KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 14 mar 2011, 19:25

zar sam samo ja jedini primjetio da je neno napisao da ulaze previse emocija u KK Bosnu i da poslje ovoga poteza uprave izgubio zivce pa odlucio malo da popusti i odmoriti pogotovo sada pred ovaj za nas mucan period sto nam sljedi

a neno ko neno i ja sam imao sa njim prepirki, ali mi je momak uvjek ostao drag kako radi iskrene ljubavi prema nasem voljenom klubu, kako radi sto je rekao eroor jednog velikog zara prema kosarci i kako sto je 90% njegovih informacija bilo tacno, ali sto kaze storm raider zna da ga ponese euforija ;)
a vratit ce se neno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 mar 2011, 21:25

je li to treba da otvorimo temu "neno#4 vrati se" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

siguran sam da neće on nigdje. možda će dan-dva da zaista uopće ne dolazi na forum(mada i to sumnjam). poslije će da samo čita, al' će ga ubrzo "zasvrbiti" prsti i onda će se u svom stilu raspisati.

i da vam je došao Ivan teško ste mogli uraditi nešto više.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 15 mar 2011, 12:02

E da nam se hoće bogdo vratiti Ivan ali ne Opačak.

Meshko91
Kontakt:

Post Postao/la Meshko91 » 15 mar 2011, 18:51

Evo nove radostne vijesti!

Slovenski mediji su danas prenijeli vijest, da se u KK Bosna iz KK Uniona Olimpije seli Suad Šehović. Inače Suad se je povrijedijo u pripremnom preiodu i do danas nije upisao zvanični nastup za UOL. Trebao se je vratiti na parket u Aprilu ali je prije toga prekinuo saradnju sa vicešampionom Slovenije. Svakako če biti Suad u ligi za prvaka pravo pojačanje našom mladom timu. =)))

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2011, 20:31

Meshko91 je napisao/la:Evo nove radostne vijesti!

Slovenski mediji su danas prenijeli vijest, da se u KK Bosna iz KK Uniona Olimpije seli Suad Šehović. Inače Suad se je povrijedijo u pripremnom preiodu i do danas nije upisao zvanični nastup za UOL. Trebao se je vratiti na parket u Aprilu ali je prije toga prekinuo saradnju sa vicešampionom Slovenije. Svakako če biti Suad u ligi za prvaka pravo pojačanje našom mladom timu. =)))
a sto mi da rehabilitiramo igraca koji je po drugi put imao izuzetno tesku povrijedu i nije igrao citavu sezonu vracamo u formu
hajde da vracamo BiH igraca pa da reprezentacija ima nesto do toga
ovako cemo samo opet posluziti navedenom igracu da vrati formu i da se opet pokaze na trzistu
i naravno sljedece sezone pravo prvom ponudzacu, neka ide u CG ima tamo timova za koje moze igrati

po meni veoma los potez uprave, on nam nece donijeti nikakvu vecu prevagu i pitanje je da li moze imati epitet pojacanja i samo ce uzimati mjesto momcima na koje mozemo racunati sljedece/ih sezona
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2011, 20:33

baggio je napisao/la:E da nam se hoće bogdo vratiti Ivan ali ne Opačak.
pa sada ovo su ivanove statistike u rumunskoj ligi, a po meni je BiH liga jaca od rumunske, pitanje je koliko bi nam pomogao ipak ga je njegova povrijeda tesko unazadila

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=34933

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 15 mar 2011, 21:20

nerminh74 je napisao/la:
Meshko91 je napisao/la:Evo nove radostne vijesti!

a sto mi da rehabilitiramo igraca koji je po drugi put imao izuzetno tesku povrijedu i nije igrao citavu sezonu vracamo u formu
hajde da vracamo BiH igraca pa da reprezentacija ima nesto do toga
ovako cemo samo opet posluziti navedenom igracu da vrati formu i da se opet pokaze na trzistu
i naravno sljedece sezone pravo prvom ponudzacu, neka ide u CG ima tamo timova za koje moze igrati

po meni veoma los potez uprave, on nam nece donijeti nikakvu vecu prevagu i pitanje je da li moze imati epitet pojacanja i samo ce uzimati mjesto momcima na koje mozemo racunati sljedece/ih sezona
Zaboravio si da je drugo ime našeg kluba KK "REKOVALESCENTI"
Kod nas mogu doći dvije vrste pojačanja:
1. pojačanje koje radi svoje (NE)kvalitete ne može igrati ni u jednoj ozbiljnoj ekipi tipa Radića iz ove sezone ili Bajića iz prošle sezone odnosno
2. pojačanje koje ne može uslovno rečeno hodati tipa Copelanda iz prošle sezone ili Šehe u stanju u kakvome je sada

