EXIT je napisao/la:samosarajvo je napisao/la:Ti bi stadion od 12-15k? I sta ces kad dođe europa? Drugo pretkolo LP,malo jaci protivnik, ljepo vrijeme i eto ti 20 hiljada ljudi.Trece pretkolo, play off (valjda cemo ga cesce u buducnosti igrati), eto ti Borusije,Intera isl ...30.000 ljudi na stadionu.
Gdje ces sa njima?
FK Sarajevu treba stadion od 30 hiljada mjesta, nece uvijek biti puno ali u buducnosti ce ove tekme biti cesce nadam se...
Neslazem se i nemoze me niko ubjediti da ti treba stadion od 30000 kad ti je prosjek 4 hiljade. Ekonomista sam po profesiji i na stranu emocije, ekonomski je neisplativo. Pa sta da nam dodju velike utakmice? Iduce godine neces ni playoff moci igrati na kosevu takvi uslovi postaju, i igrali bi ih u zenici vjerovatno a ni tamo stadion neprima vise od 15 hiljada. Za rekonstrukciju koseva nece niko sa strane finansirati. Hoce ko i komsijama grbavicu.
Kad bi mi taj recimo od 12 hiljada napunili niko sretniji od mene a mi pricamo o utakmicama od 30 kakva se jednom desi u 10-15 godina. Poenta svega je, i da recimo budemo igrali u grupama nekad narednih godina, sigurno necemo moci igrati na kosevu jer para za sve sto je potrebno od vlasti nema, a privatno se pare nemogu ulagati u javna/drzavna sredstva niti bi ih ikakava budala donirala.
Dok mi dodjemo do nivoa grupne faze EL (nadam se za 2 szone max) se moze izganjati neka renovacija koševa da mozemo igrati grupu EL te maximalno play off LP.Do grupa LP sumnjam da cemo u narednih 6-7 godina dogurati pa je to glupo i spominjati trenutno.
Sumnjam da su to ogromna ulaganja, krov nije potreban.VIdjeti sa uefom da dodju u inspekciju i detaljno nam kazu sta sve treba uraditi i to je to.
Kazes ekonomski neisplativo? Zasto? svakako ne placamo odrzavanje stadiona, bilo kakve popravke na njemu (osim ako mi ne sje*emo nešto)
Platimo za tekme i to je to.A generalno mislim da nije velika razlika u odrzavanju stadiona sa 15 i sa 30 hiljada gledalaca al nas se to ne interesuje jel tako?
Malo veci troskovi za organizovanje utakmice zbog velicine stadiona (vise redara isl) i to je to.
Ja ne patim od te atmosfere, to sto stadion izgleda prazan ako je 10 hiljada ljudi na njemu i da bi bolje izgledalo da je kapacitet 15k isl...ako je 10 hiljada ljudi na stadionu onda je 10 hiljada, nevezano kolko je praznih mjesta.
Ono sto ja ne zelim je da 10-15 hiljada ljudi ostane bez karte za neku vecu tekmu, pa makar to bili i obicni simpatizeri koji dodju 2-3 puta godišnje.Hocu da svoje starcije clanove porodice, koji ne dolaze svaku tekmu, mogu serbez povesti na Koševo protiv gladbaha bez straha da ce ostati ispred.
I trece, gdje bi pravio stadion? Stadion FK sarajeva ne moze biti ni u opcinama Novi grad i Novo Sarajevo.Ilidza,Butmir isl opet ne dolazi u obzir jer je predaleko.Naš stadion jednostavno mora biti negdje u centru grada a ne vidim lokaciju gdje bi ga pravio.