Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Raul_64
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Raul_64 » 13 okt 2010, 20:15

Monolog je napisao/la:Ma Villa je imao i trenere iza sebe(Aragones i Del Bosque su usadili pobjednički mentalitet Španiji). Nego, imao je i Raul tada najboljeg vezistu, Mendietu, bio je tu vječiti talenat Valeron(govorim o igračima koji su sličnih predispozicija kao Xavi). Raul je legenda, to mu niko ne može osporiti, ali nemojte ni umanjivati Villin doprinos reprezentaciji. Pa momak je dao toliko važnih golova da je to nevjerovatno.
Nego, i ja bih volio da Raul odigra još barem jednu utakmicu u dresu Španije.
ti vječiti talenti se nemogu porediti sa ovom generacijom Španije...nekažem da Raul nije imao dobre suigrače ali ova skupina igrača teško da če se opet pojaviti...Španci su prije 15 godina počeli ulagati ogromne novce u omladinske pogone i ti rezultati su očiti ne samo kroz A selekciju nego redovno možemo vidjeti Špance U-17,U-19,U-21 kako su u završnicama turnira a večinu i osvoje....zbog toga možemo reči da se Raul prerano rodio....
a Vilja da zabije još ovoliko opet nemože u istu rečenicu Raulom kako god okrenuo...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 13 okt 2010, 20:19

Monolog je napisao/la:Ma Villa je imao i trenere iza sebe(Aragones i Del Bosque su usadili pobjednički mentalitet Španiji). Nego, imao je i Raul tada najboljeg vezistu, Mendietu, bio je tu vječiti talenat Valeron(govorim o igračima koji su sličnih predispozicija kao Xavi). Raul je legenda, to mu niko ne može osporiti, ali nemojte ni umanjivati Villin doprinos reprezentaciji. Pa momak je dao toliko važnih golova da je to nevjerovatno.
Nego, i ja bih volio da Raul odigra još barem jednu utakmicu u dresu Španije.

E, bas bi volio da ti kao neutralan ovdje prosudis ko je veci, Raul ili Villa.

Opet kazem, Villa je imao 11 penala! I oko sebe Iniestu, Xavija, Alonsa, Ramosa, granitnu obranu, Navasa, Cesca... A Raul... Mendieta - svaka cast, ali opet nije to to. Sto se tice Valerona, jest bio dobar, ali ni blizu nivoa Xavija, Inieste... vise je klupska legenda nego reprezentativna. Jedino sto je imao sa sobom u napadu jednog fantazistu - Fernanda Morientesa! I Raul je zasluzio osvojiti nesto sa reprezentacijom, ali nije imao srece. Mogao je to nekako uraditi 2002. da nije bilo onih kretena od sudija ako se ko od vas sreca, Spancima su ponistili dva regularna gola, a Koreancima priznali sumnjiv. I na penale izgubili, BEZ RAULA.

btw. ovo ce sve reci:
[youtube][/youtube]
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 13 okt 2010, 21:23

Ne mogu se Raul i Villa nikako i nikada porediti. Svaka cast Villi za sve golove za repku ali Raul je najveca legenda Spanskog fudbala. Nije imao srece, dobar tim i dobrog trenera pa zbog toga nije osvojio nista sa Spanijom ali to ne umanjuje njegov ugled. Sto se tice zadnje tekme, zaista bih volio vidjeti Raula jos jednom zajedno sa Ikerom, jbg nisam nikada sanjao da ce otici iz Reala ali znamo svi sta se desilo.
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 13 okt 2010, 21:32

Jedini fudbaler koji moze nasljediti Raula al ne po golovima nego po stazu,klasi,ugledu,igrama i svemu u Spaniji i spanskoj ligi je Iker Casiljas ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 13 okt 2010, 22:18

Ma koliko god Villa zabio golova nije ravan Raulu Gonzalezu. Podsjetimo da Spanija za vrijeme Raula nije imala dobru reprezentaciju niti dobar vezni red, a dzaba je govoriti o Gaizki Mendieti jer on nije ravan danasnjim igracima Spanije. Naravno, Villa je dobar, ne smije se osporavati njegova kvaliteta, ali se mora priznati da je Raul najbolji napadac koji je rodjen u Spanjolskoj ikad!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 okt 2010, 22:43

*p!p!t@* je napisao/la:Jedini covjek zbog koga sam zavolio Real
I Real i fudbal ,on je za mene najbolji napadač i strijelac svih vremena a u vremenu kad je igrao nije imao konkurenciju,a kako je otišao sve slabije pratim Real nemam više želje i nisu mi ni bitni rezultati .

