BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Saurman
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Saurman » 09 feb 2013, 22:44

slika
slika

:mrgreen: ;)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 00:28

Evo pregledao sam utakmicu i onu situaciju sa Lewandowskim...Po mojoj procjeni crveni karton Lewandowskog je tzv. Tatsachenentscheidung Gräfe-a gdje je htio zastiti igrace u nastavku utakmice.

Kada se sagleda cijela situacija mislim da se Gräfe ne moze kriviti i u ovoj situaciji bih volio kada bi postojao tzv. narandzasti karton, jer ono nije bas cist crveni karton, a niti moze proci kao zuti...

Takodjer sam primjetio da niko od Vas nije kritikovao Lewandowskog jer ovo moze uci u historiju kao jedan od najglupljih prekrsaja u Bundesligi. Skjelbred je dosao do lopte i licem bio okrenut prema golu HSV-a i to na sredini terena i on ulijece krkanski. Da je na jednu sekundu ukljucio mozak do ove situacije uopste ne bi doslo.

Sto se tice van der Vaarta smatram da on u onoj situaciji treba stajati po strani, jer tu je kapiten koji ce kod sudije zastiti svog saigraca, ali isto tako ne valja nekim ovdje sto privatne probleme van der Vaarta koriste kako bi ga ocrnili. Sta se je desavalo za Novu godinu to nikoga ne treba da zanima i to je njegova privatna stvar, a isto tako pitam se kako bi reagovali navijaci BVB-a kada bi ostali Piszczek-a poceli nazivati onaj sto namjesta utakmice.

Isto tako danasnji poraz nije toliko strasan i ne treba previse da dramite, jer je prvenstvo odavno zavrseno i sada svu koncentraciju treba usmjeriti na LP i otici sto dalje i naravno obezbijediti plasman u LP naredne sezone mada je to 99% sigurna stvar.

PS: Izvinjavam se na duzem postu ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 10 feb 2013, 00:35

imali neko video tog starta lewandowskog?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 01:31

nate je napisao/la:imali neko video tog starta lewandowskog?
[youtube][/youtube]

Samo je kvalitet slike los. ;) ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 feb 2013, 04:17

amerosm je napisao/la:Sto se tice van der Vaarta smatram da on u onoj situaciji treba stajati po strani, jer tu je kapiten koji ce kod sudije zastiti svog saigraca, ali isto tako ne valja nekim ovdje sto privatne probleme van der Vaarta koriste kako bi ga ocrnili. Sta se je desavalo za Novu godinu to nikoga ne treba da zanima i to je njegova privatna stvar, a isto tako pitam se kako bi reagovali navijaci BVB-a kada bi ostali Piszczek-a poceli nazivati onaj sto namjesta utakmice.
Osjecam se indirektno prozvanim, pa da ti odgovorim. :D

1. Getsikulacija gofneta prema Weidiju nakon sto je Lewat dobio crveni - znas ono kad pokazuje kazipsrticem na svoju krmecu cehricu "si vido kako sam ja mudar".

2. Pogadja ga neko sa ST-a papiricem, upaljacem, ne znam ni ja cim, u stomak/butinu, a gofno se hvata za vugla.

3. Pocetak drugog poluvremena, sopstveni igrac ga "napucava" loptom glavom u facu, a ono se valja dvi minute.

Inace, 'olandsko gofno koje voli udarati zene :mrgreen: , ima podugacku historiju "nefer" ponasanja, ono da se ne lazemo.

Fakat nikako da shvatim toliku ljubav prema gofnarima koji su na prvi mig "veceg" kluba napustali svoje jato.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 10 feb 2013, 10:27

Uh.
Loše, jako loše. Totalni potop u jučerašnjem duelu protiv Hamburga. Težak debakl pred najvažniji meč sezone, moj optimizam je totalno splasnuo. Loše je to izgledalo sa Sahinom jučer. Presinga uopšte nije bilo. Ok, možda se neko neće složiti sa mnom, al' otkad Gundo fali to ni'e to. Zadnjih par mečeva je čisti dokaz njegovog izostanka. Jedini jučer koji je ginuo na terenu je bio Reus. Svaka mu čast! Weidi ako je već bio bolestan bolje da je pružio šansu Langeraku da brani.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 feb 2013, 11:30

Lennon je napisao/la:Weidi ako je već bio bolestan bolje da je pružio šansu Langeraku da brani.

