Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Pa radi kljuceva registra a podesen je da se automaski pokrece sa kompom (o pro verziji da ne govorim, jer radi pos'o slican antivirusu).
Moze se podesiti da se ne pokrece, ali nakon ciscenja nemas potrebe da ga koristis, jer pored navedene ima i raznih funkcija koje rade bez tvoje dozvole, znaci utice ti i na memoriju. Sve se to moze pogasiti u opcijama, al' lakse je ostaviti samo instalacioni i kada dodje period (nakon dva mjeseca) uradis potrebno ciscenje te deinstaliras nakon toga.
Moze se podesiti da se ne pokrece, ali nakon ciscenja nemas potrebe da ga koristis, jer pored navedene ima i raznih funkcija koje rade bez tvoje dozvole, znaci utice ti i na memoriju. Sve se to moze pogasiti u opcijama, al' lakse je ostaviti samo instalacioni i kada dodje period (nakon dva mjeseca) uradis potrebno ciscenje te deinstaliras nakon toga.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Aha skontao samOnlyUnited je napisao/la:Pa radi kljuceva registra a podesen je da se automaski pokrece sa kompom (o pro verziji da ne govorim, jer radi pos'o slican antivirusu).
- Schneiderlin
- Kontakt:
imam jedno pitanje u vezi google chrome na kompu,radio je normalno sve dok nisam zamjenio antivirus eset nod32 za kaspersky,otad svakih par minuta šteka par sekundi i nakon toga sve normalno pa opet dok ne zašteka,pobriso sam cijeli google chrome i opet ga instalirao i opet šteka.o čemu se tu radi očito ima veze s ovim kasperskyim
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.
- Schneiderlin
- Kontakt:
OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.
kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa nešteka
- OnlyUnited
- Kontakt:
Onda ocito ima konflikt sa tim novijim chromeom (to mozes provjeriti tako sto skines stariju verziju pa probas). U svakom slucaju predji na mozzilu.Schneiderlin je napisao/la:OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.
kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa neštekasamo google chrome sere
OnlyUnited je napisao/la:Onda ocito ima konflikt sa tim novijim chromeom (to mozes provjeriti tako sto skines stariju verziju pa probas). U svakom slucaju predji na mozzilu.Schneiderlin je napisao/la:OnlyUnited je napisao/la:Moguce da je u pitanju online security baza koja svako malo skenira i nadzire rad browsera na agresivniji nacin nego ostali antivirusi. Inace karspersky je jedan od jacih ko ima full access i vjerovatno ima dodatne online opcije sto trazi i jacu masinu.
kaspersky je sa full accessom,ali mozilla radi skoz normalno i ništa neštekasamo google chrome sere
meni se mozzila nikad nije svidjala, ni dizajn ni rad ni nista

Nije me dugo bilo
Preko jumpera nisam uspio skinuti bios sifru, ali sam uspio uci u boot meni. instalacija xp-a se gotov zavrsi, i zapne svaki put mislim kad ocitava dole registering... poslije izbaci gresku pa ovo. Upsjesno formatiram i sa xp-om i sa 7-icom. Kod 7 isto zapne. Vadio sam ramove, pokusavao s jednim i sl. Isto uvijek.
Mia San Mia
[youtube][/youtube]
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
-
admir12345
- Kontakt:
http://prntscr.com/794d94 kako to da rijesim hocu ukucam ip rutera na internet nece da ga otvori moze pomoc do cega je
Odgovara li ova graficka na ovu konfiguraciju.
Kad se pokrenu igrice, po ekranu se pokazu crtice. To je valjda do graficke...
Mia San Mia
- L'Avvocato
- Kontakt:
Jel mi iko zna objasniti kako da aktiviram wireless na routeru? Tp-Link n wireless router je u pitanju. Spojio sam ga sa glavnim routerom i hvata mi bežičnu konekciju ali ne mogu ništa da otvorim. Kako da izvršim konfiguraciju? Koje postavke idu?
Anybody? Pls
Anybody? Pls
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ovako, povezi racunar sa tp-link routerom (znaci enthernet kabal iz racunara ubaci u novi router u br 1).
Zatim, ugasi sve. Povezi WAN port sa routera sa LAN portom modem routera (znaci glavnog) uz pomoc enthernet kabla. Znaci povez'o si racunar sa LAN portom TP-link routera i povezo si modem i router.
Upali racunar i tp-link router a modem (glavni router) nemoj jos. Otvori browser (internet explorer ili neki dr.) i kucaj lan ip adresu 192.168.1.1, zatim enter, kucas admin za username i isto tako admin za pasword. Kad udjes u postavke routera, ides na Network - WAN, izaberi Dynamic IP, pa Save. Klikni na Status u meniju. Pod WAN sekcijom, klikni Renew dugme. Sacekaj oko 2 minuta, I tada ce IP adresa biti dodeljena. Ako ne pokazuje da je router pokupio IP adresu ili pokazuje time out, uradi ovo:
Zatim, ugasi sve. Povezi WAN port sa routera sa LAN portom modem routera (znaci glavnog) uz pomoc enthernet kabla. Znaci povez'o si racunar sa LAN portom TP-link routera i povezo si modem i router.
Upali racunar i tp-link router a modem (glavni router) nemoj jos. Otvori browser (internet explorer ili neki dr.) i kucaj lan ip adresu 192.168.1.1, zatim enter, kucas admin za username i isto tako admin za pasword. Kad udjes u postavke routera, ides na Network - WAN, izaberi Dynamic IP, pa Save. Klikni na Status u meniju. Pod WAN sekcijom, klikni Renew dugme. Sacekaj oko 2 minuta, I tada ce IP adresa biti dodeljena. Ako ne pokazuje da je router pokupio IP adresu ili pokazuje time out, uradi ovo:
Kada ste završili podešavanje, rebutujte uređaje prekidom strujnog kola da bi vam mreža bolje i stabilnije radila.
1. Prvo iz napajanja isključite kablovski modem, a zatim ugasite TP-LINK router, i ostavite tako otprilike 2 minuta;
2. Prvo uključite kablovski modem, i sačekajte da se modem stabilizuje (sve LEDiode bi trebalo da normalno svetle).
3. Uključite TP-LINK router I sačekajte oko minut, pa uključite vaš računar.
4. Ponovide postupke od 1 do 3 opisane iznad sve dok se ne konektujete na Internet.
Imam problem kod uploada datoteka na facebook (u porukama), ali isto tako i downloada, nebitno o kakvoj se datoteci radimo uvijek mi je pošalje u jpg formatu, ali isto tako i kad je skinem bude u jpg. 
- L'Avvocato
- Kontakt:
@OnlyUnited
Hvala puno jarane

Hvala puno jarane
★★★
Pozz dali ima neki program vezan za gradjevinu il et neko uredjenje slika da npr kad imam obicnu sliku nekog objekta da na njega mogu ubacivat fasade raznih boja al da to izgleda realno..Hvala unapijed
- SteveHeighway
- Kontakt:
Tabovi mi se sami otvaraju u zadnje vrijeme,jel u pitanju neki virus? Koji mi antivirus preporucujete da skinem?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
- Cautinho
- Kontakt:
Spremio sam sve kontakte iz mobitela sa sim kartice na memorijsku sd karticu.Ima li neki program da mogu te kontakte očitati na kompjuteru?
Keep walking.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.