FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

napapijri1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la napapijri1987 » 18 sep 2021, 22:00

napapijri1987 je napisao/la:
11 sep 2021, 23:09
Sto neko rece u ovoj Tuzli uvijek neka lakrdija.
Tacno. Uvijek su kod nas ovakve utakmice, nekako smo seljacka sredina, ruralna, a nikako da vidimo da je problem u nama.
Igra Slobode je doprinjela tome da nas ljudi vide takve; negledljiva, prgava, na srce i mišiće, pa dokle može -može.
Nikoga nismo organizovano napali, niti se branili, sve je bilo na silu nekako.
Večeras nismo ni znali sta hocemo; da li da napadnemo ili da se branimo, pa je to izgledalo na momente brutalno dobro a na momente smiješno.Neki igraci su mislili da se branimo, a neki da treba napast, pa kad su svi uhvatili moment "napad" dobro je bilo, ali inace smiješno.
Zizovic pogresno vodi ovu ekipu i prosipa bodove gdje ne bi smio. Mislim da je vrijeme da polako razmišlja o odlasku. Treba nam trener koji ekipi zna objasnit kad da napada a kada ne, da se i jedno i drugo rade timski, a ne svako onako kako on misli da je dobro.
Publika ponovo Pokazala odanost- uprkos ovakvoj igri.
Ponasanje seljacki, tacka.
Na utakmici protiv Borca sam ovo napisao i drago mi je da vecina sada vidi Ono sto sam ja vec prije 4 kola.
Zizovic vodi ovu ekipu kompletno pogresno i izgubio je bruku bodova; Sarajevo, Siroki, Zeljo, pa evo i ovi levati sada.
Sa ozbiljnim trenerom bismo imali 4-5bodova vise i bili u ravnopravnoj trci za Evropu.
Tu utrku za Evropi smp upravo danas izgubili i vjerovatno ce cilj biti opstanak.
Steta, liga je slaba, imali smo dobar raspored, rezultati ostalih ekipa su nam se poklopili...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 sep 2021, 22:11

Mladen Zizovic je preuzeo ekipu kad smo katastrofalno izgledali i većina je bila mišljenja da cemo se grčevito za opstanak boriti. Vec u prvih par utakmica s njim smo izgledali puno bolje.
Od odličnog totalnog bunkera protiv Zeljeznicara na Tusnju na proljece kad smo ih dobili, rasli smo do organizovane defanzive gdje smo u svakom momentu znali sta želimo iako nismo imali loptu kao protiv Veleza, sve do ofanzivne igre kao veceras ili protiv Sarajeva i to sve sa istim igračima. Uz to sve se ne boji dati priliku mladim igračima, kako je samo Mehmedovica u vatru gurnuo na Grbavici, mnogi treneri ne daju šanse mladjim i zadnjih par kola prvenstva ukoliko budu rezultatski nebitne.
Nakon 9 kola treći smo na tabeli i to bi svi potpisali prije sezone. Analizirajući utakmice po prikazanom trebali smo skupiti jos bodova.

Zizovic ima grešaka i nije Ferguson, navijačima rastu apetiti sa boljim rezultatima i tako i treba ali isto tako treba realno i objektivno sagledati stvari. Veceras mu je bio duel sa jednim od najboljih trenera lige, i Zizovic je taj duel dobio ali nažalost Sloboda je izgubila.

Veceras smo bili vidno bolja ekipa protiv najskupljeg tima u ligi. Ne treba to slaviti ali ne vidim ni zašto treba trenera tjerati.
Ja bi volio da igramo totalni fudbal, svakog nabijamo dok im ne zgadimo fudbal, da igramo presing i u 90toj kad vodimo 5-0 ali jbg
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 18 sep 2021, 22:14

Madal je napisao/la:
18 sep 2021, 22:11
Mladen Zizovic je preuzeo ekipu kad smo katastrofalno izgledali i većina je bila mišljenja da cemo se grčevito za opstanak boriti. Vec u prvih par utakmica s njim smo izgledali puno bolje.
Od odličnog totalnog bunkera protiv Zeljeznicara na Tusnju na proljece kad smo ih dobili, rasli smo do organizovane defanzive gdje smo u svakom momentu znali sta želimo iako nismo imali loptu kao protiv Veleza, sve do ofanzivne igre kao veceras ili protiv Sarajeva i to sve sa istim igračima. Uz to sve se ne boji dati priliku mladim igračima, kako je samo Mehmedovica u vatru gurnuo na Grbavici, mnogi treneri ne daju šanse mladjim i zadnjih par kola prvenstva ukoliko budu rezultatski nebitne.
Nakon 9 kola treći smo na tabeli i to bi svi potpisali prije sezone. Analizirajući utakmice po prikazanom trebali smo skupiti jos bodova.

