Mujica, ja nikada nisam hvalio niti cu. Odlicno znam koliko je mogao, i to sam napisao. Decko nema glavu za kosarku i to je to. Sva prica.djokica je napisao/la:Ono sto sam ja vidio na U20 prvenstvu, decko ima naglasen potencijal,visinu,pokrete i srce. U odnosu na Mujica (koga se ovdje hvalilo prije nekoliko mjeseci) i Lukica, on je vec sad IGRACINA. Sa dobrim trenerom (individualnim prije svega) ima puno prostora za napredak.neno#4 je napisao/la:Realno u onoj generaciji, svi su vrlo upitnog kvaliteta, sto sam ja i danima pisao. Mnogi me pljuvali, ali hajde nema veze. Ovo je samo dokaz kako je Menadzment kluba izgubio kompas u vodjenju istog. Covjeka od 20 godina dovodis, a vec kada ga dovodis, taj covjek mora biti projekat koji ce igrati 15 - 20 minuta po mecu. Vec sada. Da li po tebi Sladoje i u ovako slaboj ligi moze igrati te minute? Po meni, sigurno ne.Neno,realno od onih centara koji su igrali za U20, UBJEDLJIVO NAJBOLJI. E sad zasto su statistike slabe i zasto nije igrao vise, to je pitanje za Kisica
Danas je izasla vijest da BH Telecom vjerovatno bjezi od Bosne. Ako i ostanu, smanjit ce ugovor do maksimuma. Tako ce sve da bude dok nam "profesori" iz Travnika budu krojili politiku kluba. Dok ti isti kada se neuspjesno dovodio Opacak, su pricali da dovodimo playa iz Zenice, itd.
E sad, da li moze igrati 15-20 minuta u Bosni, to nije pitanje za mene. To zavisi iskljucivo od ambicija Bosne naredne sezone. Ako je cilj prezivjeti ligu,onda je bolje da igra on, nego Aco ili Rahimic (ili neko treci sa 35+). Ako dodju u situaciju da imaju vece ambicije,onda realno ne moze jos uvijek. Ali to ne znaci da nece moci za sezonu ili dvije. Znajuci u kakvoj je situaciji KK Bosna sada, ja bih ga doveo obavezno i dao mu minute.
Koji je to mladi centar u Bosni,u posljednjih 10 godina bio bolji i talentovaniji od njega?
Ove godine ambicija Bosne ce biti kao i prethodne. Prica pocinje ovako. Eto znate, mi ove godine podmladjujemo ekipu i stvaramo okosnicu za naredne godine kada ce ta ekipa da dominira u BiH, i sire. Onda ce u pola frke da dovedu 2 - 3 starijih igraca da se pokusa premostiti sezona. Samo sto ce ove godine to biti dosta teze. Bice jos manje para, i slicno...
Ono sto se trebalo uraditi prosle godine, a to je pokusati dovesti sto vise talentovanih igraca od 17 - 18 godina u Bosnu. A ne Kruslina i Radica, koji su tal Seje Bukve sa Dubrovnikom, ne dovesti Dinu Macu Hodzica, koji je igrac vrlo loseg kvaliteta, i slicno.
Ako Zima nije bio veci potencijal od njega, onda ti Zimu nisi gledao na pocetku karijere, kada je usao protiv Pivovarne Lasko i lupio 4-5 blokada.