FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
158
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 344

Sarun
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sarun » 29 dec 2025, 20:27

Ako se po jutru dan poznaje, moglo bi sve ovo liciti na nesto. Pa ni najmanje informacije ne cure u javnost, mirise na profesionalizam...

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 29 dec 2025, 20:33

1921boy je napisao/la:
29 dec 2025, 20:20
zeljovolimte je napisao/la:
29 dec 2025, 20:00
Jesu li bar dobra imena u pitanju :D
Jesu,jasne su ambicije ako dovedemo nekog od njih.Nije ni Slavisa za bacit,al u poredjenju sa njim,duplo jace karijere imaju.Kad bude zvanicno izabran trener onda cu napisat o kome se radilo.Kad smo zadovoljni sa Slavisom,sa ovima bi trebali duplo da budemo zadovoljni.Samo je steta sto smo ovo sve mogli imat prije dvije godine.Bolje ikad nego nikad al sad bi vec mogli se borit za titulu da smo izglasali ovo ranije.
Evo ja bih volio da mi neko konkretno objasni po cemu je Slavisa dobar izbor za nas u ovom trenutku? Cocjek nije prezivio sezonu od 2013 na klupi. Vodio je slabije ekipe sa manje protiska. Ne poznaje ligu. Ne poznaje rad sa mladim selekcijama. Stari kov fudbala. Mislim da jako grijesite sa ovim najavama. I nije problem ni u tome vec je problem sto niko ne razmislja racionalno nego se uhvatite imena kojeg i ne provjerite i predstavljate to kao bum neki.

Po meni to nije nikakav bum za ovu ligu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 dec 2025, 20:36

Bolji trener dosao u ovu ligu? Izuzev Zekica..

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 29 dec 2025, 20:39

Ljudi polako, opet ponavljam nećemo preko noći postati ni Man City, ni Barcelona.

Nama su zadnja dva trenera prije nas vodili Posušje i Jedinstvo. Eto na kojem smo nivou bili. One Akrapoviće i Tuvajirije neću ni pominjati.

Slaviša Stojanović je veliko i provjereno trenersko ime, ali i da ne bude on treba ovoj novoj strukturi dati šansu i povjerenje jer sigurno će donijeti najbolje odluke za klub.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 29 dec 2025, 20:48

nema vise insajderske
nek crknu dusmani, najjaci smo

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 20:53

Orvel je napisao/la:
29 dec 2025, 20:33
Evo ja bih volio da mi neko konkretno objasni po cemu je Slavisa dobar izbor za nas u ovom trenutku? Cocjek nije prezivio sezonu od 2013 na klupi. Vodio je slabije ekipe sa manje protiska. Ne poznaje ligu. Ne poznaje rad sa mladim selekcijama. Stari kov fudbala. Mislim da jako grijesite sa ovim najavama. I nije problem ni u tome vec je problem sto niko ne razmislja racionalno nego se uhvatite imena kojeg i ne provjerite i predstavljate to kao bum neki.

Zasto nije?Apdejt za svakog trenera koji nas je vodio zadnje cetiri godine,osim Amara.Najbolji cv vjerovatno od svi trenera u ligi.Donio zvezdi titulu nakon sedam godina cekanja,prekino dominaciju partizana,gdje je rekao da su za cijelu sezonu primili 2 plate.Ima inostrano iskustvo.Zna kontrolisat svlacionicu,udara igrace po dzepu ako krse disciplinu.Drzi u Sloveniji rekord za mislim 25 il 30 utakmica bez poraza.U vecini klubova gdje je bio ispunjavao je ciljeve koji su pred njega stavljeni.Znas li zasto nije prezivio ni jednu sezonu u kontinuitetu?Ja bi makar procito neke informacije prije nego sto popljujem covjeka.Eto nadji,od Rige do Levskog drugi put,pa se javi.Covjek je bio kandidat za klupu Olimpije prije godinu dana,skoro bio kandidat za selektora orlica,prije par mjeseci bio kandidat za trenera najtrofejnijeg kluba u Iranu.Malo realnosti nije na odmet.Prekidi su mu uza specijalnost,radi analize za evropske klubove.Sa mladima nije bas neka furka,al gura ako ima kvaliteta.

Ponavljam,nadji razloge zasto nije ostao u Rigi,Levskom,Latviji i drugi put Levskom.U Kopru je dobio otkaz zbog 1 pobjede u 5 utakmica.Sezonu prije te ih preuzeo,vodio do finala kupa i obezbijedio im evropu.
Brko iz druge galaksije!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 29 dec 2025, 21:03

1921boy je napisao/la:
29 dec 2025, 20:53
Orvel je napisao/la:

