Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 13:27

anton 1983 je napisao/la: Kad me već citiraš, onda taj dio koji si citirao pročitaj. Ja nigdje nisam niti rekao da je EL glavni razlog za tako nešto, nego da je imao utjecaja na to. falcao se recimo kroz to natjecanje probio. to nije pravilo, ali se i to događa.
Zavisi. Iz razvojnih liga se probijaju igraci uglavnom preko EL ili LS. Serie A nije razvojna liga. Gledaj kako su se Pastore i Sanchez prodali.
Pa da li je to realan cilj tih klubova? pogledaš njihov kadar, reputaciju i konkurenciju i sve ti je jasTno. Ja nevjerujem da je jednom Palermu, laziu ili Udineseu ili Sampdoriji koja je u 2. ligi cilj prije sezone da se uđe u LP. Da se razumijemo, mogu to oni htjet, ali takav cilj si postaviti je samoubojstvo.
Niti jednom klubu to nije cilj na pocetku sezone, ali kada dodju do njega (4. mesta) - onda idu na ucesce u LS, ne u EL.
ne znam kaj bi o ovom djelu komentara trebao misliti.... :roll:
Za pocetak probaj ovako: da li je isto kad imas platu 1000-1500E ili 2500-3000E. To su plate radnika u ove dve zemlje, a fudbal je uvek bio radnicki sport. Tako da suvenire, ulaznice i ostalo kupuju oni koji imaju noFce, a ne oni koji ih nemaju. To objasnjava popunjenost tribina i zarade klubova.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 sep 2011, 13:36

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
pa daj ti neki parametar po kojem ćemo mjeriti kvalitet lige :?: .. ali trenutni kvalitet, dakle titule tu otpadaju, a i količina WC igrača- jer je to subjektivno, za mene je Gotze među TOP5 veznjaka svijeta, za tebe vjerovatno nije.. Tako i Muller, Hummels i ostali..
Zaš bi ti njemu dao to zadovoljstvo da on to određuje? :roll:
Pa ti si ih postavio ovde pre 9 meseci. Ti kriterijumi su pokazali da je Serie A>BL u pogledu kvaliteta. Jel tako bese bilo :?:
a oni su??? hoće li mi neko odgovoriti napokon? po čemu vi mjerite kvalitet liga?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 13:36

effe_sa je napisao/la:@Magica: :D :D :D :D :D :D evo odgovora , sam sebe ne možeš iznevjerit nikako....Uvijek argumenti presmiješni. A o monopolu Bayerna bi se moglo govoriti da Bayern utice na postavljanje sudija, da Bayern uzima drugim klubovima njihove pare, da bayern otima drugima pare od tv prava i slično. Govoriš o monopolu tamo gdje ga nema. Da si spomenuo riječ "dominacija" onda bi to druga stvar bila.Ali s ovim monopol si presmiješan. ;)
A jel mozes za pocetak, kad ti pobijam sve tvoje plitkoumne kvaziargumente, da napises post bez gomile istih smajlica u nizu :?:
Deluje tako infantilno, da nemam reci za opisat. Hvala.

Sad, back on topic:
Monopol je kada ti kupujes sve od 17 ucesnika, a od tebe ne moze da kupi niko nista. Monopol je kada mozes da platis bilo koga, bilo gde i bilo kada, a konkurencija mora da prodaje da bi prezivela. Monopol je kada na mercatu ucestvujes sa 1/3 para koje u pojacanja ulozi cela tvoja liga. E to je monopol.

Tako se objasnjava racionalno, moj @Effenberze, a ne tako kako ti pokusavas. I na kraju se cela tvoja prica svede na samohvalisanje. "Razbio sam @MaGiCu, @Romaria, @Valenciu ili statijaznam koga sve ne", a u sustini ti niti jedan argument nema tezinu.