Zizovic ima grešaka i nije Ferguson, navijačima rastu apetiti sa boljim rezultatima i tako i treba ali isto tako treba realno i objektivno sagledati stvari.

Veceras smo bili vidno bolja ekipa protiv najskupljeg tima u ligi. Ne treba to slaviti ali ne vidim ni zašto treba trenera tjerati.
Ja bi volio da igramo totalni fudbal, svakog nabijamo dok im ne zgadimo fudbal, da igramo presing i u 90toj kad vodimo 5-0 ali jbg
Ne trazi niko od njega da igramo odlican fudbal i da dominiramo u svemu, al ne mozes se poslije 45 min povuc u utakmici kojom dominiras. Nek treniraju, nek nabiju snagu da makar mogu 70 min igrat fudbal, ako je problem to sto ne mogu. Balic ubjedljivo nas najgori igrac, lik se uospte nije trudio i na kraju sve to gol je najvise njegova krivica
Volim tebe, više od sebe

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 sep 2021, 22:19

antisisoja1919 je napisao/la:
18 sep 2021, 22:14
Ne trazi niko od njega da igramo odlican fudbal i da dominiramo u svemu, al ne mozes se poslije 45 min povuc u utakmici kojom dominiras. Nek treniraju, nek nabiju snagu da makar mogu 70 min igrat fudbal, ako je problem to sto ne mogu. Balic ubjedljivo nas najgori igrac, lik se uospte nije trudio i na kraju sve to gol je najvise njegova krivica
Balic je poslije Fedora nas najgori igrač i treba nam veznjak za polusezonu. Sto se tice "povlačenja" ne pitamo se samo mi na terenu. Nije samo bitno reci ajmo napasti nego moras imati kvalitet da uvezes pasove, dodjes prvo do njihove polovine, napraviš nesto i sl. A nasuprot tebe ako ne kvalitetnija onda troduplo skuplja ekipa.
Imali smo taj kvalitet da ih sameljemo u prvom poluvremenu ali ne i za drugo. Ajd ovako, mi da smo ih ubili u drugom poluvremenu kao u prvom značilo bi da si razvalio zasluženog lidera prvenstva dosad. Jbg dobri smo mi ali nismo bas toliko dobri da razvaljujes najjace ekipe 90min. Da jesmo prošetali bi se ligom.
-Beogradski sindikat

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 18 sep 2021, 22:21

Sloga je bila zrela za poraza,provlace se vec par utakmica.Prvo poluvrijeme smo ih rastavili na proste faktore i velika je steta sto to nismo materijalizovali bar jednim pogotkom.Drugo poluvrjeme dosta losije sa nase strane ali nismo zasluzili poraz.Sta reci vise a ne opsovti.Idemo dalje,pobjede lijece sve rane.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 18 sep 2021, 22:22

Svako vidi utakmicu svojim ocima. Neko misli da smo se povukli, a ja mislim da sa izmjenama nismo mogli izdrzati tempo iz 1.pol. Nedostajala sirina s klupe zbog suspendiranih, Guza moze 45.min, Maksa pao nakon fenomenalnog prvog, Dzena odigra skromnu utakmicu, Veseli povrijedi sam sebe i na sve to fulnemo i penal. Gleda se razlicitim ocima, neko kaze Balic najlosiji, a ja mislim da je nas najkompletniji igrac.
Idemo dobiti Posusje.
tuzlanska Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 sep 2021, 22:23

Baliceva indolentnost nas je na kraju kostala, treba ga pitati jel dosao na rekreaciji ili je profesionalni fudbaler iz Splita.
🔴⚫️

