FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ledesma10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ledesma10 » 12 avg 2014, 00:59

Utakmica protiv Borussije, podsjeća na onu protiv HSV-a, kad je Njemačka bila prvak svijeta! :clap: :clap: :clap:

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 12 avg 2014, 01:06

"U kontaktu sam sa ljudima u Sarajevu, preporučio sam im nekoliko momaka za koje bi bila šteta da ostanu na nižem nivou. Što se tiče igara Bordo ekipe, radi se o najozbiljnijem timu uz zagrebački Dinamo na prostoru bivše Jugoslavije. To govore i rezultati. Žao mi je što se neko kao Vincent Tan nije pojavio u sezoni 2007/2008. kad sam ja nosio bordo dres", završio je Milošević. Semjon= Kralj :tokralju:
Sarajevo ljubavi moja!

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 12 avg 2014, 01:14

Pricao sam o stadionu prije neki dan. Nije dzaba Dino potegnuo tu pricu ;) nakon odlaska Tana......Ima puno problema da dobijemo Kosevo, vrlo je tesko zakonski izvesti i koci se od strane pojedenih ljudi... i zbog toga sam govorio da se neiznenadite ako budemo selili... Nikakve koncesije za Tana nedolaze u obzir a to je najbolje sto mozemo dobiti za Kosevo.
Cini mi se da su nasi uspjeli dogovoriti zemljiste na lokaciji na kojoj smo trazili...
Nakon ovog evropskog iskoraka nesumnjam da ce sad Amidza uvaliti jos love u nas a infrastruktura je prioritet: akademija, trening kamp i stadion.

Nemojte ljudi letiti u oblake. Daleko smo mi jos od borusije, i sta god bude trebamo znati da smo za 6 mjeseci naseg Amidze vec dosli u 7-8 najboljih ekipa bivse yu. Strah me i pomisliti sta ce biti za godinu i uz nadam se povoljniji zrijeb. :mrgreen:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 12 avg 2014, 01:18

Ma to je to, gotovo je i to vec svi znaju :kafa:
Jedini klub u ovoj drzavi koji se katapultirao prema Evropskim normama i pravilima i tamosnjem shvatanju ove igre :clap:
Kada cujem Gredica kako rezi na nekakvu lokalnu zajednicu ne mogu da sebi dodjem, kakav luzer pa to majka vise ne radja :crazy: samo nam se klan usutio, prije ne konzervu nisi smio zaklati iskace bahatost i khurcenje na sve strane, sta je sad i gdje ste sad domace zivotinje :lolno: gdje je sad ''kraj price'' :tralala:

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 12 avg 2014, 01:19

EXIT je napisao/la:Pricao sam o stadionu prije neki dan. Nije dzaba Dino potegnuo tu pricu ;) nakon odlaska Tana......Ima puno problema da dobijemo Kosevo, vrlo je tesko zakonski izvesti i koci se od strane pojedenih ljudi... i zbog toga sam govorio da se neiznenadite ako budemo selili... Nikakve koncesije za Tana nedolaze u obzir a to je najbolje sto mozemo dobiti za Kosevo.
Cini mi se da su nasi uspjeli dogovoriti zemljiste na lokaciji na kojoj smo trazili...
Nakon ovog evropskog iskoraka nesumnjam da ce sad Amidza uvaliti jos love u nas a infrastruktura je prioritet: akademija, trening kamp i stadion.
Nemojte ljudi letiti u oblake. Daleko smo mi jos od borusije, i sta god bude trebamo znati da smo za 6 mjeseci naseg Amidje vec dosli u 7-8 najboljih ekipa bivse yu. Strah me i pomisliti sta ce biti za godinu i uz nadam se povoljniji zrijeb. :mrgreen:
'ta će Tan doš'o da pere pare, 'ta će on, znam ja u Cardiffu mu dižu transove "Tan out"
AMIDZA KAD JE VIDIO KAKO KISNEMO NA KOŠEVU SA NORVEZANIMA, TUGA MU SRCE OBAVILA I KAZE, NE MOZE OVAKO :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
imas pp

