribuira loptu, u Sheffieldu se, a i u reprezentaciji dosta gubio kada je igrao u formaciji sa dva štopera.
Kolašinac već godinu-dvije igra fudbal karijere kao lijevi štoper u formaciji sa 3 štopera, iznosi loptu vrhunski, često se nađe i u prilici za gol, ne može igrati on više lijevog beka u formaciji sa 2 štopera jer je izgubio dosta na brzini nažalost.
Demiroviću najviše odgovara kada igra uz nekog napadača, bio to Edin ili Tabaković, svejedno.
Dakle, nažalost, mi ćemo teško moći odvojiti se od ove 3-5-2/3-4-2-1 formacije iako bih volio da probamo nešto drugo, ali dok ne iskoči neko krilo barem u rangu Bajraktarevića, pa da probamo sa njim i još nekim na krilima i nekako, ovako teško.
Anel najbolje igra kada igra desno u formaciji sa 3 štopera jer odlično iznosi i distribuira loptu, u Sheffieldu se, a i u reprezentaciji dosta gubio kada je igrao u formaciji sa dva štopera.
Kolašinac već godinu-dvije igra fudbal karijere kao lijevi štoper u formaciji sa 3 štopera, iznosi loptu vrhunski, često se nađe i u prilici za gol, ne može igrati on više lijevog beka u formaciji sa 2 štopera jer je izgubio dosta na brzini nažalost.
Demiroviću najviše odgovara kada igra uz nekog napadača, bio to Edin ili Tabaković, svejedno.
Dakle, nažalost, mi ćemo teško moći odvojiti se od ove 3-5-2/3-4-2-1 formacije iako bih volio da probamo nešto drugo, ali dok ne iskoči neko krilo barem u rangu Bajraktarevića, pa da probamo sa njim i još nekim na krilima i nekako, ovako teško.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nismo Ivana Basica vidjeli u prvoj utakmici on me interesuje kako se uklapa na terenu sobzirom da je standardan u Orenburgu
Joj sta sve ovdje nece covjek procitati... cijelu karijeru igra kao lijevi bek i zadnjih par godina stoper a sad odjednom da se prebaci na zadnjeg veznogHoroz je napisao/la: ↑08 sep 2024, 18:37Ako se minutaža i forma Gigovića i Tahirovića ne popravi, za naredne utakmice treba Kolašinca (ako bude zdrav), planirati za DM poziciju i možda preći na 4-4-2, jer ovo ovako teško da će ići.
Nije u pitanju rezultat, nego nepostojanje bilo kakve igre i naznaka da će je biti.
Ako se onaj bolesni vrati u reprezentaciju,
....................Vasilj..................
Dedić.......Anel(?)......Katić.....Jusuf
.............Kolašinac.....???????................
.....Esmir........................Denis......
...........Džeko......Demirović..........

Okretan ko parobrod, na toliko prostora na sredini ispadao bi vise nego Tahirovic i Gigovic zajedno. Prirodni veznjaci pa se gube a tek on da se u par treninga s 30 godina nauci na tako zahtjevnu ulogu. Sta kad mi imamo loptu i krecemo iz zadnje linije, Kolasinac treba primit dodavanje i odigrati pod pritiskom jos tako cijelu utakmicu

