FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han - Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jun 2016, 20:35

Idemo za godinu PL :) :bih:

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 15 jun 2016, 21:07

BaDa12 je napisao/la:Sramota. Ako je tačno ono što je @sekretar pisao, znači da su igrači podlegli pritisku uprave i morali protiv sebe "igrati". Mišljenja sam da je ok nemati ambicije za viši rang, jer su troškovi mnogo veći a igrački kadar ne garantuje uspjeh i u sljedećoj sezoni. Ali, onda se to treba na regularni način provesti, a ne dovoditi igrače i stručni štab u nezgodnu situaciju, da djeca zamrze sport a stručni kadar klub. O bacanju ljage na klub da ne pričam.
Sad čekam objašnjenje iz kluba...

Tuzlacima čestitam.
Igrači su bili iznervirani sudjenjem i već nakon prvog crvenog čini mi se u 47 minuti su počeli sa prigovorima i pritiskom na suca.
Zaiosta ne znam zašto je dodijelio taj prvi crveni odnosno drugi žuti igraču krajine, ali i dalje su momci uz crvenim dresovima imali rezultat.
Sudac u tim momentima nije sudio u korist Sloge, a momci iz Krajine su valjda bili iznervirani i u mislima im je bio samo sudac i taj crveni karton, umjesto da su pokušali da čuvaju reuzltat koji je u tim momentima i dalje imali aktivan rezultat, već sui svaku sudačku odluku komentirali i prigovarali mu.
Nakon jednog od prigovra opet zbog gluposti je dodijeljen drugi crveni karton i tad su oni krenuli da pucaju na svoj gol i dalje se igralo možra još jedno 2-3 minuta te je dodjeljen i treći crveni zbog pljuvanja sudca...
Momci iz Cazina nisu trebali tako nastupat, zaista neprofesionalno, jer iako su znali da se radi van terena, trenbali su ostati dostojanstveni i trebali su ako su već imali aktivan rezultat isti braniti, a ne dozvoliti da ih sudija isprovocira i da mu priogovaraju, jer ovaj je na svaki prgopvor dodjeljivao žute kartone....
Sloga je bila boilja i u prvom poluvremenu imali su dista šansi, Krajina niti jedu, iako je u prvom poluvremenu sudija više sudio u korist gostiju.
Bilo kako bilo Sloga je zasluženo došla do plasmana u prvu ligu, samo je šteta što je sudija pokvario fudbal danas, jer se stavio u prvi plan....

Čestitke i Slogi i Krajini jer obje ekipe su tu negdje bara bara....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jun 2016, 21:14

Efendija iz Cazina, sjetimo ga se :kafa:

Nighthawk
Kontakt:

Post Postao/la Nighthawk » 15 jun 2016, 21:16

:opaopa: Cestitke za ulazak u visi rang. :opaopa:
Na Tusnju je grob do groba
Majka trazi sina svoga
Nasla ga je na istoku
Gdje Fukare kolju stoku

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 jun 2016, 21:42

Mortus je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:Sramota. Ako je tačno ono što je @sekretar pisao, znači da su igrači podlegli pritisku uprave i morali protiv sebe "igrati". Mišljenja sam da je ok nemati ambicije za viši rang, jer su troškovi mnogo veći a igrački kadar ne garantuje uspjeh i u sljedećoj sezoni. Ali, onda se to treba na regularni način provesti, a ne dovoditi igrače i stručni štab u nezgodnu situaciju, da djeca zamrze sport a stručni kadar klub. O bacanju ljage na klub da ne pričam.
Sad čekam objašnjenje iz kluba...

Tuzlacima čestitam.
Igrači su bili iznervirani sudjenjem i već nakon prvog crvenog čini mi se u 47 minuti su počeli sa prigovorima i pritiskom na suca.
Zaiosta ne znam zašto je dodijelio taj prvi crveni odnosno drugi žuti igraču krajine, ali i dalje su momci uz crvenim dresovima imali rezultat.
Sudac u tim momentima nije sudio u korist Sloge, a momci iz Krajine su valjda bili iznervirani i u mislima im je bio samo sudac i taj crveni karton, umjesto da su pokušali da čuvaju reuzltat koji je u tim momentima i dalje imali aktivan rezultat, već sui svaku sudačku odluku komentirali i prigovarali mu.
Nakon jednog od prigovra opet zbog gluposti je dodijeljen drugi crveni karton i tad su oni krenuli da pucaju na svoj gol i dalje se igralo možra još jedno 2-3 minuta te je dodjeljen i treći crveni zbog pljuvanja sudca...
Momci iz Cazina nisu trebali tako nastupat, zaista neprofesionalno, jer iako su znali da se radi van terena, trenbali su ostati dostojanstveni i trebali su ako su već imali aktivan rezultat isti braniti, a ne dozvoliti da ih sudija isprovocira i da mu priogovaraju, jer ovaj je na svaki prgopvor dodjeljivao žute kartone....
Sloga je bila boilja i u prvom poluvremenu imali su dista šansi, Krajina niti jedu, iako je u prvom poluvremenu sudija više sudio u korist gostiju.
Bilo kako bilo Sloga je zasluženo došla do plasmana u prvu ligu, samo je šteta što je sudija pokvario fudbal danas, jer se stavio u prvi plan....