On i kad je najzdraviji ko kakav klaun skakuce po liniji i prima golove kroz noge, kao sto je juce bio slucaj sa 1. i 3. golom. Da je juce kakav panj bio na njegovom mjestu, lopta bi kod prvog i treceg gola pogodila u panj i ne bi bio gol. Ne znam je li on nekakav carobnjak, ali vec odavno nam pokazuje svoju magiju - kako lopta prolazi kroz zivog covjeka :roll:

Ako se Langerak pokazao dobar protiv apotekara, ne znam sto je juce stavio Weidija da brani...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 feb 2013, 13:02

Nema potrebe da se vise zamaramo Bundesligom, ona je ovim porazom definitivno izgubljena, bila je i prije ali sad je deff...

Sahin-Kehl + Bender na beku + Santana i Hummy ne funkcionisu...na sve to jos i creni karton za koji sudija nije pogrijesio ni sto je dao a ne bi pogrijesio ni da nije dao crveni...to je neka klackalica !

Sad fino pripremit ekipu za lp , odigrati cvrsto i odgovorno u odbrani , cekat svoju priliku iz kontra napada....
aBd da nas malo sreca posluzi da zabijemo barem jedan gol....

Jos samo bi htio da naglasim da smo utakmice Bundeslige poceli da igramo kao neke polu-amaterske...tako da se izrazim...pa igraci nam u utakmicu krecu kao loodjaci...upotrijebit cu kosarkaski izraz a stvarno je tako "run 'n gun"...nikako da protivnika pritiskamo lagano odmjereno i konstantno ....Mi npr imamo 100% priliku ali zato i protivnici slazu kontre kako hoce....vise bi volio nekako da odmjerenije krecemo u napad, da gradimo napad malo sigurnije da ne ostavljamo prevelik prostor za kontre...Tako ove sezone smo igrali u LP i bili smo TATA :D
U Bundesligi igraci ili Klopp ne znam ni ja ko :? bi da odluce utakmicu za 20 min....sto je po meni najveci razlog izgubljenih bodova protiv HSV u dvije tekme...

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 feb 2013, 13:33

@HzBvB
Dobro zboris ;)
BL je izgubljena,ne sumnjam da cemo zavrsiti drugi(naravno ako nastavimo primati ovokliko golova i to je pitanje),i to je to!Zato idemo jako u LP ;) Jbg,na nekim pozicijama nemamo dovoljno igraca da se napadne vise frontova,nemamo tu sirinu i eto ti belaja!Jedino gdje nam je siroka lista to je na sredini terena dok ovo ostalo...

Vjerujem da ce Doktor spremiti ekipu za "brazilce" i nabrijati ih da vec u prvom mecu steknemo neku prednost.Samo da nastavimo igrati kao ove sezone u LP i nemamo brige,idemo daleko ;) ,dok Bundesku treba odraditi nekako da zavrsimo drugi,dosta!Jah,umalo da zaboravim kup,tu idemo na trofej ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2013, 13:56

Hamburgs Rafael van der Vaart protestiert und Lewandowskis Platzverweis damit initiiert. In der „Bild am Sonntag“ gab der Holländer zu: „Der Schiedsrichter wollte keine Rote geben. Da habe ich ein wenig Theater gemacht. Dann hat er sich mit seinen Assistenten besprochen und dann doch die gerechte Rote gegeben.“

Koji cigan moj boze moj ...

Sto se tice same utakmice dozivjeli smo ja mislim najveci debakl u eri KLOPP ... Ne mogu da vjerujem da se ovo moglo desit ipak 4 komada je previse i sramota VELIKA u pm . Jedan i jedini krivac za sve ovo je Klopp i naravno Buvac koji su ekipu pripremali za ovaj mec... Motivacija 0 poena, taktika nakon crvenog gola takodje pogotovo ono nabijanje lopte a u napadu Reus i Gotze pa ko od njih da skoci da spusti odloui loptu jbg ....