Inače se slažem sa svime što si gore naveo o najnovijem (ne)potezu uprave(nisam baš siguran da uprava KK Bosna još uvijek postoji).Najradije bih povratio.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 16 mar 2011, 08:54

nerminh74 je napisao/la:
baggio je napisao/la:E da nam se hoće bogdo vratiti Ivan ali ne Opačak.
pa sada ovo su ivanove statistike u rumunskoj ligi, a po meni je BiH liga jaca od rumunske, pitanje je koliko bi nam pomogao ipak ga je njegova povrijeda tesko unazadila

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=34933
samo dva kluba u BiH su jača u odnosu na Rumunske a u globalu kada se sve uzme mnogo više para ima kod njih i jači su klubovi njihovi od ovih u BiH

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 16 mar 2011, 10:30

Nadam se da se ovo sa Šehom neće izjalovit . Valjda će se brzo vratit i formu i biti u pola kao prošle godine :D
Šeha dobrodošao nazad 8-)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 16 mar 2011, 10:44

Evo čitam da Kikanović treba da potpiše za OKK Beograd da odigra superligu. Garant je za neke sitne novce. Trebalo bi mu se javiti da se nama smiluje mjesto njima, jest da nije igrao godinu dana, ali je za našu ligu bog, taman u kolicima bio....

Slično vazi i za Šehu......on je kvalitetom odavno prekucao našu ligu, pa i ovako tek oporavljen je stotinu hiljada puta bolji izbor od Čamdžića, kojem treba na lijep način savjetovati da ganja neki fakultet, jer mu je igrački maksimum Vogošća... .... I ne samo od Čamdžića, nego i od Batine kao i komplet bekovske linije kad se sastavi. I treba ga dočekati raširenih ruku, jer on nikome neće uzimati mjesto. Ti domaći igrači kojima on uzima mjesto su nula od potencijala i nikada neće postati ozbiljni igrači...prema tome ta priča o oporavljanju igrača za druge države je glupost samo takva....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 mar 2011, 12:48