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 avg 2014, 01:26

EXIT je napisao/la:Pricao sam o stadionu prije neki dan. Nije dzaba Dino potegnuo tu pricu ;) nakon odlaska Tana......Ima puno problema da dobijemo Kosevo, vrlo je tesko zakonski izvesti i koci se od strane pojedenih ljudi... i zbog toga sam govorio da se neiznenadite ako budemo selili... Nikakve koncesije za Tana nedolaze u obzir a to je najbolje sto mozemo dobiti za Kosevo.
Nemojte ljudi letiti u oblake. Daleko smo mi jos od borusije, i sta god bude trebamo znati da smo za 6 mjeseci naseg Amidje vec dosli u 7-8 najboljih ekipa bivse yu. Strah me i pomisliti sta ce biti za godinu i uz nadam se povoljniji zrijeb. :mrgreen:
Ja iskreno ne bih volio da se selimo igdje mada kad bi se to desilo podrzao bi naravno.
Nije to to.Onaj osjecaj kad krenem iz kuce pa prema stadionu pjehoke, prema Koševu...tu smo od pamtivjeka, tu smo osvajali titule,kupove i mucili europske velikane.
Mi kolko god da tan ulozi sumnjam da cemo ikad prebaciti (pa cak i u narednih 7-8 godina konstantnih ulaganja) grupnu fazu LP, to treba da nam bude neki cilj u konacnici.Za nesto vise je ipak potrebna jaca liga, bolja drzava itd itd ali svi bi mi sad potpisali da nasu ligu deremo a svake godine ulazimo u grupu nekog takmicenja, 2-3 godine EL pa onda LP, pa opet EL koju godinu pa LP...vrhunac.
Za sve to mislim da se Koševo da dotegnut.Sredit sve i jedan WC, tribine,stolice, novinarske loze,svlacionice,ambulantu,uvesti video nadzor, parking te kao vrhunac natkrivanje jedne tribine (zapad).Znaci uglavnom te sitnice koje i ne koštaju puno (izuzev krova koji se moze uz pomoc drzave/sponzora i malo tana srediti).Jeste da stadion nije naš u suštini, ali šta ako nije? Niko nas nikad nece izbaciti s njega, redovno plaćaj, ako šta sje*eš popravi i koristiti cemo ga naredni 500 godina ako treba. A aBd bice kamp u butmiru klupsko vlasništvo, imace klub svoje nešto i to nešto jako vrijedno sa 4-5 terena i ostalom pratecom opremom.

Mnogo više bi, po mojoj kalkulaciji, koštala izgradnja novog stadiona jer nama sigurno treba stadion sa 30k mjesta.Neko ce reci puno je to, jest za nasu ligu gdje je najveca posjeta 15k ali sta cemo sa Europom? Uz ta ulaganja aBd play off i grupa EL za koju godinu ce nam postat normalni :pray: :pray: a tu nema ispod 30k gledalaca...takvo nešto košta :)
Zato bi se ja prije odlucio na rekonstrukciju Koševa, ali malo ozbiljniju te napraviti ugovor/dogovor sa općinom tj CSR-om kako i šta.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 12 avg 2014, 01:28

sekac je napisao/la:pogledaj koja mržnja i zavist citiram:""ako se ne aktiviramo, ako se ne udruzimo"
sto mrznja,pa azmir lijepo rece,ako se ostali klubovi ne probude,ne pocnu raditi,mjenjat nesto,ulagat u ekipe sarajevo ce vladat barem sigurnih 10 godina.. :)
neznam stvarno gdje ti vidis zavist i mrznju...to je realna slika..eto recimo gredic..dok sarajevo grabi velikim koracima prema evropskoj eliti,on drka ****,i objasnjava kako je sve oslo u ****,a nepoduzima nista..
azmir barem ima plan....pa o tom potom :)
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 avg 2014, 01:30