Vezni red nije postojao uopste dosta tog nije stimalo i Hsv je zasluzeno pobjedio i uzeo 3 boda i popravio gol razliku, nije do sudije tu nista sami smo sebi krivi jbg ... Ali protiv Shaktara ce to mnogo bolje i ozbiljnije da izgleda ...

A sto se tice Kupa jbg idemo na AA ja ne vjerujem u prolaz bit ce to ne moguca misija a mi nemamo Tom Cruisea da nas spasi jbg, tako da taj trofej skoro pa mozemo otpisati,a o lp nikad se nista ne zna sve zavisi da li cemo proc Shaktar i koga cemo poslije izvuc sta ako izvucemo Galatu ili Schalke ? Mozemo onda lagano u polufinale ha ya i to bi bio san al prvo skok pa hop dakle prvo Shaktar pa cemo o tome razmisljat ...

Uvjeren sam kako se ovaj poraz nece ubrzo ponovit i kako ce Klopp iz ovog svega izvuc velike pouke za sledecu sezonu kako se igra na 2 fronta ;) ...

Edit : Grosskreutz nece bit u sastavu protiv Shaktara a bgm i Gundogan je upitan butni misic je jos od repke sje.bo i boli ga nozni prst ... Jbg valjda bude nekako spreman ...

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... in-1647154
BvB Echte Liebe !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 feb 2013, 16:05

Ako Gundo ne mogne, nadam se da će startati Bender-Kehl kao par šestica. Sahin je van forme i trebat će mu još vremena da uhvati formu.

Na TM "Lewa u Bayernu" već ima 35%, tako da očito ima tu nešto. Krasan tajming pred ključne mečeve. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2013, 16:29

KSIVLE je napisao/la:Ako Gundo ne mogne, nadam se da će startati Bender-Kehl kao par šestica. Sahin je van forme i trebat će mu još vremena da uhvati formu.

Na TM "Lewa u Bayernu" već ima 35%, tako da očito ima tu nešto. Krasan tajming pred ključne mečeve. :roll:
Koje **** od covjeka ccc sta je dozvolio i koliko pati navijace i upravu ...

Lothar Mattheus je izjavio kako je cuo da se Lewandowski zapravo njegov menadzer vec dogovrio sa rukovodstvom Bayerna samo se ne zna kad ce prec jel 2013 ili 2014 . Na pitanje kako je dosao do te informacije Lothar je odgovorio moje usi veoma dobro cuju kad se u mojoj blizini razgovara .

Sammer je rekao : Pa eto neka to bude samo spekulacija .

Mario Gomez se takodje oglasio i rekao je : Da zeli od uprave znati koliko racunaju na njega i da se on nikog ne boji .
Honnes je na sve to rekao sledece : Odlucili smo da vise ne komentarisemo spekulacije . U narednim mjesecima od nas sigurno nece nista vise na ovu temu cut . Zasto bi mi uopste demantovali stvari koje se nas ne ticu . Nemamo vise volje ni zelje stalno nove spekulacije demantovati . Koncetriramo se na posao a ne na spekulacije .

Za Mattheusa je rekao sledece : Lothar se zadnjih mjeseci pozabavio najvise oko zena, a sad odjednom diskutuje o novim igracima Bayerna . Ocigledno da je sad svoje lovacko polje malo promjenio .

Robin Dutt je rekao da se nada da ce Lewy ostat u Dortmundu ....

Kevin Grosskreutz ima upalu pluca nije jos potvrdjeno ali se sumnja ...
BvB Echte Liebe !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 feb 2013, 17:37

Hare_BvB je napisao/la:1. Getsikulacija gofneta prema Weidiju nakon sto je Lewat dobio crveni - znas ono kad pokazuje kazipsrticem na svoju krmecu cehricu "si vido kako sam ja mudar".

