Tottenham Hotspur F.C.

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Moze li Tottenham do plasmana u Ligu Prvaka?

1. Da
60
56%
2. Ne
47
44%

Ukupno glasova: 107

Valencia
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur F.C.

Post Postao/la Valencia » 11 feb 2012, 23:21

Dzonvejn

Odlicna analiza. Kada pogledam ovih pet duela, pored Stouka, cini mi se da najvece sanse za pobjedu imaju protiv Arsenala :mrgreen: . Al' daleko od toga da ne Emiratima mogu racunati na sigurne bodove. Arsenal je nepredvidiv, ako ih krene mogu lako uvaljati 3-4 gola. Bice to dobra i neizvjesna utakmica u kojoj dajem podjednake sanse za sva tri znaka. Dobro si napisao da im MU tradicionalno ne odgovara. Ne znam da li u kompletnoj ligi MU ima lakseg protivnika od Totenhema. Ipak, ovo nije Totenhem iz proslih sezona. Po meni, 50% sanse za 1x, 50% sanse za 2. Everton je tradicionalno nezgodan protivnik za Totenhem. Mislim da im nikako ne odgovaraju male dimenzije travnjaka na Gudison parku. Everton preferira igru kratkih pasova, zgusnuti su na sredini terena, dok Totenhem voli rasiriti i napadati preko bokova. Ovdje mi sve mirse na x. Everton hvata pravu formu. Bice to podjednaka utakmica u kojoj Totenhemu dajem minimalnu prednost. Stouk je cvrsta ekipa. Imaju kljusine u napadu, uvijek se moze desiti da uvaljaju neku frljoku iz prekida ili kontre preko Voltersa. Onda se tesko vratiti i doci do pobjede. Bice to nezgodna utakmica za Totenhem. Nema sumnje da ce kontrolisati sredinu terena, samo je pitanje da li ce iskoristiti terensku incijativu. Moraju se cuvati prekida i kontre. Ako bi rano poveli, posao bi im bio znatno olaksan. Da je Celzi matora ekipa to vec govorim 2-3 godine na ovom forumu. Ocekivao sam blagi pad i u ovoj sezoni... Al' ovakvu katastrofu ni najveci pesimisti nisu mogli ocekivati. Oni imaju slican stil kao Everton, samo jos sofisticiraniji i kvalitetniji. Takav stil ne odgovara Totenhemu, posebno kada se igra na travnjacima manjih dimenzija. Al' kako lose igra Celzi, u tom mecu su podjednako moguca sva tri znaka.

Sve u svemu, ako bi uzeli 8 bodova to bi bio dobar uspjeh. Sve preko je dodatni plus i pokazatelj snage i zrelosti ove ekipe. Sve je moguce. Prokomentarisat cu Totenhem nakon sto se zavrsi peti mec :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 11 feb 2012, 23:51

slažem se za everton, pogotovo što su se pojačali u zimskom transfer roku. nije to onaj everton iz prve polusezone, dobili su danas chelsea koji kakav god bio uvijek mu je teško parirati, a pogotovo pobjediti i to sa hendikepom. a osim chelseija na goodisonu je pao i city prije 2-3 kola. a i evertonu je zadnji poraz baš protiv tottenhama od prije nekih mjesec dana 2:0.
kako god bilo mislim da minimum minimuma si trebaju zacrtati dvije pobjede nad evertonom i stokeom. a ne sumnjam da se i protiv ovog trojca mogu puno toga uraditi.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 feb 2012, 00:03

Kod Arsenala jedino mogu racunati na umor, tj. Liga prvaka, Fa kup pa onda utakmica.. Arsenal polahko dize formu, i ukoliko prodje LP i Fa kup dobro ne vjerujem nesto da ce se Tottenham fino provesti na Ashburtonu..
Celik!3,2,2.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 feb 2012, 00:11

Samo mogu reci svaka cast za Tottenham,onakva igra i jedinstvo u klubu,odlican fudbal...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 12 feb 2012, 00:16

