10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza za utakmicu Bosna i Hercegovina - Grcka ?

Pobjeda Bosne i Hercegovine
101
46%
Nerijesen rezultat
77
35%
Pobjeda Grcke
43
19%

Ukupno glasova: 221

Principatus
Kontakt:

Re: 10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 00:13

KB-TM87 je napisao/la:
TKC je napisao/la: Ocekivam da bi mozda umjesto Besica mogao upasti Anel Hadzic do bjelorusa.
ko je taj pokemon :roll:
Ovo je sarkazam ili? :D
Nebih me iznenadilo kad bi i on bio pozvan.
http://www.transfermarkt.de/de/anel-had ... 51311.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 avg 2011, 00:15

Moglo je ovo i bolje, ali sta je tu je.
Mnogo napada se nije ni moglo organizovati, a za sve su krivi prekrsaju Grka. :evil:
Ta njihova bolesna i za oci umorna igra je jednom prosla na prvenstvu u Portugalu i nece vise nikada.

Sto se tice nasih igraca, svi su vecinom zadovoljili. Sigurno da se nije pruzao maximum, ali dosta igraca je bilo roviti usljed povreda, neki cak nisu ni u takmicarskoj formi, ali sve je nadoknadjeno jednim finim zalaganjem.

Protiv Bjelorusa ce to biti sigurno puno bolje, tad cemo na raspolaganju imati i igrace koji veceras nisu bili u mogucnosti da nastupaju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 11 avg 2011, 00:16

Principatus je napisao/la:Ovo je sarkazam ili? :D
Nebih me iznenadilo kad bi i on bio pozvan.
http://www.transfermarkt.de/de/anel-had ... 51311.html" onclick="window.open(this.href);return false;
bgm ja nikad čuo :oops: drago mi je ako ima kvaliteta da se dokaže
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 avg 2011, 00:16

Jedna super prijateljska tekma. Grci fantastican protivnik , da je nekako odigrati sa njima po jednu ovakvu tekmu svako mjesec dana !!!!

- Safet Susic
Svaka cast Pape za sve sto je uradjeno oko ove tekme. Mnogim strucnjacima i misliocima su usta zatvorena veceras, uz to se isprobalo par alternativa i kombinacija. Veliki plus za buducnost i predstojece utakmice. Uradio je veceras ono za sto bi mnogim trenerima trebalo jedno 60-70 minuta. Cim je uvidio da postava ne terenu ne funkcionise izvrsio je zamjenu vec posliij 30 minuta. Zao mi je Pandze al tim i igra moraju biti na prvom mjestu. Super izmjene , neki momci koji su dugo cekali pravu sansu dobili su je (Stilic,Zec pa i Muslimovic).

- Mujdza
Veceras bio dobar mada me malo zabrinula ona greska koja nas je mogla kostati gola. Pouka , nikako ne dozvoliti da Mujdza bude zadnji covjek u odbrani pri iznosenju lopte VRLO BITNO.
- Mravac
Vec odavno je meni kao i Susicu Mravac bez ikakvih razmljsnja neupitan u prvih 11. Tako je bilo prije godinu dana ,tako je i sada.
- Spahic dobar veceras. Jedina zamjerka je da je pocetkom utakmice imao tendenciju da glumi veznjaka i napucava lopte prema Dzeki. Svaka je bila izgibljena. Izgleda da mu je Pape skrenuo paznju na to pa je to kasnije puno bolje izgledalo kada je iznosio loptu bez napucavanja.

- Salihovic
Njega i Lulica ne treba razdvajati na ljevoj strani. Ipak je primjetan manji pad forme ali opet je kljucni covjek za repku.

- Zahirovic
Stavljam ga ispred Rahimica , dakle u prvih 11 od danas. Otkrice , a zato zasluge idu Safetu Susicu naravno. Dovoljno je napisano komplimenata za ovog momka tako da ne ponavljam. Uglavnom dobar i defanzivno i ofanzivno. Cita igru fantasticno od tajminga za startove do postavljanja u prostoru.

- Medunjanin
Trenutno prvo ime nase repke. Danas je briljirao..... (da napomenem , kod Cire nikada nije dobio pravu sansu, za Papeta neupitan)

- Lulic
Standardno dobar bio danas ..

- Dzeko
NItko sretniji od mene da napisem da je Dzeko danas bio najbolji igrac utakmice. Snaga, brzina, okretljivost. borbenost. Dosta je napredovao. Nijedan poraz mi ne moze tesko pasti uz ovakav trud kao danas. U isto vrijeme zal za utakmicom protiv Rumuna i onim (ne)zalaganjem tada.

-Zec
Razocarenje dana. Propustio je svoju sansu zauvijek.

- Muslimovic
Slicno kao za Zeca. IMao je puno loptu u nogama a nista smisleno nije napravio.