Zasto nije?Apdejt za svakog trenera koji nas je vodio zadnje cetiri godine,osim Amara.Najbolji cv vjerovatno od svi trenera u ligi.Donio zvezdi titulu nakon sedam godina cekanja,prekino dominaciju partizana,gdje je rekao da su za cijelu sezonu primili 2 plate.Ima inostrano iskustvo.Zna kontrolisat svlacionicu,udara igrace po dzepu ako krse disciplinu.Drzi u Sloveniji rekord za mislim 25 il 30 utakmica bez poraza.U vecini klubova gdje je bio ispunjavao je ciljeve koji su pred njega stavljeni.Znas li zasto nije prezivio ni jednu sezonu u kontinuitetu?Ja bi makar procito neke informacije prije nego sto popljujem covjeka.Eto nadji,od Rige do Levskog drugi put,pa se javi.Covjek je bio kandidat za klupu Olimpije prije godinu dana,skoro bio kandidat za selektora orlica,prije par mjeseci bio kandidat za trenera najtrofejnijeg kluba u Iranu.Malo realnosti nije na odmet.Prekidi su mu uza specijalnost,radi analize za evropske klubove.Sa mladima nije bas neka furka,al gura ako ima kvaliteta.

Ponavljam,nadji razloge zasto nije ostao u Rigi,Levskom,Latviji i drugi put Levskom.U Kopru je dobio otkaz zbog 1 pobjede u 5 utakmica.Sezonu prije te ih preuzeo,vodio do finala kupa i obezbijedio im evropu.
Ne blatim covjeka nego kazem da nije bum za ovu ligu i ne treba ga tako predstavljati. Update za nas jeste, ali ruku na srce je li to tesko biti u ovoj konkurenciji? Da li je on dugorocno rjesenje? Pa ja se ne bih slozio ako idemo putem da gajimo talente. Mozda sam ja krivo shvatio i necemo se orijentisati da unaprijedimo mlade igrace nego hocemo neki instant rezultat, kojeg isto tako mislim da Slavisa ne moze donijeti ne zato sto nije kvalitetan nego zato sto pored kvalitete, u nasoj ligi trebas imati dosta drugih stvari. Ako i bude trener, od mene ima podrsku kao i svaki do sad i treba da dobije podrsku i strpljenje svih navijaca da pokaze i opravda to.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 dec 2025, 21:17

ko zna da li je stojanovic dobar izbor, ako ga uopste i postave, ali covjek je kroz karijeru vodio repku slovenije, cz, levski, repku latvije, domzale, koper... koji to trener u ovoj ligi ima bolji pedigre? da se ja pitam, prije bi doveo klafurica nego njega, ali tako stvari stoje.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 21:18

Orvel je napisao/la:
29 dec 2025, 21:03
Ne blatim covjeka nego kazem da nije bum za ovu ligu i ne treba ga tako predstavljati. Update za nas jeste, ali ruku na srce je li to tesko biti u ovoj konkurenciji? Da li je on dugorocno rjesenje? Pa ja se ne bih slozio ako idemo putem da gajimo talente. Mozda sam ja krivo shvatio i necemo se orijentisati da unaprijedimo mlade igrace nego hocemo neki instant rezultat, kojeg isto tako mislim da Slavisa ne moze donijeti ne zato sto nije kvalitetan nego zato sto pored kvalitete, u nasoj ligi trebas imati dosta drugih stvari. Ako i bude trener, od mene ima podrsku kao i svaki do sad i treba da dobije podrsku i strpljenje svih navijaca da pokaze i opravda to.
Sacekajmo da vidimo dal ce uopste biti imenovan.Podrsku treba dat ko god da dodje.Za sta ce bit dovoljno,to cemo vidit.Par prvi poteza ce odredit u kojem smjeru idemo i sta da ocekujemo,prvo sto cu gledat je strucni stab,ako ne smijene sve ove levate,dzaba bilo sta radimo.Druga stvar je igracki kadar.
Brko iz druge galaksije!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 dec 2025, 21:32

Klafuric moze biti samo privremeno rjesenje i dobar trener npr. da se Mirvic nije izglasao.
Fk Željezničar.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 dec 2025, 21:33

Treba spustiti loptu.
Odmorite malo ljudi, uzmite zraka,uzivajte u praznicima, dosta toga ce se znati do priprema.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 29 dec 2025, 21:43

Orvel je napisao/la:
29 dec 2025, 21:03
1921boy je napisao/la:
29 dec 2025, 20:53
Orvel je napisao/la:

Slaviša apsolutno može donijeti instant rezultat, za to je i najbolji. Naše ambicije ove sezone su kup i evropa, sa njim je to apsolutno moguće. Kada je preuzeo Koper borili su se za opstanak, na kraju igrali finale kupa i izborili Evropu. Zaradao 11 utakmica bez poraza po dolasku. Kada pričamo o CV-u u našoj ligi mu niko nije ni blizu.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 29 dec 2025, 22:01

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine: Imenovano novo rukovodstvo Kluba 🔵⚪
Večeras je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konstituirajuća sjednica nove Skupštine FK Željezničar, na kojoj su imenovani delegati Skupštine, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Kluba.
U uvodnom dijelu sjednice potvrđen je sastav Skupštine FK Željezničar, koju čine strateški partner Kluba Sanin Mirvić, sa većinskom zastupljenošću, te delegati Armin Zelenturović, Nedim Sijerčić i Marko Dmitrović, sa pravom po jednog glasa.
Funkciju predsjednika i potpredsjednika Skupštine obnašat će Sanin Mirvić.
Za novog predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar imenovan je Nijaz Brković, dok će članovi ovog tijela biti Nasuf Drinjaković, Amar Bajramović i Nihad Harbaš.
Na sjednici je imenovan i novi Nadzorni odbor FK Željezničar, koji će u narednom periodu djelovati u sastavu Almir Gredić, Oro Ibrišimović i Nihad Odobašić.
FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena Statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom, gospodinom Saninom Mirvićem.