AllGunsBlazing je napisao/la:Kod Arsenala jedino mogu racunati na umor, tj. Liga prvaka, Fa kup pa onda utakmica.. Arsenal polahko dize formu, i ukoliko prodje LP i Fa kup dobro ne vjerujem nesto da ce se Tottenham fino provesti na Ashburtonu..
kako tottenham trenutno igra budi sretan ako izvučete bod...
nemoj se prsiti sa tim izjavama kad i sam znaš da je tottenham trenutno jači od arsenala.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 12 feb 2012, 01:59

Arsenal ima jednu od najslabijih sezona, dok je kod Tottenhama obratna situacija

igrate dosta dobru sezonu ali to sto ste newcastle pobjedili rezultatski visokom razlikom ne mora nista znaciti u narednim utakmicama

da se razumijemo nisam dosao ovdje da se prepirem ili nesto ali mi je smijesno tvrditi kako imate vece sanse pobjediti Arsenal na Emiratesu nego Everton na Gudisonu. Niste ni u prvom dijelu sezone toliko dominirali u međusobnom duelu, cak sto vise...

Nebitno, sve je otvoreno. Ipak obejktivno gledajuci cini mi se previse optimisticno nadati se 8bodova iz ova 4 meča, a tek titula :/

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 feb 2012, 02:07

dzonvejn je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Kod Arsenala jedino mogu racunati na umor, tj. Liga prvaka, Fa kup pa onda utakmica.. Arsenal polahko dize formu, i ukoliko prodje LP i Fa kup dobro ne vjerujem nesto da ce se Tottenham fino provesti na Ashburtonu..
nemoj se prsiti sa tim izjavama kad i sam znaš da je tottenham trenutno jači od arsenala.
Vidio bih ja ovaj isti Tottenham da mu fali pola igraca, uostalom sve ce se vidjeti na Ashburtonu... Dobili NC bez 2 glavna igraca na sredini terena i odjednom Tottenham sila neka da Arsenal cak ni na svom vise nije favorit :lol: :lol: :lol: Stvarno su smijesne neke izjave, pa Tottenham do prosle godine nije bio favorit protiv Arsenala ni na svom terenu kamo li na Arsenalovom, a sad odjednom ekipa toliko strasna da se Arsenal treba bojati njih. Nema ekipe u ligi koja je favorit na Arsenalovom stadionu cak ni protiv ovakvog Arsenal(tj. sa ovakvom sezonom), neke dobiju(United), ali reci da je favorit i da ce lakse Unitedu biti protiv Arsenala nego protiv Evertona je smijesno.. Ja ne kazem da Tottenham ne moze dobiti, ili da nece dobiti, vec samo kazem da su izjave kako ce lakse biti protiv Arsenala nego protiv Evertona su smijesne. Pa kad je Arsenal dominirao(16-17 godina Tottenham nije pobijedi isti) to se nikad nije moglo reci, ovo je derbi, u derbiju nije bitna pozicija, nije bitna forma, svi ce oni dati maksimum od sebe. Arsenal da proba bar malo sezonu spasiti, Tottenham da proba dodatno obrukati Arsenal i njegove navijace.
Celik!3,2,2.