Mensur Bajramović, bh. košarkaši stručnjak na dobrom je putu da po drugi put, u tri godine, sa ekipom Al-Džala osvoji titulu prvaka Sirije, što mu je za rukom prvi put pošlo 2009. godine. Bajramovićev tim dva kola prije okončanja regularnog dijela šampionata ima sjajan omjer od 20 pobjeda u isto toliko odigranih susreta.
Bivši selektor naše reprezentacije i trener "studenta", Sirijcima je u ovoj sezoni donio već jednu titulu - pobjednika Kupa.
U prvenstvu ga očekuju još dva susreta, a zatim i utakmice plej-ofa u kojem će igrati osam prvoplasiranih ekipa.
Sa bh. stručnjakom razgovarali smo jučer, nekoliko sati ouči polufinala u regionalnom takmičenju Zapadne Azije.
Četrdesetpetogodišnji rođeni Zeničanin jedan je od najcjenjenijih trenera u Siriji. Tamo je već treću godinu i ima priliku napraviti istorijske rezultate.
Prošle godine bili ste nadomak titule, ali ste je izgubili u finalu...
- Ne treba se vraćati u prošlost. Pred nama je budućnost. Zadovoljan sam. Kuriozitet je što sam tu već relativno dugo. Inače, treneri se ovdje mijenjaju kao čarape. Ostao sam na klupi zahvaljujući dobrim rezultatima - kaže Bajramović na početku razgovora za "San".
U Vašoj ekipi nastupaju uglavnom domaći igrači...
Imamo i dvojicu Amerikanaca. Košarka na Bliskom istoku napreduje ka evropskoj. Kvalitetan rad donosi i rezultate.
Možete li osvojiti titulu ove godine?
Nadamo se da možemo. Međutim, teško je to očekivati. Igramo na dva fronta. U domaćem prvenstvu i regionalnom takmičenju. Nekada u toku sedmice odigramo i po četiri susreta.
Ima li naših igrača u Siriji?
- Nedavno je došao jedan, Tarik se zove. Ne znam kako se preziva. Potpisao je za jedan klub koji se takmiči s nama u ligi. Inače, nema niko osim njega. Bude tu igrača iz Srbije, ali kratko se zadrže. Najviše po jednu sezonu.
U Alepu, drugom po veličini sirijskom gradu radi još jedan bh. stručnjak ali nogometni - Kemal Alispahić bivši trener Sarajeva i Željezničar koji vodi Al-Itihad.
Stalno sam s Kemom. Dobri smo prijatelji, družimo se.
Nedostaje li vam BiH?
Nedostaje mi. Sreća pa su samnom ovdje moja supruga i mlađi sin.
Kada planirate doći u svoju domovinu?
U protekle tri godine proveo sam samo dva mjeseca tamo. To vam dovoljno govori koliko malo vremena imam. Početkom juna planiram doći. Naše prvenstvo završava negdje oko 10 juna.
Situacija na Bliskom istoku je napeta. Kakvo je stanje u Siriji?
Pratim dešavanja u Libiji, Jemenu...putem štampe. Ovdje je normalno stanje. Ali nikada se ne zna. Tamo ljudi žele smaknuti s vlasti dugogodišnje vladare.
Pratite li dešavanja u bh. košarci?
Uglavnom imam informacije. Trenutno nema kluba koji je stabilan. Svi tereneri koji sada rade u bh. košarci, za mene su heroji.
Znate li u kakvom je stanju Vaš bivši klub-Bosna?
- Moj put uspona s Bosnom je prekinut. Imali smo dobru atmosferu, igrače... Mogli smo napraviti dobre rezultate. Međutim, šta je tu je - zaključio je Bajramović na kraju razgovora za "San".
M. Dugalija
Vujošević, Boša, Konaković...
Menso je u stalnom kontaktu s košarkaškim stručnjacima i svojim velikim prijateljima, kako onima iz BiH, tako i onima iz regiona...
- Čujem se redovno s Duškom Vujoševićem, Bogdanom Tanjavićem, Dinom Konakovićem, Alenom Abazom... - kazao je Bajramović
Zimi je ugodno
Iako još nije stiglo proljeće u Siriji su skoro pa ljetne temperature.
- Mi smo na granici sa Turskom. Alepo je pedeset kilometar udaljen od Gaziantepa. Sada su temperature podnošljivih 20 stepeni. Znaju da budu i ispod nule. Tek u maju nas očekuju prave vrućine

Ovaj dio posebno bode oci kakav on i uspon i ako nisam Bosnas ali i budala vidi sta je on napravio sa tada prejakim igrackim kadrom Bosne
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 mar 2011, 12:53

[quote="dnalydal"]Evo čitam da Kikanović treba da potpiše za OKK Beograd da odigra superligu. Garant je za neke sitne novce. Trebalo bi mu se javiti da se nama smiluje mjesto njima, jest da nije igrao godinu dana, ali je za našu ligu bog, taman u kolicima bio....

nije da nesto zezam i ovo ali budi siguran Kikan nikada u Bosnu ne bi dosao bar toliko ga znam...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 16 mar 2011, 13:27

TaRgEt_ je napisao/la:
dnalydal je napisao/la:Evo čitam da Kikanović treba da potpiše za OKK Beograd da odigra superligu. Garant je za neke sitne novce. Trebalo bi mu se javiti da se nama smiluje mjesto njima, jest da nije igrao godinu dana, ali je za našu ligu bog, taman u kolicima bio....

nije da nesto zezam i ovo ali budi siguran Kikan nikada u Bosnu ne bi dosao bar toliko ga znam...
i da mu nude šoldi veće od OKK nebi došao to je sigurno

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 mar 2011, 14:30

eroor je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
dnalydal je napisao/la:Evo čitam da Kikanović treba da potpiše za OKK Beograd da odigra superligu. Garant je za neke sitne novce. Trebalo bi mu se javiti da se nama smiluje mjesto njima, jest da nije igrao godinu dana, ali je za našu ligu bog, taman u kolicima bio....

