BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 31 okt 2010, 15:16

Klopp je napisao/la:Sastav protiv Mainza:

----------------Weide-------------------
Piszczek---Neven---Mats---Schmelle
----------Bender------Sahin------------
Gotze----------Kagawa----------Kevin
---------------Barrios-----------------

Imam dobar osjecaj pred ovu tekmu da cemo dobro odigrati. Od utakmice protiv Bayerna igramo lose i nisam ni jednom utakmicom bio zadovoljan igrom. Nadam se da cemo se malo trznuti i vratiti samopouzdanje pobjedom u Mainzu. Predviđam doppelpack Barriosa, neko mora stradati, isfulao se previse u zadnjim utakmicama.
Najbitnije je da prvi zabijemo. :mrgreen:

Odlična je stvar da su oporavili i Bender i Gotze pred ovaj meč, jer bez njih bi teško mogli računati na dobar rezultat danas. Inače, pred sami meč, oba trenera odbijaju preuzeti breme favorita, ali optimizam vlada u oba tabora. Utakmica će biti puna trke i taktičkog nadmudrivanja, a od naših očekujem da izađu visoko i da rade presing na odbranu Mainza od samog početka. I ja isto mirišem pobjedu, ali bi i bod bio zadovoljavajući. Mainz nam nikako ne leži, samo smo ih jednom tukli, i to 3-0 na Westfalenu u njihovoj debitantskoj sezoni. Od tad nemamo pobjede protiv njih u zadnjih 7 međusobnih mečeva, a zanimljivo je da su to sve bili mečevi sa manje od tri gola. :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 okt 2010, 15:58

Deutsche Iniesta :!: :mrgreen: :mrgreen:

0-1

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 okt 2010, 16:20

Fantastično prvo poluvrijeme i velika je šteta pa nemamo veću prednosti, jer smo promašili 3-4 mrtve prilike. Barioss je ponovo fulao nemoguće u par navrata. :roll: :evil: Klopponja je pokazao svoje taktičko majstorstvo, ali o tome ću nakon tekme. Možda i najbolje poluvrijeme BVB-a u ovoj sezoni, jer je sve perfektno funkcionisalo osim pomenutog Bariossa, ali doće i to na svoje. :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 okt 2010, 16:25

Hare_BvB je napisao/la:Fantastično prvo poluvrijeme i velika je šteta pa nemamo veću prednosti, jer smo promašili 3-4 mrtve prilike. Barioss je ponovo fulao nemoguće u par navrata. :roll: :evil: Klopponja je pokazao svoje taktičko majstorstvo, ali o tome ću nakon tekme. Možda i najbolje poluvrijeme BVB-a u ovoj sezoni, jer je sve perfektno funkcionisalo osim pomenutog Bariossa, ali doće i to na svoje. :mrgreen:

Upravo tako...nadigrali smo Mainz u potpunosti...ali treba biti oprezan i ne smijemo se povuci jer u tom slucaju primamo gol 100%...treba ih napasti na pocetku drugog i eventualno sa 0-2 zatvoriti mec rutinski...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 okt 2010, 17:20

najbolji napad, najbolja odbrana = 1. mjesto na tabeli :D :D ...e sad idemo ovo zadrzati i pobjeci na jos vecu razliku, tj. sto je vise moguce bayernu pobjeci (10 bodova trenutno)....

p.s. daj nek neko od admina promjeni ovaj sat, nek ga vrati unazad.... :D :D

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 31 okt 2010, 17:27

BvB je beton. Odlično su odigrali i zaustavili Mainz skroz, Holtbi se nije ni vidio. U BvB ne bih nikog izdvajao, svi su bili odlični.
@Ronaldo99 sam vratiš sat na postavkama svog profila samo isključiš ljetnje vrijeme. To sam naučio danas. :D
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 okt 2010, 17:29

Gotze je vec sada maestralan. :o
Nadam se da ce slijediti logican put ka vrhu i karijeru u dogledno vrijeme nastaviti u Bayernu. :lol:
#divovi

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 31 okt 2010, 17:38

svaka cast na zasluzenoj pobjedi, poceo sam pravo gotiviti dortmund

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 31 okt 2010, 17:49

tek poslije gola poceli smo da igramo kako znamo.....

jeste primjetili reakciju Klopp-a poslije centarsuta limitiranog beka pravo u ruke njihovog golmana iz izgledne poziceije..... 8-) hehee hocu to jos jednom :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 okt 2010, 18:19

Gotze je nevjerovatan. :mrgreen: Zaslužena pobjeda uz odličnu predstavu svih igrača (jedino me Pišonja malo iznerviro). Lucas konačno zabio, iako je mogao danas postići i 3-4 gola, ali bitno je da konstantno ulazi u šanse, i očekujem da proradi u narednim mečevima. W'fela odbranio penal Polanskom na početku drugog poluvremena. Diskutabilan penal, i mislim da je sudac Weiner bio očajan danas, jer je previše sjeckao igru i svirao mnogo nepostojećih prekršaja. Subotić i Hummels maestralni, i ovo je bio možda i najbolji meč ovog dvojca u sezoni. Šteta pa je Hummy izašao zbog neke povrede, ali nadajmo se da nije ništa ozbiljno.