belefront

Post Postao/la belefront » 12 feb 2012, 09:23

AllGunsBlazing je napisao/la:
dzonvejn je napisao/la:
Vidio bih ja ovaj isti Tottenham da mu fali pola igraca, uostalom sve ce se vidjeti na Ashburtonu... Dobili NC bez 2 glavna igraca na sredini terena i odjednom Tottenham sila neka da Arsenal cak ni na svom vise nije favorit :lol: :lol: :lol: Stvarno su smijesne neke izjave, pa Tottenham do prosle godine nije bio favorit protiv Arsenala ni na svom terenu kamo li na Arsenalovom, a sad odjednom ekipa toliko strasna da se Arsenal treba bojati njih. Nema ekipe u ligi koja je favorit na Arsenalovom stadionu cak ni protiv ovakvog Arsenal(tj. sa ovakvom sezonom), neke dobiju(United), ali reci da je favorit i da ce lakse Unitedu biti protiv Arsenala nego protiv Evertona je smijesno.. Ja ne kazem da Tottenham ne moze dobiti, ili da nece dobiti, vec samo kazem da su izjave kako ce lakse biti protiv Arsenala nego protiv Evertona su smijesne. Pa kad je Arsenal dominirao(16-17 godina Tottenham nije pobijedi isti) to se nikad nije moglo reci, ovo je derbi, u derbiju nije bitna pozicija, nije bitna forma, svi ce oni dati maksimum od sebe. Arsenal da proba bar malo sezonu spasiti, Tottenham da proba dodatno obrukati Arsenal i njegove navijace.
Je li me zezas ???? Pa nama je vise od pola ekipe povrijedjeno bilo evo ti lista sa Tottenhemove stranice:
Gallas- Coming back date not known
Huddlestone-Coming back date not known
Aaron Lennon- Coming back against Newcastle
Jermain Defoe- Coming back against Newcastle
Van der Vaart- Coming back against Arsenal or Manchester Utd.
Ledley King-Knee problem every second game
Yoanes Kaboul- Coming back against Arsenal
Sandro- Coming back probably against Man. Utd or Everton
Adebayor- Knee problem soo he might not play against Newcastle

Eto ti pa ti sam vidi od 22 igraca koja su trenutno u klubu (ne racunam posudbe) 9 igraca je povrijedjeno ili se uskoro vracaju na teren :!:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 feb 2012, 10:35

Briljantna, odlicna i sjajna partija Tottenham-a na svom White Hart Lane-u. Odavno nisam gledao bolju tekmu, sa vise golova, igre, duha, atmosfera je bila odlicna, posebna prica za sebe su i navijači Newcastle-a koji su pjevusili i kad su gubili sa 5-0. Svaki pojedinac Spursa je bio briljantan, al po meni najsjajniji medju njima je svakako bio Adebayor, koji ne samo da je dao gol, nego je imao prilika da ih da jos, stopostotnih, pogotovu ona u 85-oj kad je lopta olizala prečku. Pri svakom pogotku Adebayor je učestovao u akciji, tako da je na direktan il indirektan način asistirao. Neznam da sam ikad gledao tekmu koja je proglasena malim derbijem kola, a da jedan tim u šestoj minuti vodi 2-0 :D kontao sam ako nastave onako eto novog rekorda. Drago mi je da ga je i Kranjčar zabio, al još draže mi je sto je Saha zabio dva komada, pošto je ušutako sve one koji su pričali da je on fula i da je zalutao u Tottenham. Što bi rekli, psi laju, a karavani prolaze.
Tottenham zasigurno je jedan od klubova u Premiershipu koji gaji prije svega lijep fudbal i koji je iz godine u godinu sve bolji i bolji, a sto se mene tice volio bi ih gledat redovito u ligi prvaka, što je Redknapp čini mi se i postigao. Koliko ga poslije ovog meča žele Englezi za Capellovog nasljednika. Blizi se i derbi sjevernog Londona, heh, ako Adebayor zabije nadam se da neće ponoviti onu glupost kad ga je zabio Arsenalu, al u dresu Manchester City-ja, kada je pretrčao čitav teren da bi gol proslavio ispred tribine gdje su bili smješteni Arsenalovci. Doduše, gol je bio za deset, sa 11 metara, glavušom. Sve u svemu, Tottenham, barem ove godine, složiće se mnogi, institucija za Arsenal, pa i za Chelsea, to najbolje i govori razlika od deset bodova na tabeli naspram svojih komšija iz Londona. Jedva čekam derbi, da se riječ prevede u djelo i jedva čekam da Tottenham ponovo zablista na evropskoj sceni, jer to i zaslužuje.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 12 feb 2012, 10:43