I za kraj u tvom stilu:

:D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;) ;)

Cisto da vidis, kako to iritantno deluje.

slika
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 29 sep 2011, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 13:39

spielführer_21 je napisao/la: a oni su??? hoće li mi neko odgovoriti napokon? po čemu vi mjerite kvalitet liga?
Nadji post iz decembra prosle godine, koji je na temi liga petice (cini mi se, mozda gresim) napisao @anton. Pitaj ga, nek ti PPuje taj post, ako ga ne mrzi. To je to.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2011, 13:41

@Magica: a što si onda par puta cmizdrio ovde kad sam te argumentima razbijao "samoprozvani doktore nauka". Vidiš ja ovde nisam imao potrebu da se uzdižem svojim titulama. Ti to stalno naglašavaš, al po ovom svemu ispadneš i doktro i za ekonomiju, pravopis, a fudbal bolje znaš od miliona i miliona drugih ljudi u evropi. Braniš nešto što više ni Galliani ne brani, nego je čovjek priznao određene stvari. A još se predstavljaš u stilu Robin Hooda zaštitnika siromašnih. Pa ko ti se ne bi smijao. :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2011, 13:43

spielführer_21 je napisao/la: a oni su??? hoće li mi neko odgovoriti napokon? po čemu vi mjerite kvalitet liga?
@Magicini su samo oni parametri po kojima Serie A ispada najjača...On samo te parametre bira, a što se ostalih tiče pred njima dobro oći zatvori. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 sep 2011, 13:43

MaGiCa je napisao/la:
Nadji post iz decembra prosle godine, koji je na temi liga petice (cini mi se, mozda gresim) napisao @anton. Pitaj ga, nek ti PPuje taj post, ako ga ne mrzi. To je to.
Prvo sam pitao tebe, dakle tvoji kriterijumi/parametri? Ali dobro, ionako ne mogu više diskutovati, got to go..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 13:58

effe_sa je napisao/la:a što si onda par puta cmizdrio ovde kad sam te argumentima razbijao "samoprozvani doktore nauka".

Smesan si covece. Nit sam ikada cmizdrio, niti cu ikada cmizdriti. Ali necu da dopustim da rulja sa BL pdfa stalno troluje nas pdf, a da mi ne smemo da kazemo nista protiv toga. To su i drugi ljudi ovde uvideli.
Hajde jednom da razjasnimo i taj doktorat. Nemam ga, ali cu ga dobiti za cca 12-13 meseci, ako Bog da. Nije u vezi sa ekonomijom, ali jeste iz oblasti drustvenih nauka. Nisam ga ja pomenuo, vec vasi forumasi. Hvala i dovidjenja.
Vidiš ja ovde nisam imao potrebu da se uzdižem svojim titulama.
Tvoje titule, pa i tvoja stvar da li zelis da ih istices ili ne. Ali, iskreno, ne smatram da imas cime da se istices. Dobro, gluposcu da, ali necim uzvisenijim - ipak ne. ;)
Ti to stalno naglašavaš, al po ovom svemu ispadneš i doktro i za ekonomiju, pravopis, a fudbal bolje znaš od miliona i miliona drugih ljudi u evropi.
Jbga, smeta mi kad mi ljudi poput tebe prodaju maglu, a ne umeju ni da napisu nesto gramaticki ispravno. Sta znam, mozda je to sujeta, a mozda samo averzija prema balkanskim bukacima. 8-)
Braniš nešto što više ni Galliani ne brani, nego je čovjek priznao određene stvari.
Bolje bi bilo da to sto je Galliani rekao citiras. Cini mi se da je govorio o infrastrukturi. Samo o tome. A i da je rekao u globalu, to je opet pitanje vrednosnog suda, a ne cinjenicnog. Valjalo bi da naucis da ih razlikujes.
Znas ono: neko je lep = vrednosni sud, neko laze = cinjenicni sud :?:
A još se predstavljaš u stilu Robin Hooda zaštitnika siromašnih. Pa ko ti se ne bi smijao. :D :D
slika
Ako su tvoje interpretacije ostalih forumasa ovde nesto sto je dokaz tvog smisla za humor, platio bih da ne budem u tvom drustvu. Smorio bih se za medalju.slika

A sada bih te molio da napustis ovu temu, jer je ona o Serie A, pa ne prilici trolmajstorima poput tebe, da je kaljaju. Sve ti je lepo objasnjeno. Auf Wiedersehen!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2011, 14:03