Čestitke i Slogi i Krajini jer obje ekipe su tu negdje bara bara....
Gledala sam prvu utakmicu gdje je Krajina većim dijelom bila bolja. Žao mi je što to nisu mogli pokazati i u gostima, ali može se donekle razumjeti njihov bijes. Nikako se ne smije opravdati, ali uzimajući u obzir svjesnu nepravdu i uzrast momaka koji nastupaju za Krajinu, jasno je da su bili izrevoltirani i nekontrolisani. Ne znam kako bih ja reagovala u takvim situacijama, kad bih znala da uprava ne podržava moj uspjeh i sve se vrti da se to spriječi, ali sigurno nikad ne bih pucala na svoj gol. Prigovori se mogu razumjeti...
Kako god, sretno ekipi iz Tuzle. Nadam se da ću ih gledati i u budućnosti.
Tebi hvala na izvještaju. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 jun 2016, 22:04

Hocemo svoj PDF! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MladostPuracic
Kontakt:

Post Postao/la MladostPuracic » 15 jun 2016, 22:52

Ma nisu ljudi igrali protiv sebe. Igrali su koliko su mogli. Nakon penala bili su izrevoltirani i napali sudije. Penal je čist, igrač je maltene žonglirao s loptom u svom šesnaestercu.
I u prvom poluvremenu su dobili dosta žutih zbog nešto grublje igre, ali isto tako i Sloga. Suđenje je bilo odlično, na nivou ovakve utakmice i apsolutno nije bilo povlaštenih i podređenih. Kao neutralan mogao sam sve procijeniti.

I poslije penala napad na sudije na nivou kantonalne lige, guranje, i bog sami zna šta je bilo u toj gužvi. Nakon toga sudija opravdano daje tri žuta i jednom momku daje crveni zbog drugog žutog. I tu je bilo 3:0 za Slogu. Izrevoltirani valjda zbog vlastite nemoći, s centra kreću i pucaju na svoj gol. I u konačnici Sloga daje četvrti pogodak, oni napadaju sudiju ponovo i valjda u toj gužvi su ga pljunili, ja to nisam mogao vidjeti.

Moram istaknuti i nekulturu glavnog trenera koji je prvo ušao u teren, a zatim kad ga je glavni sudija udaljio s terena, on sjeda ponovo na klupu i pokazuje da ga moraju vezat da bi izašao. Na nagovor drugog pomoćnog na kraju i napušta teren.

Ne znam zašto takav nastup, prvo poluvrijeme su sasvim korektno odigrali i sigurno da su ostali skoncentrisani mogli su do barem jednog pogodka jer se vidio neki potencijal u napadu. Ali apsolutno psihički padaju poslije tog penala i tu je bio kraj.
http://www.nkmladost.ba - Službena web stranica NK Mladost Puračić
http://www.facebook.com/Mladost.Puracic - FACEBOOK stranica NK Mladost Puračić

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 16 jun 2016, 11:48

[youtube][/youtube]
Prekinuta utakmica kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu FBiH

Revanš utakmica kvalifikacija za ulazak u Prvu nogometnu ligu Federacije BiH između domaće Sloge iz Siminog Hana i Krajine iz Cazina prekinuta je u 73. minuti kod rezultata 4:0 za ekipu Sloge.

Susret je prekinut zbog ponašanja igrača gostujuće ekipe. Nezadovoljini sudijskim odlukama, nakon što su zbog prigovora dobili tri crvena kartona, igrači Krajine su u nastavku namjerno pokušali da postingu autogol, da bi potom pustili domaćem nogometašima da postignu četvrti gol.

Delegat utakmice je igrače poslao u svlačionice, a zatim odlučio da prekine utakmicu.