AllGunsBlazing je napisao/la: Vidio bih ja ovaj isti Tottenham da mu fali pola igraca,
tko trenutno fali arsenalu od glavnih igrača? wilshere? tottenham je dobar dio sezone bio bez lennona, van der vaart je svako malo van terena, u obrani su gotovo uvijek ozljeđena barem dvojica, trenutno gallas i kaboul, huddlestone se ni sam ne sjeća kad je zadnji put igrao, sandro više u bolnici nego na terenu,
AllGunsBlazing je napisao/la: Dobili NC bez 2 glavna igraca na sredini terena i odjednom Tottenham sila neka da Arsenal cak ni na svom vise nije favorit :lol: :lol: :lol:
Tottenham nakon 25 kola ima 10 bodova više od Arsenala. Arsenal u ovom sljedećem meču nije favorit jer je Tottenham trenutno bolja momčad, šanse su 50:50 u vrh glave.
AllGunsBlazing je napisao/la: Stvarno su smijesne neke izjave, pa Tottenham do prosle godine nije bio favorit protiv Arsenala ni na svom terenu kamo li na Arsenalovom, a sad odjednom ekipa toliko strasna da se Arsenal treba bojati njih.
Prošla godina je prošla godina, City prije 4 godine nije bio favorit ni protiv Aston Ville pa pogledaj ih sada.
AllGunsBlazing je napisao/la: Ja ne kazem da Tottenham ne moze dobiti, ili da nece dobiti, vec samo kazem da su izjave kako ce lakse biti protiv Arsenala nego protiv Evertona su smijesne. Pa kad je Arsenal dominirao(16-17 godina Tottenham nije pobijedi isti) to se nikad nije moglo reci, ovo je derbi, u derbiju nije bitna pozicija, nije bitna forma, svi ce oni dati maksimum od sebe.
Tko je rekao da će biti lakše protiv Arsenala nego protiv Evertona? Upravo zato što je derbi Tottenham ima dosta velike šanse. Konsolidirali su se u obrani, imaju odličnog golmana, vezni red neusporedivo bolji od Arsenalovog, a Adebayor dominira kao nikad prije.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 12 feb 2012, 12:39

Nakon ovih 5 kola totenham ce bit li pukovnik ili pokojnik treceg sigurno nema. ne zaostaju mnogo za liderskom pozicijom a opet citajuci ove postove prije i ovu neugodnu tradiciju protiv ovih rivala mogao bi se dogodit pad kakav su znali pravit u prethodnim sezonama kad su znali prokockat i 10 bodova ako se ne varam.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 12 feb 2012, 17:33

Konkretno: Sagna (DR), Jenkinson (DR), Andre Santos (DL), Gibbs (DL), zatim Arteta, Wilshere, Diaby, a u istom periodu su još Chamakh, Gervinho otisli na africki kup nacija

vjerovatno sam jos nekoga izostavio ali nebitno, i to sve pored onih transfera na ljeto koji su lose uticali na atmosferu etc
dzonvejn je napisao/la:Tko je rekao da će biti lakše protiv Arsenala nego protiv Evertona?
Valencia je napisao/la:Kada pogledam ovih pet duela, pored Stouka, cini mi se da najvece sanse za pobjedu imaju protiv Arsenala
slazem se sa ovim :
motty je napisao/la:Nakon ovih 5 kola totenham ce bit li pukovnik ili pokojnik treceg sigurno nema.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 feb 2012, 21:30

slika
Evo bilo mi mrsko vise traziti(Bet365,Bwin) i znam da nije ovo sad neki argument, ali opet valjda oni znaju da procjene na osnovu forme,igraca,terena. Da je tu mala razlika rekao bih ja da nije Arsenal favorit, ovako ne znam bas, nije apsolutni favorit(mada kad je neki klub u EPL apsolutni favorit??) ali da je favorit jeste.. To za povrede ne znaci u ovom trenutku vec kroz sezonu, cinjenica je da se Bale,Modric,King(glavni igraci) nisu povrjedjivali, dok je u Arsenalu obrnuto(TV,Wilshere,Arteta, Gervinho odustan). Pitas me ko se od glavnih povrijedio, a u Tottenhamu spominjes Lennona,Kaboula, Huddlestonea, ne vjerujem nesto da su oni glavni, tako isto mogu i ja reci neke rezervne igrace.. Adebayor dominira kao nikad prije, a Robin??? On ne?? Taj neuporedivo bolji vezni red nije mogao nista protiv Arsenalovog veznog reda ni u prvoj utakmici, a ocekujes da dominiraju u gostima??? Jednostavno igrac manje u veznom redu cini da iako su igraci mozda i bolji, nece moci dominirati jer Tottenham igra sa dva a Arsenal sa tri igraca, odnosno Tottenham sa 4 Arsenal sa 5. Prosli put Bale nije uopste igrao dok se Sagna nije povrijedio, e tad je i on proigrao, a kao sto vidim Sagna je nazad znaci opet je velika sansa da ce Bale biti zaustavljen, desno krilo skoro da i ne postoji(ni kad Lennon igra to nista nije posebno jako)..
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 12 feb 2012, 22:09