Klopponja ponovo pokazao svoju taktičku superiornost, i u potpunosti je razvalio Tuchela na tom planu. Odbrana nam je igrala mnogo dublje nego inače, jer Mainz igra na duge lopte, a i bili smo mnogo sabijeniji kako ne bi dolazilo do nekih sretnih odbitaka za igrače Maniza iz takvih situacija. U napadu smo igrali kroz sredinu, na jedan dodir, i bez problema dolazili do šansi. Tuchel je očekivao da ćemo krenuti po krilima, gdje su oni najjači u odbrani, a to se vidjelo u Munchenu, ali mi smo konstanto išli kroz sredinu gdje je Mainz najtanji. Stoperi su im spori, a Lucas je uvijek bio između njih dvojice i u liniji ofsajda i to je mnogo puta prošlo večeras. Lucas se nije toliko vraćao po loptu kao što radi, već je uvijek tražio prazan prostor da se ubaci, jer im je odbrana stajala dosta visoko. Glavni Kloppov potez danas je bio da su Kagawa i Gotze su imali slobodne role, i često su mjenjali pozicije, i time napravili velike probleme domaćima.

SPITZENREITER!!! :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 okt 2010, 18:50

Aferim za danasnju predstavu. Zaista impresivno. 8-)

Pobjegli ste na 10 bodova, tacnije razlika je ostala ista, ali od sljedeceg kola ocekujem da se ta prednost lagano pocinje topiti. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 okt 2010, 19:15

Omerbavarac je napisao/la:Aferim za danasnju predstavu. Zaista impresivno. 8-)

Pobjegli ste na 10 bodova, tacnije razlika je ostala ista, ali od sljedeceg kola ocekujem da se ta prednost lagano pocinje topiti. :P
Rano je za topu, morate nas pustit najmanje 10 bodova do oporavka Robbena. :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 31 okt 2010, 19:27

Samo hrabro!
nema potpisa

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 31 okt 2010, 21:42

Bravo majstori!

Joj sto volim kad se Bayern ne bori za titulu vec neki drugi.Odmah je zanimljivije. :D
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 okt 2010, 23:24

Sve u svemu tesko da je moglo danas bolje. Samo da se Hummels nije teze povrijedio jer itekako ce nam trebati u cetvrtak u vjerovatno odlucujucoj utakmici u europskoj ligi. Gotze danas odlican,Barrios je morao zabiti onu prvu priliku ali iskupio se kasnije...Roman je uz Gotze-a junak iako po meni nije bio jedanaesterac.
Nema vremena za neku proslavu prvog mjesta...valja odmah za Paris :D ...nadam se sa Hummelsom i Kubom

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 okt 2010, 23:30

Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Kao sto sam prije govorio iz utakmice u utakmicu pokazujete ono nesto sto je potrebno u fudbalu, i zato ste nagradjeni fantasticnom pozicijom na tabeli i fantasticnom igrom. Djelujete na terenu kao tim, a ne kao invidualci, i ako ne bude nekih vecih pehova mogli bi ste naredne godine igrati LP.
Sto se tice Hummelsa, i ako bude odsutan van terena na duzi period (nadam se da nece biti tako), opet imate u Santani kvalitetnog stopera koji moze odogovriti na zadatake u odbrani, a takodjer je jak u skok igri, sto Vam moze biti prednost pri prekidima.

@ adnan24

odlican ti je ovaj vikend. Prvo Lakersi pobjedili, zatim tim koji simpatises Arsenal, pa tim za koji navijas Borussija Dortmund, i veceras se sve to zaokruzi pobjedom Lakersa protiv Golden State-a. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 okt 2010, 23:34

amerosm je napisao/la:Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Kao sto sam prije govorio iz utakmice u utakmicu pokazujete ono nesto sto je potrebno u fudbalu, i zato ste nagradjeni fantasticnom pozicijom na tabeli i fantasticnom igrom. Djelujete na terenu kao tim, a ne kao invidualci, i ako ne bude nekih vecih pehova mogli bi ste naredne godine igrati LP.
Sto se tice Hummelsa, i ako bude odsutan van terena na duzi period (nadam se da nece biti tako), opet imate u Santani kvalitetnog stopera koji moze odogovriti na zadatake u odbrani, a takodjer je jak u skok igri, sto Vam moze biti prednost pri prekidima.

