Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soko
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la soko » 12 mar 2025, 23:43

jasmin10 je napisao/la:
12 mar 2025, 23:37
Barbarez ne može koristiti minutažu kao izgovor za bilo šta nakon sto mu je igrao Tahirovic. Tako da mu taj argument pada u vodu.
Sto je najgore sto je Esmir jedini igrac sredine koji nesto moze uraditi u ofanzivi.
Ovi ostali Haris, Basic, Saric trce ko muhe bez glave. Ovo su igraci od koji znas sta dobijes. Ono kad udju sa klupe odmah znas da nista nece doprinjeti igri, pisi propalo

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 12 mar 2025, 23:51

fanatik19 je napisao/la:
12 mar 2025, 23:28
Madal je napisao/la:
12 mar 2025, 23:26
h1a2s3o4 je napisao/la:
12 mar 2025, 23:23

Aha, onda je to bio samo tvoj pokusaj da budes duhovit. Nisam na prvu prepoznao.

Normalno da momku treba period adaptacije, ali momak je u bio u konkurenciji za prvi tim i nastupio u par utakmica. Ti ili ne pratis ili koristis samo informacije koju idu tebi u prilog.

Eto bio bolji igrac dok je bio u Americi nego sada, pa mu sada ne treba uputiti poziv jer eto ne igra svaku u prvoj u sjajnoj ekipi PSV-a i u momentu kada se treneru trese stolica ne dobija redovno minute. Kakav mozak.

Cinjenica je i to da je Barbarez javno slobodno se moze reci omalovazavao igraca sa priglupim komentarima.
Kakvi ste vi sizofrenicari. Cuj omalovazavao covjek ga iskopao iz Amerike, dao mu ozbiljnu minutazu i samo odgovorio da je jos mlad i fizicki nezreo na zahtjeve javnosti da igra od prve. Dao mu da igra i tu od prve i go je qurac bio.

Sad je totalno van ritma i forme, imas gore minute koje je hurem napisao. Ja sam za da ga je opet pozvao pa mu daj zadnjih 5-10min ali ovo sto pises je psihijatrija sto me ni ne cudi s obzirom ko ti je na avataru
KAKVO SPINOVANJE :tokralju:
Ma gube se ljudi u silnim pokusajima da odbrane lose poteze Barbareza. Navode minutazu kao argument, a Tahirovica redovno pozivao. Sa cime ja nemam problem, ali drzi se istog standarda.

Jos to sa minutazom za Esmira i ne pije puno vode. Momak tek dosao u top tim i normalno da nece odmah dobiti veliku minutazu, ali to se koristi kao izgovor.

Jos ovaj Madal pokusao da prikaze kako je Hadzikadunic na neki ruzan nacin otisao iz reprezentacije, a kad ga pitas kako to pojela maca jezik. A redovno prikazuju Rumuniju kao da je Spanija iz najboljih dana. Samo da imaju alibi. Komicno i jadno citati.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 mar 2025, 23:53

soko je napisao/la:
12 mar 2025, 23:43
jasmin10 je napisao/la:
Barbarez ne može koristiti minutažu kao izgovor za bilo šta nakon sto mu je igrao Tahirovic. Tako da mu taj argument pada u vodu.
Sto je najgore sto je Esmir jedini igrac sredine koji nesto moze uraditi u ofanzivi.
Ovi ostali Haris, Basic, Saric trce ko muhe bez glave. Ovo su igraci od koji znas sta dobijes. Ono kad udju sa klupe odmah znas da nista nece doprinjeti igri, pisi propalo
Ma ako je Tahirovic pozivan jer nemamo takav tip igraca, a imali smo, onda je morao biti pozvan i Esmir. Jedino krilo u ekipi koje imamo i jedini igrac koji može nešto 1 na 1 napraviti. Nije ni on Yamal, ali s obzirom na konkurenciju na krilu, koje i nema, morao je biti pozvan.
Ovako već znamo kako ćemo igrati. Povuci se u odbranu i duga na Dzeku da ovaj pokuša prebaciti loptu glavom Demirovicu ili Dedicu koji će biti ofenzivan. Vezni red nam ionako sluzi da trčkaraju, a kreirat neće sigurno ništa.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 mar 2025, 00:04