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 18 sep 2021, 22:26

Madal je napisao/la:
18 sep 2021, 22:19
antisisoja1919 je napisao/la:
18 sep 2021, 22:14
Balic je poslije Fedora nas najgori igrač i treba nam veznjak za polusezonu. Sto se tice "povlačenja" ne pitamo se samo mi na terenu. Nije samo bitno reci ajmo napasti nego moras imati kvalitet da uvezes pasove, dodjes prvo do njihove polovine, napraviš nesto i sl. A nasuprot tebe ako ne kvalitetnija onda troduplo skuplja ekipa.
Imali smo taj kvalitet da ih sameljemo u prvom poluvremenu ali ne i za drugo. Ajd ovako, mi da smo ih ubili u drugom poluvremenu kao u prvom značilo bi da si razvalio zasluženog lidera prvenstva dosad. Jbg dobri smo mi ali nismo bas toliko dobri da razvaljujes najjace ekipe 90min. Da jesmo prošetali bi se ligom.
Ma sve to stoji. Ali kad se povuces na 45 min do kraja utakmice ekipama kao sto je simin han, borac i ostali, koji u ekipi imaju barem 3-4 individualca koji mogu prelomit utakmicu, ne mozes ocekivat da ne primis gol. Ljudi nas stjeraju u nasih 16 m i samo cekaj kad ce lopta zavrsit u mrezi. Da je ne znam kakav golman i odbrana, ne mozes to sve istrpit. Mora se barem malo poradit na tome da imaju duzi posjed lopte
Volim tebe, više od sebe

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 18 sep 2021, 22:29

Skver je napisao/la:
18 sep 2021, 22:23
Baliceva indolentnost nas je na kraju kostala, treba ga pitati jel dosao na rekreaciji ili je profesionalni fudbaler iz Splita.
Upravo. Ko ga je pratio kroz utakmicu, po njegovom pristupu bi mogao zakljucit da je igrac koji nije ozbiljno shvatio utakmicu. Onako se ne igra ni na rekraciji, bez imalo volje i zara
Volim tebe, više od sebe

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 sep 2021, 22:31

Jbg za duži posjed treba ti par veznjaka, tu smo najtanji. Vjerovatno jesmo malo planski na kočnicu stali ali nismo bunker i nabijanje igrali. Teško je onaj tempo u našoj ligi imati 2 poluvremena čak i protiv najgorih ekipa lige. Ko sto zlajci napisa svako svoje viđenje ima zato i pišemo. :thumbup: I ja sam samo napisao činjenice koje idu na stranu Zizovica. Vidim napredak od kako je došao, gura mlade, ima smisla sta radi. Svako je podložan kritici ali ne smatram da je on slaba karika.
Kako sam vidio konstantna poboljšanja u igri od kako je došao Zizovic očekujem da u budućnosti rastemo i sto se tice posjeda i da veće padove igre pretvorimo u sve manje.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 18 sep 2021, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 18 sep 2021, 22:35

zlajci je napisao/la:
18 sep 2021, 22:22
Svako vidi utakmicu svojim ocima. Neko misli da smo se povukli, a ja mislim da sa izmjenama nismo mogli izdrzati tempo iz 1.pol. Nedostajala sirina s klupe zbog suspendiranih, Guza moze 45.min, Maksa pao nakon fenomenalnog prvog, Dzena odigra skromnu utakmicu, Veseli povrijedi sam sebe i na sve to fulnemo i penal. Gleda se razlicitim ocima, neko kaze Balic najlosiji, a ja mislim da je nas najkompletniji igrac.
Idemo dobiti Posusje.
manjak klupe i kvaliteta ekipe, pa znali smo to i prije pocetka sezone, ne znam sto se sad osipa paljba po zizovicu.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 18 sep 2021, 22:35

Fali nam jedan dobar playmaker u vezi i to bi bilo dovoljno da se mozda i Evropa napadne jer smo tu svi u pet deka, mozda TC i Zrinjski odskacu ali po meni taj TC nista nije pokazao u prvom poluvremenu, drugo su bili malo bolji ali nisu zasluzili pobjedu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 sep 2021, 22:44

Jos nesto, svima u ligi prosipamo uigrane akcije iz prekida kao maloj djeci. Danas Jusić sam makazicama pokušao. Rijetko koji trener lige takve akcije uspije prodavati protivniku.
Zao bi mi bilo da se kolektivno okrenemo protiv Zizovica.
-Beogradski sindikat

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 sep 2021, 22:44

Dodje dan da vidimo i Zlicica kako bar izgleda, ne znam jel se momak sastao sa loptom, lici mi na onog ranjenog orla iz prosle sezone da ne zna ni zasto je dosao. Azmir izgleda hoce da se njegovi podrinjci integriraju u drustvo pa ih zajedno sa nama pomijesao na tribini :urnebes:....yebiga ne ide.
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 sep 2021, 23:04