i da mu nude šoldi veće od OKK nebi došao to je sigurno

Pa da imaju i s te strane kada si uzeo to da gledas opet ne bi dosao ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2011, 17:41

Slično vazi i za Šehu......on je kvalitetom odavno prekucao našu ligu, pa i ovako tek oporavljen je stotinu hiljada puta bolji izbor od Čamdžića, kojem treba na lijep način savjetovati da ganja neki fakultet, jer mu je igrački maksimum Vogošća... .... I ne samo od Čamdžića, nego i od Batine kao i komplet bekovske linije kad se sastavi. I treba ga dočekati raširenih ruku, jer on nikome neće uzimati mjesto. Ti domaći igrači kojima on uzima mjesto su nula od potencijala i nikada neće postati ozbiljni igrači...prema tome ta priča o oporavljanju igrača za druge države je glupost samo takva....
pa za kikanovica su ti vec napisali + ostaje ova cinjenica
http://www.sportsport.ba/bh_kosarka/kik ... zije/47028
pa me zanima kako ce rijesiti taj problem mozda zato sto mu je KS Srbije dao manju kaznu od 8 mjeseci, ali opet po meni svaki pametan klub moze to brzo oboriti jer FIBA ima zadnju rijec:
http://www.kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=4518

e sada sto se tice sehovica, kazes glupost samo takva, pa onda de mi daj odgovor jesi li se ikada bavio sportom, da li znas uopste kakva je povrijeda kada ti popucaju ukrsteni ligamenti e sada skontaj kakva je tek kada se desi 2 puta e pa to se sehovicu desilo
kazes bolji je sehovic od camdzica i kompletne bekovske linije, tacno i to je bas zato sto su neki sehovici dobijali sansu u Bosni pa su igrali po 15-20 min. u NLB ilg ili ULEB Kup-u i to 3-4 godine prije nego sto su postali dobrar igraci znaci dobrar ne izvrstan, ko zna mozda bi ovi igraci postali kao sehovic da su dobijali takvu sansu, a onda bi ti igraci najvjerovatnije ostali u Bosni, za razliku od sehovica koji je kada je bosni bilo najteze odmah razgulio, uradio bi to i ranije kao njegov brat sead (i zajebao se jer u buducnosti nije nikada dobio sansu kakvu bi dobio u Bosni) ali je imao ugovor

a kazes prerasto nasu ligu, pa sto onda nije ostao u olimpiji nego su ga zamjenili sa jednim klobucarom koji je imao ocajnu sezonu ili otisao negdje bolje nego u bosnu vidis nemoze jer nigdje nece dobiti minutazu i sansu koliku ce apsolutno nezasluzeno dobiti kod nas

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 16 mar 2011, 18:16

Samo da te napomenem da je Šehović ljetos kod Duleta igrao prvu postavu reprezentacije Crne Gore, a valjda je Duško Vujošević čovjek koji o košarci zna puno više nego 1000 puta ti i ja zajedno. I štaviše, igrao je odlično, ali ga je eto zadesio peh da se povrijedi i izgubi veći dio sezone. Ja znam da je ta povreda jako teška, ali viđao sam i gore nakon kojih su se igrači vraćali u vrhunsku formu. Ne treba valjda da ti objašnjavam koliko je Olimpija ambiciozniji klub od Bosne i valjda možeš i sam shvatiti da oni jednostavno ne igraju utakmice u kojima bi nekoga mogli puštati da dolazi sebi od povrede....slijedi im final four i borba za titulu u sloveniji, tako da im je Klobučar trenutačno puno pouzdanije riješenje. A što se tiče toga da je Šeha nekom uzimao minute, daj budimo realni, mi nismo nikada proizveli nijednog igrača koji može da igra ozbiljniju košarku .Kada je Šeha tek ulazio u prvi tim iz aviona je bilo jasno da je školovan igrač sa izvrsnom igrom u odbrani i izrađenim šutem...Prema tome on je po meni morao da igra i puno više nego što je igrao prvih godina, a to da će Bosna kao da proizvodi igrače reprezentativnog kalibra je smiješno...pored onakvog načina rada u omladinskom pogonu, jedino što mi možemo proizvesti su igrači koji nemaju potreban nivo ni za našu prvu ligu. Tužno je, ali tako nam je kako nam je. Potrebne su korjenite promjene, koej se nažalost ni ne nazire. Situacija je takva da prosto moramo živjeti od sirotinje, a dolazak Šehovića je upravo to, ali i ako bude na pola svoje prijašnje razine, biće veliko pojačanje. Mladih nemamo, prema tome nemamo ni koga vrijednog forsiranja i drugim riječima Šeha nikome neće uzimati mjesto....