nemam ništa protiv tot. stvarno ne znam ni što bi imo', al kad se susretno sa Arsenalu imat ću :mrgreen: .
prvo i prvo dobili ste nas 2:1 u prvoj utakmici u vrijeme kad se Arsenal nije mogo sastavit ni sa loptom ni sa terenom ni sa čim.
drugo mertesacker se povrijedio znači na štoperskim pozicijama će bit verm, kos. siguran sam da znate kakvi su to igrači.
treće vezni red osim wilshere je potpun, vratite se 2 3 utakmice unazad kad je arsenal igro' sa artetom koji se vratio nakon povrede pa ćete vidjet kako je igro' i kolko je protivnik imo loptu na sredini.
četvrto na krilima valjda će se vratiti gervinho plus Ox, definitivno najprodornija krila u EPL, nije subjektivno nego jednostavno pregledajte koji video
peto van persi u napadu.
šesto. sjajna forma totenhama će učiniti ovu utakmicu velikim derbijem, stim da mi imamo prednost domaćeg terena a vi arsenalov umor.
Vođa zna.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 13 feb 2012, 11:03

nedim1993 je napisao/la: četvrto na krilima valjda će se vratiti gervinho plus Ox, definitivno najprodornija krila u EPL, nije subjektivno nego jednostavno pregledajte koji video
gareth bale?

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 13 feb 2012, 11:39

dzonvejn je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la: četvrto na krilima valjda će se vratiti gervinho plus Ox, definitivno najprodornija krila u EPL, nije subjektivno nego jednostavno pregledajte koji video
gareth bale?
valencia??? mata?? staridz?? silva??? dalo bi se o tome raspravljat a osim toga taj OX je odigrao ako se ne varam svega 2 utakmice za arsenal u ligi tako da je smjesno uporedjivat njega i igrace koji su ranije navedeni. pred njim jest buducnost al ruku na srce nije on jos kvalitet jednog mate balea staridza nanija valencie gervinha silve
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2012, 18:15

Kako ti Mata i Silva spadaju u prodorna krila???? Samo mi to objasni.
Sto se tice OXa nema veze sto je odigrao 2 utakmice(iako je odigrao vise, ali nema veze) on je u te 2 utakmice pokazao vise nego Walcott u svojoj citavoj karijeri za Arsenal. I ako se Sturidge moze racunati onda vala moze i OX, jer ne govorim(o) o tome ko igra duze na najvisem nivou, vec jednostavno najprodornija krila(sto kad vec racunamo i ne mora znaciti da su to najbolja krila u EPL, vec samo da su dobri u probijanju strana, sto obojica jesu) Npr. Silva on je vise playmaker krilo(nesto tipa Pires) nego sto je to Bale(nesto tipa Ljungberg), a mislim da je on ipak racunao na ovu kategoriju Ljungberga.
Celik!3,2,2.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 11:49

slika :lol: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 13:32

Tottenham could beat Arsenal and Chelsea to Eden Hazard's signature ;)
• The midfielder is reported to prefer move to White Hart Lane
• Lille value the Belgium international at £35m

The Lille midfielder Eden Hazard could join Tottenham Hotspur in the summer, according to reports in France.

France Football claims that the 21-year-old Belgian playmaker has chosen Tottenham ahead of competition including Arsenal, Chelsea, Real Madrid and Manchester City. Lille reportedly want €40m (£35m) for Hazard.

The Belgium international was part of Lille's double-winning squad last season, scoring 12 goals. Hazard is under contract until 2013 but is widely expected to leave this summer.

Speaking to Belgian TV station RTBF on Monday, Hazard said: "Maybe I'll go to Tottenham. It's a great English club."
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.