jasmin10 je napisao/la:
12 mar 2025, 23:53
soko je napisao/la:
12 mar 2025, 23:43
jasmin10 je napisao/la:
Ma ako je Tahirovic pozivan jer nemamo takav tip igraca, a imali smo, onda je morao biti pozvan i Esmir. Jedino krilo u ekipi koje imamo i jedini igrac koji može nešto 1 na 1 napraviti. Nije ni on Yamal, ali s obzirom na konkurenciju na krilu, koje i nema, morao je biti pozvan.
Ovako već znamo kako ćemo igrati. Povuci se u odbranu i duga na Dzeku da ovaj pokuša prebaciti loptu glavom Demirovicu ili Dedicu koji će biti ofenzivan. Vezni red nam ionako sluzi da trčkaraju, a kreirat neće sigurno ništa.
Bice patnja za gledati. Ovu trojicu sto sam ja naveo, po meni nije trebao zvati. Esmira, Kerima pa i Hasica je mogao zvati.
Ja sam jos uvjek nadam zdravom Dedicu i Kolasincu. To nas mozda izvuce

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 mar 2025, 00:07

Esmir je trebao biti pozvan iz prostog razloga sto je lik totalno drugaciji igrač od svih na ovom a i na proširenom spisku reprezentacije...
Isto je tako Safet sam sebe posra.o kad se mučio s Bjelorusijom na Bilinom i uđe debeli Misimovic u drugom poluvremenu i rijesi mu utakmicu.. A Safet ga prozivao da ne izgleda kao profesionalni fudbaler...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 mar 2025, 00:11

hurem je napisao/la:
12 mar 2025, 23:13
Prije svega čestitke Bajraktarevicu na debiju u LP. Zaslužio je ove minute i malo sreće s obzirom na loše rezultate od njegovog dolaska ali i povrede koja je uslijedila.

Neznalice i likovi kojima je objektivnost strana riječ još jednom pokazuju svoje pravo lice.
Sreća u nesreći (poraz 7:1 u prvoj utakmici) je da je večeras mogao dobiti priliku jer je utakmica bila rezultatski beznačajna.
U protivnom, Bajraktarevic ne bi vidio terena.

Posljednju klupsku utakmicu u MLS-u je odigrao 20.10.2024.
Od tada je za 5 mjeseci odigrao ukupno 17 minuta.
Ponavljam, za 5 mjeseci je odigrao ukupno 17 minuta za PSV.
Od toga je 3 mjeseca bio bez kluba, treninga, a mjesec dana povrijeđen. U trenutku objavljivanja spiska je bio povrijeđen, bez forme i bilo čega.

Ali zašto bismo bili realni, hajmo mi pljuvati.
Nema sumnje da bi prvi haso, Fanatik i ekipa pljuvali Barbareza da je pročitao Esmirovo ime prilikom objavljivanja spiska.
Jako licemjerni likovi.

Uz to likovi porede LN i kvalifikacije a to je nemjerljivo. Ma ni 1% nema prostora za usporedjivanje. Drugo gdje sebi pucaju u glavu jeste poređenje Tahirovica koji se isforsirao kroz LN (prijateljske utakmice) kao igrač Rome i Ajaxa, koji je igrao komplet prošlu sezonu za Ajax, zna sta je evropski fudbal... i Bajraktarevica koji je pao s neba, jos uvijek nespreman za evropski fudbal (pred njim je vrijeme) i koji je u zadnjih 5 mjeseci BIO BEZ KLUBA I TRENINGA 3 MJESECA, POVRIJEĐEN MJESEC DANA I IMAO SAMO 17 MINUTA U POSLJEDNJIH 5 MJESECI NA SENIORSKOM KLUPSKOM NIVOU, uz to se igraju Kvalifikacije a ne LN.
Da se procitalo njegovo ime prilikom objavljivanja spiska to bi bila najveća bruka i sramota, veća od one kada je TSS poveden u Brazil.
To sto mu se otvorilo zbog poraza 7:1 prije 7 dana pa je večeras zahvaljujući tome dobio priliku ne znači da je trebao biti na spisku.
To zapravo znači koliko su neki limitirani u svom rasudjivanju i to zapravo pokazuje da su direktno ili indirektno, u ovom ili onom smislu dobili nogu od Barbareza i SS, bilo da je u pitanju da su menadzercici, imaju veze s tim ili njihov klupski ljubimac iz Zelje ili nekog drugog premijerligasa nije pozvan.

Mozda da je PSV dobio 7 komada prije objavljivanja spiska i da je Esmir igrao 11 minuta prije objavljivanja spiska. Mozda bi bila druga priča.
Još jedanput, ne bi igrao milion posto da je utakmica bila rezultatski važna.