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Za nas je 4-4-2 romb i nista drugo.
Meni se dosta sviđa atmosfera između novi igrača i njihov uklop u tim. Vidi se po Instagramu da su mnogi sretni što su tu - jedni drugima komentiraju i “čestitaju” i to nakon poraza, itd. To je veliki plus, nacionalni naboj se polako diže i zato se nadam da Anel se neće vratiti jer narušava izgradnju takve atsmofere koju nemamo već dugo godina.
Kolašinac je čitav juniorski staž u Schalkeu i u reprezentaciji Njemačke, igrao na poziciji DM. Ta pozicija mu je itekako poznata. Barem petnaestak puta je to igrao i kao senior u SchalkeuStevieG8 je napisao/la: ↑08 sep 2024, 19:07Joj sta sve ovdje nece covjek procitati... cijelu karijeru igra kao lijevi bek i zadnjih par godina stoper a sad odjednom da se prebaci na zadnjeg veznog![]()
Okretan ko parobrod, na toliko prostora na sredini ispadao bi vise nego Tahirovic i Gigovic zajedno. Prirodni veznjaci pa se gube a tek on da se u par treninga s 30 godina nauci na tako zahtjevnu ulogu. Sta kad mi imamo loptu i krecemo iz zadnje linije, Kolasinac treba primit dodavanje i odigrati pod pritiskom jos tako cijelu utakmicu![]()
Inače, uobičajeno je bekovi i stoperi mogu kvalitetno odigrati ulogu DM. Što se tiče okretnosti, Kolašinac je jedan od naših najbržih igrača i nije loš na lopti.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Nema potrebe da braniš svoj stav kada bi to bio pogrešan potez. Nije on džaba prekomandovan na poziciju stopera i beka. I kada se vratio u Schalke pokušali su s njim na DM-u pa vidjeli da ne ide. Mislim, svakako nije išlo. Sa Seom na toj poziciji još manje.Horoz je napisao/la: ↑08 sep 2024, 19:32Kolašinac je čitav juniorski staž u Schalkeu i u reprezentaciji Njemačke, igrao na poziciji DM. Ta pozicija mu je itekako poznata. Barem petnaestak puta je to igrao i kao senior u SchalkeuStevieG8 je napisao/la: ↑08 sep 2024, 19:07Joj sta sve ovdje nece covjek procitati... cijelu karijeru igra kao lijevi bek i zadnjih par godina stoper a sad odjednom da se prebaci na zadnjeg veznog![]()
Okretan ko parobrod, na toliko prostora na sredini ispadao bi vise nego Tahirovic i Gigovic zajedno. Prirodni veznjaci pa se gube a tek on da se u par treninga s 30 godina nauci na tako zahtjevnu ulogu. Sta kad mi imamo loptu i krecemo iz zadnje linije, Kolasinac treba primit dodavanje i odigrati pod pritiskom jos tako cijelu utakmicu![]()
Inače, uobičajeno je bekovi i stoperi mogu kvalitetno odigrati ulogu DM. Što se tiče okretnosti, Kolašinac je jedan od naših najbržih igrača i nije loš na lopti.
Bolje bi Grahovac odigrao sada na toj poziciji nego Kolasinac, bez obzira na razliku u kvaliteti njihovoj kao i ligama koje igraju.
Naravno, ne prizivam Grahovca vec govorim o besmislenosti te ideje.
Igrao DM prije 15 godina, i to argument.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Koliko god rezultat na kraju bio loš, ja sam optimista poslije ove utakmice jer smo definitivno dobili korisne informacije iz meča i taj neki kostur prvih 11 je jasniji nego prije.
Pametniji smo za to da nam odbrana nije dovoljno stabilna bez barem jednog veznjaka koji je koristan i u defanzivi, i mislim da Dedića više nećemo gledati na lijevoj strani. I naravno Esmir kao otkriće, s tim da 100% prihvatam mogućnost da je prerano da ga okivamo u zvijezde poslije svega 20 minuta igre u dresu reprezentacije.
Otprilike mi djeluje da je s ovim napisanim ovo trenutno neki naš optimum kad je zdravstveni bilten čist:
.................Džeko.....Demirović..........
...Jusuf.....Huseinbašić...Esmir.....Dedić...
........................Burnić..................
...........Kolašinac...Katić...Anel.........
.........................Vasilj
Pitanja koja stoje otvorena su:
...Jusuf..........Bašić...Esmir..........Dedić...
....Hadžikadunić..Bičakčić....Katić.........
..........................Pirić
Pametniji smo za to da nam odbrana nije dovoljno stabilna bez barem jednog veznjaka koji je koristan i u defanzivi, i mislim da Dedića više nećemo gledati na lijevoj strani. I naravno Esmir kao otkriće, s tim da 100% prihvatam mogućnost da je prerano da ga okivamo u zvijezde poslije svega 20 minuta igre u dresu reprezentacije.