wienultras je napisao/la:
sekac je napisao/la:pogledaj koja mržnja i zavist citiram:""ako se ne aktiviramo, ako se ne udruzimo"
sto mrznja,pa azmir lijepo rece,ako se ostali klubovi ne probude,ne pocnu raditi,mjenjat nesto,ulagat u ekipe sarajevo ce vladat barem sigurnih 10 godina.. :)
neznam stvarno gdje ti vidis zavist i mrznju...to je realna slika..eto recimo gredic..dok sarajevo grabi velikim koracima prema evropskoj eliti,on drka ****,i objasnjava kako je sve oslo u ****,a nepoduzima nista..
azmir barem ima plan....pa o tom potom :)
rega je azmir ispao :)

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 12 avg 2014, 01:32

Sta je konkretno Gredic rekao protiv Sarajeva ili Tana?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 12 avg 2014, 01:37

Skupa je rekonstrukcija Koseva... Da bi se dotjeralo za grupne faze treba minimum 15 mil eura. Niko nije budala da ulaze u nesto tolike pare kad sutra mogu da te otjeraju ili ti utrpaju merlinov itd. koncert pa ti saniraj teten u koji si recimo ulozio milon itd.
Druga je stvar da ti upravljas sa tim, a to je koncesija, ali opet onda snosis visoke troskove odrzavanja a nemas pravo iznajmljivati poslovne prostore kojih je ionako malo da pokriju troskove odrzavanja...
Ja sam sentimentalan, vezan za Kosevo od 80`tih, ali sa poslovne strane, novi stadion sa shoping centrom i hotelom je ipak puno bolja investicija i za klub koji se pokusava podici na noge da bude samodrziv od svojih "biznisa"...

P.S. Nevjerujem da bi stadion bio 30,000 plus, maximalno 24,000.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 12 avg 2014, 02:03, ukupno mijenjano 2 puta.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 12 avg 2014, 01:40

exbabilon je napisao/la:Sta je konkretno Gredic rekao protiv Sarajeva ili Tana?
on u citavvoj emisiji nije rekao nista konkretno

pazi, prica o stvarima u koje nije upucen uopste, KAKO CE NEKO SMJENITI TANA ako frajer ima 95% glasova skupstine? :D kojom logikom? ostallih 5% mogu mahati bijelim zastavicaama

drugo, kaze vrli kako svako ko ulaze trazit ce i povrat i zaaradu, LOGICNO.... jel taj vsni ekonomista iakda cuo za PORAST DIONICA, rast cijene nekog brendam jacanje infrastrukture i sl.
pr. evo (laz) nas tan kupio za 3 000 000 maraka :D
napravit ce akadaemiju, glasovi vise ne vrijed 3 000 000 nego 8 000 000, napravi stadion vrijedi 58 000 000
onda klub pocne prodavati igrace za mislionske cifre, vrijednost i ime klub ase povecava za 20 000 000 , pa onda marketing jaca, pa onda jaca pozicija kluba u raznim evropskim institucijama... i povecava ti se vrijednost... i onda za 10 godina od kluba koji vrijedio 3000000 ulozio 60 000 000 ima klub koji vrijedi 150 000 000 da se proda...
to ti je kao velike firme koje posluju u prividnom minusu, Konzum nor, otvara na svakom cosku prodavnice... oni u biti posliju tu negdje oko nnule, ali rastom broja proizvoda, radnika, masina, strojeva, centara itd radstu dionice :kralj: :salut:

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 12 avg 2014, 01:44

Ramo oplodi me :P

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 12 avg 2014, 01:46

mravojed je napisao/la:Ramo oplodi me :P
jesi zensko :D :urnebes: :urnebes: :urnebes:
e svakome diplomu u ruke daju :problem:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 avg 2014, 01:47

Ma jok, dosao Amidza da nas pokrade :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 avg 2014, 01:54