Madal je napisao/la:
18 sep 2021, 22:44
Jos nesto, svima u ligi prosipamo uigrane akcije iz prekida kao maloj djeci. Danas Jusić sam makazicama pokušao. Rijetko koji trener lige takve akcije uspije prodavati protivniku.
Zao bi mi bilo da se kolektivno okrenemo protiv Zizovica.
Veceras je Sloboda ovo trebala dobiti, ali realno ovi imaju kvalitetnije igrace, a i sreca ih je pogurala....za nesto bolje treba igraca, nama nedostaje par takvih....Zizovic izvlaci maksimum iz ove ekipe.
🔴⚫️

Stabilizoni
Kontakt:

Post Postao/la Stabilizoni » 18 sep 2021, 23:12

zlajci je napisao/la:
18 sep 2021, 22:22
Idemo dobiti Posusje.
Said bi vjerovatno igrao jos deset do petnaest minuta da nijr bilo povrede. Imas peh da nemas na raspolaganju veznog igraca kojeg si doveo, Hasanovica. Onda moras ubaciti Zlicica za kojeg znas da ne moze nista, ali moras jer ni Alic nema snage. Mehmedovic slab u duelima, nedostaje mu žilavosti i iskustva. To su stvari koje Zizovic moze reci da trebaju raditi, ali dok ne uđu u automatizam za te neke stvari, imat cemo problem kao danas u drugom poluvremenu kad su oni u igri, a nedvojbeno su kvalitetni.

Uz to pored penala imas precku, pokusaj makazica Jusica.. Imas prilike, vide se i neke uigrane stvari. Momci se trude, trudi se i trener. Nazalost, imamo igranicen igracki kadar i ako u prvom poluvremenu ne iskoristimo prilike u drugom treba moliti za malo srece.

Sa druge strane oni izgube Nukica, uvedu Efendica, uvedu Ubiparipa, Morisa. Ne znas ko je bolji, onaj sto ulazi ili izlazi. Mi da barem imamo isti kvalitet onih koji ulaze i izlaze, bilo bi to jos bolje. Ovako..

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 18 sep 2021, 23:26

Ovde se vidi koliko tebi zapravo igrača fali ako želiš nešto u ovoj ligi, npr. mi nemamo napadača uopšte.

Ljudi galame što nismo napali, nemamo sa čime napast. Zatvorili nam Maksu u drugom, Veselog i Saida nema i ćao miki. Ko sto rece neko u publici "pa u nas sve djeca", a i bolje je sto su nasi igraci nego polovnjake da gledamo i nevriramo se, stranca dovedi ako je bolji od svih njih, ako nije koji ce nam k.

Fali ti prekaljen veznjak ala Ordagic, da zadrzi yebenu loptu.

Sta cemo ovo je to sto imamo, idemo dalje.

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 19 sep 2021, 00:08

Ljudi nama je cilj ove godine opstanak ne znam čemu toliko negative. Ko nas je nadigro u dosadašnjem dijelu? Možda je samo Sarajevo izgledalo kao da sve vrijeme kontroliše utakmicu , a i to uglavnom zbog naše nervoze. Borac nije mogo go dat 40' s igračem više, Željo dao go u 90' , plastični nam dali go u zadnjoj sekundi a imaju puno širi roster.
U drugom poluvremenu smo pali fizički i nismo mogli ganjat ko u prvom. Balića prozivate a korektno je odigrao ( možda je trebo faul pravit kod gola al lako je meni sad srat poslije utakmice), jak u duelu , par očišćenih lopti iz 16. Prema naprijed standardno prvom do sebe al to je vjerovatno i bila ideja i zato je igro Beganović nazad s njim. Fali nam veznih igrača koji znaju s loptom i ne mogu da vjerujem da od ovih juniora nema baš niko da dobije makar 10 min. Maksimović se potrošio u prvom. Koliko mi je drago vidjet da se momak ne boji ići u dribling i da ima tu "drskost". Svaka mu čast.
I da spomenem gradonačelnika i sve ostale koji su nam omogućili da ovi divljaci budu "domaćini" na Tušnju.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 19 sep 2021, 00:45

Sve to stoji opstanak cilj (svake sezone je cilj opstanak u pm)ali imas sansu za vise i gubis bruku bodova.
Izgledalo je ok 4 ili 5 kola ljudi nas procitali i to je to.
Kola vec lagano klize i treba mjenjat pristup, formaciju, igru....
Ako vec mozemo zasto ne uzeti vise od opstanka...
Ako ne pobjede sledecu ja bi Mladena otpustio...Dosta je. Bolje na vrijeme.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 sep 2021, 00:51

Polako sa otpuštanjem, doće sljedeći i šta ako uveže dva kiksa, odma noga i njem.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.