Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Monolog » 05 sep 2010, 10:31

harry_90 je napisao/la:Da je Tito ziv,umro bih odma kad bi vidio sta se dogadja ...
Ne trebaju nam zločinci, vjeruj mi. Dovoljno je samo uključiti mozak(imamo ga svi) i sabrati 2 i 2. Tim svojim razmišljanjem:"Neću promijeniti ništa, uvijek su isti na vlasti" ustvari daješ glas trenutnoj vladi(valjda ti je to jasno). Vidiš, ljudi žele promjene, ali tih promjena neće biti dok svaka jedinka ponaosob ne shvati šta, kad, kako i koliko. Najlakše je češkati jajca gledajući tv i psovati majku političarima, ali kada ti isti dođu i potkupe maloumnike(većinom one iz ruralnih dijelova BiH), onda nikome ništa. Pobogu, zar da ja glasam za nekoga zbog jednog kilograma kafe i šećera? Pa kad već prodaješ svoj obraz, onda ga prodaj k'o pravi, a ne za tu siću.

Činjenica je da smo mi u kolotečini punih 15 godina(računam od prestanka rata). Ne ide na bolje, niti će ići dokle god ovako razmišljamo. Kao što reče @Drh, postoje 2 načina da nešto promijenimo. Jedan su izbori, a drugi je nešto nepopularniji(ipak se to dešava(lo) u manje razvijenim zemljama) - silom. No, činjenica je da od te sile nema ništa jer su ljudi izgubili petlju te ne žele podići glas protiv ovog režima. Kakva crna demokratija? Samo na papiru, ali u realnosti je ovo nešto sasvim drugo.

Radončiću ne bih dao glas kada bi mi bilo plaćeno milion maraka. Nevjerovatno je koliko taj čovjek ispire mozak ljudima putem cijenjenog dnevnog lista - Havaza. Sramota, jbg život. Naravno, neću dati cijenjeni glas ni za jednu nacionalističku stranku(mada bih prije glasao za SDS negoli za SDA). Haris i njegova politika će također biti lišeni mog glasa, tako da mi i ne preostaje ništa drugo doli glasati za crvene. Iako mi se i njihova politika ne dopada, činjenica je da barem na papiru imaju najbolja rješenja za omladinu(a samim tim i za državu).

Iako ne volim pisati o politici, sad se natjerah da nešto napišem(mada u suštini ne napisah ništa).

Čuvajte se.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 sep 2010, 10:35

Ma kakav Radončić .. Kao što @Monolog kaže : "Nema tih para da bih za njega glasao"

Ja znam samo da će Komšić dobiti moj glas kao član predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda . ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 sep 2010, 11:54

Ajd, kad ste se nadovezali izbora, evo i mene :D budući da nemam još bh osobnu ne mogu još glasati, iako bi glasao. Ali, zato moj ćaća može, pa kad smo dobili hrpu onih papira iz povjerenstva, muku smo mučili dok sve nismo pročitali i dok nismo skužili kako se to glasa. Jebga, teba pročitati uputstva na sva tri jezika :D

Ja bih svim građanima Bosne i Hercegovine preporučio da izađu na izbore. I da prije svega kazne ove koji su na vlasti trenutno. A tko su trenutno na vlasti?! Izuzev kratkotrajne vlasti SDP-a, od samostalnosti zemlje na vlasti su isključivo nacionalističko-vjerski fundamentalisti kojima ni trunku nije stalo kako do države, a tako ni do naroda kojeg zastupaju. Njima je bitno da se napiju i najedu nakon "dugotrajnih i mukotrpnih" sjednica, da djecu upišu na privatne fakultete i škole, da sebi omoguće egzistenciju do kraja života.
Ono što je problem u BiH od rata jest uska povezanost i sprega vjere i politike. Gdje u svijetu, osim u nekim zatucanim primitivnim kulturama, ima da se za neki savjet, za neki problem pita hodžu ili popa??! Vjerski nacionalisti na sve strane su najveći problem. Nakon rata svi glume neke velike katolike, pravoslavce i muslimane.
Crkve i džamije niču kao gljive poslije kiše. Da li itko pita šta je sa školstvom i obrazovanjem, zašto su škole odvojene, pod tri krova?! Ne, najbitnije je da kad se neki povratnici vrate da se napravi crkva/džamija. A to što nema nikakvih mogućnosti za zaposlenje ili obrazovanje, ma koga je to briga, bitno da se čovjek može moliti..

zato kažem, najveći crv su nacionalisti na sve tri strane. Ja, kad glasam u Hrvatskoj, uvijek glasam protiv trenutne vlasti. Zašto?? Jer nijedna vlast nije dobra, ni jednoj vlasti ne treba dati duže od dva mandata, jer se onda osili, probahati i gubi dodir sa narodom.. U demokraciji su uvijek potrebne promjene, uvijek su potrebni novi ljudi, sa novim idejama i razmišljanjima. Meni se ne sviđa demokracija recimo, nego aristokracija, vladavina najboljih, ali, jebga, nismo mi stara grčka :D