2. Pogadja ga neko sa ST-a papiricem, upaljacem, ne znam ni ja cim, u stomak/butinu, a gofno se hvata za vugla.

3. Pocetak drugog poluvremena, sopstveni igrac ga "napucava" loptom glavom u facu, a ono se valja dvi minute.

Inace, 'olandsko gofno koje voli udarati zene , ima podugacku historiju "nefer" ponasanja, ono da se ne lazemo.
Nece dobiti nagradu sa fair-play,ali je omogucio svojoj ekipi da dodje do nova 3boda,radi cega je prakticno i doveden,tako da ne vidim zasto se dize toliko prasine oko toga.
Niste ni vi sad neke postenjacine pa da se javljate... :lol:
Hare_BvB je napisao/la:Fakat nikako da shvatim toliku ljubav prema gofnarima koji su na prvi mig "veceg" kluba napustali svoje jato.
Ovo govoris radi Sahina, ili?
:lol:
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 18:18

proFCB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:1. Getsikulacija gofneta prema Weidiju nakon sto je Lewat dobio crveni - znas ono kad pokazuje kazipsrticem na svoju krmecu cehricu "si vido kako sam ja mudar".

Inace, 'olandsko gofno koje voli udarati zene , ima podugacku historiju "nefer" ponasanja, ono da se ne lazemo.
Nece dobiti nagradu sa fair-play,ali je omogucio svojoj ekipi da dodje do nova 3boda,radi cega je prakticno i doveden,tako da ne vidim zasto se dize toliko prasine oko toga.
Niste ni vi sad neke postenjacine pa da se javljate... :lol:
Mislim da je @proFCB u ove dvije recenice cijelu situaciju objasnio i vrijeme je da zavrsimo pricu oko van der Vaarta. Isto tako bih volio kada bi u BVB-u prvo ocistili neke stvari ispred svojih vrata pa onda pokazivali prstom na druge...
Damit nicht genug. Weitere zwei Zeigerumdrehungen später wollte der erst sieben Minuten zuvor eingewechselte Maicosuel vor einem Hoffenheimer Eckball BVB-Keeper Weidenfeller mit einem Schlag auf den Arm zur Herausgabe des Spielgeräts bewegen. Der Schlussmann sank theatralisch zu Boden, Kempter schickte Maicosuel mit Rot zum Duschen (81.). Die folgenden Unsportlichkeiten beider Seiten ließ der Referee indes ungeahndet.
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... nd-17.html

Inace ima svugdje crnih ovci i ispadi pojednih navijaca BVB-a (pogotovo na TM-u) nece pormjeniti moju sliku o klubu kojeg jako cijenim.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 feb 2013, 19:03

amerosm je napisao/la: Mislim da je @proFCB u ove dvije recenice cijelu situaciju objasnio i vrijeme je da zavrsimo pricu oko van der Vaarta. Isto tako bih volio kada bi u BVB-u prvo ocistili neke stvari ispred svojih vrata pa onda pokazivali prstom na druge...

Ti sto je neko drugi uradio slicno ne znaci da treba opravdati postupke V.D. Vaarta...Meni se licno zgadio el clasico sa konstantnim pritiskom igraca na sudije...tamo se bukvalno svaka odluka mora prokomentarisati.Puyol ce preci 70 m da dodje do sudije kako bi trazio aut za Barcelonu...to je jedan od glavnih razloga zasto mi je Bundesliga draza i zato cu svaki put pisati da je takav igrac kreten...pa zvao se on Van der Vaart ili Sebastian Kehl...apsolutno nebitno.

Naravno Hsv kao klub nema nista s tim jer ocigleno je i Rafael izuzetak a ne pravilo...

Ne znam sta ce biti sa Gundoganom do srijede,ali ne bi bilo dobro da ne moze nastupiti...ne bi imali igraca koji ce stati na loptu...za Sahina je jos rano da pocne jedan ovako vazan mec.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 19:16

@ adnan24

ja sam rekao da neopravdam van der Vaarta i da on u onoj situaciji ondje nema sta traziti, jer tu su kapiteni ako treba zastiti svog saigraca.

Na stranu ponasanje van der Vaarta koje nije u duhu Fair-Play-a, ali isto tako se mora priznati da jucer niste toliko zakinuti kao sto je bio slucaj na utakmici protiv Wolfsburga, jer vecina navijaca na TM-u poredi te dvije situacije.