Nek se i Brnjoo složio jednom oko Raula
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 okt 2010, 22:48

Raul jednom rijecju zar za moj pojam jeste jedan kompletan napadac...Covjek primi loptu i zabije go,dok danas i nemate bas takvih napadaca sa osjecajem za pogodak :?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 13 okt 2010, 22:53

vecina nas, vas, njih, onih navija za Real zbog legende Raula, to je svima jasno..

a sto se tice Raul vs Villa smjesno je porediti :shock: :roll: , a i nemoguce bez obzira sto je ovaj sa Spanijom osvoji EP i SP ...kad vec to spominjete sto ne spomenete Raulove titule :D tj. 3 Champions League, za koje Villa moze samo sanjati :lol: .....a doduse do prosle sezone Villa nije ni znao sta je liga prvaka :lol: dok Raul znamo je i najbolji strijelac tog takmicenja :D , dok Villa nema ni dvocifren broj nastupa u istoj :lol: , da ne spominjemo titule u Spaniji :mrgreen: :D ;)
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 okt 2010, 09:16

Raul_64 je napisao/la:zbog toga možemo reči da se Raul prerano rodio....
Kao sedmanče ili osmanče? :lol:

Šalu na stranu, Raul je bio u generaciji Reala koja je harala Primerom i Evropom. Da ne gledam statistiku po netu, on je jedan od najboljih strijelaca CL, zatim Primere, najmlađi igrač Reala iz Madrida koji je zaigrao za prvi tim...Dakle, igrao je u pravom vremenu, za pravi tim. To što je tada reprezentacija Španije imala gubitnički mentalitet, to je druga stvar. Činjenica je da su on i Villa neuporedivi. No, na reprezentativnom planu, Villa je uspješniji(evropski i svjetski prvak, a to je ono što će se, na kraju krajeva, pamtiti). Raul je jedan od najinteligentnijih napadača koje sam ja imao priliku gledati, a njegovi lob udarci su bili dovedeni do savršenstva(suvišno je i govoriti o odanosti nekom klubu, tako da...). Da mogu birati, uvijek bih izabrao Raula, no ja samo rekoh da se ne može Villi osporiti njegov učinak u reprezentaciji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 14 okt 2010, 10:18

Evo da se i ja umješam, ako nemate šta rotiv :D a znam da nemate :P

Iskreno, Raul je legenda, čitav život je tu, uvjek daje svoj maximum, nikad nije bilo problema sa njim ni u privatnom nit u javnom životu. Čovjek igra fudbal, uživa u tome i zato, mislim, svi na svjetu znaju ko je Raul i znaju da je to borac i veliki igrač. Villa, definitivno njegova kopija. Samo u drugom klubu. Ja neznam da je Villa išta uradio da bi se javnom dispoziro, da bi narušio sve što je napravio ( a napravio je ). Momak ( Čovjek ) igra fudbal i u tome uživa.

Sigurno je jedno, da Raul i Villa su nalik jedan drugom, po svemu.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 okt 2010, 16:26

Iskreno Villa najviše podsjeća na Raula,ali Raul je najbolji napadač svih vremena na svijetu čovjek zbog kojeg sam zavolio Real ništa mi nije teže palo nego kada ja otišao :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 okt 2010, 18:41

LBJ MVP je napisao/la:Iskreno Villa najviše podsjeća na Raula,ali Raul je najbolji napadač svih vremena na svijetu čovjek zbog kojeg sam zavolio Real ništa mi nije teže palo nego kada ja otišao :roll:
[youtube][/youtube]
?

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 14 okt 2010, 19:08

Kontriras njegovom misljenju. NE das nego svoje

?