Onda kad Bošnjaci skontaju da Bosna (a vala i Hercegovnia) nije iskljucivo njihova zemlja i da se centralizacijom ne može postići nikakva korist, kad Srbi prestanu ignorirati institucije i počnu razmišjlati svojom a ne Miloradovom glavom, kad Hrvati shvate da im je prva zemlja BiH i da svoje probleme trebaju rješavati u Mostaru i Sarajevu a ne u Zagrebu, e onda se može reći da će BiH normalno profunkcinorati.. Kad Hrvatu bude uzor Josip Pejaković, kad Srbinu bude uzor Bogić Bogičević, a Bošnjaku Emir Imamović Pirke (ili Senad Avdić), e onda se može normalno pričati..

Ne želim nikome reći za koga da glasa, svako neka glasa prema svojoj savjesti. Samo želim da kažem, da se kazne primitivci i zadojeni nacionalisti jednom za svagda i da odu u rotopotarnicu povijesti konačno. NI JEDAN GLAS NIJE PROPAO GLAS, JER SVAKI, AMA BAŠ SVAKI MOŽE DONIJETI PREVAGU.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 05 sep 2010, 12:01

Iskreno nemam neku želju izać na izbore, ali ako izađem, glasam za patriotizam, BPS-Sefer Halilović.
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 sep 2010, 12:07

hepek04 je napisao/la:Iskreno nemam neku želju izać na izbore, ali ako izađem, glasam za patriotizam, BPS-Sefer Halilović.
Ne znam kako osoba koja je bila osumnjičena za ratni zločin (bez obzira što mu krivnja na sudu nije dokazana) ima hrabrosti i želju "raditi" u politici. Umjesto da se ostavi politike, da ode lagano u penziju i uživa lagodno sa djecom...al dobro...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 05 sep 2010, 12:08

Komsic od mene ima dozivotni glas sto se tice clana predsjednistva!
Sto se tice stranaka, tu nemam pojma, nekako su mi svi isti, kad bi se moglo poimenice glasovati za ljude..pa haj!
Ovako glasas za stranku, pa onda oni onako posteni i u interesu naroda i nacionalnih kljuceva odrede da nam jedan doktor bude ministar za saobracaj,
kriminalac ministar za sigurnost,
...
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 05 sep 2010, 12:09

hepek04 je napisao/la:Iskreno nemam neku želju izać na izbore, ali ako izađem, glasam za patriotizam, BPS-Sefer Halilović.
Bas sam to mislio napisati, al ti me preduhitri svaka cast ;) . Jedini covjek za koga se moze glasati iz bosnjackog naroda ovo ostalo sve kriminalci i nacionaliste. Volio bi predsjednistvo u kome je general Sefer, Komsic i ne znam koga bi treceg tu zelio posto nisam toliko upucen u kandidate iz srpskog naroda. Da nam je normalna drzava sa jednim predsjednikom bio bi u dilemi za koga glasati Sefer vs Komsic, al uglavnom ne bi pogrijesio kome god bi od njih dvojice dao glas.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 05 sep 2010, 12:10

MOZAK je napisao/la:Komsic od mene ima dozivotni glas sto se tice clana predsjednistva!
Sto se tice stranaka, tu nemam pojma, nekako su mi svi isti, kad bi se moglo poimenice glasovati za ljude..pa haj!
Ovako glasas za stranku, pa onda oni onako posteni i u interesu naroda i nacionalnih kljuceva odrede da nam jedan doktor bude ministar za saobracaj,
...
Nemoj samo za nacionaliste :)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 05 sep 2010, 12:15

dubrava je napisao/la:
Ne znam kako osoba koja je bila osumnjičena za ratni zločin (bez obzira što mu krivnja na sudu nije dokazana) ima hrabrosti i želju "raditi" u politici. Umjesto da se ostavi politike, da ode lagano u penziju i uživa lagodno sa djecom...al dobro...
Dubrava druze preporucujem ti da procitas knjige "Lukava strategija" i "Nije kriv" pa da vidis kroz sta sve je ovaj covjek prosao. Sta su mu Alija i kompanija radili i montirali procese protiv njega. Covjek je toliko dao ovoj zemlji, izgubio je suprugu, sin mu je zbog toga obolio (i njega su pokusali da fizicki sklone zbog objavljene knjige nezz sad kako se zove ali ta knjiga je napisana na osnovu dokumenata koje mu je dao Sefer i otkriva sta je ratna vlast na celu sa Alijom radila). Covjek je borac (u svakom smislu) i zato ima zelju, a o hrabrosti da ne govorimo da bude u politici i da promijeni nesto.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 05 sep 2010, 12:18

