FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

0oo0
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 0oo0 » 23 jun 2012, 10:18

admirone je napisao/la:Ode Belmin Vila u Dinamo Zagreb cccc :evil:

Šteta stvarno.
🔵⚪

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 23 jun 2012, 10:30

0oo0 je napisao/la:
admirone je napisao/la:Ode Belmin Vila u Dinamo Zagreb cccc :evil:

Šteta stvarno.
Nije steta,to je bruka i sramota! Drugi supertalentovani junior kojeg nam ispred nosa odvode.
Mada ,nije toliko ni do nasih,naslusao sam se debilnih razmisljanja pojedinih roditelja juniora,tipa, "kakav prvi tim,odma vani,odma,da se pare uzmu,pa makar treca liga njemacke..."

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 23 jun 2012, 10:31

Opet se ne radi kako valja da razgovaramo sa igračima, ali što Amar reče najveći neprijatelji igračima mladim su roditelji koji su gladni para i za pare prodaju dijete nekom tamo šta će biti sa njim i da li će uspjeti to je upitno preskače se od žurbe standardna procedura.

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 23 jun 2012, 10:44

jucer su se prikljucila dva mlada igraca na pripreme,dosli na probu kod amara, harun latic i adnan garib iz gornjeg vakufa,e hoce li amar prepoznat nesto u njima,vidjet cemo...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2012, 10:46

Mah realno šta to naši klubovi mogu ponuditi mladim igračima pa da bi on odbio neku inostranu ponudu?
Zanemarimo malo ljubav prema klubu itsl., na njegovom mjestu ti bi osto u Želji, odnosno Bosni?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 23 jun 2012, 10:53

Blagoje Bratić je napisao/la:Opet se ne radi kako valja da razgovaramo sa igračima, ali što Amar reče najveći neprijatelji igračima mladim su roditelji koji su gladni para i za pare prodaju dijete nekom tamo šta će biti sa njim i da li će uspjeti to je upitno preskače se od žurbe standardna procedura.
Zato treba od ove godine poceti sa novim pravilima po pitanju toga. Dosta vise? Kakva je to poganost od roditelja, trenira Zeljo malog cijeli zivot, napravi nesto od malog i onda mali noga! Dosta vise! Fino treba vidjeti, uzeti praviilnik UEFA pa pronaci a mislim da stoji tamo, kada se kod nekog decka otkrije neki talenat odmah sa roditeljima potpisati neki ugovor ako to je to moguce, a ne kenjati na po svim medijima, evo mali talenat, igracina i sasvim je logicno da ce privuci paznju svi moguci vrsta lovatora. Kad ti vec Dinamo i slicni udi u igru da pregovaraju sa malim, znas odmah da sa nase strane pisi propala.

Ovo je veliko razocarenje, nakon onog malog sto je otisao kod pitara pa ne znam gdje zavrsi, sada i ovaj. Propade nam cistra zarada. Valjda cemo iz ovoga iskustva nesto nauciti vise. Ostalom, ne treba vise dopustati takvim roditeljima da vode poliku, ako je mali talenat, treba prvi minimalno da odigra 2 sezone za prvi tim, pa ga tek onda mozemo prodati. Treba vratiti Zelji ono sto Zelji pripada, a ne iskoristavati. AKo ce iskoristava, ima drugih timova, pa neka izvole.

Ja imam misljenje da je sve do nas, mi smo ti koji pravila trebamo da pisemo u nasoj skoli nogometa. Ja ne znam koliko je ovo moguce u praksi izvesti, ali molio bih nekoga tko zna vise po ovom pitanju da nesto napise. Hvala
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 23 jun 2012, 10:55

Blagoje Bratić je napisao/la:Opet se ne radi kako valja da razgovaramo sa igračima, ali što Amar reče najveći neprijatelji igračima mladim su roditelji koji su gladni para i za pare prodaju dijete nekom tamo šta će biti sa njim i da li će uspjeti to je upitno preskače se od žurbe standardna procedura.
Ma to je sve do roditelja!!! Eno sta je bilo sa Mahirom Karicem, sad Armin pa Belmin kad dodje vrijeme da malo treba potpisat roditelji umisle da je messi neceee...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 23 jun 2012, 10:55