@ adnan24

odlican ti je ovaj vikend. Prvo Lakersi pobjedili, zatim tim koji simpatises Arsenal, pa tim za koji navijas Borussija Dortmund, i veceras se sve to zaokruzi pobjedom Lakersa protiv Golden State-a. :D :D

Hvala druze...Santana je odlican stoper ali covjek nije odigrao nista ove sezone i to sam posebno ljut na Kloppa :D jer morao je Santana igrati u srijedu u kupu...

P.S. Hahaha pa moralo je i mene nekad krenuti...Lakersi veceras sigurica,ja od kad pratim NBA ne znam da li su izgubili od Warriorsa i to veceras bez Curry-ja :D
A jedino me tvoh HSV razocarao-trebao mi je x2 za neke pare na kladionici ali Milivoje se razigrao :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 01 nov 2010, 00:18

Hummels bi trebao pauzirati 2 dana, u srijedu bi trebao trenirati prema njegovoj procjeni. A i ako ne stigne da se oporavi nece biti neki hendikep s obzirom da imamo Santanu.

Al ovo danas je bilo fantasticno. Skoro bez greske, jedino mozemo biti malo nezadovoljni realizacijom. Fulamo vec 4-5 kola 100% sanse. Jes' mi drago za Romana, do ove sedmice odbranio samo 1 penal u karijeri i sad u ovoj sedmici odmah 2. Kagawa puno bolji danas nego u zadnjim utakmicama. I Kevin je danas bio puno bolji al' mislim da je i dalje
najlosiji igrac u ekipi.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 nov 2010, 01:32