Ovo za Kikanovića je bila samo lijepa misao, više maštanje....

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 16 mar 2011, 19:12

deniso je napisao/la:Šehović, Sarajlija, Đurasović 6, Čamdžić, Avdić, Bajić 6, Radonjić, Pašalić, Milošević 16, Kojadinović 13, Rakočević 23, Jovanović 8. Trener: Dejan Parežanin.

Kapiten,veliko razočarenje večeras, potvrdilo se ono što su pojedinci govorili da kada je gusto bježi od odgovornosti.
malo sam češljao po arhivi pa sam našao i ovo:u najvažnijoj utakmici prošle godine,2 utakmica polufinala protiv igokee u Aleksandrovcu može se vidjeti i doprinos bivšeg kapitena.Bilo je gusto,da je kapiten dao malo veći doprinos mogli smo i dobiti ;)
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Ezel Fazlic
Kontakt:

Post Postao/la Ezel Fazlic » 16 mar 2011, 20:17

Nije mi jasno zašto svaku pozitivnu stvar koja nam se dogodi(a nažalost veoma ih je malo) moramo odmah analizirati i voditi glupe rasprave.Realno Šehović je veliko pojačanje za Bosnu bez obzira što se tek oporavio nakon povrede.On će donijeti potrebnu širinu Bosni i uz još jedno pojačanje na 4 možemo se uključiti u borbu za titulu.Šteta što nas je izradio Opačak s njim i Šehovićem u tandem sigurno bi se plasirali u finale.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2011, 20:25

dnalydal je napisao/la:Samo da te napomenem da je Šehović ljetos kod Duleta igrao prvu postavu reprezentacije Crne Gore, a valjda je Duško Vujošević čovjek koji o košarci zna puno više nego 1000 puta ti i ja zajedno. I štaviše, igrao je odlično, ali ga je eto zadesio peh da se povrijedi i izgubi veći dio sezone. Ja znam da je ta povreda jako teška, ali viđao sam i gore nakon kojih su se igrači vraćali u vrhunsku formu. Ne treba valjda da ti objašnjavam koliko je Olimpija ambiciozniji klub od Bosne i valjda možeš i sam shvatiti da oni jednostavno ne igraju utakmice u kojima bi nekoga mogli puštati da dolazi sebi od povrede....slijedi im final four i borba za titulu u sloveniji, tako da im je Klobučar trenutačno puno pouzdanije riješenje. A što se tiče toga da je Šeha nekom uzimao minute, daj budimo realni, mi nismo nikada proizveli nijednog igrača koji može da igra ozbiljniju košarku .Kada je Šeha tek ulazio u prvi tim iz aviona je bilo jasno da je školovan igrač sa izvrsnom igrom u odbrani i izrađenim šutem...Prema tome on je po meni morao da igra i puno više nego što je igrao prvih godina, a to da će Bosna kao da proizvodi igrače reprezentativnog kalibra je smiješno...pored onakvog načina rada u omladinskom pogonu, jedino što mi možemo proizvesti su igrači koji nemaju potreban nivo ni za našu prvu ligu. Tužno je, ali tako nam je kako nam je. Potrebne su korjenite promjene, koej se nažalost ni ne nazire. Situacija je takva da prosto moramo živjeti od sirotinje, a dolazak Šehovića je upravo to, ali i ako bude na pola svoje prijašnje razine, biće veliko pojačanje. Mladih nemamo, prema tome nemamo ni koga vrijednog forsiranja i drugim riječima Šeha nikome neće uzimati mjesto....