Svaki me put moliš da odem, ali otiću iz razloga što ne mogu s ljudima pričat koji su opsesivni za nečim i koji sve vide drugačije nego vecina ostalih ljudi. A ja ne trolujem ni jednu temu, to ti obićno radiš i znamo da si poznat kao sijač mržnje i največi provokator. Posebnu mržnju izražavaš prema @antonu, to ima očigledno užasnu pozadinu koju ovde uopće ne želim spominjat. A ljudi koji siju mržnju i ne poštuju tuđe mišljenje u mom društvu nikad nisu imali mjesto, zato ja takve obićno samo stavim na distancu. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 14:18

effe_sa je napisao/la:Svaki me put moliš da odem, ali otiću iz razloga što ne mogu s ljudima pričat koji su opsesivni za nečim i koji sve vide drugačije nego vecina ostalih ljudi. A ja ne trolujem ni jednu temu, to ti obićno radiš i znamo da si poznat kao sijač mržnje i največi provokator. Posebnu mržnju izražavaš prema @antonu, to ima očigledno užasnu pozadinu koju ovde uopće ne želim spominjat. A ljudi koji siju mržnju i ne poštuju tuđe mišljenje u mom društvu nikad nisu imali mjesto, zato ja takve obićno samo stavim na distancu. ;)
Pa, pazi: civilizacijsko je dostignuce da kazes "molim, hvala", "danke, bitte", "grazie, prego", "thanks, please". To nije dokaz da molis nekog za samilost, kako ti izgleda da kapiras.
Ako sam ja sejac mrznje, ti si najveci lazov ovde. Super onda. Znas da lazes, prevrces reci i trolujes teme. Dosta dobar rezime u CVu.
A glede @antona i mene, pa mi smo ti stari drugari. Svako malo se zakacimo, cisto radi reda. ;)

P.S. Odi procitaj postove @Valencie ili @Arnelinha na temi BL, pa ces videti da moja razmisljanja nisu samo produkt "coveka koji opsesivno brani Serie A", "Robin Hooda Serie A" i sl., vec da te neke stavove poput mojih, glede jacine liga, imaju i ljudi koji ne vole Serie A i kojima je BL draza nego Serie A, ali nisu tardsi poput nekih drugih forumasa. Interesantno, i tamo ih odmah pitase za mentalno im zdravlje. Kakva je to samo kultura ljudi tamo. Nema sta. Nemacka u malom. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 sep 2011, 14:25

MaGiCa je napisao/la: Zavisi. Iz razvojnih liga se probijaju igraci uglavnom preko EL ili LS. Serie A nije razvojna liga. Gledaj kako su se Pastore i Sanchez prodali.
kao što rekoh to nema tu pravila nego da se i kroz to natjecanje može postići cijena i da se kroz to natjecanjeigrač može proslaviti, ništa više. Pogledaj kome i zašto sam to odgovorio. naravno da zbog toga kakva je Seria A liga, se igrači kroz samu ligu mogu probiti i prodati. pa nisu se niti igrači koji su odlazili iz BUNDESLIGE prodali zato kaj su bili dobri u LP ili El. većina njih tipa, Sahin, Ozil pa sad da dalje nenabrajam su se prodali zbog nastupa u BUNDESLIGI ili repki, tak svejeno...
MaGiCa je napisao/la: Niti jednom klubu to nije cilj na pocetku sezone, ali kada dodju do njega (4. mesta) - onda idu na ucesce u LS, ne u EL.
:shock: Otkrio si mi ameriku, samo ne znam kako je to dogovor ili protuargument za ono kaj sam ja napisao...

MaGiCa je napisao/la: Za pocetak probaj ovako: da li je isto kad imas platu 1000-1500E ili 2500-3000E. To su plate radnika u ove dve zemlje, a fudbal je uvek bio radnicki sport. Tako da suvenire, ulaznice i ostalo kupuju oni koji imaju noFce, a ne oni koji ih nemaju. To objasnjava popunjenost tribina i zarade klubova.
Ti meni oš reći da je standard bolji u Njemačkoj nego u Italiji ili kaj? Pa nepričamo mi tu o nekim siromašnim zemljama poput Hrvatske ili Srbije!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 14:39

anton 1983 je napisao/la: :shock: Otkrio si mi ameriku, samo ne znam kako je to dogovor ili protuargument za ono kaj sam ja napisao...
Pa covece, igras prvenstvo uvek, ali ti se jednom u xy godina potreFi da dodjes do mesta #4 (nekada je bilo i #3) koje te vodi u kvale za LS. Onda ides u kvale sa samo 1im ciljem - da igras u LS, a ne da ispadnes i da igras u LE. Isto vazi i za onoga koji je prvenstvo zavrsio na 5om mestu. Jbga, igrao je sa namerom da udje u LS, ali je poFasovao i dobio qitu i sta sad treba: da se yebava po gudurama Ukrajine ili Rumunije u nekoj LE, gde nema noFca, pa da ispusi u domacem prvenstvu :?: Ne zovu Italijani LE za dzabe la coppa chi conta un cazzo.