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 okt 2010, 19:09

Da je Raul jedan od najboljih napadaca ikada, to stoji, ali da je najbolji...?
Pele je statisticki najbolji, Ronaldo je isto dobar, mada su ga povrede s.****.
Medjutim Raul je po meni najveca igracka legenda u fudbalu bez obzira na broj golova.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 okt 2010, 20:00

[quote="Nail for Real"]Da je Raul jedan od najboljih napadaca ikada, to stoji, ali da je najbolji...?
Pele je statisticki najbolji, Ronaldo je isto dobar, mada su ga povrede s.****.
Medjutim Raul je po meni najveca igracka legenda u fudbalu bez obzira na broj golova.[/quote]
E vidis u tome se slazem. Po meni je Ronaldo najbolji napadac ikada, ali Raul najveca legenda bez obzira na to sto ima nesto slabiji prosjek od Fenomena.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 okt 2010, 22:28

Portillo je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Iskreno Villa najviše podsjeća na Raula,ali Raul je najbolji napadač svih vremena na svijetu čovjek zbog kojeg sam zavolio Real ništa mi nije teže palo nego kada ja otišao :roll:
[youtube][/youtube]
?
Dok god sam živ pamtiću onu simultanku na Old Trafordu,kad pomislim na Ronalda odma mi prođu oni golovi protiv Mančestera,a za Raula on je za mene najbolji u svemu i nikad ga niko neće zamjeniti bar za mene,sad Real traži napadača a mogao je on ostati zašto je morao ići na karaju karijere.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 15 okt 2010, 03:34

Raul je jedan i to stoji ! U svojoj generaciji on je neprikosnoven igrac u Spaniji pa i sire , ali trenutno Spansku reprezentaciju ma koliko subjektivni bili svi navijaci Reala ili Barce , mora se reci da je to jedan Xavi Hernandez koji je motor i sva snaga te masinerije.Da nije njega nebi bilo titula ni Evropskog ni Svjetskog prvaka.

Poredit Raula i Villu je smjesno u neku ruku a u neku i ne.Raul je velicina za Villu ali sposbnosti su im veoma slicen cak sta vise imaju istu filozofiju nogometa.Jako su slicni po svemu sto rade , ali Raul je Raul iako je i Villa velicina.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 okt 2010, 08:23

Vill-ina jedina "mana" je što je igrao čitavo vrijeme za Valenciu. Da je kojim slučajem ranije igrao za Barcu ili Real, on bi bio "veći" nego što jest ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 15 okt 2010, 10:40

Andres je napisao/la:Raul je jedan i to stoji ! U svojoj generaciji on je neprikosnoven igrac u Spaniji pa i sire , ali trenutno Spansku reprezentaciju ma koliko subjektivni bili svi navijaci Reala ili Barce , mora se reci da je to jedan Xavi Hernandez koji je motor i sva snaga te masinerije.Da nije njega nebi bilo titula ni Evropskog ni Svjetskog prvaka.

Poredit Raula i Villu je smjesno u neku ruku a u neku i ne.Raul je velicina za Villu ali sposbnosti su im veoma slicen cak sta vise imaju istu filozofiju nogometa.Jako su slicni po svemu sto rade , ali Raul je Raul iako je i Villa velicina.
Mislim da Spaniju ne drzi samo jedan igrac, ma kako god ti to smatrao. Na skoro svakoj poziciji su na proslom evropskom imali najboljeg igraca. Mozda je sad malo njihov problem losa forma Barceloninih stopera, ali mislim da su glavni faktori njihovog osvajanja zajednica, jaka odbrana i vrlo jaka sredina.

Casillas, Xavi i dva/jedan defanzivn/a veznjak/a su najvaznija za ovu Spanjolsku

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 okt 2010, 11:51

GunnerS je napisao/la:Vill-ina jedina "mana" je što je igrao čitavo vrijeme za Valenciu. Da je kojim slučajem ranije igrao za Barcu ili Real, on bi bio "veći" nego što jest ;)
Villi je jedina mana što je prešao u Barcu. Da nije prešao tamo postao bi legenda, možda čak i legenda ravna velikom Raulu, ali ovako sumnjam da će se za poslije 40 god raja prisjećati Ville kao Raula,Ronalda,Zidanea i ostalih.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.