Danas odlicna predstava stvarno, kao prvo mislim da mainza nikad nismo dobili i danas ih napokon dobijemo i to u gostima na malom lijepom uskom stadionu punom ludih karnevalista :D... Posebno mi je drago za junake danasnje utakmice za GOTZEA super maria al maestra doktora GOTZINHA :mrgreen: gol i to kakav gol kao sto Hare kaze Deutscher Iniesta :P majstorski gol i majstorska asistencija momak posjeduje toliki potencijal da je to nevjerovatno stvarno tek 18 pisljivih godinica ni ne brije se kako treba po mnogim mjestima :mrgreen: a na terenu izvodi nenormalne poteze, kakvog smo samo igraca dobili i to je nas sto je najvaznije samo da ga povrede obidju i to je to novi Andreas Muller ili Ricken al koji ce malo duze trajat abd :D ... I drugi igrac meca Weidenfeller skinut penal u onoj situaciji u gostima nakon ispadanja kupa i nakon sto je tamo odbranio samo 1 stvarno svaka cast Weidi se strasno popravio i dosao sebi izrasto je stvarno u finog golmana naravno bit ce u toku sezone sigurno jedno 2 do 3 njegova gola al to je nista i jedan Valdez i Cech takve greske znaju napravit a brane u barci chelsiju ha ya... Ne bih da pretjerujem stvarno al nekako sam danas imao osjescaj kao da mozemo daleko daleko dogurat u bundesligi ove sezone izborit jako jako visoko mjesto na tabeli u onom trenutku kad je wajdi skino penal jer to su ti trenutci koje imaju ekipe koje su na kraju u samom vrhu tabele i uz onu igru danas stvarno imamo pravo da se nadamo i sanjamo o lijepom zavrsetku sezone.. Jos bih pohvalio odbranu mislim stopere Macu i subotu mislim da je ovo njihova najbolja predstava u tandemu od kako su u BvBu po meni su odigrali savrseno i onaj penal je glupost i greska sudije tako da ne treba na nevena galamit dzaba. Danas su toliko jedan drugog dopunjavali odlicna anticipacija igre skok igra takodje i sto mi se svijedlo ginuli su bacali se u sut ma stvarno predobro sve... I schmelle se oparavio doso je sebi igro dobro danas isto ko i made in japan i stvarno se primjeti kad je made in japan na svom nivou mnogo nam to znaci mnogo ljepse i bolje igramo, nevjerovatno je koliko uticaja mali sushi bomber vec ima na nasu igru i kreacije napada. ne bih opet pretjerivao al momak vec polahko ali sigurno postaje ne zamjenjiv na svojoj poziciji u nasem sastavu.. Bender takodje ne mogu nikako da shvatim da nako dobro momak igra i to konstantno dobro igra i mislim da ce on ubrzo u ELF jako lici na Khediru i mogao bi Khediru bez nekih vecih problema zamjenit u repki...Sve u svemu zasluzena pobjeda odlicna predstava samo mi se ne svidja sto puno fulamo mislim ne moze sad ni svaka sanse se pretvorit u gol al mislim da previse fulamo i drago mi je da je barrigol napokon pogodio dosta se nafulo u predhodnim utakmicama a bome i danas. al gol koji je dao je stvarno znalacki gol ondje se vidi ta neka klasa koju ne posjeduje bome svaki napadac. bas dokazuje da nije neki prosjecni igrac vec da je igrac sa nekom odredjenom klasom... Jako mi je drago da je Klopp ispao covjek i da nije nakon postignutih golova se radovao kao lud jer to Mainz i njhovi igraci nisu zasluzili od Kloppa i tu je danas dokazao stvarno velicinu... Danas je to bila utakmica u kojoj je sve islo kako treba cak su se eto i Gotze i Bender stigli oporavit , wajdi penal skino kad se rezultat lomio jer da je to gol bio bome tesko bi mi do 3 boda, kloppo odlicno postavio taktiku, al hare je to oko taktike sve jako lijepo objasnio i docarao bravo hare majstore :mrgreen: ... Holtby je bio u dzepu Bendera... Sad slijedi vec dan D sto se tice Cup uefa ili ti ga platinijove eurolige... Inace PSG je odigrao 1:1 sa Montpellierom u gostima nas Spaha odigrao 90 minuta i to bez zutog kartona :D ali nazalost i bez gola, za Psg je zabio Guly, Psg je izveo najjaci moguci sastav koji su imali na raspolaganju tako da hajd barem da se nadam da su izmoreni hehe iako je to nidje veze... Bit ce nam to jako tesko nezgodno gostovanje o kojem nam mnogo tog ovisi i milionska zarada i sam rejting kluba koji je zadnjih godina u velikom minusu nazalost zato bi trebali momci nekako na neki nacin izborit samo 3 boda samo hehe nije ni igra bitna ni nista samo neka nekako donesu 3 boda... Mi nakon ove predstave danas uglavnom imamo pravo da se nadamo da mozemo doc do pobjede al morat cemo mnogo bolje odigrat nego sto smo kod kuce igrali protiv psga jer tad smo im previse slobode dali puno tog su nam napravili na toj utakmici valjda ce kloppo i buvac skontat pravu taktiku... I mislim da ce bit tesko do 3 boda i da ce to bit utakmica sa malo sansi jer prevelik je ulog upitanju i morat cemo iskoristit svaku sansu koja nam se ukaze jer sigurno ih nece bit puno...

BvB YNWA !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 nov 2010, 01:53

Psg kod kuce odigrao 8 utkamica od toga 4 pobjede 2 izgubljene i 2 remija u svim takmicenjima ( euroliga i kvalifikacija za euroligu i francuska liga ) Sto sam ja mogao iz svoje neke analize primjetit igraju jako promjenjivo izgube 3:1 pa dobiju 4:0 pa pobjede 2:0 paizgube 3:2 dakle jako jako promjeniva ekipa prava WUNDERTUTE ne igraju konstanto. tako da nikad na cisto stvarno nije lahko predvidjet kakvu ce predstavu protiv nas pruzit... Sad su 27.10 igrali kup protiv lyona i to u gostima i dobili su tu utakmicu sa 2:1 u produzetcima guly dao gol znaci u 2 zadnje utakmice guly 2 gola bome treba ga se pripazit .lyon je izveo 2 sastav ma da i lyon u ligi bruka al et opet lyon je lyon.. prije tog su izbacili Marsej iz kupa doduse jest na penale al nema veze izbacili su aktuelnog prvaka francuske i veliki lyon sa drugim sastavom. tako da kad sve saberem i oduzmem mozemo mi ovu ekipu dobit ovaj nas trenutni sastav i forma to moze, ali i u slucaju ne uspjeha opet nije velika bruka ma da sumnjam da ce do tog doc uvjeren sam u pobjedu protiv ovog nezgodnog protivnika. i da jos napomenem trebamo se cuvat Horaua koji nam je u prvoj utakmici kad je usao pravio ogromne probleme njega moraju maca i neven dobro kontrolisat i cuvat jer taj igrac nam je razbio al bukvalno razbio odbranu...

Allleeee alleeeeeeeeeee allleeeeee ooooooooo BvB 09
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.