Esmiru sretno... i bolje mu je da ostane u klubu pred očima svog trenera za vrijeme reprezentativne pauze, izbori se za više minuta u super važnoj završnici nizozemskog prvenstva i tako zasluzi poziv za junske utakmice.

Esmir je moj rođak i ako ga iko želi u dresu reprezentacije, to sam ja. Treba nekada biti objektivan.
Bio bih najsretniji da ga se nekim čudom naknadno pozove, za vikend upise nove minute...ali spocitavati njegovo nepozivanje u trenutku objavljivanja spiska je krajnje licemjerno i bolesno.

Hasic nije pozvan jer ne moze meda. Kada promjeni pristup na terenu u tom segmentu igre, možda i bude prilike za njega u prijateljskoj u junu. Ovo recimo govorim kao pitar. Utakmica protiv Rumunije je 5 levela iznad Hasica i njegovog načina igre.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 mar 2025, 00:16

Pa ja jesam iskreno da mu posalje poziv da ga na foru ubacimo 5-10min mozda i vise protiv Kipra jer je za ocekivati da ti protiv takvih ekipa treba takav igrac i gledam to kao gresku Barbareza. Opet s druge strane malo je crnjak, momak igra za Jong PSV ali eto toliko smo losi da nam i to godi.

Samo nisam sizofren kao vi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 mar 2025, 00:20

Sa ovim ljudima je nemoguće ulaziti u diskusiju jer ce svaki komentar potktrijepljen cinjenicama negirat i diskreditovat. Toliko daleko ide to da su poceli izmišljat kako je dečko bio loš protiv Mađarske kući jedini put kada je bio starter iako svjesni da je lopta jedino kod dječaka od 19 godina bila sigurna u nogama cijelu utakmicu i da je jedini nešto konkretno prema naprijed uradio.
Jedina stvar koja mu se zamjeriti može tada je defanziva ali to je već apsolvirana priča i čisto sumnjam da bi i Mohamed Salah imao veći utjecaj na defanzivnu igru od njega kada bi mu leđa čuvao Omerović.

Izgovor za nepozivanje Esmira je minutaža i status u klubu a za pozivanje Tahirovića kako neznalice samo porede utakmice Liga Nacija sa utakmicama kvalifikacija.
Tahirović je u periodu od Novembra pa do danas odigrao manje minuta klupskog fudbala od Esmira. Koliko god se neki propinjali objasniti da je 2.Holandska liga poluamaterska ona se vodi kao profesionalna i tu se sva prica zavrsava.
Brojali smo svi Benjinu tekmu za Jong Ajax(barem ja i naglasio kako me brine što makar tu ne igra a imao je priliku baš kao i drugi tada prekriženi igrači poput Hlynsona i Rijkofa).

Ja ne vidim zasto je toliko tesko priznat da Barbarez iz nekog neobjasnjivog razloga gotivi Tahirovica i vjeruje mu vise nego ikome, bas kao sto ga je Savo sikanirao iz jos manje shvatljivog razloga te ga slao po tribinama i ostavljao 90 minuta na klupi u totalno nebitnim tekmama protiv Luksemburga i Slovacke.
Da se razumijemo, nakaradne su obje odluke i potpuno neobjasnjive. Pa samo kod nas igrac koji se ne bavi klupskom fudbalom moze biti nezamjenjiv u prvih 11 reprezentacije i istovremeno klupiran dok igra standardno ni manje ni vise nego u AJAXU.

Nemam nikakav problem s tim sto Esmir nije pozvan jer smatram da reprezentaciju treba činiti najspremniji igrači u datom trenutku ali je selektor s tom odlukom po ko zna koji put ostao nedoslijedan i samom sebi skocio u usta.
P.S.- Esmir je u PSV došao maltene jučer gdje mu konkurenciju čine standardni reprezentativci Belgije, Hrvatske i Holandije, halo? :wtf:
Povrh svega, oni su sami kao i mi pisali kako ne treba prvih pola godine ništa očekivat i opet kao da jedva dočekaju da lik bude na klupi da imaju prostor za debilne komentare "sto ga ne gurne nece izgorit".

Pa prvi je Madal kritikovao Tahirovića nakon junskih utakmica i govorio kako je slina a ja ga branio misleći da će sljedeće sezone napredovati dodatno u Ajaxu i biti nositelj veznog reda u buducnosti da bi lik na kraju hladno nakon što je prekrižen odbijao transfere i dolazio igrat ispred momaka koji igraju redovno za klub svake sedmice. Kakva se poruka šalje drugim momcima sa takvim odlukama?

