Janez je napisao/la:Utakmica ko utakmica
Sudjenje ko sudjenje
Bosna ko Bosna
A rezultat nikako ocekivan i suprotan od onoga cemu smo se nadali  

Al eto...
Ne zelim stvarno da komentarisem nesto specijalno sudjenje,ali se nadam da ce Tarik i ostali poslati snimke tekme EHF-u pa da vide kakve kloceve delegiraju da sude ovako vazan match 
Bosna vodi 4 razlike,utakmica se lomi i skoro je rijeseno pitanje pobjednika,ali sudije iskljucuju 2 nasih u razmaku od 30 sec i Gorenje nas stize i zavrsava se kako se zavrsava  

Irfan me opet iznenadio s nekim postavkama,tjeranjem nekog inata i forsiranja Banica koji je komotno receno pored sudija usrao vecerasnju tekmu s par prodanih lopti i nesmotrenih poteza
Ne bi me cudilo da sutra objave da je nekim cudom Banic potpisao za Gorenje  

ko sto je to uradio prodana duša Harmandic  

Cacic se polako vraca u igru i ne mozete nakon skoro god. pauze ocekivati da igra po 30-40 min.
Samo me interesuje zasto Irfan veceras nije koristio Melica,Bozoljca,jel zna on kakve igrace ima,a ne forsira ih
c c c
Dobro neko rece,krila su veceras potpuno zaboravljen i ne znam jesu li dobila 2-3 dobre lopte i dale gool
Hvala Bogu pa nas Doborac i Grahovac jos uvijek drze i vade kad treba osim kad Irfan mijenja Grahu,a ubacuje Sandru nigdje veze :S

Krivo mi je, al' ono baš krivo! Bosna je (i) ovaj put zaslužila pobjedu  protiv Slovenaca koji osim gole snage i grubosti nemaju neke druge kvalitativne prednosti (a imaju mnogo skuplje i poznatije igrače!) ali izvukoše se na obe utakmice!
Sudije!!!
Iako ne volim 'tražiti krivca' u drugima (o svojoj 'sudbini' sam odlučuješ - ponajviše), stoji činjenica koju si naveo u vezi sudija. 
Upravo u presudnim trenucima su iskazali svu perfidnost svog 'suđenja', a ponavljam (po stoti put) da su sudije postale najveći problem i najgori segment rukometne igre.
Nije ovo 'pravdanje', jer kad vodiš +4 (u finišu utakmice) to moraš znati i sačuvati, pa i kad te sudije "sjeku"!
Ali vrlo je teško igrati kad sudije perfidno 'sviraju', kad imaju dvostruki kriterij, pa startove onog grmalja Žvižeja, i ostalih, koji su "za robije" kvalifikuju kao običan prekršaj a malo čvrsći duel (tipa "zagrljaj") Bosninim igračima odmah sude 2 minuta, isključenje!?
Priznaju gol igraču Gorenja koji, fauliran, nakon 'pola sata' ležanja u Bosninom šestercu ubaci loptu u mrežu poštujući navodno 'prednost' (a uz to dobijemo i isključenje), dok nama ne priznaju prednost ni kad zabijemo gol s 8 metara iz 'faula' nego sviraju samo 'deveterac'! 
I ta isključenja u prelomnim trenucima utakmice (po dva igrača zaredom..)... i to je 'pošteno i ujednačeno' sudjenje...aha 

Mogle bi se, najmanje, dvije strane napisati o analizi "sudjenja" ali nema svrhe - sve se svodi na klasičnu floskulu: sudije su imale grešaka al' i oni su ljudi....i kraj priče.
Što se tiče taktike ne bih mudrovao niti dijelio savjete, ali činjenica je da na ovakvim utakmicama nedostaje kvalitetan i jak pivot. Pucelj je majstor odbrane, zna praviti i blok u napadau ali ne može se nositi s onim gromadama u odbrani, tako da mu se i ne može 'spustiti' lopta na crtu. Snaga je, nažalost, još uvijek dominirajuća i to se moglo vidjeti kad njihov pivot (Žvižej) u napadu drži trojicu naših otvarajući put za slobodan i lak šut svojim bekovima... Veselinov je definitino 'izgubljen u prostoru i vremenu' - ni sjenka od pivota.
Igra na krila jeste postala manjkavost u igri Bosne, ali za takvu igru moraš imati "pametne" bekove, pokretljivog, jakog, pivota i brži protok lopte i tek tada možeš napraviti akciju kad otvaraš prostor krilu ('nabiranje'). To su Slovenci uradili nekoliko puta, pogotovo na lijevo krilo, ali oni imaju Žvižeja i 'pametnog' srednjaka Bezjaka...
Banić je bio vrlo slab, mada je odbranu odigrao korektno. Napravio je nedozvoljen broj tehničkih grešaka u napadu, ali sve bi to, vjerovatno, drugačije izgledalo da je Čačić u punoj formi tad bi i Banić imao više odmora i bolju koncentraciju, valjda.
Melić nije igrao jer se povrijedio, pred samu utakmicu pa Pipe nije htio rizikovati. 
Za 
Bozoljca ne znam!?
Grahovac izašao, nakratko, jer je sam prišao klupi i kako mi se čini tražio izmjenu, predah (a primio je u tom periodu  i neke jeftine golove pa se vjerovatno naljutio), a stalno se držao (u tom momentu za oko), pa je moguće da je to bio razlog što je ušao Uvodić koji nažalost ništa nije odbranio. Graha se, srećom, ubrzo vratio i spasio bod.
Ostali - sve se vidjelo. Nedostaje još jedan igrač odluke, jer Doborac ne može sve sam....
Raduje me jedino činjenica da Bosna i sa ovom ekipom može da se ravnopravno nosi sa vrlo jakim, pa priznajmo i igrački kvalitetnijim i bogatijim ekipama, a činjenica je da je ova Bosna "ekipa u stvaranju" i treba imati strpljenja, ali i uprava mora više raditi da popuniti šupljine na pozicijama koje su očito problematične.
Biće Bosna, evropska ekipa samo ako opet ne proradi naš poznati "sindrom" ala KK Bosna, odnosno ona narodna - sve se hoće 'prekonoći' i ovdje se uspjeh najteže prašta.... 
RK Bosna je, za sad, naša jedina evropska ekipa, 'brand'...bez obzira što je još podaleko od evropske "rukometne kreme" i bez podrške društva (vlasti) kao što to npr. ima RK Zagreb!
Idemo dalje, biće to još bolje - nadam se, i vjerujem 

Bosno moja poharana....