EXIT je napisao/la:Skupa je rekonstrukcija Koseva... Da bi se dotjeralo za grupne faze treba minimum 15 mil eura. Niko nije budala da ulaze u nesto tolike pare kad sutra mogu da te otjeraju ili ti utrpaj merlinov koncert pa ti saniraj teten itd.
Druga je stvar da ti upravljas sa tim, a to je kocesija. Opet onda snosis visoke troskove odrzavanja a nemas pravo iznajmljivati poslovne prostore kojih je ionako malo da pokriju troskove odrzavanja...
Ja sam sentimentalan, vezan za Kosevo od 80`tih, ali sa poslovne strane, novi stadion sa shoping centrom i hotelom je ipak puno bolja investicija i za klub koji se pkusava podici na noge da bude samodrziv od svojih "biznisa"...
jesi li siguran da je dotjerivanje koševa do nivoa grupne faze LP (ne dalje) toliko skupo? a i da jeste i to je daleko...prvo ga srediti do grupe EL ...:)

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 12 avg 2014, 01:54

Ovo Ramo sto kaze, plus, taj period izgradnje kluba i renomea...proci ce par godina, u kojem periodu ce se usvojiti i zakon o privatizaciji, gdje ce upravljacke dionice prerasti u vlasnistvo ;)
Automatizmom, ono za sta si dao u startu oko 5 miliona, ne 3 kako debili nagadjaju, , i kasnije nadogradio sa odredjenom cifrom i ulaganjem, fakticki ce biti oplodjeni kapial kroz taj proces, a Tan u naredne 3godine moze samo izrazito, od pocetnog ulaganja, zaraditi.

Al dobro, nisu svi Dr.ekonomije na preporuku :zzz:
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 12 avg 2014, 01:58

AdiFKS je napisao/la:Ovo Ramo sto kaze, plus, taj period izgradnje kluba i renomea...proci ce par godina, u kojem periodu ce se usvojiti i zakon o privatizaciji, gdje ce upravljacke dionice prerasti u vlasnistvo ;)
Automatizmom, ono za sta si dao u startu oko 5 miliona, ne 3 kako debili nagadjaju, , i kasnije nadogradio sa odredjenom cifrom i ulaganjem, fakticki ce biti oplodjeni kapial kroz taj proces, a Tan u naredne 3godine moze samo izrazito, od pocetnog ulaganja, zaraditi.

Al dobro, nisu svi Dr.ekonomije na preporuku :zzz:
MA NE MOGU SHVATIITI da sad mi da prodamo dva igraca da cemo vratiti 80% onog sto je tan dolaskom u klub ulozio, okoo 4.6 mil.
a mislim da ce jedan ici do kraja prelaznog roka , ne znam ko... pa ce neke stvari biti jasnije

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 12 avg 2014, 02:04

Head je napisao/la:http://sportsport.ba/tifo/horde-zla-nos ... asu/137751

lesinari puse gaa :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
presmijesna skupina realno u ovakvoj euforiji i situaciji ovakva brojnost :crazy: ,jos slike slavlja iz red pointa raduju se tatini sinovi neda im tata u bl opasno je :mrgreen:

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 12 avg 2014, 02:09

Cuspajz je napisao/la:
Head je napisao/la:http://sportsport.ba/tifo/horde-zla-nos ... asu/137751

lesinari puse gaa :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
presmijesna skupina realno u ovakvoj euforiji i situaciji ovakva brojnost :crazy: ,jos slike slavlja iz red pointa raduju se tatini sinovi neda im tata u bl opasno je :mrgreen:
bravo momak
Prvo nedjelja navecer ( u ponedjeljak na posao)
ddrugo veliki broj mamoaka koj isu isli u grcku nisu otisli na tekmu jer su potrosili mnogo nova a kuci dosli u petak navecer... a otisli u utorak
trece, prevoza nije bilo nikakvog

a o tome ko je smijesna navijacka skupina suvisno je raspravljati :) :pinokio:

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 12 avg 2014, 02:10

e jesmo pogan narod...sta im treba da covjeka pljuju na tv...mislim covjek je donirao pola miliona maraka za poplavljena podrucja i opet pljuvacina...smradovi

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss, skoJaa, Varijantas8 i 81 gost.