Sto se Gündogana tice on ce sigurno igrati protiv Shaktara, jer ga je Klopp jucer htio odmoriti, a Grosskreutz je zadrzan u bolnici jer mu je bronhitis presao na upalu pluca kako javljaju Njemacki mediji.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 feb 2013, 19:29

amerosm je napisao/la:@ adnan24

ja sam rekao da neopravdam van der Vaarta i da on u onoj situaciji ondje nema sta traziti, jer tu su kapiteni ako treba zastiti svog saigraca.

Na stranu ponasanje van der Vaarta koje nije u duhu Fair-Play-a, ali isto tako se mora priznati da jucer niste toliko zakinuti kao sto je bio slucaj na utakmici protiv Wolfsburga, jer vecina navijaca na TM-u poredi te dvije situacije.
Ma nek' je on i stao u odbranu svog kolege...samo da nije onako teatralan,jednostavno nema potrebe.
Uglavnom razumijemo se ;)
Sto se tice utakmice sa Wolfsburgom,to nije ni blizu...jucer je bilo dosta 50-50 situacija,protiv Wolfsburga sve i vise nego jasno.
amerosm je napisao/la:Sto se Gündogana tice on ce sigurno igrati protiv Shaktara, jer ga je Klopp jucer htio odmoriti, a Grosskreutz je zadrzan u bolnici jer mu je bronhitis presao na upalu pluca kako javljaju Njemacki mediji.
Danas pisu da je upitan...ali eto nadam se da si upravu.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 feb 2013, 20:48

Nekontam sto spominjete da je on udarao svoju zenu kao da to ima ista iscim....mozda se ponasala kao bitch pa dobila plesku...nije vdv kriv sto ste izgubili nego se klop zahebao sa sahinom koji je izgledao kao nadrogiran...leitner je morao igrati da je on igrao siguran sam da bi ih uzeli...I lewa je fakat ispao levat sa onim crvenim kartonom..da ga nije dobio mozda bi I pobjedili cak I sa zalutalim sahinom ali...uostalom bayern je vec odavno deutschemaister a liga prvaka vam je zagarantovana tako da se ja nebih previse stresavao oko vdv I njegove zene sylvie od koje bolje izgleda 70 posto cura u sarajevu

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 feb 2013, 21:13

„Ich war in Paris vom DFB eingeladen. Ich weiß aus sicherer Quelle, von einem, der es wissen muss, dass Lewandowski kommt. Es ist noch nicht klar, ob er in diesem oder nächsten Jahr kommt“, sagte Lothar Matthäus bei Sky90. „Ich bin mir sicher, dass Lewandowski zu Bayern wechselt.“ :o :oops: :evil: :twisted: :shock: :( :( :( to je to onda ako je vjerovat Mattheusu
BvB Echte Liebe !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 feb 2013, 23:40

gruezi je napisao/la:Nekontam sto spominjete da je on udarao svoju zenu kao da to ima ista iscim....mozda se ponasala kao bitch pa dobila plesku...
Mozda se pali na pljeskanje (posebno po guzi), pa je to bio samar iz ljubavi :mrgreen: 8-)

gruezi je napisao/la:ja nebih previse stresavao oko vdv I njegove zene sylvie od koje bolje izgleda 70 posto cura u sarajevu

Pa sta ako bolje izgleda :? . Ti mislis da smo mi ljubomorni na njega jer mu je mlada dobra, a ne zato sto vecina misli da je juce ispao kita od covjeka. Dzaba mu dobra mlada, kad mu nije veci od mog 8-)

@Damire
Neka ide, siroko mu polje. Ja kad sam prije neki dan rekao da mi izleda poglup, odmah me demantovase, kako je brzo naucio jezik, kako cita knjige, posjecuje predstave i ceslja se na desnu stranu (ko kakav streber) :mrgreen: . Pa vidjesmo juce koliko ima mozga... A mozda hoce da ga zamrzimo, pa da ima alibi da ide.
Neka ide, dovest cemo mi boljeg 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.