Frutek je napisao/la:
MOZAK je napisao/la:Komsic od mene ima dozivotni glas sto se tice clana predsjednistva!
...
Nemoj samo za nacionaliste :)
Moje skromno misljenje..
u srba ce dobiti snsd - clan predsjednistva radmanovic
u hrvata hdz - ---------------------- komsic
u bosnjaka sdp - ---------------------- radoncic

Vlast.. koalicija snsd-hdz-sda i opet sve isto!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 05 sep 2010, 12:22

dubrava je napisao/la:
A zasto ne bi imala. Zna se nacin na koji je njemu spucana optuznica, kao i osalim generalima. Covjek je dokazano nevin, i sta sad ne treba da se bavi politikom, zbog optuznice, a jedan Dodik, Covic, Radoncic, za koje ti treba nekolko tomova knjiga da bi napiso sve njihove grijehe se mogu bavit :roll: :roll:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 sep 2010, 12:25

Narod kuka ovo ono a bira iste 15 godina :roll: treba glasati za Radoncica covjek ima iza sebe ''nesto''za razliku od ovih levata koji su sada na vlasti i koji su stekli to ''nesto '' od kada su u politici 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 05 sep 2010, 12:27

juznjak> je napisao/la:Narod kuka ovo ono a bira iste 15 godina :roll: treba glasati za Radoncica covjek ima iza sebe ''nesto''za razliku od ovih levata koji su sada na vlasti i koji su stekli to'' nesto'' od kada su u politici 8-)
A kad je radoncic to " nesto" steko. pa covjek je najveci ratni profiter na cijelom balkanu, pravi jos vecu podjelu medju bosnjacima, i takvog covjeka treba podrzati
Bayern & Željo & Hajduk

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 sep 2010, 12:30

Covjek ima love na bacanje ne vjerujem da ce nas krasti kao sto rade ovi 15 god ;) kakva podjela? pa Bosnjaci su razjedinjeni odavno mnogo prije Radoncica :roll: nista glasajte vi za iste i kukajte onda :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 sep 2010, 12:30

Pa bolje je opet za iste glasat nego za Radončića :lol: nema većeg lopova nigdje od njega inače ja još nemam pravo glasa :roll: :twisted: :mrgreen: ali bi glasao za Komšića i našu stranku ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 05 sep 2010, 12:31

juznjak> je napisao/la:Narod kuka ovo ono a bira iste 15 godina :roll: treba glasati za Radoncica covjek ima iza sebe ''nesto''za razliku od ovih levata koji su sada na vlasti i koji su stekli to'' nesto'' od kada su u politici 8-)
Nisi ti upoznat dobro. Pa i Radoncic je uspio zahvaljujuci politici. Covjek je dosao u Bosnu bez icega, ali zahvaljujuci tadasnjoj vlasti i Aliji koji mu je dao nepovratni kredit u iznosu od 1 milion KM i koji ga je neprestano podrzavao a ovaj mu uzvracao tekstovima u svom Avazu on je uspio. Nije Radoncic ni najmanje cist u to budi siguran, nije on dzaba mnogo puta bio povezivan sa mafijom :!:

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 05 sep 2010, 12:36

juznjak> je napisao/la:Covjek ima love na bacanje ne vjerujem da ce nas krasti kao sto rade ovi 15 god ;) kakva podjela? pa Bosnjaci su razjedinjeni odavno mnogo prije Radoncica :roll: nista glasajte vi za iste i kukajte onda :?
pa i ovi su se nakrali za jedno 10 zivota pa opet kradu ;)
Radoncic ima pare, ali nema moc, politicku moc, i upravo na ovaj nacin zeli da je dobije, i ako mu se to dopusti, dobit cemo Bosnjackog Milorada Dodika.
Da, tacno je da su razjedinjeni, al na ovaj nacin se pravi od rata najveca podjela bosnjaka, jer politika koju nudi radoncic je cista dijametralnost od politika ostalih stranaka, a na kraju kraje, skoro svima su ispadale bombone iz usta u predizbornim kampanjama, pa opet nista.
A pogledaj kako taj covjek radi, Avaz je prvo bio Tihiceva novina, da bi u zadnjih 2-3 godine poceo pljuvat po svima izgradjujuci sebi prostor da dodje na vlast. i sad odjedanput mu niko ne valja.
Bayern & Željo & Hajduk

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 05 sep 2010, 12:36

On je financirao odbranu Muhameda Ali Gašija pametnom dovoljno da ne glasa za njega :x
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 sep 2010, 12:38

Nije krao Narod kao sto ovi rade 15 godina :ugeek: a Bosna samo nazaduje najgora drzava u svemu u Evropi ko je kriv nego levatine na vlasti 8-)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 05 sep 2010, 12:41

nisi mi @južnjak nikako jasan.
na avataru slika Jokija Brokija, a tu agituješ za Radončića. ta dva čovjeka teško da imaju sličnu, a kamoli istu politiku.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.