- Stilic
Malo razocarenje. Nje bio tako los al ni nista posebno. Licno mi je trenutno ispred Misimovica (u stvari svak mi je trenutno ispred MIsketa).

Da smo imali jos jednog iole raspolozenog napadaca uz Dzeku danas bi slavili pobjedu.

Nadam se da ce se izvuci neke pouke danas u vezi dinamicnosti igre. Ne mogu da zamislim da vise ovdje ima mjesta za MIsketa u prvih 11. Jednostavno moderan fudbal ne dozvoljava setace ekipi. Bio to Mravac,Miske ,Dzeko ,Pele il netko deseti. Protiv Bjelorusa Lulic spic/poluspic. Ze out Pjanic in. I to je skoro to. Naravno , jos Papac in .
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 11 avg 2011, 00:18

Ja nisam zadovoljan jer nismo dali gol. Većina prosječnih reprezentacija na svijetu nadigra Grčku ali ih ne pobjedi. Mišljenja sam da je bila utakmica kvalifikacija da bi izgubili, jer bi ono Samaras vjerovatno pogodio i onaj prvi offiside nebi bio sviran. Drago mi je da je Pape nešto eksperimentisao.Zahirović je pun pogodak.
FEDERER= KLOC

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 11 avg 2011, 00:22

Monolog je napisao/la: Čitam tvoj post i kontam kad sam ovo ja promijenio avatar. :lol:
:D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 11 avg 2011, 00:24

Zaista sam ocaran igrom nasih.Bilo je momenata gdje nam Grci nisu mogli prismrdit lopti.Vjerujem da su se i pljuvaci Dzeke sakrili u misje rupe i nakon 2 slabije pruzene partije ne zaboravili ko je ustvari on.Nema tog Grka koji cemu loptu oduzet.Ne treba sad ni Stilica kritikovati,kao sto neki rekose nije ni proveo ukupno sat na terenu sa ovim igracima i treba cesce poceti da dobiva priliku.Uvjeren sam u njegov talenat,nisu bez razloga skauti iz BUNDES lige dosli u Sarajevo.Da se primijetit da imamo najbolje bekove od podstojanja repke.Mujdza i Lulic po stranama ko dvije osice.Zahirovic prvo pa musko,odmah briljirao.Izgleda da kad nam zafali destruktivac trazimi po Majci Rusiji.Nista nije Pandza kvalitetniji od Mravca kao sto neki misle.Samo je poznato da ih Spaha cini duplo boljim igracima,barem meni tako.
Chelsea F.C.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 avg 2011, 00:25

Devil je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Odlična igra s obzirom na jedva skrpljen tim za večerašnji meč. Šteta pa ne iskoristišmo barem jednu od par šansi koje nam se ukazaše. ''Bradonje'' su pogana repka, to je općepoznato, ali frapiran sam brojem prekršaja koje su načinili u jednoj prijateljskoj tekmi, čak 23. :shock: Kako tek igraju kvali mečeve!!! :o
Isto igraju,Grcka je reprezentacija koja ne razlikuje kvalifikacije i prijateljske,njima je to sve isto,sto mi se kod njih izuzetno svidja.
Onda još bolje za nas , možemo se pohvaliti da smo nadigrali vrlo dobru reprezentaciju bez par veoma bitnih igrača.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 avg 2011, 00:27

Ja sam ovom pretstavom i vise nego zadovoljan,najvise zbog zalaganja. Najbolji Stila i Zahir.
Ono sto mi je veliki minus-naivnost. Onakvu pogan odavno nisam vidio pa sam ocekivao manje ulaska nasih u kontakt s njima,tj. brze oslobadjanje lopte jer ne daju igrat fudbal. Al eto,u drugom poluvremenu je to bilo manje izrazeno. Dobro je.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 avg 2011, 00:39

I da se razumijemo, ona ispadanja koja nam se cesto desavaju su produkt toga sto nam bekovi cesto zaspe naprijed. No kada se papac vrati, taj problem ce na lijevoj strani biti rijesen. On je veoma zahvalan igrac i obavlja fenomenalno defanzivne zadatke.

Salihovic je nasa zivotinja, njega bih stavio tamo gdje cesto igra i u Hoffenheimu - na zadnjeg veznog. Stavio bih ga sa malim Zahirovicem i mislim da bi to bio pun pogodak. Em obojica imaju pas i mogu prijetiti iz drugog plana, em su rastrcani, em znaju dobro uklizati, uzeti loptu. Ma ubili se za tih pozicija, bice njih dvojica sjajan tandem. Mozda ce Rahimic jos neko vrijeme igrati, no vjerujem da ce vremenom ova dvojica ciniti defanzivnu liniju.