VanBasten je napisao/la:Mah realno šta to naši klubovi mogu ponuditi mladim igračima pa da bi on odbio neku inostranu ponudu?
Zanemarimo malo ljubav prema klubu itsl., na njegovom mjestu ti bi osto u Želji, odnosno Bosni?
U tome i jeste problem, Zeljeznicar ako mislis da ima uspjeha na duze staze i to u evropi a ne samo kod nas onda mora te mlade igrace zadrzati, ponuditi im na vrijeme neke pare, rizikovati pa i ako ne postane od njega nista nisu to neke pare, od njih 10 neka jednog prodas da valja eto ti opet plus. Tako radi Dinamo na nasim prostorima a tako i rade svi ostali u svijetu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2012, 11:03

VanBasten je napisao/la:Mah realno šta to naši klubovi mogu ponuditi mladim igračima pa da bi on odbio neku inostranu ponudu?
sarenu lazu
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

plava laguna
Kontakt:

Post Postao/la plava laguna » 23 jun 2012, 11:25

Ljudi klub je najmanje kriv ne moze protiv propisa.Roditelji misle da mogu odmah uzeti debelu lovu bez obzira da li im ta prodaja danas sutra moze unistiti snove o nekoj extra karijeri.Ja ovim sto na ovakav nacin odu iz kluba a da ne potpisu ugovor i odrade barem par sezona za klub koji je od njih stvorio igraca nikada nebi dozvolio povrarak u klub.I kao sto neko rece u prethodnim postovima treba dobro protabiriti pravila Uef-e i zastiti klubove,isto tako ne treba uopste upisivati djecu u nize kategorije a da se nesto ne potpise sa roditeljima a da bi se to moglo klub treba prestati naplacivati clanarinu i skolovati talente o svom trosku.
HADIS ZUBANOVIC

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2012, 11:26

Tracy3McGrady je napisao/la:
U tome i jeste problem, Zeljeznicar ako mislis da ima uspjeha na duze staze i to u evropi a ne samo kod nas onda mora te mlade igrace zadrzati, ponuditi im na vrijeme neke pare, rizikovati pa i ako ne postane od njega nista nisu to neke pare, od njih 10 neka jednog prodas da valja eto ti opet plus. Tako radi Dinamo na nasim prostorima a tako i rade svi ostali u svijetu.
Ma nije samo Želji to problem, ni u tom ugovoru. Možeš mu ti ponuditi to ne znači da će ga on i parafirati. Potrebno je stvoriti uslove za to. Prije svega poboljšanje uslova za mlade igače, od terena do najmanjih logističkihsitnica tipa opreme. Naša djeca idu po Evropi i regionu igraju turnire, druže se s vršnjacima i vide kako se vani radi i šta je organizovan klub. Ne mora mu babo ništa reći. I on sam je svjestan da trenirat na umjetnoj travi i na zelenom tepihu nije isti klinac, dajem primjer 'nako. Čitaju novine, vide da iz Dinama (u ovom slučaju) otvorena su ti vrata LIga 5 pa i Premiershipa. Dok kod nas najbolje što ga može zakačiti je Turska. Desi se svaku prestupnu da neko završi u Bundeski, ali to je više incident svi ćemo se složiti. Znaju i bez babe kako naša liga kotira u Evropi, vrlo vrlo loše i to nije do Želje u ovom slučaju. Reprezentacija također, prije će dobiti poziv ako igra u Dinamu, odnosno negdje vani čak i ako je upitanju neka sporedna uloga, nego da je prvi strijelac PLBiH (tek za vrijeme Jagodića u U21 se to pravilo malo "promjenilo". A tu je i novac, naravno.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 jun 2012, 11:32

Ma džaba nova pravila džaba sve, kad roditelji preko djece svoje ambicije pokušavaju ostvariti.Zato i jesmo tu gdje jesmo.Ne možete porediti Liverpool i Dinamo, ali nikako.Hodžić je otišao u Englesku a ovaj će u komšiluk.I to neće ni igrati za Dinamo nego za Radnik iz Sesveta ili u najboljem slučaju Lokomotivu .E sad hoće li se bolje prodati iz Želje ili iz Radnika i Lokomotive, vidjećemo.
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 jun 2012, 11:36

bagrcavi je napisao/la:I to neće ni igrati za Dinamo nego za Radnik iz Sesveta ili u najboljem slučaju Lokomotivu .E sad hoće li se bolje prodati iz Želje ili iz Radnika i Lokomotive, vidjećemo.
to sam ja i govorio, evo npr. Pandža iz sarajeva, lik ode u Dinamo, dobro klub hajrov'o, on bio (ili treb'o bit') zadovoljan, ugovor na 7 godina, al' ništa, igr'o za Lokomotivu, nije ništa napravio i eno ga u Zvijezdi gradačačkoj, a siguran sam da je mog'o puno bolje proći...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 23 jun 2012, 11:49

