Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

forgempp
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la forgempp » 06 dec 2022, 13:01

BosniaBoston je napisao/la:
06 dec 2022, 12:59
forgempp je napisao/la:
06 dec 2022, 12:44
Saurman je napisao/la:
06 dec 2022, 12:23
Švicarska večeras ima dobru šansu da izbaci Portugal koji me nije uopšte impresionirao nekom igrom.
Bit ću hrabar u prognozi i reći ću da to Portugal lagano rješava. :mrgreen:
Švica tanka u odbrani, vidjelo se tu dosta rupa protiv Srbije, bekovi prosjek obični, puše sa svih strana.
A Porugal dosad sve rutinski osim Koreje, doduše tu i nije igralo dosta igrača iz prvih 11.
Tesko da je Gana bila rutinska pobjeda, da se onaj nije okliznuo bilo bi X negledajuci onaj penal
Ma to je bila iskljucivo greska golmana, tesko da ce se ponovit. Ali onako izgledaju i igraju dosta dobro.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 06 dec 2022, 13:04

napoleon72 je napisao/la:
06 dec 2022, 12:51
Rodju je napisao/la:
06 dec 2022, 12:35
jestamaji je napisao/la:
06 dec 2022, 09:17

nije to mit, hrvati trče ko mahniti, ne znam čime su ušikani ali ovo je fascinantno!

pored gvardiola me to najviše kod njih impresionira. imam utisak da su tu još korak dalje nego 2018
Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.
U 90 minuta nogometne igre, koliko regularna utakmica traje, u tih 8 utakmica samo jedna pobjeda i to
ova protiv simpatične, ali izuzetno naivne Kanade.
Finale i zasad četvrtfinale sa takvim saldom u zadnjih 8 utakmica.
Ne čini li se nekom, kako je posrijedi loš sustav natjecanja ?
Ja sam u velikoj dilemi šta misliti.
Zasto bi bio los? I produzeci i penali su regularni, ako ih znas pucat ili imas dobrog golmana za njih, oslonit ces se na to i svjesno ici na penale. Englezi ih ne znaju sutat, da nije penala imali bi najmanje jedno finale SPa vise, jedan EURO u svojim vitrinama i jos jedno finale EURA. Al posto ne znaju, imaju kharinu.
Van Gaal je 2014. isao na penale u 1/2 finalu i uveo Krula koji ih zna branit, usao u finale. Njemacka u 1/4 finalu 2006. isto, Lehmann proucavao kako argentinci pucaju i skinuo dva penala. Cak ima onaj legendarni video kad iz stucne vadi papiric prije suta Cambiassa, provjerava da li je dobro zabiljezio, i brani mu penal. Zamisli koja psiholoska.prednost nad igracem - stavis mu do znanja da znas gdje inace puca. Il ce ici na rizik pa gadjat kontra stranu, ili ce pucat u standardnu koju golman unaprijed zna. Penali mogu bit strasna taktika onom ko ih zna izvodit.
U sistemu ligaškog takmičenja si u osam kola prvenstva sa jednom pobjedom, 6 nerješenih i 1 porazom u najboljem slučaju u donjem dijelu sredine tablice, a možda i niže.
Da im malo popravimo rezultat i dodamo one 3 pobjede iz Rusije nakon 11 kola liga natjecanja i imamo 4 pobjede, 6 nerješenih i 1 poraz i nalaziš se čvrsto u sredini tablice, mjesto ili dva ispod plasmana u Ligu Europe, pod uvjetom da se takmičiš u ligama 5-ice.
Reći da neko gradi taktiku na penalima moram priznati, da još nikoga nisam čuo govoriti o tom.
2014 Nizozemska nije ušla u finale, nego je ispala na penale, kao i 1998.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 dec 2022, 13:21

napoleon72 je napisao/la:
06 dec 2022, 12:51
Rodju je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:

nije to mit, hrvati trče ko mahniti, ne znam čime su ušikani ali ovo je fascinantno!

pored gvardiola me to najviše kod njih impresionira. imam utisak da su tu još korak dalje nego 2018
Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.
U 90 minuta nogometne igre, koliko regularna utakmica traje, u tih 8 utakmica samo jedna pobjeda i to
Zasto bi bio los? I produzeci i penali su regularni, ako ih znas pucat ili imas dobrog golmana za njih, oslonit ces se na to i svjesno ici na penale. Englezi ih ne znaju sutat, da nije penala imali bi najmanje jedno finale SPa vise, jedan EURO u svojim vitrinama i jos jedno finale EURA. Al posto ne znaju, imaju kharinu.
Van Gaal je 2014. isao na penale u 1/2 finalu i uveo Krula koji ih zna branit, usao u finale. Njemacka u 1/4 finalu 2006. isto, Lehmann proucavao kako argentinci pucaju i skinuo dva penala. Cak ima onaj legendarni video kad iz stucne vadi papiric prije suta Cambiassa, provjerava da li je dobro zabiljezio, i brani mu penal. Zamisli koja psiholoska.prednost nad igracem - stavis mu do znanja da znas gdje inace puca. Il ce ici na rizik pa gadjat kontra stranu, ili ce pucat u standardnu koju golman unaprijed zna. Penali mogu bit strasna taktika onom ko ih zna izvodit.
van gaal jeste u polufinalu išao na penale ali prilično sam siguran da nije uveo krula, to je uradio tekmu prije u četvrtfinalu protiv moćne kostarike gdje je postavio debilsku taktiku.
malo je trenera od kojih mi se povraća, ali imam dva favorita: murinjo i van gaal