U prvom susretu nogometaši Krajine na domaćem terenu su pobijeidli sa 3:1. (FTV/Fena)

Ovako su utakmicu opisali na FB stranici F.K. Sloga:

Nakon žestokih protesta i nevjerovatnog ponašanja gostiju, koji su namjerno pustili domaće da postignu gol, namjerno su prigovarali da bi dobili crvene kartone, delegat je odlučio da prekine meč. Ono što se na terenu dešavalo tako ostaje nebitno, ali ćemo ipak spomenuti detalje:
Sloga je prijetila već u uvodnim minutama. Sudija je u četvrtoj minuti dosudio penal za domaće, ali se predomislio, te je izvadio loptu izvan kaznenog prostora. Šut Mešića otišao je nakon toga pored gola. Zatim su golu gostiju prijetili Omerović i Ahmetović, ali su imali slabu završinicu, da bi potom Mešić i Ibrahimović imali velike šanse u 23. minuti. Akmadžić je bio već savladan, ali udarce ovog dvojca izbacuju protivnički igrači s gol-linije. Ibrahimović prijeti i tri minute kasnije, ali Akmadžić krajnjim naporima brani, da bi u 38. minuti golman gostiju ipak kapitulira.

Dosuđen je slobodnjak, Akmadžić loše reaguje, a Almir Omerović kažnjava grešku za 1:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi već na otvaranju drugog dijela gosti dobili crveni karton. Četić je zbog prigovora morao ranije pod tuš, a njegovim isključenjem je Sloga krenula žestoko prema golu Krajine.

Napadi su se isplatili u 59. minuti. Mirel Ibrahimović je pogodio za vodstvo Sloge od 2:0, da bi potom isti igrač povećao prednost na 3:0. Potom su gosti dobili još dva crvena kartona (Nuhić i Kadić), pokušali su postići autogol, da bi potom pustili Omerovića da postigne gol za 4:0.

Nakon ovog gola meč je prekinut. Delegat je igrače poslao na hlađenje u svlačionice, a naknadno je objavljeno kako se meč neće nastaviti.

Doigravanje za Prvu ligu: Sloga - Krajina 4:0 (Halilović 38´, Ibrahimović 59´, Omerović 71´)
Sloga: Brazičanin, Mehić, Fejzić, Vejzović, Ibrahimović, Islamović, Sarajlić, Mešić, Halilović, Omerović, Ahmetović.
Krajina: Akmadžić, Kadić, Begić, Palić, Pozderac, Redžić, Nuhić, Mizić, Balić, Četić, Kapetanović.
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 jun 2016, 12:06

Ima li kakvih pojacanja?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 17 jun 2016, 13:43

Baš je lijepo vidjeti ovaj pdf. Komšije sve čestitke na plasmanu u PLFBiH i puno sreće naredne sezone.
Mislim da bi vas mogao pojačati Sejfudin Beganović koji je prošlu polusezonu nastupao za nas.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 jun 2016, 15:02

Salihović,Omic i jos par igraca su bili nazočni ovom doigravanju protiv ovih miki mausa iz Cazina
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 18 jun 2016, 17:44

staragarda je napisao/la:Salihović,Omic i jos par igraca su bili nazočni ovom doigravanju protiv ovih miki mausa iz Cazina
Salihovic,Omic,Prses,Moranjkic,Muminovic,Hadzic,moguca su pojacanja Sloge.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 18 jun 2016, 22:20

solinas je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Salihović,Omic i jos par igraca su bili nazočni ovom doigravanju protiv ovih miki mausa iz Cazina
Salihovic,Omic,Prses,Moranjkic,Muminovic,Hadzic,moguca su pojacanja Sloge.
Mogla bi se tu napraviti respektabilna ekipica od bivsih igraca Slobode koji su tu u Lukavcu, Gracanici, Banovicima...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 jun 2016, 10:09

Treba nasu djecu u Slogu. :mrgreen:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 20 jun 2016, 11:25

Azmire, vrati nam Redzepija i ostale iz Federalne lige....Mehidica, Krpica.....
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 jun 2016, 11:33

Skver je napisao/la:Azmire, vrati nam Redzepija i ostale iz Federalne lige....Mehidica, Krpica.....
Ciru za trenera.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 20 jun 2016, 11:47

Ne znam jel Ciro vise potentan...jedino ga staviti da bude predsjednik kluba, zbog sukoba interesa......naravno, valja misliti i na trgovinu, Ciro je stari trgovac.... :mrgreen:
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 jun 2016, 13:58

Kad pocinju pripreme, da li se zna ko dolazi od igraca :?:
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 jun 2016, 14:05

Hocemo skupstinu i financijski izvjestaj! :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 22 jun 2016, 14:08

Skver je napisao/la:Ne znam jel Ciro vise potentan...jedino ga staviti da bude predsjednik kluba, zbog sukoba interesa......naravno, valja misliti i na trgovinu, Ciro je stari trgovac.... :mrgreen:
Ćiro + Izbjeglice = show epskih razmjera

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.