Neka ide ako želi,ali me nerviraju izjave tipa ostaje mi ta neostvarena želja da zaigram za prvi tim,pred najboljim navijačima na svijetu. Mali ne rise. :roll:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jun 2012, 11:58

Hamo je napisao/la:Neka ide ako želi,ali me nerviraju izjave tipa ostaje mi ta neostvarena želja da zaigram za prvi tim,pred najboljim navijačima na svijetu. Mali ne rise. :roll:
Sad kad ga je cuo da ga trazi par klubova , njemu su u glavi euri, auta, stan, zene, markirana odjeca .... ajde molim te. Da on hoce da zaigra za prvi tim, rekao bi tim sto mu nude neka hvala i javio se Osimu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 jun 2012, 12:04

Na kraju će završiti kao Durak, Karić, Hodžurda, Hasanović i masa onih koji su otišli u ovim godinama iz Želje kao neformirani igrači.Umislili da su zvijezde, neki su završili karijeru a neki se i sad pate po BH livadama.
DRUG NEBI TI PUNCA

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 23 jun 2012, 12:07

Elegant je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Neka ide ako želi,ali me nerviraju izjave tipa ostaje mi ta neostvarena želja da zaigram za prvi tim,pred najboljim navijačima na svijetu. Mali ne rise. :roll:
Sad kad ga je cuo da ga trazi par klubova , njemu su u glavi euri, auta, stan, zene, markirana odjeca .... ajde molim te. Da on hoce da zaigra za prvi tim, rekao bi tim sto mu nude neka hvala i javio se Osimu.
+1 :D ovo si totalno upravu :D ist'o ko par momaka iz Radnika Hadzici..otisli u Cesku :D i budale odma kurave narucili :D i tako jedno vrijeme dok ih ovi iz kluba nisu skontali :D i odma noga haha
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 23 jun 2012, 12:14

Dabogda zavrsio ko Semir Djip. Najgori su ovakvi uhljupi.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 23 jun 2012, 12:16

U međuvremenu, kadeti na Bjelašnici i pioniri u Bihaću igraju u dresovima dugih rukava na 30+, jer to su jedini koje imaju. A kaže, dovest ćemo 3 prava igrača...
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 jun 2012, 12:17

Realno, ko se danas bavi fudbalom ??? Vecinom ljudi i njihova djeca koji nisu uspjeli ni u cemu u zivotu (ima izuzetaka ali slabo). Ti ljudi samo vide pare, da je doci do para, daj meni para sto prije.. Tako i guraju svoju djecu gdje god mogu, kako god mogu, samo daj sto prije do para da ja dodjem... Hodzic je davao 50 golova u sezoni, ovaj je dao 30, ovaj i Liverpool, ovaj u Dinamo, Rijeku, i sl go*na.

I dobro je neko rekao, ne se*i da ti je bilo da odigras tekmu pred manijacima na svojoj Grbavici, i sl. Ti si balavac, imas 18 godina, imas pred sobom jos skoro 20 godina igracke karijere, vidis da u Zelji su se neke stvari promijenile, da mladji dobijaju sansu, da nema napadaca kvalitetnog, znaci imas opet sansu... Nista ne gubis sto ces ostati jos 2 godine, i dalje si mlad i talentovan, samo sto ces mozda igrati za Zelju, pa neces otici u Dinamo, nego mozda u neku dosta jacu ekipu... Ali ne, daj mi para, samo daj (roditeljima prvenstveno). Siguran sam da bi i on vise volio da ostane sa svojom rajom, da zaigra za Zelju, da ima 1000 KM bubam platu, sto je san ovdje, da si sa svojima i medju svojim... Ako ide, nek' ide, je*o njega... Doci ce dijete iz Banovica, ili iz Srebrenika, kome je sigurno to veca cast nego njemu i njegovim roditeljima...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 9 gostiju.