Na kraju od tolike pjene ne znaju šta će pa nas prozivaju da smo mrzitelji Barbareza, da navijamo kontra reprezentacije i slično. Pa legende, evo zanemarite nas neznalice i mrzitelje, kako objašnjavate činjenicu da ga radi ovih stvari kritikuje kompletna sportska javnost i ljudi koji su do jučer dijelili svlačionicu reprezentacije s njim?

Mogu ovako do unedogled a poprilično sam siguran da ni ovo neće niko pročitat do kraja

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 13 mar 2025, 00:24

hurem je napisao/la:
13 mar 2025, 00:11
hurem je napisao/la:
Prije svega čestitke Bajraktarevicu na debiju u LP. Zaslužio je ove minute i malo sreće s obzirom na loše rezultate od njegovog dolaska ali i povrede koja je uslijedila.

Neznalice i likovi kojima je objektivnost strana riječ još jednom pokazuju svoje pravo lice.
Sreća u nesreći (poraz 7:1 u prvoj utakmici) je da je večeras mogao dobiti priliku jer je utakmica bila rezultatski beznačajna.

Od toga je 3 mjeseca bio bez kluba, treninga, a mjesec dana povrijeđen. U trenutku objavljivanja spiska je bio povrijeđen, bez forme i bilo čega.

Nema sumnje da bi prvi haso, Fanatik i ekipa pljuvali Barbareza da je pročitao Esmirovo ime prilikom objavljivanja spiska.
Jako licemjerni likovi.

Uz to likovi porede LN i kvalifikacije a to je nemjerljivo. Ma ni 1% nema prostora za usporedjivanje. Drugo gdje sebi pucaju u glavu jeste poređenje Tahirovica koji se isforsirao kroz LN (prijateljske utakmice) kao igrač Rome i Ajaxa, koji je igrao komplet prošlu sezonu za Ajax, zna sta je evropski fudbal... i Bajraktarevica koji je pao s neba, jos uvijek nespreman za evropski fudbal (pred njim je vrijeme) i koji je u zadnjih 5 mjeseci BIO BEZ KLUBA I TRENINGA 3 MJESECA, POVRIJEĐEN MJESEC DANA I IMAO SAMO 17 MINUTA U POSLJEDNJIH 5 MJESECI NA SENIORSKOM KLUPSKOM NIVOU, uz to se igraju Kvalifikacije a ne LN.
Da se procitalo njegovo ime prilikom objavljivanja spiska to bi bila najveća bruka i sramota, veća od one kada je TSS poveden u Brazil.
To sto mu se otvorilo zbog poraza 7:1 prije 7 dana pa je večeras zahvaljujući tome dobio priliku ne znači da je trebao biti na spisku.
To zapravo znači koliko su neki limitirani u svom rasudjivanju i to zapravo pokazuje da su direktno ili indirektno, u ovom ili onom smislu dobili nogu od Barbareza i SS, bilo da je u pitanju da su menadzercici, imaju veze s tim ili njihov klupski ljubimac iz Zelje ili nekog drugog premijerligasa nije pozvan.

Mozda da je PSV dobio 7 komada prije objavljivanja spiska i da je Esmir igrao 11 minuta prije objavljivanja spiska. Mozda bi bila druga priča.
Još jedanput, ne bi igrao milion posto da je utakmica bila rezultatski važna.

Esmiru sretno... i bolje mu je da ostane u klubu pred očima svog trenera za vrijeme reprezentativne pauze, izbori se za više minuta u super važnoj završnici nizozemskog prvenstva i tako zasluzi poziv za junske utakmice.

Esmir je moj rođak i ako ga iko želi u dresu reprezentacije, to sam ja. Treba nekada biti objektivan.
Bio bih najsretniji da ga se nekim čudom naknadno pozove, za vikend upise nove minute...ali spocitavati njegovo nepozivanje u trenutku objavljivanja spiska je krajnje licemjerno i bolesno.

