Pozicija: Centralni vezni
Ostale pozicije : Defanzivni vezni/Ofanzivni vezni
29 godina
Slobodan igrač/u decembru 2024 raskinuo ugovor u Kini.
https://cg-fudbal.com/crnogorski-fudbaler-napusta-kinu/

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Levin je napisao/la: ↑02 jan 2025, 18:03Ja ću samo kopirati bracin post od prije neki dan.![]()
braco je napisao/la: ↑30 dec 2024, 20:56Uspio sam izroviti da Stjepan Lončar možda raskida ugovor sa Lechom ovo zime.![]()
Ne igra tamo nikako i mogao bi ih napustiti.
Nama treba vezni, a Ćorić ga je trenirao u Širokom.![]()
Hajde šefe završi nam Lončara u ime krvnog srodstva Ćorića i Lončara u okviru ljutodolačke mjesne zajednice.![]()
Da se razumijemo, šanse su minimalne da se desi ovaj transfer ali zamislite prodamo Al Jabera i dovedemo Lončara i onda izvedemo ovu postavu:
---------------------Krpić--------------------
---Šošić----------Dangubić-----Boljević----
--------------Radovac---Lončar-------------
Lijepo je maštat.![]()
Da budem iskren drago mi je to čuti.
@NoDi80 potpisujem sve što si rekao ali vidjet ćemo u kojem će pravcu klub krenuti. Ovaj prelazni rok će pokazati mnogo toga. Mi i dalje imamo 80% igrača kojima ugovori ističu na kraju sezone a već je vrijeme da se sklapa tim za sljedeću sezonu. Nadam se pozitivnim vijestima oko produženja ugovora ključnim igračima. Imamo jedan fin balans iskustva i mladosti. Ovi momci imaju od koga da uče.NoDi80 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:35Iskreno postujem vas sve i volim, ali nadam se da nece biti ti vasi igraci
Nadam se samo igracima ispod 25 godina, siguran sam da ces sef i direktor iskopati neke talente gladne i zeljne u punoj snazi
Trebaju nam mladi igraci Loncar i takvi jesu igracine za nase lige, medjutim misljenja sam da treba da idemo drugim smjerom imamo Krpica, Boljevica, Dangubica, Radovca, Karjasevica, Cavnica i ostale iskusne
Fali nam brzina, žar, mladost
Kako Zrinjski izvuce malog Topica takvi nama trebaju i Sosic je jedan od nnjih naravno
Pa tu smo i Sukilovica doveli, gdje su ga mnogi panjem zvali, a momak realno beton
Takvi igraci nemaju velika primanja, a mogu donijeti veliku zaradu
To je to moj levaLevin je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:57Da budem iskren drago mi je to čuti.
@NoDi80 potpisujem sve što si rekao ali vidjet ćemo u kojem će pravcu klub krenuti. Ovaj prelazni rok će pokazati mnogo toga. Mi i dalje imamo 80% igrača kojima ugovori ističu na kraju sezone a već je vrijeme da se sklapa tim za sljedeću sezonu. Nadam se pozitivnim vijestima oko produženja ugovora ključnim igračima. Imamo jedan fin balans iskustva i mladosti. Ovi momci imaju od koga da uče.NoDi80 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:35Iskreno postujem vas sve i volim, ali nadam se da nece biti ti vasi igraci
Nadam se samo igracima ispod 25 godina, siguran sam da ces sef i direktor iskopati neke talente gladne i zeljne u punoj snazi
Trebaju nam mladi igraci Loncar i takvi jesu igracine za nase lige, medjutim misljenja sam da treba da idemo drugim smjerom imamo Krpica, Boljevica, Dangubica, Radovca, Karjasevica, Cavnica i ostale iskusne
Fali nam brzina, žar, mladost
Kako Zrinjski izvuce malog Topica takvi nama trebaju i Sosic je jedan od nnjih naravno
Pa tu smo i Sukilovica doveli, gdje su ga mnogi panjem zvali, a momak realno beton
Takvi igraci nemaju velika primanja, a mogu donijeti veliku zaradu
Realno, od ovih što sad potpišu mi možemo očekivati prave partije tek sljedeće sezone. Trebat će im vremena da se uklope.
RajvoSA03 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 23:27https://www.transfermarkt.com/ante-cori ... eler/96630
Raskinuo ugovor sa Varazdinom. Volio bih ga vidjeti u nasem dresu, mislim da bi bio upgrade u odnosu na Hirosa.
Brazilci, mozes li nam poslati profile s transfermarkt.de ?
Nemam te info, ali vidjet cemo sve u srijedu.StrikeWarzone je napisao/la: ↑05 jan 2025, 15:36Brazilci, mozes li nam poslati profile s transfermarkt.de ?
PSV se nada da će ojačati svoj vezni red zlatnom prilikom iz Saudijske Arabije | OneFootball
05 januara 2025.
PSV je zainteresovan za Abdulmalika Al-Jabera iz bosanskohercegovačkog FK Željezničar. Dvadesetogodišnji veznjak jedan je od istaknutih igrača u bosanskohercegovačkom takmičenju i ima nekoliko opcija za nastavak karijere, navodi TEAMTalk. Al-Jaber je čak izjavio da je u kontaktu s Toulouseom radi razgovora o mogućem prelasku u Ligue 1.
PSV je ove sedmice predstavio svoj prvi transfer u 2025. s Esmirom Bajraktarevićem. Devetnaestogodišnji napadač došao je iz New England Revolutiona za tri miliona eura, čime je Peter Bosz dobio dodatne opcije na bokovima. Zbog odlaska Hirvinga Lozana i povrede Couhaiba Driouecha, tim je ostao oslabljen. Bajraktarević će imati vremena za prilagodbu u Eindhovenu i nije odmah planiran kao ključni igrač.
Al-Jaber se može smatrati sličnim projektom. Veznjak FK Željezničar ove sezone bilježi značajan napredak u Premijer ligi BiH, gdje je već petnaest puta nastupio za trenutnog četvrtoplasiranog tima. Omladinski reprezentativac Saudijske Arabije opisan je kao igrač koji osvaja loptu, prema podacima SciSports, i stoga se najbolje može porediti s igračima poput Carela Eitinga (FC Twente) i Everta Linthorsta (Go Ahead Eagles) iz Eredivisie.
Ovakav tip veznog igrača često bilježi veliki broj defanzivnih intervencija, poput izbijanja lopte, pritiska, činjenja faulova i duela. U fazi posjeda, imaju nešto niže prosjeke u dodavanjima u posljednjoj trećini i kreiranju šansi.
Primjeri: Declan Rice, Yves Bissouma, Fabinho.
Veznjak, koji ima ugovor s FK Željezničar do sredine 2026. godine, započeo je karijeru u omladinskoj akademiji saudijskog kluba Ohod, a u zimu 2023. godine prešao je u zagrebački Dinamo. Nakon samo šest mjeseci, FK Željezničar ga je doveo iz Hrvatske, gdje nikada nije debitirao za prvi tim.
Još uvijek nije poznato koliko bi Al-Jaber mogao donijeti FK Željezničar. Veznjak, koji je takođe privukao interesovanje Swansea Cityja i RC Lensa, ima procijenjenu tržišnu vrijednost od 80.000 eura prema podacima FootballTransfers. Ova relativno niska suma rezultat je njegovog nastupa u manje poznatom takmičenju. Međutim, njegov prelazak u jaču ligu mogao bi brzo povećati njegovu vrijednost.
Par dan kasnije dolaze,preporuke su dobre.
Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, NeSamSafetee, TefalTava i 62 gosta.