Ti meni oš reći da je standard bolji u Njemačkoj nego u Italiji ili kaj? Pa nepričamo mi tu o nekim siromašnim zemljama poput Hrvatske ili Srbije!
Prijatelju, uhvatila je kriza opasno i tamo. Sve mnogo vise kosta, a novcanici su sve tanji. I sta prvo strada :?: Sigurno ne 'leba i s`leba, vec ono bez cega se moze. Dakle, navijacke sitnice, drangulije, pa i karte za utakmice. A ako toga nema, kako da klubovi pune kase :?: Odatle dobijes tu jednacinu po kojoj je summa summarum da se Italijanima ne isplati da igraju LE. Osim, ako ne zelis da verujes u to da je Roma slabija od Slovana ili Sampdoria od Debrecina i tako to. :roll:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 sep 2011, 15:06

Najava: Juventus - Milan

http://www.mojjuve.com/index.php?option ... &Itemid=42" onclick="window.open(this.href);return false;
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 sep 2011, 17:23

stvarno se nadam da ce jednog dana italijanski klubovi dobro da odigraju u europskim takmicenjima a da se pri tome nece javiti kompleksasi i po ko zna koji put "mjerit" se sa Italijom, brate dragi, tako ste jaka fudbalska nacija i liga vam je fantasticna, eno vam Engleska Premier Liga pa se mjerit i dosadjujte s istim papagajskim stvarima, izgleda nikad komplekse izljecit, pa cak i kad eto koeficijent UEFA-e bude na vasoj strani, nije ni to dovoljno da se "smirite", valjda ce tablete kakve bit od koristi.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 29 sep 2011, 19:02

Boze sacuvaj kakav je sastav izveo Guidolin protiv Celtica.Ovo je stvarno smijesno...Di Natale nije ni pozvan za ovu utakmicu.Nidje veze svega mi.

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... ch=2007316" onclick="window.open(this.href);return false;

Valjda ne izgube...

Evo gube debili...Dace Bog pa da ih Celtic nabije jedno 7 razlike kad je sa ovakom postavom izaso debil !
Zadnja izmjena: Yuto, dana/u 29 sep 2011, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 sep 2011, 19:03

Yuto je napisao/la:Boze sacuvaj kakav je sastav izveo Guidolin protiv Celtica.Ovo je stvarno smijesno...Di Natale nije ni pozvan za ovu utakmicu.Nidje veze svega mi.

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... ch=2007316" onclick="window.open(this.href);return false;

Valjda ne izgube...
Penal za Celtik odma.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 29 sep 2011, 19:08

Sta ces, to je manje vise ocekivano, ide ih dobro u ligi, a jos masala znamo kakvu paznju Udine i slicne ekipe posvecuju Europskoj ligi

da ponovim - "Ja bih ukinuo Europa ligu koja ne donosi novac i za koju nema previše interesa"- Aurelio de Laurentis

To je to
Zadnja izmjena: Puma, dana/u 29 sep 2011, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 sep 2011, 19:08

Jedino Lazio ozbiljno shvata ovu EL...Ja ne znam kako je onaj Udinesse i uspio pobjediti Rennesa prošlo kolo.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 sep 2011, 19:13

Badu je jedini koji zna normalno voditi loptu od svih igraca Udinezea nocas,a sto je najgore Celtik je toliko jadan da sumljam da mogu i ovakav Udineze dobiti.
A zbog ovakvih stvari ljubitelji monopol lige ce imati argument da je bundesliga jaca od seria A :(
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 sep 2011, 19:18

Htjedoh pogledati ovaj mec, ali kad sam vidio sastav....stvarno, koji q igraju ovo uopce :mrgreen: jedino vrijedno pomena je mogucnost afirmacije mladijih igraca....

Ovako Schalke to radi protiv Maccabija:

slika

1-0 je :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.