ovo ostalo si u principu u pravu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 dec 2022, 13:24

Rodju je napisao/la:
06 dec 2022, 13:04
U sistemu ligaškog takmičenja si u osam kola prvenstva sa jednom pobjedom, 6 nerješenih i 1 porazom u najboljem slučaju u donjem dijelu sredine tablice, a možda i niže.
Da im malo popravimo rezultat i dodamo one 3 pobjede iz Rusije nakon 11 kola liga natjecanja i imamo 4 pobjede, 6 nerješenih i 1 poraz i nalaziš se čvrsto u sredini tablice, mjesto ili dva ispod plasmana u Ligu Europe, pod uvjetom da se takmičiš u ligama 5-ice.
Reći da neko gradi taktiku na penalima moram priznati, da još nikoga nisam čuo govoriti o tom.
2014 Nizozemska nije ušla u finale, nego je ispala na penale, kao i 1998.
Mislio sam na cetvrfinale a napisao polufinale, ugl mec sa Kostarikom. Ne kazem da je bilo cija taktika.od.pocetka da ide na penale, nego ako vec dodjes do produzetaka a imas dobrog golmana za penale ili si vjezbao penale, mozes probat zatvorit utakmicu i oslonit se na to.
A jbg, ne mozes poredit ligaski sistem takmicenja i ovo. U ligi imas 30+ utakmica, igras kuci i na strani, igras u razlicitim momentima u sezoni itd. Ovdje se sve svodi na jednu utakmicu i drugacija je priprema ekipe. Guardiola je najbolji trener na svijetu kad je ligaski sistem u pitanju, al ligu prvaka nije osvojio 11 godina vec, a vodio je strasne ekipe. Jednostavno mu ne godi ovaj sistem. Nekom drugom godi, Ancelotti s Realom ima jednu ligu al dvije LP, Zidane dvije lige al tri LP itd.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 06 dec 2022, 13:24

Rodju je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Madal je napisao/la:
06 dec 2022, 08:04

Prevelik mit se stvorio oko kondicije, drugi produzetak na kraju Hrvati stisnuli Japan i imali jedini sut u tom 2. produzetku. Al neko ovdje napisao Hrvati ne mogu trcati pa svi povjerovali.
Svakako da je bolje da se nije desila ta izmjena ali sta se koji qurac ima pljuvati tu. Meni je za pohvalu sto je tako javno priznao gresku i probao nesto drugo kad je vidio da ne ide.

Jedan poraz u zadnjih 11 utakmica na SP, ja tako gledam a ti gledaj kako hoćeš.
audere est facere!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 dec 2022, 13:29

spursman je napisao/la:
06 dec 2022, 13:24
Rodju je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:

Jedan poraz u zadnjih 11 utakmica na SP, ja tako gledam a ti gledaj kako hoćeš.
i to protiv strašne ekipe potpomognute sudijom!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 dec 2022, 13:37

Popitat će se Hrvatska i sa Brazilom, ne vjerujem da će im ono cirkuzanje proći protiv Hrvata. U principu prošlo im je samo protiv Koreje, koja im ni na koji način nije mogla isparirati, zato su je i razbili.

Srbija, Švica i Kamerun su im bili mnogo teži zalogaji, Srbi jer su ih mlatili, Švica jer taktički dobro stoje, a Kamerun je doduše bio i nebitan meč za njih ali svejedno nisu se proslavili.

E sad, gledam malo kladionice i vidim (makar trenutno) da su Brazilci protiv Hrvata veći favoriti nego li protiv Srbije ili Švicarske, što je smiješno.

Razumijem da je ovo ipak četvrtfinale, računica je takva da u grupi možeš i kiksati pa su zato kvote možda malkice veće nego što je realno, ali 1,40 na Brazil je ono baš potcijenjivanje protivnika :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 dec 2022, 13:50

Raonffa je napisao/la:
06 dec 2022, 13:37
Popitat će se Hrvatska i sa Brazilom, ne vjerujem da će im ono cirkuzanje proći protiv Hrvata. U principu prošlo im je samo protiv Koreje, koja im ni na koji način nije mogla isparirati, zato su je i razbili.