Ozbiljna imena :opaopa:
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 29 dec 2025, 22:08

AhmedNurudin je napisao/la:
29 dec 2025, 22:01
Održana konstituirajuća sjednica Skupštine: Imenovano novo rukovodstvo Kluba 🔵⚪
Večeras je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana konstituirajuća sjednica nove Skupštine FK Željezničar, na kojoj su imenovani delegati Skupštine, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Kluba.
U uvodnom dijelu sjednice potvrđen je sastav Skupštine FK Željezničar, koju čine strateški partner Kluba Sanin Mirvić, sa većinskom zastupljenošću, te delegati Armin Zelenturović, Nedim Sijerčić i Marko Dmitrović, sa pravom po jednog glasa.
Funkciju predsjednika i potpredsjednika Skupštine obnašat će Sanin Mirvić.
Za novog predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar imenovan je Nijaz Brković, dok će članovi ovog tijela biti Nasuf Drinjaković, Amar Bajramović i Nihad Harbaš.
Na sjednici je imenovan i novi Nadzorni odbor FK Željezničar, koji će u narednom periodu djelovati u sastavu Almir Gredić, Oro Ibrišimović i Nihad Odobašić.
FK Željezničar će u narednim danima blagovremeno obavijestiti javnost o ključnim odredbama izmjena Statuta, kao i o osnovnom sadržaju ugovora sa strateškim partnerom, gospodinom Saninom Mirvićem.

Ozbiljna imena :opaopa:
I odlicna back up imena koja su uz ove ljude. I Senat nam je dobar. Zeljovci, a ljudi koji mogu pomoci i dobrog donijeti!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 29 dec 2025, 22:10

Dobra imena, dosta dokazanih Zeljovaca sa znanjem a ne kao do sad "vojnici" kluba sa dobrom voljom bez kvalitetnog znanja u sportskom biznisu.

Za sad korektno skroz.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 29 dec 2025, 22:11

FoxMulder je napisao/la:
29 dec 2025, 19:47
AhmedNurudin je napisao/la:
29 dec 2025, 18:13
tiagofaria25 je napisao/la:
29 dec 2025, 16:09
Za uclanjenje moramo napraviti strasan projekat, da oborimo sve rekorde.

Sjetimo se ovoga…

slika

Višća danas igra sa Onanom, Savićem..
Džeko De Gea, Kean…
Santos (ako je voljan pomoci) Juan Mata.

Ako doðu Mario Stanić ili Vedo za SD imaju i oni svoje veze i poznanstva.

Edit: sad vidim sta pisete za SD, nema veze opet imamo poznanstva i nase bivse igrace svuda po svijetu.
Joj ovo je bilo prejako, al kad je Dado učlanio čitavu Craiovu u onom belaju kad smo pare skupljali. Nikad mu to ne treba zaboraviti.
Krakovia Krakow, ne Craiova
Da, dobro si. Moja greška. Ali ne mogu sebi pomoći ostala mi Craiova draga još od davnina a i ljetos su fine kvalifikacije odigrali :rol: .
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 29 dec 2025, 22:21

Novo rukovodstvo, prava imena na pravim mjestima, nema više onih spiskova od hiljadu imena, par ljudi i to je to.

Sretno Željo 💙
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 22:25

Tako se to radi.Sanin nosi 4 glasa,ostala trojica po jedan.Uz sve to,on je predsjednik i potpredsjednik skupstine.Jak nadzorni i upravni.Sretno nam svima!Prve impresije za sve su jako pozitivne,idemo dalje.
Brko iz druge galaksije!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 dec 2025, 22:27

Vrlo dobar početak. :clap:
Željezničar za život cijeli!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 22:29

Prije svega treba istac da kompletnu strukturu cine Zeljovci.Oro i Greda nekadasnji predsjednici Uprave,Odobasic najzasluzniji sa Nijazom za ovo partnerstvo,Bajramovic nekada clan i predsjednik uprave,Nasuf i Harbas dugogodisnji sponzori,prijatelji i clanovi skupstine.O Nijazu je suvisno bilo sta pricat.Bit ce ovo dobro.

Zahuktava se Zeljina lokomotiva za plavo proljece.U naredna dva dana trener.
Brko iz druge galaksije!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Taree i 50 gostiju.