Hasic nije pozvan jer ne moze meda. Kada promjeni pristup na terenu u tom segmentu igre, možda i bude prilike za njega u prijateljskoj u junu. Ovo recimo govorim kao pitar. Utakmica protiv Rumunije je 5 levela iznad Hasica i njegovog načina igre.
Samira uzmi nesto konktretno radi, pateticna si. Jos lazes. Ne vidim smisao rasprave sa tobom. :kafa:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 mar 2025, 00:28

Esmira ubacis sa klupe i za 15 minuta ce vise uraditi neg Haris, Saric, Basic za 180 minuta. Ove smo vidjeli na djelu i ne treba vise zvati.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 mar 2025, 00:31

hurem je napisao/la:
13 mar 2025, 00:11
hurem je napisao/la:

Jako licemjerni likovi.
Vidim da si zaljubljen u mene i da me gadjas gdje god stignes nesvjestan koliko ovo advokatisanje ofirno djeluje pa ti saljem Selam :bih: :wave:
I da, da ne zaboravim

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 mar 2025, 00:37

Zapravo samo duboko sazalijevam neke likove. Još uvijek se pitam zar je moguće da neki mogu biti toliko površni?!

Činjenica je jedna i nepobitna - Esmirovo ime zasluženo nije prozvano prilikom objavljivanja spiska, "pa makar bilo krivo licemjerima".

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 mar 2025, 01:09

Na osnovu čega Barbarez pravi spisak ? Minutaža, taktika…

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 mar 2025, 01:17

jasmin10 je napisao/la:
13 mar 2025, 01:09
Na osnovu čega Barbarez pravi spisak ? Minutaža, taktika…
Svoje ideje i zamisli s kojim zivi i umire. Spisak nije sam sebi svrha kao sto vi ocjenjujete vec da s tim igracima nesto odigras. Pozvao je sto je pozvao, ni meni se ne svidjaju neke stvari ali nema kobnih gresaka tipa ne pozove Demirovica ili nesto u tom rangu. Ovdje diskutujemo o igracu Jong PSVa sa fantasticnim potencijalom i projekcijom da igra za prvi tim naravno. Ali to predstavljate kao debakl sto nije pozvan.

Sta i kako ce odigrati s ovim igracima ostaje da vidimo.
-Beogradski sindikat

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 mar 2025, 08:16

soko je napisao/la:
13 mar 2025, 00:28
Esmira ubacis sa klupe i za 15 minuta ce vise uraditi neg Haris, Saric, Basic za 180 minuta. Ove smo vidjeli na djelu i ne treba vise zvati.
Poredjenje nidje veze. Ako ce Sergej ic na to da se zatvorimo onda su ta 3 bitnija od Esmira.
Esmir je bio povredjen i bez minuta, Sergej je nagovijestio da nece ni Benji tolerisat da ne igra par dana prije nego sto je otisao u Dansku.
Razlog sto je trpio Benju je to sto jedino on od veznjaka zna nesto kreirat poslat pas sa adresom prema zadnjoj trecini itd.

Ne gotivim nesto puno Sergeja, ali ne treba samo pljuvat.
Smatram svakako da je ogroman kiks sto nije pozvao Hadzikadunica.

Sad su imali dosta vremena da analiraju i imaju protivnika po mjeri.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 mar 2025, 10:17

Pa ako je Tahirovic jedini u vezi koji može nešto kreirat, onda je i Esmir jedini na krilu koji isto može nešto kreirat.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 13 mar 2025, 10:48

Trebao je dobiti poziv... ali od Vinka Marinovića.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 mar 2025, 10:53

jasmin10 je napisao/la:
13 mar 2025, 10:17
Pa ako je Tahirovic jedini u vezi koji može nešto kreirat, onda je i Esmir jedini na krilu koji isto može nešto kreirat.
Zvao je obadvojicu u LN, kad nisu imali minutaze u klubu (zadnji 2 tekme). Rekao pred kraj prelaznog roka da nece tolerisat neigranje u klubu i spomenuo je Benju. Da nije otisao u Dansku sigurno ne bi dobio poziv i ako je on jedini od veznjaka koji ima nesto kreacije u sebi.
Esmir ne igra i povredjen je bio a Benjo je poceo da igra i to je trenutna razlika.

Realno se nema nista prigovorit Sergeju na nepozivanje Esmira.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 mar 2025, 11:44

Sindikat12 je napisao/la:
13 mar 2025, 10:53
Realno se nema nista prigovorit Sergeju na nepozivanje Esmira.
Osim cinjenice da bez obzira na njegove neigranje moze posluziti kao joker s klupe u finisu utakmice i da je to jedini takav igrac kojeg imamo. Dakle moze se nesto prigovoriti za nepozivanje ali ni blizu koliko genijalci seru.
-Beogradski sindikat

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 13 mar 2025, 12:22

.
Zadnja izmjena: perun, dana/u 13 mar 2025, 12:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Serha i 11 gostiju.