Ostalo je samo ime. Tako bih prokomentarisao pocetak sezone. Osim prvog poluvremena protiv Arsenala, nisam ni u jednoj utakmici vidio onog zara u zelje za pobjedom koji je ne tako davno krasio igru Liverpoola. Na stranu "genijalac" na klupi, na stranu manjak kvaliteta, ali ovo sada nije Liverpool. Sjecam se utaknice protiv Bayerna, za Super kup Europe 2001.godine. E ti je bio Liverpool. A i navijaci su postali jadni, flegmaticni. Culi su se samo u onoj 2013/2014 sezoni, poslije toga na Anfieldu slusam navijace Siona, Basela i ostalih.
Klubu trebaju korjenite promjene. Od vlasnika, zaposlenika u klubu, do menadzera i igraca. Tako nesto se nece preko noci desiti, tako da oni koji navijaju zbog trofeja ili LP bi trebali razmisliti.
Idealan scenarij bi bio prodaja kluba arapima i dovodjenje Kloppa, uz nekoliko zvucnih pojacanja.
Ipak, dobar pocetak je i dovodjenje Kloppa, jer on nece pristati doci osim ako mu se u svemu daju odrijesene ruke. Znaci od ekonoma, cika sto odrzavaju travnjak, restoranskih radnika, pa dalje.
Za Liverpool navijam od 1985. i nikad necu prestati. I sinove sam naucio da je Liverpool najveći i oni, naravno, navijaju za Liverpool. Ali...
Uhvati me tuga kad me malac od 4,5 godine pita sto ne navijamo za Barcu...
A veci smo od njih. A sada nam kupuju igrace koji nedto vrijede.
Post mi je nepovezan, jer sam neizmjerno tuzan i ljut, ali prvi put molim Boga da izgubimo sutra i da genijalac dobije nogu. Makar i De Boera doveli, samo nek takticar ide.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....