Mislim da je do kraja 2025. produžio tj. na godinu. Tako je objavio neki makedonski portal:Virtu4l je napisao/la: ↑28 dec 2024, 08:10Ovaj bi Dangubiću namjestio 10 komada.![]()
Mislim da je produžio ugovor do kraja sezone.
https://www.slobodenpecat.mk/en/usman-m ... fk-sileks/
Inače u makedonskoj ligi je ludilo. Prve tri ekipe imaju isto bodova, a četvrti zaostaje dva boda.Šubertu su saigrači Marko Đorđijevski i Usman Marong. Prvi je nosio dres Voždovca, ali nije ostavio dublji trag, dok je ofanzivac sa afričkog kontinenta imao ugovor sa Zvezdom, te pružao dobre partije u Grafičaru i na kraju je sreću pronašao u Sileksu.
“Marko je dao sedam golova, a Marong ima sedam asistencija. Dobro igraju, rezultati govore za njih. Marong je i najbolji asistent lige. Dosta je nezgodan.”![]()
Vidim da se prije prije 10 dana desilo to produženje ugovora.Ousmane Marong has renewed his contract with Sileks, he will remain in Kratovo until the end of 2025.
I ja se nadam da ćemo ganjati ovakav profil veznog kao zamjenu za Al Jabera.Levin je napisao/la: ↑28 dec 2024, 10:48@Braco ovaj Ousman Marong bi mogao vrhunski zamijeniti Al Jabera. Djeluje mi kao vrlo sličan igrač. Odlična dijagonala, vrlo agresivan u odbrani, tehnički djeluje izvrsno, dobar pregled igre. Naravno , trebalo bi mu da se prilagodi ali mislim da bi bio jedan od boljih veznih u ligi.