Srbija, Švica i Kamerun su im bili mnogo teži zalogaji, Srbi jer su ih mlatili, Švica jer taktički dobro stoje, a Kamerun je doduše bio i nebitan meč za njih ali svejedno nisu se proslavili.

E sad, gledam malo kladionice i vidim (makar trenutno) da su Brazilci protiv Hrvata veći favoriti nego li protiv Srbije ili Švicarske, što je smiješno.

Razumijem da je ovo ipak četvrtfinale, računica je takva da u grupi možeš i kiksati pa su zato kvote možda malkice veće nego što je realno, ali 1,40 na Brazil je ono baš potcijenjivanje protivnika :)
Baš i nije smiješno.
U KO fazi igraš max, dakle nema kalkulacija, kiks znači ispadanje.
Eto i sam si svjestan toga.
Na osnovu prikazanog i jedne i druge ekipe, to je itekako realno postavljanje stvari.
Koševo Zapad

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 06 dec 2022, 13:53

Ajmo Rona ponovi ovo :kafa:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 dec 2022, 13:57

Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 dec 2022, 14:01

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
06 dec 2022, 13:57
Nabio čovjek komplekse, tako da je razumljivo :kafa:

A i stvar je percepcije.

Uzmi samo Maradoninu ruku i Henryjevu. Jedan je kralj, drugi šupak.
Koševo Zapad

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 dec 2022, 14:04

Shategabri je napisao/la:
06 dec 2022, 14:01

A i stvar je percepcije.

Ma Maradona je zaslijepio krezubu masu jer je bio narkoman, pa se sitna marva poistovjetila s njim.

Velika je paralela izmedju narkomana - alkosa koji postanu navijacima dragi. Ne znam fkt zasto je prisutan taj fenomen.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 dec 2022, 14:05

Raja ga mrzi jer je bolesno egoističan i narcisoidan. Prošla tekma i pretjerivanje da li je njegov gol ili kolege. Doduše, dovoljno govori i to koliko ga vole saigrači. Opasno je počeo da pretjeruje i da se presserava, samo zato što njegov ego ne može da podnese to da njegovo već odavno prolazi, pa traži način da bude u centru pažnje.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 06 dec 2022, 14:07

Shategabri je napisao/la:
06 dec 2022, 14:01

A i stvar je percepcije.

e,ovo je netko trebao istaknuti. netko da je sve najgore uradio i za primjer kako se ne smije za omladinu, deseci takvih u javnom životu pa i sportu su bili i ostali kraljevi,a brojne veličine koje karizmom ili ponašanjem ne plijene ili su iz nekog razloga antipatični,e njihove uspjehe i dosege se pokušava nipodaštavati raznim trikovima,a na osobnom planu za minorne stvari u odnosu na postupke prvo navedenih,ih se terorizira.

viva espana

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 dec 2022, 14:10

Pronaći se u narkomaniji ili u egoistično narcističko kompleksaškoj ličnosti koja sa 37 nije preboljela dječije bolesti pitanje je sad :kafa:

Vamos Šaćiri :yawn:

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 06 dec 2022, 14:17

100% :kafa:

Andrew

Post Postao/la Andrew » 06 dec 2022, 14:18

Njega mrze uglavnom navijaci propale Barcelone
Isfrustrirani jer Ronaldo ima isti broj osvojenih ligi prvaka ko i njihov propali klub

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 06 dec 2022, 14:18

Ma pusti to, ajmo Marokkkoooo makkkakkeee
slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 dec 2022, 14:20

Igrac u 38oj, kojem su na zalasku karijere osjetno "opale" vjestine, uz tek polovican doprinos u mnogim segmentima, zali na izmjenu te ne prestaje jamrati. Naravno sve to vidno narusava harmoniju i sklad svlacionice, sto se kasnije moze prenijeti na teren te unistiti timski duh.

Pao je nivo ispod zmijuna Angela.

Taman da ETH otjera United u drugu ligu, napravio je veliki posao nogiranjem ovog pizdeka.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Andrew

Post Postao/la Andrew » 06 dec 2022, 14:23

Asteriks je napisao/la:
06 dec 2022, 14:20
Igrac u 38oj, kojem su na zalasku karijere osjetno "opale" vjestine, uz tek polovican doprinos u mnogim segmentima, zali na izmjenu te ne prestaje jamrati. Naravno sve to vidno narusava harmoniju i sklad svlacionice, sto se kasnije moze prenijeti na teren te unistiti timski duh.

Pao je nivo ispod zmijuna Angela.
Nije se zalio na izmjenu

Ronaldo explained what had happened after the game.
“What happened was before my substitution, the South Korea player told me to get off quickly,” Ronaldo was quoted by Reuters as telling reporters.
“I told him to shut up as he doesn't have that authority. There was no disagreement (with Santos)”.

Santos later agreed with Ronaldo’s version of events.
“I saw the interaction with Korean player, and I have no doubts about what happened," said the manager.

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.