Nisam dugo pisao sa analizama, jer me zaista slabo ide u posljednje vrijeme, pa da dzaba raju ne uvaljujem ali eto, veceras imam viska vremena, pa da sa vama podjelim sta sam odigrao. Ostao mi samo cener na racunu pa sam bacio na jedan listic sve ili bos ili hadzija.. Meni se svidja listic, sada da li ce proci ili ne, hebiga, da znam da ce proci prodao bi sve iz kuce i ulozio na to
Carter Williams over 15,5
Ni veceras nema Wrotena, znaci i veceras u Philadelphiji ce biti "one - man show" u reziji MCW-a . Protiv Toronta takodjer Wroten nije igrao i Carter-Williams je proveo 41 minutu na parketu i ubacio 29 poena uz sut iz igre 12-25. Veceras rival Phili je New Orleans koji ce veceras biti oslabljen neigranjem svog najboljeg igraca Davisa i pocetnog playmakera Holidaya, tako da ih NO ne bi trebao bas ubiti za poluvrijeme..Ocekujem mnogo minuta i mnogo suteva MCW-a, naravno da on nije Ray Allen ili neki slicni prvoklasni suter, ali uz nekih 40 minuta na parketu, dvadesetak uzetih suteva i nekih 6,7 slobodnih bacanja i neki mnogo losiji igraci bi postigli 16 poena.
Joe Johnnson over 15,5
Krenuvsi da pisem analizu za ovaj par, uocio sam jedan "interesantan" statisticki podatak..Niti jednom u ovoj sezoni se nije desilo da nakon dvije utakmice ispod 15,5 Joe i trecu ode ispod..U prosloj utakmici protiv odlicne odbrane Međeda Joe je sutira mizernih 25% i nije izveo niti jedno slobodno bacanje i postigao je svega 8 poena, u utakmici protiv Houstona Joe je sutira takodjer ocajnih 30% iz igre i izveo samo 2 slobodna bacanja i postigao 12 poena. U prosloj sezoni u 3 meca protiv Washingtona je postizao 16,20 i 16 poena sva tri puta preko ponudjene margine. Ove sezone je na prosjeku od 16,2 poena po mecu i veceras Joea ocekujem bolje procente suta i koje slobodno bacanje sto bi trebalo biti dovoljno za tih magicnih 16 poena.
Butler over 18,5
Stao je Jimmy..Nakon nevjerovatnih partija u toku ove sezone u posljednjim utakmicama, ne pruza partije kao sa pocetka sezone, ali jednostavno po ovoj granici ja ga moram odigrati.Kao i uvijek kada igraju Bullsi i veceras je rubrika izostanaka "fino" popunjena, tako da ce veceras nastupati bez Noe, Dunleavya i McDermotta, a Butler je igrac koji od svih igraca u NBA ligi najvise minuta provodi na parketu. Rival Chicagu veceras su moji Celticsi koji nikada svoju kozu ne prodaju tako jeftino Bullsima sto potvrdjuju i ovogodisnje utakmice u kojima su Bullsi jedno teskom mukom pobijedili, jednu tek nakon produzetaka a jednu su i izgubili, tako da ne bi trebalo doci do BO a iako kojim slucajem dodje, Thibbs uvijek maximalno ispustuje i Butler ce biti na parketu minimalno 36 minuta i mislim da bi preko Crowdera trebao prekinuti od 5 utakmica zaredom bez overa i zabiti 19.
Griffin over 21,5
Posljednji par za veceras, a ujedno i par koji mi se najvise svidja je Blake Griffin protiv "masine u odbrani" Kevina Lovea. Prosle sezone kada je Love nastupao za Minesottu Griffin mu je uvaljao 32 i 23 a Griffin je nevjerovatno napredovao, nije to vise igrac koji zna samo zakucati, procenti slobodnih bacanja su porasli, ubacio je u svoj napadcki arsenal i mid-range koji ga nekada slusa a nekada i ne, a cesto zna i "cveknuti" koju tricu. Clipersi nisu u idealnoj poziciji, igraju losije od ocekivanog zato Doc Rivers maximalno koristi Griffina, kada su utakmice u egalu najcesce na parketu provodi 38,39 minuta, a Cleveland sigurno nece biti lak zalogaj. Igrac koji je na prosjeku od 22,6 poena, koji redovno busi svoj matchup, koji je prva napadacka opcija svoje ekipe i koji provodi najvise vremena na parketu u svojoj ekipi se jednostavno mora uzeti po ovoj granici.
Sretno svima, kao sto sam gore i napisao ja cu ovo sve opizditi na jedan listic kvota je 11,71 na cenera 117 KM, pa sta bude, ko zeli moze uzeti neki par i opiciti u singleu, kome se ne svidja nek preskoci, ja svima od srca zelim sretnu noc i da se sto vise zeleni, nakon ocajnog dana.