Otprilike mi djeluje da je s ovim napisanim ovo trenutno neki naš optimum kad je zdravstveni bilten čist:
...Jusuf.....Huseinbašić...Esmir.....Dedić...
...........Kolašinac...Katić...Anel.........
.........................Vasilj
Pitanja koja stoje otvorena su:
- djeluje da su Šarić, Gigović, i Huseinbašić otprilike tu negdje, a Bašić još uvijek nije dobio pravu priliku u ovoj ekipi, ostaje da se potvrdi u kojoj kombinaciji to najbolje funkcioniše
- prvi izbori za štopere su jasni ali na 2 od 3 se ne može pouzdano računati, tako da se moraju dalje ispitivati rezervne opcije jer ovo od jučer ne valja
- s Vasiljem u ovakvoj formi, ako Pirić nije malo bolji onda bi nam pozicija golmana mogla uskoro postati najkritičnija
- je li Esmir stvarno dobar koliko je jučer izgledao
i može li se na njega računati kao na prvotimca
...Jusuf..........Bašić...Esmir..........Dedić...
....Hadžikadunić..Bičakčić....Katić.........
..........................Pirić
Evo zanimljiv podatak ocjene stopera od Islanda do Holandije
Broj utakmica / prosjecna ocjena
Milicevic 4 / 7.1
Radeljic 1 / 7.0
Ahmedhodzic 6 / 6.9
Zolotic 1 / 6.9
Sanicanin 4 / 6.8
Katic 3 / 6,7
Hadzikadunic 9 / 6.7
Barisic 4 / 6.7
Gojkovic 2 / 6,7
Kovacevic 2 / 6.6
Bicakcic 2 / 6.6
Mujakic 5 / 6.5
Muharemovic 1 / 6.1
Svaki je igrao najmanje 90 minuta osim Zolotica i Muharemovica koji imaju 12 i 8 minuta
Broj utakmica / prosjecna ocjena
Milicevic 4 / 7.1
Radeljic 1 / 7.0
Ahmedhodzic 6 / 6.9
Zolotic 1 / 6.9
Sanicanin 4 / 6.8
Katic 3 / 6,7
Hadzikadunic 9 / 6.7
Barisic 4 / 6.7
Gojkovic 2 / 6,7
Kovacevic 2 / 6.6
Bicakcic 2 / 6.6
Mujakic 5 / 6.5
Muharemovic 1 / 6.1
Svaki je igrao najmanje 90 minuta osim Zolotica i Muharemovica koji imaju 12 i 8 minuta
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Zoli je kvalitet pokazao za samo 12 minuta
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ako ce igrati istu formaciju onda je ovo jedino pametno
Dedic-Hadzija-Katic-Bico-Gazi
Dennis - Gigovic - Basic
Dzeko - Demirovic
Poslat snaznu poruku Benji, Barisicu i Mujakicu da je ono jedna velika katasrofa bila.
Vezni je jedino Dennis dobio od startni, Gigovic nije ali je ga Benjo puno gusio koji je nevidjeno kriminalan bio. Dat priliku Basicu koji je u dobroj formi.
Najbolje bi bilo promjenut postavu i pokusat sa 4-3-3
Dedic-Dennis-Katic-Gazi
Dennis-Gigovic-Basic
Esmir - Dzeko - Ermedin
Esmir je pokazao za 10 minuta nego mnogi sto su bili krila za cijelu svoju karijeru. Mali nam daje novu dimenziju ofanzivno i nema se tu sta cekat.
Dedic-Hadzija-Katic-Bico-Gazi
Dennis - Gigovic - Basic
Dzeko - Demirovic
Poslat snaznu poruku Benji, Barisicu i Mujakicu da je ono jedna velika katasrofa bila.
Vezni je jedino Dennis dobio od startni, Gigovic nije ali je ga Benjo puno gusio koji je nevidjeno kriminalan bio. Dat priliku Basicu koji je u dobroj formi.
Najbolje bi bilo promjenut postavu i pokusat sa 4-3-3
Dedic-Dennis-Katic-Gazi
Dennis-Gigovic-Basic
Esmir - Dzeko - Ermedin
Esmir je pokazao za 10 minuta nego mnogi sto su bili krila za cijelu svoju karijeru. Mali nam daje novu dimenziju ofanzivno i nema se tu sta cekat.
Ma ne mozemo 433 nema teorije, to su samo mastanja.
Pa nemamo ni lijevog beka, ni lijevog veznog ni lijevo krilo.
Pa nemamo ni lijevog beka, ni lijevog veznog ni lijevo krilo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Ma ni 3-5-2 formacija nije za nas, Problem je sto nasi odbranbeni igraci ne znaju igrati prema naprijed, i slabi smo kod iznosenja lopte ( Kako se igra 3-5-2 formacija najbolji primjer je Inter Milan)
Volio bih da nekad pokusa sa 4-3-1-2 ( naprijed Esmir iza Dzeke i Demirovica)
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Mi ne znamo igrat sa trojicom pozadi u sistemu 5 3 2 gdje ti trebaju brzi napadači za kontru koju forsira Barbarez.Dzeko je nevidljiv u ovoj formaciji bio jer nema lopte iz dubine veznog reda.
Kad je prebacio na 4 4 2 sa Burnicem Saricem Bajraktarevicem izgledalo je to nekih 15 20 minuta bolje proigrali smo.
Probat 5 2 2 1 sa Burnicem I Huseinbasicem u vezi a Demirovica na lijevo Bajraktarevica na desno krilo u spicu dzeku ili tabakovica bekovi Gazibegovic Dedic stoperi Radeljic Katic Barisic piricu dat sansu na golu.

Kad je prebacio na 4 4 2 sa Burnicem Saricem Bajraktarevicem izgledalo je to nekih 15 20 minuta bolje proigrali smo.
Probat 5 2 2 1 sa Burnicem I Huseinbasicem u vezi a Demirovica na lijevo Bajraktarevica na desno krilo u spicu dzeku ili tabakovica bekovi Gazibegovic Dedic stoperi Radeljic Katic Barisic piricu dat sansu na golu.

Joj hoćemo Esmira ureć ono samo kako mi znamo, strah me da se neće sastsvit s loptom protiv Mađara
i onda dolazi naše pravo lice na vidjelo