To nas dovodi do Medunjanina, momka koji je do sada krpio tu liniju, ali koji mnogo vise moze dati kada je naprijed.

To bi moglo izgledati recimo ovako:

--------------------------hasagic/begovic------------------------

mujdza------------spahic-------pandza/mravac---------papac

--------------------zahirovic-----------salihovic------------------

---Lulic-----------------------pjanic---------------medunjanin--------

-------------------------------dzeko---------------------------------

Ovo je samo jedna od opcija, a imam osjecaj da imamo visak dobrih veznjaka, pa bi trebali ukomponovati igru sa probijanjem preko krila, jer dva dobra napadaca trenutno nemamo... Mozda bi i Medunjanin mogao mjenjati poziciju sa salihagom, ako je potrebno da se probije po lijevom boku... Uglavnom, opcija ima mali milion, samo je bitno da igraci odrze formu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 11 avg 2011, 00:42

Uhh fenomenalno nasi odigrali Dzeku odavno nisam gledao onakvog onaj gol protiv Man Utd mu je podiago moral nema sta drugo biti .... Zahirovic perfektan otkrice koje nam itekako treba napokon zamjena za Rahimica, Salihovic nam je nedostajao puno vidjelo se to veceras , ostali su dobri Zec je imao greski al treba uzeti u obzir da prvenstvo nije pocelo bit ce on bolji...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 00:51

Grci sebi losu predstavu svoje reprezentacije objasnjavaju sa manjkom motivacije u prijateljskoj utakmici, i da su se kao bojali povreda protiv nasih igraca (a oni su nase obarali kuda su stigli). Misle da su njihovi reprezentativci sa mislima vec u klubovima. Kazu da su u bitnim utakmicama bolji i tako to bla bla. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 11 avg 2011, 00:54

Znal ko imal gdje snimak tekme..Imam osjecaj da bi ti princip trebao to znati :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 avg 2011, 00:56

delija je napisao/la:Znal ko imal gdje snimak tekme..Imam osjecaj da bi ti princip trebao to znati :mrgreen:
Znam ali ti necu reci. :D
Nema jos, valjda tek u petak, bar na tom portalu odakle ja skidam. Ako negdje nadjete postavite ili PM. :D

Osim ako SportSport.ba postavi negdje veoma kvalitetan snimak.
To bi bio naravno sjajan servis i reklama za portal. :P :)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 avg 2011, 00:56

Analiza

Igrac sa brojem 11 dokazao klasu. Izgledao je da predaje nekoj djeci u skoli fudbala.

Zahirovic dobar! Ako vazi ona da se po jutru dan poznaje onda se nemamo sta brinuti za tu poziciju

Spaha kao i uvjek

Hasagic uzeo dobre pare igro lik X

i za kraj zelja malih klinaca po BiH "Kad narastem zelim da imam menadzera ko Mravac"
Thomas Müller - Fußballgott

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 avg 2011, 01:02

SemPer_fi je napisao/la:Uhh fenomenalno nasi odigrali Dzeku odavno nisam gledao onakvog onaj gol protiv Man Utd mu je podiago moral nema sta drugo biti .... Zahirovic perfektan otkrice koje nam itekako treba napokon zamjena za Rahimica, Salihovic nam je nedostajao puno vidjelo se to veceras , ostali su dobri Zec je imao greski al treba uzeti u obzir da prvenstvo nije pocelo bit ce on bolji...
Oni golovi protiv Intera i Manchestera su mu legli sto bi nas narod reko "ko budali samar" :mrgreen: :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 avg 2011, 01:05

Dobro su odigrali svaka cast , ako ovako bude protiv Bjelorusije ne treba se sekirat za dvije pobjede !
Pozrtvovano za svoj grb i svoju zemlju !

VOLIM TE BIH !

3 boda iz Minska i 3 boda u Zenici , Ukrajina i Poljska dolazimooo ! ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 avg 2011, 01:24

Zadovoljan prikazanim veceras,kao i mnogi ovdje,ali ,ljudi moji,nemojmo odmah dizati pojedince u nebesa a druge tek tako bacati,krizati i zaboravljati!!!Znam da je to 'odlika' nase nacije,ali govoriti da Zahirovic vec sada moze igrati prije Rahimica mi je smijesno....nastranu sto je decko odigrao jako dobar mec!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 avg 2011, 01:42

@puding drug,savjet mali,nemoj da dijelis nikome lekcije ovdje,samo ces ispasti budala....kultura je davno nestala imenica u nasem svijetu....ps mnogo mi se svidja 'sirina' u nasem veznom redu,samo treba kombinirati prave igrace(ni previse 'znalaca' ni previse 'trkaca')!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 11 avg 2011, 01:46

i meni suko nije bio na svom nivou puno puta je salihovic bio lulic i obrnuto...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.