Ovo za Kikanovića je bila samo lijepa misao, više maštanje....
a sto bosna ne proizvodi reprezentativce, upravo zato sto razno razni sehovici imali prednost nad domacim igracima, npr. da je zimic tokom citave svoje karijere imao minutazu, kontinuitet igre, ne izvlacenje van terena poslje prve greske, tj. ubijanja u pojam, da je zimic imao finansisku podrsku kao sehovic kada se povrijedio prvi pu 2006 godine, pa mu kk bosna pomagala da izgradi fiziku kroz teretane, ..., sada bi imali reprezentativnog centra
evo sada mislim da prvenstveno vukovic, pa onda mujic i na kraju residovic imaju sa dobrim radom sansu da postanu dobri igraci, ali neka nama sehovica da ga dignemo i ako nam one nece biti nikakva prevaga pa da ga dignemo na noge i da odmah opet razguli
sto bosna ne proizvodi reprezentativce, pa zato sto smo mi dovodili razno razne sehovice, sokolove, radice, krusline ... umjesto halilovica, glogovca, micica (i ako iskreno nije bilo sanse za njega) petrovica, omica, ... koji svi imaju potencijal, a BiH su igraci

da budemo jasni onaj sehovic od zadatka sto ga je stvorio zdovc u uleb kupu je zadobio moje simpatije, a onda me je onaj borbeni i svestrani sehovic pod vukoicicem odusevio, ali mi se brzo zgadio onaj zvjezda sehovic od prosle sezone koji je igrao samo za svoju statistiku i to u napadu, a odbranu zaboravio, sem ponekog bljeska, ali naravno kada je bilo najteze onda se povlacio po uglovima terena

kazes vujosevicu bio prvi igrac na kvalifikacijama, pa sto mislis sto ga je olimpija zvala, ali onda je opet imao jednu stravicnu povrijedu i onda naravno nista od njega, pa jedan becirovic je trebao otici u NBA kao jedan od najboljih bekova svijeta pa je imao istu povrijedu pa je postao prosjecan igrac na EL nivou (a sehovic ce sada biti prosjecan na nlb nivou) ili jedan sarajlija je trebao biti jedan od najboljih combo bekova evrope, a sada poslje povrijede igra u mornaru u crnoj gori, a sto se tice ambicija olimpije, sehovic u najboljim danima je bio bolji igrac od klobucara u najboljim danima, a sada oni mjenjaju sehovica sa losijim igracom, a zasto, pa zato da ga pokusaju vratiti nazad jer ako nista onda ce njihova repka imati koristi od toga, a ako mi vratimo sehovica nazad, a sigurno u tom procesu necemo osvojiti nlb mjesto, a kamo li titulu (sjeti se kada je sehovic 2008/09 najbolje igrao siroki je osvojio titulu), on sigurno ode sljedece sezone
zbog svega navedenog ja preferiram 100 puta vise da igraju pasalic, camdzic, hodzic i batina, pa da sticu kontinuitet u jakim utakmicama jer su nam sanse za titule minimalne pogotovu bez dva dobra pojacanja nego da djabe dovodimo i placamo igraca koji nece donijeti neku prednost nego cak i naprotiv pogotovu sto rizikujemo za sada dobar timski duh, a kad smo kod toga jos da mi neko objasni sto mi dovodimo beka kada nama nasusno treba plej, pa onda jedna solidna 3 koja moze povremeno igrati na 4

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2011, 20:28

Ezel Fazlic je napisao/la:Nije mi jasno zašto svaku pozitivnu stvar koja nam se dogodi(a nažalost veoma ih je malo) moramo odmah analizirati i voditi glupe rasprave.Realno Šehović je veliko pojačanje za Bosnu bez obzira što se tek oporavio nakon povrede.On će donijeti potrebnu širinu Bosni i uz još jedno pojačanje na 4 možemo se uključiti u borbu za titulu.Šteta što nas je izradio Opačak s njim i Šehovićem u tandem sigurno bi se plasirali u finale.
citava poenta je da sehovic NIJE dobro pojacanje jer se NIJE jos oporavio od povrijede zato je i nogiran iz olimpije

a mi na 4 imamo djurasovica i damjanovica koji nisu nista extra, ali nije lose, dok nemamo prave trojke pogotovu koja bi pomagala bozi (zato je opacak bio idealan) na 4 i jednog pravog pleja sa sutem iz vana da siri reket

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.