Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

anonimni
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anonimni » 17 sep 2015, 22:24

Ništa što AdBlock ne može riješiti :D Skini ekstenziju za svoj browser i pokreni neku stranicu, ako ostane reklama briši programe koji su ti sumnjivi i nepoznati i to bi trebalo biti to
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 sep 2015, 22:25

Centre forward je napisao/la:Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ? :D Da li je virus ili šta već ?
slika
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte. :D
Instaliraj sebi Adblocker i rijesen problem :D

Ja imam malo veci problem http://prntscr.com/8hhrb2 pokusavao sam sa update drivera itd bezuspjesno restartuje se komp i ovo

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 18 sep 2015, 07:02

Hadzijalagic je napisao/la: Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail2.html
Vidim da se nesto treba registrovati..

Inace vecinu tih podesavanja mozes uraditi na nacin: desni klik na onu ikonu zvucnika na taskbaru, pa kliknes na playback devices i onda na speakers.. Tu mozes sve nastimati..
Hvala na odgovoru ,imas pp :)
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2015, 17:04

Na racunaru mi od udara groma crkla graficka ( pretpostavio sam da je ona samo ), stavio drugu i racunar ocita normalno bio i kad treba sistem da krene blicne kratko plavi ekran i nesto pise, al to bude brzo pa ne vidim. Sad evo ne ucitava graficku nikako, racunar se upali, kao i svi kuleri.

Posto racunar nije jak, ddr2 je, dualni procesor sa 1gb rama, sad viđoh na Piku maticcnu dual core 3.0, sa integrisanom grafickom i gigom rama 35 KM

Sad pretpostavljam da je kod mene i neka greska na maticnoj, odnosno kvar,a moguce i hdd. Pa kontam uzeti ovo i prebaciti komponente sa svog na ovu maticnu. i jos eventualno hdd uzeti neki, jer nisu ni oni skupi.

Sta vi predlazete?
Mia San Mia

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 sep 2015, 22:10

Hvala momcima sjeverno na odgovoru. :thumbup:

Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 20 sep 2015, 22:25

Centre forward je napisao/la:Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
Ja sam skino browser "Torch" i gore samo kliknem na ikonicu pored slusalica i skine video na komp. Ima već 3 mjeseca to radim i do sad nemam problema, dok sam sa onim Y-T converterom imao.

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Derdiyok » 21 sep 2015, 00:05

Interista je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ? :D Da li je virus ili šta već ?
[img]http://i.imgur.com/ItEz8sH.png[/img]
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte. :D
Instaliraj sebi Adblocker i rijesen problem :D

Ja imam malo veci problem http://prntscr.com/8hhrb2 pokusavao sam sa update drivera itd bezuspjesno restartuje se komp i ovo
Meni i pored instaliranog ad blockera imaju te reklame, pogotovo na forumu, ali makar je dobro pa mi ne radi redirekcije. Neko mi je rekao da instaliram lobit uninstaller,ja msm da se tako zove, skeniras, oznacis nezeljene programe i bolje bude koliko toliko

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 21 sep 2015, 13:01

Skines advanced system care, senkiras i ocistis.

Nakon toga skini http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... ll-in-one/ (znaci nakon instalacije ides na repair) i taj ce ti program resetovati registar i regulisati najvaznije servise.

Update drivera pri ovom problemu ne pomaze.
A smooth sea never made a skilled sailor.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 21 sep 2015, 15:41

Ako ima ko da se razumije malo bolje u plejku 3 nek se javi, uglavnom treba mi info kako izbjec one sa mogućim ylod-om znam da se po serijskom broju to nekako može al ne znam kako tacno ;)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 sep 2015, 21:09

Danas mi je formatiran računar i sve je bilo extra. Instalirao i pes 2016, skinuti novi drajveri.
I odjednom mi zastopa i sada kada ga upalim, bude sve normalno do onog dijela kada treba da se pojavi desktop.
Tada mi je samo crno i izbaci registar clean.
Ima li mu pomoći ili se opet mora formatirati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 sep 2015, 18:38

Ima li vas ovdje da ste korisnici kablovskog interneta HS, lokacija opstina Centar Sarajevo.

Da li vam internet ova 2-3 dana lose radi, tj. da je prespor da tesko lodira stranice ili youtube, vide ...itd. ? Ima te li problema ova 2-3 dana.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 22 sep 2015, 23:51

Helpmi helpmi :mrgreen:

Danas vadio procesor da ga malo ocisitim i da stavim paste i kad sam htio upaliti racunar nece. Samo se malo upali lampica, na pola sekunde, okrene se ventilator na procesoru i odmah se ugasi. Sta bi moglo biti? Kontao sam da je problem s strujom i napojnom, ali nije do toga.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 22 sep 2015, 23:54

Belmin6 je napisao/la:Helpmi helpmi :mrgreen:

Danas vadio procesor da ga malo ocisitim i da stavim paste i kad sam htio upaliti racunar nece. Samo se malo upali lampica, na pola sekunde, okrene se ventilator na procesoru i odmah se ugasi. Sta bi moglo biti? Kontao sam da je problem s strujom i napojnom, ali nije do toga.
Vidi iglice da ti se koja nije iskrivila ili vidi kablove iz napojne sto idu u matičnu da nisi sta isključio :D

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 22 sep 2015, 23:55

Haj vicu sutra, ima li jos ko ideju kakvu?

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 22 sep 2015, 23:58

Resetuj BIOS et od mene dosta ideja :mrgreen:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 sep 2015, 12:06

Ma nece da se upali, kako cu doc do BIOSa . :mrgreen:

Ovo tvoje sam provjeravao, al nista.
Asteriks je napisao/la:.
Sta ti kazes?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 sep 2015, 12:29

Belmin6 je napisao/la:Helpmi helpmi :mrgreen:

tesko mi da povjerujem da je proc. vrisn'o jer je kod njih to raritet :?

vjerovatno postoji neki problem sa napajanjem ploce ako je vec napojna OK(kazes da si testirao to), kad bi mogao probati na nekoj drugoj ploci to bi bilo najbolje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 sep 2015, 12:42

Ma mogao bih ja njega s treceg baciti, mozda mu vanjski efekti vise bolje idu nego unutrasnji. :evil:

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 23 sep 2015, 12:51

Sta ti kazes?
Postoji mogucnost da ili procesor nije fino ulego, da se ostatilo laziste istog (male savijene zice) il da kluer nisi pravilno stavio, pa senzor ne ocitava vrijednosti i samim tim kuler nece da se pravilno okrece, a tako je programiran da bi sprijecio pregrijavanje il ostacenje pa se gasi. Odnesi nekom da ti to nastima, pastu fino razmaze, cak neka cmos bateriju izvadi na par minuta pa oproba. Msm da nije neki kvar.

Znaci hladnjak + kuler ima samo jedan ispravan polozaj kada se montira na procesor.

Onda vidi u koji si konektor usteko kuler, jer kod nekih racunara imaju dvije opcije onaj sa tri zice i standardni od 4, al stos je da se u oba moze ustekati.

I da, kakvu si pastu uzeo, mozda ti je neko uvalio jupol. :)
A smooth sea never made a skilled sailor.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 sep 2015, 13:17

Eo okretao sam ga, ali opet isti ****. Stavljao i u tri u cetiri one iglice, isto. :evil:. Ocistio pastu skroz.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []